Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1140
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor spacekiek » 25 Jul 2020, 09:46

Hoi,

Als ik in het buitenland ben en ik verbind met m'n Synology VPN, ben ik dan "thuis" of nog steeds in het buitenland volgens bepaalde apps?
Ik meen me te herinneren dat m'n dochter vorig jaar naar iets wou kijken op ketnet, maar dat ging niet omdat we in het buitenland waren.
Heb dan even geprobeerd in te loggen via VPN, maar dit maakte geen verschil.
Ik dacht nochtans dat alle trafiek dan zogezegd lokaal was dan ?

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 633
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor StarWing » 25 Jul 2020, 09:47

Als alle trafiek over je VPN gaat, dan ben je "lokaal"

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3704
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 306 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 220 keer

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor mailracer » 25 Jul 2020, 11:05

is die vpn naar je router, of je nas ?

hier is dit naar een synology router en alle internetverkeer van de vpn clients gaat via de router (net getest). ook de dns van de pi-hole doet dan zijn werk.

ik gebruik hiervoor de vpn plus app van synology.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3829
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 288 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor on4bam » 25 Jul 2020, 11:12

Als ik via mijn Fritzbox VPN naar de Synology ga ben ik "lokaal". WhatsmyIP geeft dan ook mijn EDPnet IP en ik heb een 192.168.*.* IP van het lokale netwerk.
Bye, Maurice
https://on4bam.com

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1140
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor spacekiek » 25 Jul 2020, 11:13

Het is 'n VPN naar m'n NAS via 'VPN SERVER' app van Synology

Op m'n iphone stond ook "stuur alle verkeer" aan ... dus snap het niet.

blatruwe
Member
Member
Berichten: 58
Lid geworden op: 12 Nov 2018
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor blatruwe » 25 Jul 2020, 11:21

Toen ik het probeerde zag ik dat de DNS nog altijd niet door de VPN ging en dus werkte de auvio van RTBF ook niet vanwege "je bent in het buitenland". Ik heb in de instellingen van mijn android de DNS server nog moeten invullen op mijn lokale DNS van thuis en toen werkte het wel (ik heb een pihole draaien).

Misschien ook eens nakijken in de geavanceerde instellingen van de VPN client op de telefoon om eventueel de DNS van uw synology te gebruiken?

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1140
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor spacekiek » 25 Jul 2020, 11:23

blatruwe schreef:Misschien ook eens nakijken in de geavanceerde instellingen van de VPN client op de telefoon om eventueel de DNS van uw synology te gebruiken?


OK goeie tip, thx

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15808
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2792 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: Synology VPN: ben ik dan lokaal?

Berichtdoor philippe_d » 25 Jul 2020, 11:27

Wat is je definitie van "lokaal" ???
    - met de VPN heeft jouw toestel inderdaad een lokaal (Belgisch) IP.
    - maar jouw location (dat bepaald wordt door o.a. de ingebouwde GPS, de GSM zendmasten, de MAC adressen van de vele WiFi routers in je omgeving) verraadt nog altijd exact waar je bent.
Het hangt er dus van af op welke basis een App uitmaakt of je "lokaal" bent?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast