Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Danielvg
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 Okt 2009

Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor Danielvg » 4 dagen 6 uur 18 minuten geleden (20 Nov 2020, 23:20)

Hey,

Omdat mijn vdsl verbinding geregeld wegvalt heb ik een achter bbox3 een huawei 535-232 gehangen, de router huawei 535-232 is een 4g+ backup modem dient om internet te leveren wanneer de vdsl wegvalt via 4g+ alleen hij schakelt niet automatisch over naar 4g terwijl die huawei router normaal zou moeten doen, wanneer vdsl wegvalt vraagt de bbox3 om een login via huawei router en als je daar op klikt dan krijg je de begin pagina van de bbox3 dus is de vraag is het mogelijk voorkomen dat bbox3 om een login vraagt wanneer de vdsl uitvalt?
Huawei router denkt dat er internet op zijn eigen wan poort is terwijl de vdsl verbinding verbroken is waarschijnlijk door dat bbox3 login vraagt via huawei router, weet iemand hoe dit op te lossen?

groetjes,

Daniel

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4271
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor jackho » 3 dagen 20 uur 50 minuten geleden (21 Nov 2020, 08:47)

Ik weet niet of het zou werken als je de uitgang van je 4G router zou aansluiten op de WAN poort van je B-Box3 ?

Danielvg
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 Okt 2009

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor Danielvg » 3 dagen 18 uur 2 seconden geleden (21 Nov 2020, 11:38)

jackho schreef:Ik weet niet of het zou werken als je de uitgang van je 4G router zou aansluiten op de WAN poort van je B-Box3 ?


Neen dat werkt niet al geprobeerd het rode led brandt dan niet

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15729
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2774 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 754 keer
Contact:

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor philippe_d » 3 dagen 16 uur 47 minuten geleden (21 Nov 2020, 12:50)

Geen idee of de WAN poort van de B-box3 automatisch geactiveerd wordt indien geen DSL signaal.

Maar - indien dit toch het geval zou zijn - zal de B-box3 altijd proberen om een PPPoE verbinding te maken over de WAN poort (zoals bij gebruik achter een fibermodem).
En gezien de ethernet verbinding via de 4G modem géén PPPoE vereist (maar gewoon DHCP) zal dat dus niet werken ..

De WAN poort van de B-box3 is dus géén fail-over, maar alleen voorzien voor fiber aansluitingen.
Misschien een hint voor Proximus om zo'n fail-over via WAN toch te voorzien via de B-box3 instellingen :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4271
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor jackho » 3 dagen 15 uur 23 minuten geleden (21 Nov 2020, 14:15)

De WAN poort moest door iemand van Proximus actief gezet worden en of dit nu nog altijd zo is daar ben ik niet van op de hoogte.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15729
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2774 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 754 keer
Contact:

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor philippe_d » 3 dagen 11 uur 24 minuten geleden (21 Nov 2020, 18:14)

Jammer eigenlijk dat de modems van de providers altijd zo beperkt instelbaar zijn.
Idem voor de laatste Telenet modems. Beide uit hetzelfde bedje ziek :-( .

Beide modems hebben een extra WAN poort, het zijn dus in beide gevallen Dual WAN routers, maar de WAN poort kan niet gebruikt worden.
Het zou toch mooi zijn als zowel Proximus als Telenet hun klanten de mogelijkheid zou bieden om hierop een failover (of eventueel loadbalancing) te kunnen instellen ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2265
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 189 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor Tomsworld » 3 dagen 10 uur 20 minuten geleden (21 Nov 2020, 19:17)

Het zou moeten werken maar enkel idd als heel de modem uitvalt.

Ik doe het met een edgerouter en actief proben via ping naar internet.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4271
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor jackho » 2 dagen 12 uur 46 minuten geleden (22 Nov 2020, 16:52)

Tomsworld schreef:Het zou moeten werken maar enkel idd als heel de modem uitvalt.

Bedoel je daarmee ook als de modem niet meer kan synchroniseren op het VDSL signaal?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2265
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 189 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Bbox 3 en huawei b535-232 4g+ backup niet

Berichtdoor Tomsworld » 2 dagen 6 uur 20 minuten geleden (22 Nov 2020, 23:18)

jackho schreef:
Tomsworld schreef:Het zou moeten werken maar enkel idd als heel de modem uitvalt.

Bedoel je daarmee ook als de modem niet meer kan synchroniseren op het VDSL signaal?


Nee ethernet down :(
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten