DIN rail ethernet switch

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1147
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

DIN rail ethernet switch

Berichtdoor spacekiek » 1 week 2 dagen 20 uur geleden (11 Jun 2021, 11:24)

Hi,

Voor in m'n verdeelkast zou ik een ethernet switch willen installeren, want een aantal KNX componenten hebben netwerk nodig.
Een DIN rail switch lijkt me het properste, maar dan kom ik snel uit bij industriële ethernet switches.
Geen ervaring mee ... kan ik deze ook gewoon als simpele 'consumer' ethernet switch gebruiken ?

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1965
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor DarkV » 1 week 2 dagen 19 uur geleden (11 Jun 2021, 12:24)

Dergelijke industriele ethernet switches hebben ook de basis functies van een normale ethernet switch.

Of ze ook VLAN's ondersteunen, level 3 zijn, ... zal je in de specs moeten zien.

SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1173
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor SpecialK » 1 week 2 dagen 19 uur geleden (11 Jun 2021, 12:30)

Ja, als je er geen config opzet werkt die gewoon als "domme" switch. De meeste industriële switches worden wel op 24V gevoed, dus zorg dat je ook een geschikte voeding bestelt.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5382
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 297 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor honda4life » 1 week 2 dagen 19 uur geleden (11 Jun 2021, 12:51)

De vraag is je ook industriële prijzen zal betalen voor zo'n opstellingen ;-)
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1147
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor spacekiek » 1 week 2 dagen 19 uur geleden (11 Jun 2021, 12:57)

Ze zijn inderdaad prijziger ...
Ben ook aan het zoeken naar een din rail mount voor een standaard switch

Misschien moet ik anders gewoon paar extra utp kabelkes trekken :-)

Kenniey
Premium Member
Premium Member
Berichten: 457
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor Kenniey » 1 week 2 dagen 19 uur geleden (11 Jun 2021, 13:05)


Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2362
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 198 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor Tomsworld » 1 week 2 dagen 16 uur geleden (11 Jun 2021, 15:31)

Ze bestaan zeker : https://www.tridis.be/en/networking/net ... rder=price

Maar vaak on request en de prijzen zijn iets hoger netjes utps installeren naar een grotere switch gaat efficiënter zijn.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5382
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 297 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor honda4life » 1 week 2 dagen 15 uur geleden (11 Jun 2021, 16:52)

Tomsworld schreef:Ze bestaan zeker : https://www.tridis.be/en/networking/net ... rder=price

Maar vaak on request en de prijzen zijn iets hoger netjes utps installeren naar een grotere switch gaat efficiënter zijn.


En energiezuiniger voor de vele jaren ;-)
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3168
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 435 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer
Contact:

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor Tim.Bracquez » 1 week 2 dagen 14 uur geleden (11 Jun 2021, 17:16)

Heb al goedkope switchen gezien met een 3d print voor de din rail mount.

Edit bv voor mikrotik https://www.thingiverse.com/thing:3450007
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

ygeffens
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1116
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor ygeffens » 1 week 2 dagen 14 uur geleden (11 Jun 2021, 17:47)

Of het kan ook zo

Een PoE powered switch'ke.
Op de Alu rail 2 schroefjes, en er aan hangen.

Done
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Waarom moet alles toch zo ingewikkeld zijn?
¯\_(ツ)_/¯

Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1147
Lid geworden op: 14 Jan 2004
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: DIN rail ethernet switch

Berichtdoor spacekiek » 1 week 2 dagen 13 uur geleden (11 Jun 2021, 18:48)

ygeffens schreef:Of het kan ook zo

Een PoE powered switch'ke.
Op de Alu rail 2 schroefjes, en er aan hangen.

Done


Ha ?! Schitterend :-D
OK waarom niet, top 8)


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast