[gezocht] - prehistorisch RAM

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

[gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 09 Jul 2020, 14:07

We hebben een oude laptop (full specs in bijlage - speccy file).
Deze heeft 3GB ram en loopt nog op win 7.

Ik vind her en der dat win10 vlot zal draaien, maar er wordt toch aangeraden om minimaal 4Gb ram te hebben.

Heeft iemand nog een latje van 2Gb te koop?

Nu zit dit erin:
Afbeelding
Bijlagen
LAPTOP.zip
(20.92 KiB) 12 keer gedownload

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 09 Jul 2020, 14:08

Oeps, edit werkt blijkbaar niet bij een startpost.
Ondertussen is de HDD al vervangen door een SSD.

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor depeje » 09 Jul 2020, 14:23

Ik heb 2x8GB. Voor €15 + verzending stuur ik er één op. Voor €25 + verzending mag je ze alle 2 hebben.

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor depeje » 09 Jul 2020, 14:25

Ik heb ram al succesvol verzonden in een ram doosje in een envelop. Dus verzending is 1 of 2 euro.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 09 Jul 2020, 14:34

Ik had de vraag ook op facebook gesteld en een kennis heeft nog een 2GB latje liggen dat ik mag hebben.
Ik ga het eerst daarmee eens proberen.

Toch bedankt, mocht blijken dat ik toch tegen limieten aanloop of het latje stuk blijkt te zijn contacteer ik je.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5044
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor honda4life » 09 Jul 2020, 16:22

Hou er rekening mee dat als je hardware geschikt is voor 32 bit en niet voor 64 bit adressen en maximum 4 gb kan gebruiken.

In dit adresbereik zitten ook nog andere hardware componenten, soms gedeeld videogeheugen, ...
Praktisch eindig je in het beste geval met 3,5 gb, eerder 3,25 schat ik bruikbaar geheugen. (Een deel fysiek geheugen is gewoon niet bereikbaar door hardwarebeperkingen)

De intentie is goed maar het resultaat is mogelijks niet wat je denkt.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 09 Jul 2020, 16:23

De PC is 64bit, dat zou dan toch geen probleem mogen zijn?

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 09 Jul 2020, 17:00

Dit is de configuratie voordat ik de HDD vervangen heb:
Afbeelding

tj2940
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 28 Mei 2012

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor tj2940 » 10 Jul 2020, 23:29

Toestel is 10 jaar oud, doe hier aub geen kosten meer aan.
Windows 10 zal hierop nooit vlot werken. CPU was voor die tijd al redelijk zwak.

Ter inf: toestel kan 8GB geheugen aan maar let er wel op dat je geen DDR3 Low Voltage neemt.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5457
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor iceke » 10 Jul 2020, 23:55

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp ... Hz&id=1118
Onder de 3000 pnt zie je duidelijk vertraging in bv. Chrome, ik zou er geen geld meer instoppen moest ik van u zijn.(of er bv. een ubuntu op knallen)

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 11 Jul 2020, 09:28

Natuurlijk is deze laptop gedateerd, uiteraard steek ik er niet veel geld meer in, maar hij werkt en voor de dochters hebben we plots meer pc’s nodig wegens thuis onderwijs.
Ik heb er een ssd in gestoken 2 jaar geleden ongeveer en sindsdien werkt die eigenlijk verrassend goed. Alleen was er veel miserie omdat die al 6 jaar geen updates meer vond. Dat was opgelost (na bijna 300! Updates)...
Alleen kreeg ik dan plots een dikke waarschuwing dat win7 uit dienst is, vandaar mijn idee om naar win10 te gaan.
Veel geld wilde ik er niet in steken, maar vond nog iemand met 2gb die het voor €5 verkocht.
Het heeft me dus €5 gekost en een tweetal uur werk en nu draait de pc op win10.
Ik verwacht geen high end gaming toestel van deze laptop, gewoon een ding waarop we in word wat documenten kunnen maken en smartschool bezoeken. Dat werkt perfect, dus: ikke content.
Als er echt kracht nodig is staat mijn desktop er ook nog, maar tot hiertoe konden ze perfect hun werk doen op die laptop.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5457
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor iceke » 11 Jul 2020, 09:40

Ik wou maar zeggen dat W10 met die specs eigenlijk geen goed idee is & je een betere gebruikerservaring kan verwachten met bv. een Ubuntu of een linux mint erop....ook voor maar 5 Euro ;-) (Doe me een plezier & doe een dual boot met 1 van deze Os'en en vergelijk dan eens hoe snel webpagina's opbouwen op beide os'en)

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 11 Jul 2020, 09:48

En wat met word?

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4863
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 361 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 808 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor Tomby » 11 Jul 2020, 10:04

iceke schreef:https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+P6000+%40+1.87GHz&id=1118
Onder de 3000 pnt zie je duidelijk vertraging in bv. Chrome, ik zou er geen geld meer instoppen moest ik van u zijn.(of er bv. een ubuntu op knallen)


Dat lijkt me nogal niet lichtjes overdreven.
Mijn main machine hier is nog altijd mijn Surface Pro 3, met een U4650 die een Passmark score heeft van 2200. Ik heb daar echt geen problemen mee in Chrome.

Ik heb overigens ook nog een testmachientje (oude netbook) met een AMD E-450. Die CPU is zelfs maar half zo snel als de CPU van TS, en kan dat ding kan nog altijd voor simpele dingen gebruikt worden (mits wat geduld soms :D ). Daar zit overigens ook een goedkope SSD in. Maar van een upgrade van 3 naar 4 GB zou ik niet teveel verwachten, eerlijk gezegd.
Afbeelding

woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 844
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 122 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor woutervh » 11 Jul 2020, 11:29

:lol: prehistorisch. Ik had nu echt iets a la 386 s rammekes van 1MB verwacht of zo

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor Ordon » 11 Jul 2020, 11:32

cadsite schreef:En wat met word?

Dat kunnen ze online gebruiken via Smartschool.
Er is geen lokale MS Office installatie nodig.

Zoon(13j) is quasi op zijn eentje met Zorin OS aan de slag gegaan (in dual boot, wegens spelletjes onder W10).
Helemaal begeesterd is hij er intussen van!!
De GUI lijkt erg op Windows, dus heel herkenbaar.
Een oude laptop (Medion: MD 96850) heeft hij intussen ook aangeslagen. :wink:
Ook daarop Zorin OS (wel met 128GB SSD t.o.v. originele configuratie) met een "eigen Minecraft server". 8)

MEDION_MD_96850.png

Nog een oude reclame gevonden met de specs.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2678
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor cadsite » 11 Jul 2020, 11:39

Die online office mist toch wel wat mogelijkheden.
Op mijn desktop staat van in het begin libre office, daar ben ik heel tevreden van, maar de compatibiliteit is toch soms nog een probleem.

Ik loop daar niet tegenaan omdat ik het enkel voor eigen documenten gebruik, maar je zou moeten zien welke word documenten ze soms krijgen van leerkrachten... :puke:
Een basiscursus informatica zou niet misstaan voor velen.

Los ervan, ik geloof goed dat dit ding met linux een heel stuk sneller zal gaan, maar dat is gewoon niet nodig.
Ik heb er wat op getokkeld en het doet gewoon wat het moet.
Ondertussen kan haar google drive netjes synchroniseren en iDrive plaats alles veilig in de cloud.
Waarom het moeilijker of complexer maken met een dual boot?
Er is ook bitter weinig interesse bij de dochters om er meer over te leren, dus ben ik al blij als ik ze met win kan leren omgaan.
Stapje per stapje is snel genoeg.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor Ordon » 11 Jul 2020, 11:44

cadsite schreef:Waarom het moeilijker of complexer maken met een dual boot?

Dat is waar.
't Was enkel maar om aan te geven dat er nog leven kan zitten in zo'n oude bak.
En zoals je aangeeft: als het doet wat het moet doen is alles toch OK.
Volledig met je eens.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3624
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 212 keer

Re: [gezocht] - prehistorisch RAM

Berichtdoor mailracer » 11 Jul 2020, 15:15

Groot gelijk dat je die laptop nieuw leven geeft met extra geheugen voor 5 euro en een win10 licentie. Als het werkt naar je goesting, houden zo.
Vaak is een extra geheugen latje voldoende om een pc de update naar win10 te gunnen. En als je geduld hebt moet het geen i9 zijn met nvme :wink:


Terug naar “Te koop / Gezocht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast