Netwerkkabels aansluiten op muur

Cinn
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 Mei 2020
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Cinn » 21 Mei 2020, 10:36

Hoi allen,

Door corona is mijn elektricien ziek geworden en heeft die de afwerking niet meer kunnen doen.
Er is wel een vervanging voorzien door zijn vrouw om projecten af te werken maar die persoon had geen interesse in een kleine afwerking.

De verlichting heb ik ondertussen opgehangen met hulp van youtube, maar de netwerkkabels hangen allemaal los in de bergruimte en daar heb ik niet dadelijk een idee voor.

Op youtube zie ik wel dat je die op zo een aansluitlat, pachtpaneel, kan zetten.
Maar als ik dan op webshops zoek, ben ik radeloos. Zoveel verschillende soorten modellen en prijzen...

Waar moet ik op letten, wat is kwalitatief?
Het gaat in totaal om 8 kabels en het zou tegen de zijmuur gezet moeten worden
Ergens boven de modem

Kartouch
Pro Member
Pro Member
Berichten: 415
Lid geworden op: 22 Jan 2005
Bedankt: 1 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Kartouch » 21 Mei 2020, 13:46

Ik heb jaren terug een niko minipatch gehangen. Helaas is die niet meer verkrijgbaar. Makkelijke oplossing is overal een rj45 op zetten, en een switch hangen. Ik zou dan voor een 16 Ports unmanaged Switch gaan. Thuis hoef je echt geen fortuin uit te geven.

Zo een switch kost je minder dan 100 euro. Indien je power over ethernet wil kan je wel meer kwijt zijn. Managed switches zijn meteen een pak duurder.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4086
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 417 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Splitter » 21 Mei 2020, 13:56

je kan kiezen:

- ofwel idd afmonteren met rj45 en een switch kopen, dat ze gelijk allemaal op een switch hangen
- afmonteren op een wand-patchpaneel zoals deze

ik zou gaan voor het patchpaneel.
je kan natuurlijk ook gelijk er een patchkast hangen, dan kan je daar de kabels laten uitkomen, afmonteren op een patchpaneel voor in een rack,
en dan de modem en eventuele andere apparaten daarin steken ipv alles apart op de muur.
je hebt al kleine wandkasten, dus het is niet zo dat je een halve muur hoeft op te offeren.

veel hangt af van wat je exact wil, hoe het er moet uitzien, en hoeveel ruimte en budget je hebt.
ooit zal hier iets nuttigs staan

Ordon
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Ordon » 21 Mei 2020, 18:04

Betaalbaar CAT6 patchpaneeltje om tegen de muur (of op een legplank in een kast) te schroeven (€22,99 voor de acht poort versie, €24,99 voor de twaalf poort versie).
Nog benodigd een LSA punchtool: €9,95.


YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=0VYxAvIl8rE

Je zou ook acht zulke losse CAT6a stopcontacten op een rij kunnen plaatsen: €18,99 per vijf stuks.

Moeilijk is dit allemaal niet
Neem gewoon rustig je tijd bij het monteren.
Laatst gewijzigd door Ordon op 21 Mei 2020, 18:06, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Joe de Mannen » 21 Mei 2020, 18:05

Maar, vraag ik me af, wat ging de electricien voorzien? En kan hij dat materiaal niet leveren ?
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 140 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Ramaht » 21 Mei 2020, 18:18

Keystone media box.
Je monteert je utp kabels op keystones die je dan in dat boxje op de muur schroeft. Heb ik hier ook.

27BF5453-E778-463A-8CAC-ECF1552498AD.jpeg


Van daaruit kan je dan heel proper verbinden.
Wat ook kan, is een kabelgoot va legrand, de dlp, en daar dan rj45 modules insteken.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Ordon
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Ordon » 21 Mei 2020, 18:25

Een 16 poort gigabit switch en minstens 9 patch kabels (8 kabels + router) van de gewenste lengte maken mijn inziens het geheel compleet.

Bovenstaande oplossing van Ramaht ziet er ook netjes uit!

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5117
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 284 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor honda4life » 21 Mei 2020, 23:13

Ramaht schreef:Keystone media box.
Je monteert je utp kabels op keystones die je dan in dat boxje op de muur schroeft. Heb ik hier ook.

27BF5453-E778-463A-8CAC-ECF1552498AD.jpeg

Van daaruit kan je dan heel proper verbinden.
Wat ook kan, is een kabelgoot va legrand, de dlp, en daar dan rj45 modules insteken.


Dat vroeg ik me toevallig af hoe zoiets noemde, bedankt!
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Cinn
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 Mei 2020
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Cinn » 23 Mei 2020, 12:09

Kartouch schreef: Makkelijke oplossing is overal een rj45 op zetten


Ik had graag alles afgewerkt zonder loshangende kabels
Tevens heb ik ook nooit rj45 gezet, dus makkelijk is relatief :oops:

Splitter schreef:- afmonteren op een wand-patchpaneel zoals deze

Ordon schreef:Betaalbaar CAT6 patchpaneeltje om tegen de muur (of op een legplank in een kast) te schroeven (€22,99 voor de acht poort versie, €24,99 voor de twaalf poort versie).
Nog benodigd een LSA punchtool: €9,95.


Welk van beide is het meest kwalitatief?
Die insteek stok lijkt me wel handig

Ramaht schreef:Keystone media box.
Je monteert je utp kabels op keystones die je dan in dat boxje op de muur schroeft.


Ziet er ook goed afgewerkt uit, welke keystone zijn aan te raden?
Past elk merk keystone in zo een box?

Ramaht schreef:Wat ook kan, is een kabelgoot va legrand, de dlp, en daar dan rj45 modules insteken.


Sorry voor de onwetendheid, maar heb je hier een voorbeeld van?

Ik zie enkel stopcontacten? https://www.zelektro.be/legrand/dlp-kab ... ksel-65mm/

Joe de Mannen schreef:Maar, vraag ik me af, wat ging de electricien voorzien? En kan hij dat materiaal niet leveren ?
J.


De elektricien ging het ‘proper afwerken’ omdat ik reeds op voorhand aangaf dat ik geen wir war wou hebben.
Aangezien hij in coma is gebracht en vermoedelijk zijn pensioen gaat nemen na ontwaken en revalidatie, had zijn vrouw een andere elektricien aangesteld.
Maar deze heeft laten weten dit niet te willen afwerken. Het was te weinig werk.
Op andere werven heeft die blijkbaar ook niet alles afgewerkt.
Daarom heb ik met onze elektricien zijn vrouw afgesproken dat een deel van factuur komt te vervallen en ik de lampen en netwerk dan zelf zou afwerken.
De verlichtingen lagen hier al, maar voor netwerk had de vrouw geen idee van onderdelen.

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 140 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Ramaht » 23 Mei 2020, 16:17

Ruimte zat voor gelijk welke keystone leek me. Ik heb goedkope van de vrienden van Ali.

Voor DLP kijk je naar mosaic inzetten: https://www.zelektro.be/legrand/legrand ... nsluiting/
Ik heb dat vorige maand ook in tuinhuis geplaatst, en dat is echt doodsimpel om met te werken. Wel niet het goedkoopste...
Let wel, je hebt dlp houders nodig om alles in vast te zetten in de kabelgoot.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 194 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Contact:

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor devilkin » 26 Jun 2020, 10:19

'k wou nu niet direct een nieuwe thread opstarten hiervoor, maar iemand al meegemaakt? Vannacht is de connectie tussen m'n bureau en m'n core switch weggevallen, als ik wat pruts met de kabel aan het doosje in de muur komt soms de link terug, maar valt kort nadien terug weg.

Vermoedelijk dus slecht contact, maar dat dit nu gaat optreden na bijna 6 jaar? Misschien hitte gerelateerd (lijkt me raar) - er gaat geen PoE over die kabel.

Ondertussen kabel naar andere ruimte gelegd om te kunnen werken vandaag - morgen eens zien om bureau te verhuizen om de doos uit de muur te halen.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

profke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 161
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 17 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor profke » 26 Jun 2020, 10:23

hitte kan ook een switchport stuk maken.
Sluit die "alternatieve kabel" eens aan op dezelfde switchport?
Als het probleem blijft => switch stuk
als het probleem verholpen is => bekabeling

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3606
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 194 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Contact:

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor devilkin » 26 Jun 2020, 10:26

Getest:
- Poorten wisselen op core switch: geen verschil voor uplink, maar poort werkt dus wel
- Poorten wisselen op bureau switch: geen verschil voor downlink, maar poort werkt wel
- Kabel gewisseld tussen bureau switch en doosje: geen verschil

't ligt dus ofwel aan de kabel in de muur (i hope not), ofwel aan de plug...
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
bitbite
Premium Member
Premium Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor bitbite » 26 Jun 2020, 10:35

Met een plug kan veel meer mis gaan dan met een (goeie) kabel, ook na dat het lang goed gewerkt heeft (spreek uit ervaring :bang: ).

Als ik moet gokken zijn het thermische cyclussen, al dan niet gecombineerd met galvanische werking.

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2505
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 130 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer
Contact:

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Dafke » 27 Jun 2020, 17:14

Allemaal mooi hierboven, maar het doel ontgaat me even.

Bij ons komen de netwerkkabels ook allemaal uit in de technische ruimte, die dan netjes met de modem of een switch verbonden zijn (en die switch dan met de modem :) ).
Een extra patchpaneel of wat dan ook er tussen is toch... overkill?? Want vandaar moet je toch naar je switch of modem?
Afbeelding

Yazin
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 15 Jun 2020
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Netwerkkabels aansluiten op muur

Berichtdoor Yazin » 27 Jun 2020, 18:01

Kabel in de muur is echte koper kabel, harde en uit 1 draad per draad
Daar is het beter om op vaste punt te termineren en niet te vaak te bewegen
Daarom is patchepaneel gebruikt

Daarna kan je slappe draad gebruiken om de toestel aan te hangen


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast