Nieuwe setup voor moeder

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 08:42

Ik ben aan 't uitkijken voor een nieuwe setup voor mijn moeder, een kranige 70tiger, niet heel technisch onderlegd.

Er is TV met telenet decoder, een FM radio een CD speler, een casettespeler, een DVD/video combi.


De TV wordt vervangen door een nieuwe, grotere.
De FM radio/CD speler/casettespeler gaan weg (of worden gedeeltelijk herbruikt)
De DVD/Video combi blijft.

Het doel is om Radio te kunnen spelen, CD's te spelen, TV te kijken, DVD's af te spelen en Video te kijken.
Cassettes zijn er niet meer.

De setup waar ik aan denk is als volgt.

Een TV met HDMI inputs
Daarop worden de telenetdecoder en de video/dvd combi aan gesloten.
Die laatste via een scart naar HDMI convertor.

Via de decoder kan er Tv gekeken worden en radio geluisterd.

De DVD speler speelt ook audio CD's.

Als ik het goed begrijp kan er via HDMI CEC automatisch de juiste input van de TV worden geactiveerd, anders wordt het te ingewikkeld.

Gaat dit werken ?

Als de audio kwaliteit van de TV tegenvalt kan er nog een soundbar bijkomen, maar dat is ook gewoon via HDMI aan te sluiten.

Input is welkom.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
bralm
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 30 Jan 2011
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor bralm » 27 Okt 2020, 09:45

Overweeg eventueel digitale TV met een kaartje of het compact signaal. Veel eenvoudiger voor senioren aangezien je niet met de HDMI kanalen zit, slechts één afstandsbediening en ze kunnen niet per ongeluk terugspoelen waarna ze niet meer kunnen zappen.

Bij de aanschaf van een nieuwe radio zou ik letten op ondersteuning van DAB+.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 09:57

Het TV gedeelte is niet echt een probleem, daar kan ze mee werken.

Ze is pas naar een appartement verhuisd en het idee was om de bestaande stereo-met-luidsprekers te installeren maar de luidsprekers nemen te veel plaats in en "ze zijn niet mooi" :eek:

Dus zoeken we een andere oplossing. Eerst dacht ik aan een soundbar met line-in waarop we dan de bestaande CD speler zouden aansluiten, maar dat is te ingewikkeld.

Daarom dat ik me dus nu afvraag of die HDMI-CEC goed werkt. Dan kan ze weinig verkeerd doen.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 194 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Contact:

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor devilkin » 27 Okt 2020, 10:22

HDMI CEC gaat werken voor alles wat het ondersteund. De TV/digicorder zal geen probleem zijn, de DVD/VCR daarentegen zal altijd manueel moeten geschakeld worden - tenzij de TV input detection heeft, dan is de kans er wel dat die gewoon gaat schakelen als ze dat ding aanzet.

Blijft natuurlijk nog dat ze de andere afstandsbediening zal moeten gebruiken voor het laatste.

Qua soundbar: als je eentje pakt met HDMI ARC heb je daar geen werk aan - dan gaat alle geluid daardoor gaan, behalve natuurlijk de radio...
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 10:46

De Radio wel als die 'op de tv' afgespeeld wordt, dus de radiokanalen van de telenetdecoder.

CEC ondersteuning van de scart-naar-HDMI convertor had ik nog niet aan gedacht…

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 981
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor tien » 27 Okt 2020, 10:55

Gewoon een kleinere/mooiere mini keten? Of wil ze gewoon niet teveel kabels/dozen?
(ook veel retro/vintage look en misschien voor haar interessant maar zit wel veel plastic rommel tussen dat na 3 dagen gaat opvallen)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 11:00

Ik citeer: "boxen heb je dat nodig ?" ...
In het huis hingen de luidsprekers aan de muur, dus redelijk uit de weg, in het appartement is daar geen voorziening voor dus moeten ze beneden ergens en dat wil ze niet.
Estetiek is belangrijk, soms onbegrijpelijk en ondoorgrondbaar, maar zij moet er wonen hé.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2404
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 189 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 68 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Dizzy » 27 Okt 2020, 11:27

Als ze radio luistert via de decoder dan kan alles toch via de soundbar en heb je geen andere "lelijke" boxen.

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 981
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor tien » 27 Okt 2020, 11:31

Vrees dan inderdaad dat de mini keten route lastig gaat zijn, met ingebouwde luidsprekers (vermoedelijk kwaliteit niet zo kritiek) gaat die ook teveel in het zicht moeten staan.

Eventueel iets in deze stijl https://tweakers.net/pricewatch/481402/ ... ificaties/ misschien nog ok maar gaat in kast terecht komen en dan gaat er van geluid ook niet veel meer komen.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 27 Okt 2020, 12:08

Joe de Mannen schreef:Input is welkom.
J.


tv met radiofunctie en ci+ lijkt me het meest logische/eenvoudigste
daaronder een dvd-speler waar ge alles mee kunt afspelen.
hebt ge nog een puber in de familie kan die zich tijdens de volgende congé/lockdown amuseren om al de video's op een dvd te branden.

is julle ma echt modern is iets als sonos evtl een optie voor het radio/muziekgedeelte

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 12:21

Bediening via een app is dan weer te modern.

Waar ik dus naartoe wou is als volgt:

Radio: via de telenetdecoder op de TV, geluid via TV
CD: via de DVD speler op de TV, audio via de TV
DVD en video: DVD/videocombi speler op TV

En als de audiokwaliteit tegenvalt eventueel uitbreiden met soundbar.

Maar door het hier te plaatsen komt het euvel boven dat de scart-HDMI convertor, nodig voor de DVD/video combi, geen HDMI-CEC ondersteunt.

Het probleem met manueel de input selecteren op de TV is dat ze nu soms ook al voor heeft dat ze daar per ongeluk op duwt en er zijn veel meer ingangen dan er inputs zijn, en da's verwarrend.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2037
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Sinna » 27 Okt 2020, 12:36

Als die TV nog een SCART-aansluiting heeft, kan het zijn dat van zodra er signaal op die aansluiting binnenkomt, de TV automatisch schakelt. Enfin, zo gebeurt dat toch hier met mijn Samsung-TV (UE42F5000).
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 12:40

Klopt, zo werkt dat, maar er komt een nieuwe TV en die hebben helaas geen scart meer.
En een DVD speler is ook al bijna niet meer te vinden...

moderne tijden :beerchug:

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 27 Okt 2020, 12:42

geen app dus :)

Joe de Mannen schreef:Waar ik dus naartoe wou is als volgt:


ik zou voor 1 toestel en 1 afstandbediening gaan, decoders zou ik vermijden voor gebruiksgemak (minder afstandsbedieningen is minder kansen op verkeerd te duwen)
doorsnee tv heeft wel een radiofunctie.
een doorsnee dvd-speler kan alles afspelen van bluray tot de 25j oude cd van k's choice (ff bij bol.com/mediamarkt snollen).
speelt ze vaak oude video's?

ps
ge kunt ze natuurlijk verslaafd maken aan netflix en dan lost het meeste zich vanzelf op, de lelijke netflixknop sta toch op elke afstandbediening

ps ons ma heeft ook sonos en die sta maar op 1 post
's morgens duwt ze op da ding op play en 's avonds op stop. de app heeft ze volgens mij nog nooit gebruikt maar ze is content met hare radio 1

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2037
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Sinna » 27 Okt 2020, 12:52

Zouden er überhaupt nog TV's zijn met ingebouwde DVD-speler (zo van die B-merken)? Blijkbaar wel, zie https://www.bol.com/nl/l/tv-s-met-ingeb ... country=BE (geen affiliatie).
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 13:14

1207 schreef:geen app dus :)

Joe de Mannen schreef:Waar ik dus naartoe wou is als volgt:


ik zou voor 1 toestel en 1 afstandbediening gaan, decoders zou ik vermijden voor gebruiksgemak (minder afstandsbedieningen is minder kansen op verkeerd te duwen)
doorsnee tv heeft wel een radiofunctie.
een doorsnee dvd-speler kan alles afspelen van bluray tot de 25j oude cd van k's choice (ff bij bol.com/mediamarkt snollen).
speelt ze vaak oude video's?

ps
ge kunt ze natuurlijk verslaafd maken aan netflix en dan lost het meeste zich vanzelf op, de lelijke netflixknop sta toch op elke afstandbediening

ps ons ma heeft ook sonos en die sta maar op 1 post
's morgens duwt ze op da ding op play en 's avonds op stop. de app heeft ze volgens mij nog nooit gebruikt maar ze is content met hare radio 1


De setup met Telenet en z'n decoder blijft, dat is een zekerheid, ze kan nu eindelijk opnemen en ernaar naar kijken :)
De Video/dvd combi is ze ook gewoon, dus die blijft liefst ook. Of ze 'vaak' videos speelt is geen argument, er zijn een aantal belangrijke fragmenten op video. Omzetten naar DVD is een optie. Maar het combitoestel is er en ze weet hoe het werkt...


Ik heb ook al gevloekt waarom ze die boxen niet gewoon wil houden...

Ondertussen hier thuis die CEC eens getest met mijn scarlet decoder en een Mi-stick. de scarlet decoder ondersteunt het niet, de mi-stick wel.
Inschakelen werkt, uitschakelen niet.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 194 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Contact:

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor devilkin » 27 Okt 2020, 13:21

Joe de Mannen schreef:Klopt, zo werkt dat, maar er komt een nieuwe TV en die hebben helaas geen scart meer.
En een DVD speler is ook al bijna niet meer te vinden...


Je kan opteren voor een blueray. Kost ook geen geld meer, en scalen beter.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 13:44

Maar dan zit ik nog met die CEC die niet naar behoren lijkt te werken.
Of er moet een TV merk/reeks zijn waar ik een selectie van externe ingangen kan maken. dus dat een knopje op de afstandsbediening alleen maar toggled tussen HDMI1 en 2 en niet 3, 4 enz erbij pakt.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13106
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1316 keer
Contact:

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Goztow » 27 Okt 2020, 13:58

Mijn Samsung van veertien jaar oud die slaat hdmi ingange' gewoon over als er geen input naar is hoor.

Kijk eens voor een tv waar je zelf kan aanfuifen wat op welke ingang zit? Dus dat je er een naam kan aan geven?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 14:01

Mijn oude samsung doet dat ook met de HDMI's maar niet met de andere (analoge) ingangen.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 194 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Contact:

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor devilkin » 27 Okt 2020, 14:02

Die kan je niet uitschakelen?
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4821
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1508 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor raf1 » 27 Okt 2020, 14:04

Als digitaliseren een optie is, kan je de setup véél vereenvoudigen. Eventueel kan je dat werkje uitbesteden: lijst met firma's is te vinden op https://kenjedrager.be/
Maar als je een tv met SCART-ingang nodig hebt, dan koop je er best één met SCART-ingang, die worden nog verkocht: https://www.heise.de/preisvergleich/?cat=tvlcd&xf=122_SCART

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 14:12

devilkin schreef:Die kan je niet uitschakelen?


Op mijn TV niet, het probleem is dat dit zo'n detailgegevens zijn dat je die niet of nauwelijks op internet vindt.

Als ik tot een setup kom zal het nog testen worden en hopen dat het werkt.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 140 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Ramaht » 27 Okt 2020, 16:45

Ga in winkel testen en zeg dat je die functie moet hebben - zet desnoods op papier.
Betaal ook die €100 extra voor de lokale handelaar, met wat geluk kan de Bomma daar dan binnenwandelen als ze een probleem heeft...


En kies je tv mee op basis van de afstandsbediening en gebruiksgemak.


Andere optie is fysieke HDMI switcher en de knop van de kanalen uit de afstandsbediening halen ;)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Okt 2020, 17:08

Die laatste optie ben ik ook aan het bekijken, ze bestaan blijkbaar zelfs 'automatisch' ...

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 27 Okt 2020, 17:53

Over week budget praten we?
een high-end topmodel in OLED kan wel iets meer als de aldi medion tv

ik heb ooit een automatisch switcht gehad. het enige automisme was ik die manueel moest switchen :)

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1731
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor MaT » 27 Okt 2020, 18:31

Joe de Mannen schreef:Of ze 'vaak' videos speelt is geen argument, er zijn een aantal belangrijke fragmenten op video. Omzetten naar DVD is een optie. Maar het combitoestel is er en ze weet hoe het werkt...

Als dat echt belangrijke fragmenten zijn die niet gereproduceerd kunnen worden dan is digitaliseren niet echt een optie maar een must. VHS tapes degraderen ook, de speler kan kapot gaan en ze worden steeds zeldzamer, de speler kan op een dag de tape verknoeien (zelf vroeger meegemaakt dat de tape ineens blijft hangen in de speler),...

Uiteraard kan ze, na het maken van een kopie, de tape verder bekijken zoals ze gewoon is. Ik zou gewoon niet meer vertrouwen op die tape om communie, trouw, eerste stapjes,.. enz, beelden te bewaren.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 28 Okt 2020, 08:01

Heeft er iemand ervaring met de Startech VS221HD4K HDMI switch ?
Als die doet wat in de handleiding staat zou dat een oplossing kunnen zijn.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2037
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Sinna » 28 Okt 2020, 09:03

Koop die online en als die toch niet doet wat de handleiding beschrijft, dan stuur je 'm terug met reden: doet niet wat moet.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4821
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1508 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor raf1 » 28 Okt 2020, 09:49

Joe de Mannen schreef:Heeft er iemand ervaring met de Startech VS221HD4K HDMI switch ?

Neen, maar HDMI 1.4 is wel gevaarlijk als je futureproof wil zijn. Telenet TV-box is bijvoorbeeld al HDMI 2.0

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 28 Okt 2020, 09:55

Joe de Mannen schreef:De setup met Telenet en z'n decoder blijft, dat is een zekerheid, ze kan nu eindelijk opnemen en ernaar naar kijken :).


op heel wat merken, zeker duurdere modellen, kun je tegenwoordig een schijfje steken en daarop dan opnemen (+ pauzeren ed)
ik heb ook 2TB aan mijn tv hangen om te pauzeren/op te nemen ed.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 28 Okt 2020, 10:21

En toch: de telenetdecoder blijft. Sorry voor iedereen die het anders wil zien. :beerchug:


J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 28 Okt 2020, 10:31

Joe de Mannen schreef:En toch: de telenetdecoder blijft. Sorry voor iedereen die het anders wil zien. :beerchug:


mij maakt het niet uit hé :)
ge krijgt tips en wat ge ermee doet is uw zaak

Ik denk dat mijn setup zo ongeveer dat is wat uw ma zoekt :)
met uitzondering van sonos

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 28 Okt 2020, 10:33

Alle verandering is 'stress' in dit geval en de ene dag wat meer dan de andere...
Nu ze vertrouwd is met de telenet setup (die ze trouwens in 2 kamers heeft) is het beter om het zo te laten.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 28 Okt 2020, 12:10

Joe de Mannen schreef:Alle verandering is 'stress' in dit geval en de ene dag wat meer dan de andere...
Nu ze vertrouwd is met de telenet setup (die ze trouwens in 2 kamers heeft) is het beter om het zo te laten.
J.

zij moet de opties ook kennen om zelf te beslissen

Alles wat ze wil, wat jij beschrijft, kan allemaal via 1 tv en 1 afstandsbediening.
Of een tv in elke kamer maar dat worden dan 2 ci+ kaartjes

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 28 Okt 2020, 12:33

Als ik nu aankondig dat de TV-routine gaat veranderen is het al een zucht van hier tot in tokyo, dat kan ik u garanderen, ik ken ze al een tijdje :)

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1873
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 82 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor 1207 » 28 Okt 2020, 12:40

Joe de Mannen schreef:Als ik nu aankondig dat de TV-routine gaat veranderen is het al een zucht van hier tot in tokyo, dat kan ik u garanderen, ik ken ze al een tijdje :)
J.


het is de uwe en gij moogt ze hebben.
ik moet er voorlopig geen bij hebben

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 2 weken 6 dagen 16 uur geleden (13 Nov 2020, 20:16)

Het is uiteindelijk een LG geworden, met analoge ingang zodat de bestaande DVD/video nog kan dienen.
En toch een afzonderlijke radio/CD combo.

De CEC op de telenetdecoder doet toch niet helemaal wat ik van verwacht had.

Telenet decoder aanzetten, resulteert in het opspringen van de TV met de juiste ingang actief. Maar uitschakelen van de decoder zet de TV niet uit.
Met mijn Mi-stick werkt het wel zo.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

danchrista
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 17 Apr 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor danchrista » 2 weken 5 dagen 1 minuut geleden (15 Nov 2020, 12:52)

CEC werkt bij mij als volgt. Aanzetten Telenet decorder zet ook de TV aan. Voor uitschakelen zet ik de TV eerst uit en daardoor wordt ook de decorder uitgeschakeld.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Nieuwe setup voor moeder

Berichtdoor Joe de Mannen » 2 weken 4 dagen 15 uur geleden (15 Nov 2020, 21:34)

Dan heb ik nog 2 afstandsbedieningen nodig... dat is niet de bedoeling

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...


Terug naar “Andere: DVB-T, TV over Internet (Bhaalu, Stievie, Yelo, ...), TV algemeen, ...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast