HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 162
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor Stefaand » 17 Feb 2018, 09:40

Hallo.
ik heb een vervelend probleem.
Ik heb hier een paar van die stroomblokken van ENERGENIE waarmee je op het net toestellen kan aan en uit zetten.
Ik heb die al heel lang en werkt erg goed.

Nu zijn er een paar waarvan in de firmware heb moeten van flashen omdat deze na stroomonderbreking een ander ip adres kregen.
Ik heb die sucesvol geflashed.

Maar....

ik zet die blokken weer online en de netwerk lampjes beginnen te pinken.
Maar ik vind niet welk ip address ze hebben en ik weet ook niet in welk subnet ze zitten.
Ik zoek me hier te pletter.
Meestal komen ze in subnet 192.168.0.x of in 192.168.1.x
ik heb beide subnets all met ip scanner afgescand maar ik vind ze niet.

Bestaat er een tool om te sniffen en te weten wel ip address ze hebben (DHCP gekregen of niet).

Bedankt om mee te denken,
Stefaan

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1826
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor petrol242 » 17 Feb 2018, 09:56

Kan je dat niet gewoon in je router terug vinden?

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 428
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Z-WVL
Bedankt: 38 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor vverbeke » 17 Feb 2018, 10:07

Als ze nog een IP adres krijgen van de DHCP server in uw router vind je ze idd daar terug.

Waarschijnlijk zijn ze na de firmware update teruggevallen op een default IP adres, dat zou dan in de handleiding moeten staan bij een "getting started" of zo. Dan moet je in de meeste gevallen uw pc in dezelfde IP range zetten om aan de webinterface te kunnen.

Wellicht kan het ook door te sniffen met wireshark maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
@home: VDSL 100/15 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10 + cable 240/30

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2484
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 176 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor mailracer » 17 Feb 2018, 10:19

Ik heb even naar de website gezocht en vond een versie met usb en er was sprake van software voor de instellingen te vervolledigen. Mss eens die software laten draaien.

https://energenie.com/item.aspx?id=7415

Welk type heb je juist ?

Als je ergens een oude router staan hebben, dan kan je mss een netwerk in test plaatsen met router, je pc en een priezenblok. Als DHCP ingesteld is, zou je het in je eigen netwerk ook wel moeten vinden, maar als ze default staan, kan het zijn dat je nu meerdere stopcontacten hebt die hetzelfde ip-adres hebben en ze dus niet zichtbaar zijn door conflicten.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 162
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor Stefaand » 17 Feb 2018, 11:11

iedereen bedankt voor de reaktie.
als je ze RESET (met op de A reset button te drukken, dan krijgen al mijn andere blokken 192.168.0.254
Maar deze 2 doen dat niet.
En ze zijn online (denk ik) want ze broadcasten op het netwerk... ik zie de UTP lampjes pinken.


arp -a biedt ook geen oplossing.

Ik kan toch niet telkens mijn pc in een ander subnet zetten en dan een advanced ip scan doen. Dat is onbegonnen werk ?

Zou ik met wireshark kunnen achterhalen met welk ip adres hij zich op de lan begeeft ?

o ja ik heb de EG-PMS2-LAN van energenie.

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 306
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor bitbite » 17 Feb 2018, 11:47

Stefaand schreef:wireshark
Als je op een bepaalde plek/manier de dhcp trafiek kan zien kan het wel. Maar met nmap is het gemakkelijkst denk ik, bvb

Code: Selecteer alles

nmap -sP '192.168.0.0/16'
(je netwerk effe heel breed genomen dan)

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 162
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor Stefaand » 17 Feb 2018, 14:16

Eureka...
ja de makkelijkste oplossing was rechtstreeks de powerblok connecteren met mijn lan kaart via een cross cable.
en dan zonder dhcp server kreeg ik hem gereset naar 192.168.0.254
ik heb mijn kaart van ook in dat subnet gezet.
Het mac-address was FFFFFFFFFFFFFFFF en dat heb ik terug geflashd naar zijn oorspronkelijk mac-address.

Dan ip address veranderd in het 192.168.1.x subnet en klaar.

achteraf simpel, maar als je het moet zoeken niet makkelijk.

Stefaan

Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Pro Member
Pro Member
Berichten: 334
Lid geworden op: 24 Aug 2017
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor JamesEarlGray » 17 Feb 2018, 15:21

Ik was aan het denken om via het MAC-Adres en de ARP-tabel te weten te komen wat zijn IP-adres geweest zou zijn, maar als zijn MAC-Adres niet makkelijk identificeerbaar is, dan is dat natuurlijk geen oplossing.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 162
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: HOE vind ik het IP ADDRESS van mijn stroomblokken

Berichtdoor Stefaand » 17 Feb 2018, 15:28

inderdaad, zijn mac address was weg FFFF.....
en dat is een probleem voor de ARP table.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten