ftp verbinding passief of actief?

saffie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 09 Okt 2007

ftp verbinding passief of actief?

Berichtdoor saffie » 25 Mei 2008, 10:02

Ik maak een verbinding met een ftp server.

Nu heb ik de keuze voor passive en active ... beide keuzes werken, op het net gezocht, maar dit kon me weinig info geven ...

Wat kiezen jullie en waarom?
Een heel tevreden dxADSL klant!
Afbeelding

Gebruikersavatar
bke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1005
Lid geworden op: 22 Apr 2004
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Berichtdoor bke » 25 Mei 2008, 10:24

Ik gebruik overal passive mode. Waarom weet ik eigenlijk niet.. Ik veronderstel dat dit het beste is aangezien iedereen die ik ken passive gebruikt.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12968
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 799 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1294 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 25 Mei 2008, 10:33

Als ze beiden werken, maakt het niet uit zeker.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Vieten
Premium Member
Premium Member
Berichten: 718
Lid geworden op: 26 Apr 2004
Locatie: Neerpelt
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Contact:

Berichtdoor Vieten » 25 Mei 2008, 10:37

Hier staat wat meer uitleg:
http://en.wikipedia.org/wiki/File_Transfer_Protocol

Niet dat ik er veel van begrijp. :oops:

saffie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 09 Okt 2007

Berichtdoor saffie » 25 Mei 2008, 10:42

Vieten schreef:Hier staat wat meer uitleg:
http://en.wikipedia.org/wiki/File_Transfer_Protocol

Niet dat ik er veel van begrijp. :oops:


Had ik idd ook gevonden, maar veel wijzer werd ik er ook niet van ...
Een heel tevreden dxADSL klant!
Afbeelding

Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 Dec 2003
Contact:

Berichtdoor The_Borg » 25 Mei 2008, 11:47

"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

erazer
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 Mei 2008

Berichtdoor erazer » 25 Mei 2008, 12:13

bij active connecteert de server naar de client
bij passive connecteert de client naar de server

active werkt enkel als je een directe inkomende verbinding kan hebben, als je een intern netwerkje hebt (bv router) zonder dmz/port forwarding zal active dus niet werken
<img src="http://publicons.de.s3.amazonaws.com/pub__120,273,187,832,272,834,435,410,163,858,891,892,41,193,867,931,46,624,642,691,554,450,909,735,907,826,827,785,977_2.png">

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6178
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 25 Mei 2008, 21:57

erazer schreef:active werkt enkel als je een directe inkomende verbinding kan hebben, als je een intern netwerkje hebt (bv router) zonder dmz/port forwarding zal active dus niet werken

Of anders gezegd: Als je achter een router met NAT zit, dan ben je zowaar verplicht om passive te gebruiken.
Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5794
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Berichtdoor selder » 25 Mei 2008, 23:04

The_Borg schreef:http://slacksite.com/other/ftp.html

Iets duidelijker.


Da's de URL die ik ook steeds uitdeel. En als ze het daarna nog niet begrijpen dan is het antwoord op de vraag "heb je het helemaal gelezen?" meestal ook nee :)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

saffie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 09 Okt 2007

Berichtdoor saffie » 26 Mei 2008, 08:53

ok, ik begrijp het.

Passive ftp connect de client dus 2 maal naar de server zonder zelf poorten op te moeten hebben (wat veel probs bij de client kan voorkomen).

Dit is dus ook de beste manier.

Ik heb ff gekeken in m'n router en zie daar idd ook NAT aanstaan, wel vreemd dat active ook werkt in mijn geval, maar passive zal het dus gaan worden :)

thx
Laatst gewijzigd door saffie op 26 Mei 2008, 09:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Een heel tevreden dxADSL klant!
Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5794
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Berichtdoor selder » 26 Mei 2008, 09:11

Er is geen verschil in snelheid tussen active en passive hé!
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Rogue
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 29 Jan 2008

Berichtdoor Rogue » 26 Mei 2008, 09:25

selder schreef:Er is geen verschil in snelheid tussen active en passive hé!


Dat beweert toch ook niemand.
Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5794
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Berichtdoor selder » 26 Mei 2008, 09:39

Rogue schreef:Dat beweert toch ook niemand.


Mmm, ik dacht dat het daarover ging als er gevraagd werd naar de "beste manier"? De snelste is toch de beste, haast en spoed is toch _altijd_ goed! :)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

saffie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 09 Okt 2007

Berichtdoor saffie » 26 Mei 2008, 10:01

selder schreef:
Rogue schreef:Dat beweert toch ook niemand.


Mmm, ik dacht dat het daarover ging als er gevraagd werd naar de "beste manier"? De snelste is toch de beste, haast en spoed is toch _altijd_ goed! :)


Nee idd, het gaat hem er dus eigenlijk enkel over of de client of de server poorten open moet hebben. Snelheid zal idd weinig verschil maken.

Alvast bedankt voor jullie info :)

@ selder, ik heb artikel dus wel volledig gelezen :)
Een heel tevreden dxADSL klant!
Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5794
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Berichtdoor selder » 26 Mei 2008, 10:04

saffie schreef:@ selder, ik heb artikel dus wel volledig gelezen :)


Natuurlijk, als ge niet vraagt "ik snap het nog niet", dan hebt ge 't helemaal gelezen :)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
BasMSI
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1007
Lid geworden op: 17 Mei 2008

Berichtdoor BasMSI » 26 Mei 2008, 12:05

De meeste programma's kiezen zelf wat het beste werkt.
Maar als je twijfels hebt, gewoon PASV gebruiken, dat werkt eigenlijk altijd.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast