keuze router

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 606
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

keuze router

Berichtdoor StarWing » 25 Aug 2015, 18:17

Aangezien mijn mikrotik hier blijkbaar de geest gegeven heeft na iets meer dan 2 jaar ben ik op zoek naar een nieuwe router.
Nieuwe router zal dus geen MK meer zijn aangezien de support totaal niet wil meewerken.

Ik heb nu een tijd een RB gehad, maar ik kan niet zeggen dat ik de "advanced" functies gebruik. Het enige wat ik gebruikte was de geintegreerde DDNS functie, maar daar zijn alternatieven voor.

Enige vereiste is dat ik de TN digibox rechtstreeks kan aansluiten op de router.
Ik zit hier al 2 avonden te zoeken op vlan routers, maar buiten het professionele segment levert deze zoektoch bar weinig op. Oftewel zoek ik verkeerd :/

Ik zie dat sommige asus routers een IPTV functie hebben die je kan mappen op een bepaalde poort. Zou dit volstaan om een DBox te kunnen aansluiten ?

Gebruikersavatar
foxhound
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 06 Mei 2009
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: keuze router

Berichtdoor foxhound » 25 Aug 2015, 19:00

Ik heb de Asus RT-AC66U, heb de digicorder op poort 4 hangen en die poort ingesteld bij IPTV, met als ISP setting none. Kan alleszins verder als 2 dagen vooruit kijken in de programmagids dus lijkt goed te werken.

Ben tot nu toe tevreden over de router, heb hem sinds 07/2013, eerst een tijdje als access point gebruikt, toen naar telenet gegaan, modem only en als router beginnen gebruiken. Heb ook VPN aanstaan en kan zo extern aan m'n NAS. Alleen lijkt hij in de zomerperiode een beetje last te krijgen van de warmte.
Afbeelding

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 606
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: keuze router

Berichtdoor StarWing » 25 Aug 2015, 19:05

Welk ip adres krijg je op de tn box ?

Gebruikersavatar
foxhound
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 06 Mei 2009
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: keuze router

Berichtdoor foxhound » 26 Aug 2015, 22:45

de digicorder krijgt een IP in de 10.194.151.XXX range, met gateway 10.194.128.1
Heeft ook een "inhome IP address" in m'n normale netwerk range (192.168.1.xxx).
Afbeelding

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 957
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: keuze router

Berichtdoor petzl » 26 Aug 2015, 22:50

een mikrotik stuk op 2 jaar tijd ?

ik heb er 1000 staan, en nog nooit veel defecten gehad
heb je de voeding al vervangen? want zelf gebruik ik zelf bijna nooit de meegeleverde voeding.

de 24v 0.38 A voedingen van MT zijn helemaal hopeloos ...
Afbeelding

didi79
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 25 Jun 2007
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: keuze router

Berichtdoor didi79 » 27 Aug 2015, 08:23

totaal off topic, maar voor welke toepassing heb je er 1000 staan, petzl ?

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 606
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: keuze router

Berichtdoor StarWing » 27 Aug 2015, 08:43

Inderdaad, iets meer dan 2 jaar. De voeding is reeds vervangen door een die 100% zeker werkt.
Zelfde symptomen en op dezelfde voeding werkt momenteel m'n oude linksys als backup

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: keuze router

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Sep 2015, 20:05

didi79 schreef:totaal off topic, maar voor welke toepassing heb je er 1000 staan, petzl ?


Wireless Antwerpen vermoed ik ?


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 3 gasten