proximus lanceert 4.5G

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1411
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor bruma » 16 Mar 2019, 11:15

5/5T niet?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3363
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor devilkin » 16 Mar 2019, 11:25

Blijkbaar wel. Volgens de specs.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

ubremoved_29612
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 22 Dec 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor ubremoved_29612 » 16 Mar 2019, 13:39

OnePlus 6T is LTE Cat. 16, geen ondersteuning dus voor 4.5G (=LTE Advanced Pro).

Stiaan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Stiaan » 29 Mar 2019, 11:09

Ondertussen scoort Proximus nog steeds het beste op quasi alle metrics in dit zonet gepubliceerde onderzoek:

https://www.opensignal.com/reports/2019 ... experience

ubremoved_29612
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 22 Dec 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor ubremoved_29612 » 29 Mar 2019, 13:25

Stiaan schreef:Ondertussen scoort Proximus nog steeds het beste op quasi alle metrics in dit zonet gepubliceerde onderzoek


Vorig jaar was Orange wel net iets beter volgens Opensignal.
http://www.opensignal.com/reports/2018/03/belgium/state-of-the-mobile-network

Nathalie-ken
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 04 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Nathalie-ken » 09 Mei 2019, 20:24

Op LNE .BE staan een dossier waar de operator met 4 banden LTE zou uitpakken. 800 1800 2100 2600, kan dat wel

jonka
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 10 Mei 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor jonka » 10 Mei 2019, 03:44

Wat bedoel je daar mee? Daar gaat dit topic toch over?

Nathalie-ken
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 04 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Nathalie-ken » 10 Mei 2019, 22:04

jonka schreef:Wat bedoel je daar mee? Daar gaat dit topic toch over?


of ze effectief al in gebruik zijn alle 4

M_016
Premium Member
Premium Member
Berichten: 469
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 50 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor M_016 » 11 Mei 2019, 11:56

@ Nathalie-ken
Ter info:
https://www.lne.be/normen-zendantennes
Dus 4G: tot op heden in gebruik 800 & 1800 & 2600 maar dat betekent niet noodzakelijk dat elke locatie/mast alle banden ondersteunt
https://www.lne.be/kaart-zendantennes
De Px antenne in mijn buurt ondersteund bv. wel 800 & 1800 & 2600 band voor 4G
Laatst gewijzigd door M_016 op 11 Mei 2019, 13:16, 1 keer totaal gewijzigd.

jonka
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 10 Mei 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor jonka » 11 Mei 2019, 12:51

In de press releases en de artikels in deze thread staat nergens bij wanneer ze de 4de band gaan beginnen gebruiken. Als ik kijk naar de recente conformiteitsattesten van plaatsen waar ze als eerst begonnen met "4.5G" lijkt het me dat ze daar nu nog steeds enkel banden 3, 7 en 20 voor gebruiken. Als ze daar band 1 aan willen toevoegen zullen ze denk ik hun 3G op 2100 MHz ofwel moeten uitzetten of de bandbreedte ervan inperken.

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 288
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Benbits » 11 Mei 2019, 21:28

de 2100 wordt ook gebruikt voor LTE bij de operatoren, de telefoons moeten 4×4 MIMo ondersteunen voor deze snelheden...
Afbeelding Afbeelding

Nathalie-ken
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 04 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Nathalie-ken » 13 Mei 2019, 13:13

jonka schreef:In de press releases en de artikels in deze thread staat nergens bij wanneer ze de 4de band gaan beginnen gebruiken. Als ik kijk naar de recente conformiteitsattesten van plaatsen waar ze als eerst begonnen met "4.5G" lijkt het me dat ze daar nu nog steeds enkel banden 3, 7 en 20 voor gebruiken. Als ze daar band 1 aan willen toevoegen zullen ze denk ik hun 3G op 2100 MHz ofwel moeten uitzetten of de bandbreedte ervan inperken.


Hoe kan je die recente conformiteitsattesten vinden ?

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 288
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Benbits » 13 Mei 2019, 18:11

Afbeelding Afbeelding

Nathalie-ken
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 04 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Nathalie-ken » 13 Mei 2019, 18:24



Dank voor de link , hoe kan je recente dossiers daar opzoeken

jonka
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 10 Mei 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor jonka » 13 Mei 2019, 21:29

Ik vond de plaatsen waar Proximus eerst begon met 4,5G op hun website. Mijn redenering was dat daar ook als eerst de vierde band in gebruik zou worden genomen, maar heb enkel de Zuid in Gent gecheckt.

Keek daarnet eens op die kaart naar een site van Proximus op het Eilandje in Antwerpen, als je het dossier van april 2018 bekijkt lijkt LTE op band 1 (2100 MHz) nu ook actief te zijn, wat nog niet het geval was in mei 2017. Weet niet of je daar effectief alle 4 de banden kan gebruiken voor carrier aggregation en hoeveel bandbreedte er is op band 1 (10 MHz?), ze laten er 3G UMTS op 2100 MHz ook nog aanstaan.

Nathalie-ken
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 04 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Nathalie-ken » 13 Mei 2019, 22:19

jonka schreef:Ik vond de plaatsen waar Proximus eerst begon met 4,5G op hun website. Mijn redenering was dat daar ook als eerst de vierde band in gebruik zou worden genomen, maar heb enkel de Zuid in Gent gecheckt.

Keek daarnet eens op die kaart naar een site van Proximus op het Eilandje in Antwerpen, als je het dossier van april 2018 bekijkt lijkt LTE op band 1 (2100 MHz) nu ook actief te zijn, wat nog niet het geval was in mei 2017. Weet niet of je daar effectief alle 4 de banden kan gebruiken voor carrier aggregation en hoeveel bandbreedte er is op band 1 (10 MHz?), ze laten er 3G UMTS op 2100 MHz ook nog aanstaan.

ik heb dat net eens gedaan voor mijn omgeving ik zie op de kaart na klikken op blauwe bol dossier van einde vorig jaar en heel recent datum twee keer
LTE 800 LTE1800 LTE 2100 LTE 2600. Wil dat zeggen dat op die locatie de 4 banden actief zijn ?

jonka
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 10 Mei 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor jonka » 13 Mei 2019, 23:37

Dat de 4 banden gebruikt worden betekent nog niet dat er 4CA mee mogelijk is. Ik denk trouwens ook niet dat de providers een band die vermeld is in zo'n attest moeten gebruiken, m.a.w. het kan zijn dat sommige banden uitstaan op een antenne.

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1859
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor lithion » 19 Mei 2019, 11:16

Het zijn gewoon de aanvragen en goedkeuringen die daar vermeld staan. Of de provider die daadwerkelijk gebruikt kan je niet zien. In het verleden al paar plaatsen tegengekomen waar er bvb 4G zou moeten zijn volgens de attesten, die al meer dan een jaar waren goedgekeurd, maar in praktijk geen 4G (recentste kaart van de provider toonde ook een zwart gat). Ik denk dan ook dat bepaalde providers dit doen voor eventueel toekomstig gebruik: in de gevallen die ik tegenkwam ging het altijd om gedeelde masten en als je weet dat het cumulatief vermogen van een mast is vastgelegd... . Ook eens geklaagd bij een provider daarover en een maand later was er plots een nieuw, correct attest afgeleverd.

Nathalie-ken
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 04 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Nathalie-ken » 20 Mei 2019, 08:42

lithion schreef:Het zijn gewoon de aanvragen en goedkeuringen die daar vermeld staan. Of de provider die daadwerkelijk gebruikt kan je niet zien. In het verleden al paar plaatsen tegengekomen waar er bvb 4G zou moeten zijn volgens de attesten, die al meer dan een jaar waren goedgekeurd, maar in praktijk geen 4G (recentste kaart van de provider toonde ook een zwart gat). Ik denk dan ook dat bepaalde providers dit doen voor eventueel toekomstig gebruik: in de gevallen die ik tegenkwam ging het altijd om gedeelde masten en als je weet dat het cumulatief vermogen van een mast is vastgelegd... . Ook eens geklaagd bij een provider daarover en een maand later was er plots een nieuw, correct attest afgeleverd.


ik denk ook je niet kan zien met welke band je verbonden bent alleen 4G 4G+ maar een aanduiding 4,5g komt niet op scherm van de smartphone.

jonka
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 10 Mei 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor jonka » 20 Mei 2019, 12:55

Er zijn voor Android apps die tonen op welke banden je gsm verbonden is, ken de namen ervan niet. Op sommige toestellen vind je dat ook in het service/engineering menu.

Aanduidingen zoals 4G/4G+/4.5G kunnen verschillen per toestel en provider (bij een identieke verbinding), het blijft marketing.

Hakki
Plus Member
Plus Member
Berichten: 147
Lid geworden op: 12 Dec 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Hakki » 02 Jul 2020, 18:44

Ik was verbaasd.. 2x gedaan (5m uit elkaar) om zeker te zijn.
6242014778.png
6242014778.png (20.07 KiB) 275 keer bekeken


Via de Proximus had ik wel 'maar' 260Mbps, wat ook al hoger was dan wat ik verwachtte.
SmartSelect_20200702-184444_Speedtest.jpg
Afbeelding

Gebruikersavatar
alloja
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor alloja » 02 Jul 2020, 20:00

Ik, daarentegen, ben sinds het begin van de lockdown gebonden aan ±100 Mbps...
En ik ben niet de enige, volgens een thread op het Franstalige forum van Proximus...
Proximus Flex (100/35, b-box 3v+/FRITZ!Box 7490, V7, V5, Apple TV 4K) • Voo DVB-C • Fransat • Vu+ Ultimo 4K (DVB-C FBC + DVB-S2X FBC) • Vu+ Duo² (Dual DVB-T2) • Sat: 39°E<>15°W

Hakki
Plus Member
Plus Member
Berichten: 147
Lid geworden op: 12 Dec 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: proximus lanceert 4.5G

Berichtdoor Hakki » 02 Jul 2020, 21:13

Misschien zijn er verschillende snelheidsbeperkingen afhankelijk van het abonnement?

Op basis van data volume
≤5GB => 50Mbps
>5GB & ≤10GB => 100Mbps
>10GB => geen limiet?!

Of volgens kostprijs abonnement?

Maar dan zouden ze daar toch transparant in kunnen communiceren..
Afbeelding


Terug naar “Proximus (Belgacom)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher en 1 gast