Uitbellen via desktop PC

Gebruikersavatar
Mortov Molotov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 07 Jan 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Contact:

Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor Mortov Molotov » 01 Apr 2021, 20:06

Dag iedereen,

Ik ben Telenet Business klant, met een KLIK20 pro abonnement.
Daarbij is inbegrepen dus een vast tel nr., waarmee ik anoniem uitbel.

Meer en meer bel ik echter anoniem uit met mijn gsm om mijn klanten te bellen; dit gaat via de bluetooth verbinding van m'n Arctis Pro Wireless headset, dus terwijl ik aan mijn pc aan 't werken ben aan de dossiers. Dit is handig, zo moet ik die headset niet altijd afzetten om een telefoon te doen met mijn Gigaset.


Maar als ik bel via mijn gsm, moet ik steeds die nrs intikken met #31# ervoor, om anoniem uit te bellen.
Dit terwijl mijn vaste lijn anoniem is.

Bestaat er een methode om met een softwarepakket, via de telenet router de vaste lijn aan te spreken, en op die manier uit te bellen?
Of hebben jullie andere suggesties?


mvg

Mortov
Van vele Nederlandstalige forumgangers wort de spellingchecker niet vaak bijgewerkd, waardoor de correctie van DT-fouten niet langer word ondersteunt ;)

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16403
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 538 keer
Contact:

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor meon » 01 Apr 2021, 20:15

Werkt bij Telenet MMI-code **31# nog? (Bij Proximus alvast niet)

edwin.d
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 14 Sep 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor edwin.d » 01 Apr 2021, 20:47

Maar als ik bel via mijn gsm, moet ik steeds die nrs intikken met #31# ervoor, om anoniem uit te bellen


Dit kan je toch vast instellen op je smartphone.
Normaal via bellen - instellingen - geadviseerde instellingen - mijn caller id verbergen.
Of iets in die aard.

Mvg

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15964
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2829 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 774 keer
Contact:

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor philippe_d » 01 Apr 2021, 23:30

Mortov Molotov schreef:Bestaat er een methode om met een softwarepakket, via de telenet router de vaste lijn aan te spreken, en op die manier uit te bellen?

Je vaste Telenet lijn omzetten naar VoIP, en dan via een Softphone op de PC uitbellen?
Een Fritz!Box heeft die mogelijkheid.
    - zoek een goedkope 2de handse Fritz!Box, mag een ouder model zijn
    - sluit de FB aan op je Telenet modem als "IP Client"
    - verbind de PSTN uitgang van de Telenet modem met de FB
    - stel op de FB een nieuw telefoonapparaat in (IP phone)
    - gebruik op de PC een softphone, en registreer deze op de FB (= SIP server)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Mortov Molotov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 07 Jan 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Contact:

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor Mortov Molotov » 02 Apr 2021, 17:34

meon schreef:Werkt bij Telenet MMI-code **31# nog? (Bij Proximus alvast niet)

#31# werkt nog wel bij Telenet, had dat op voorhand getest.

Maar elegant voor m'n workflow is 't zeker niet.

edwin.d schreef:
Maar als ik bel via mijn gsm, moet ik steeds die nrs intikken met #31# ervoor, om anoniem uit te bellen


Dit kan je toch vast instellen op je smartphone.
Normaal via bellen - instellingen - geadviseerde instellingen - mijn caller id verbergen.
Of iets in die aard.

Mvg

Zeker wel, maar standaard bel ik met mijn gsm net niet anoniem. En op mijn vaste lijn wel.
Het is een luxeprobleem, dat is zeker; maar alles voor de workflow hé


----------
EDIT:

Voip via fritzbox bekijk ik eens;

maarre: gewoon via een betamax voip account bellen lukt niet meer, gezien Belgische gsmnrs dit blokkeren
Van vele Nederlandstalige forumgangers wort de spellingchecker niet vaak bijgewerkd, waardoor de correctie van DT-fouten niet langer word ondersteunt ;)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15964
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2829 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 774 keer
Contact:

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor philippe_d » 02 Apr 2021, 20:26

Mortov Molotov schreef:Voip via fritzbox bekijk ik eens;

maarre: gewoon via een betamax voip account bellen lukt niet meer, gezien Belgische gsmnrs dit blokkeren

Mijn advies hierboven is niet om de Fritzbox te gebruiken voor te bellen via VoIP (vb Betamax), maar via de Telenet vaste lijn.
VoIP wordt dan gebruikt om de Softphone op de PC te registreren op de Fritzbox.

Op die manier kan je met de PC uitbellen via jouw vaste lijn ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jutuiz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 369
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor jutuiz » 03 Apr 2021, 08:09

Ik doe hetzelfde met Fritzbox en MicroSip programma op W10.

Recent nog spoofing aangevraagd waarbij mijn vaste-lijn nummer wordt verborgen en mijn mobiel nummer zou worden getoond (mijn klanten kennen het vaste nummer niet, en ik wil dat zo houden), maar dat was een brug te ver voor EDPnet. Wat ik begrijp.
Nu terug naar anoniem bellen.

Gebruikersavatar
Mortov Molotov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 07 Jan 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Contact:

Re: Uitbellen via desktop PC

Berichtdoor Mortov Molotov » 1 week 1 dag 23 uur geleden (06 Mei 2021, 19:59)

philippe_d schreef:
Mortov Molotov schreef:Voip via fritzbox bekijk ik eens;

maarre: gewoon via een betamax voip account bellen lukt niet meer, gezien Belgische gsmnrs dit blokkeren

Mijn advies hierboven is niet om de Fritzbox te gebruiken voor te bellen via VoIP (vb Betamax), maar via de Telenet vaste lijn.
VoIP wordt dan gebruikt om de Softphone op de PC te registreren op de Fritzbox.

Op die manier kan je met de PC uitbellen via jouw vaste lijn ...


Dank, ik ben even niet aanwezig geweest op dit forum :)

Dit lijkt me heel interessant, maar ik moet toegeven dat ik het niet zo goed begrijp :D
Van vele Nederlandstalige forumgangers wort de spellingchecker niet vaak bijgewerkd, waardoor de correctie van DT-fouten niet langer word ondersteunt ;)


Terug naar “Telecom Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast