Youfone komt in België

Pluxy
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Jun 2021

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Pluxy » 09 Jun 2021, 18:32

Vandaag na 3 dagen wachten manueel overgezet. Enkel 3g met snelheid van 0,25mbs tot beschikking.Sorry maar daar geef ik geen geld aan.
Nog een tijdje aanzien maar anders buiten. Volgens support gaat dit in de loop van de uren omhoog. Raar antwoord.

master-magic
Pro Member
Pro Member
Berichten: 280
Lid geworden op: 03 Dec 2005
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Contact:

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor master-magic » 12 Jun 2021, 10:36

Pluxy schreef:Vandaag na 3 dagen wachten manueel overgezet. Enkel 3g met snelheid van 0,25mbs tot beschikking.Sorry maar daar geef ik geen geld aan.
Nog een tijdje aanzien maar anders buiten. Volgens support gaat dit in de loop van de uren omhoog. Raar antwoord.


kan er van meespreken, zijn rare Pipo's op die support, konden mij na 14 dagen zelf niet overzetten omdat m'n simkaart niet klopte volgens hen, ik ga naar MV, en op een uur was ik al klant daar met hetzelfde simkaart nr.
onbegrijpelijk vind ik.
greets
master-magic
Dreambox 920 UHD (DVB-S/C) HD PVR met een T90 & VU+ Zero 4K (DVB-C/T2) . (Tv Vlaanderen Basic+).

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 12 Jun 2021, 11:07

@master-magic: een bovenstaande post wordt niet gefullquoted. Ook onbegrijpelijk daar al eeuwen in forumregels. :?

Bonbon
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Bonbon » 13 Jun 2021, 06:14

kan iemand eens 4g snelheden posten aub

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 3 dagen 14 uur geleden (03 Jul 2021, 19:53)

Screenshot_20210703-194944.jpg
Screenshot_20210703-194652.jpg

Geen prijsbreker allessinds :eek:

Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 25 Aug 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Alver2 » 6 dagen 11 uur 35 minuten geleden (21 Jul 2021, 22:38)

Dag forumleden,

Ik ben sinds enkele dagen op het Youfone (=Proximus) netwerk aangesloten. Na bestelling (met nummeroverdracht) zat de simkaart na 3 dagen in mijn brievenbus. Na verdere activatie en wachten op het wegvallen van de oude provider (Scarlet) de nieuwe simkaart in mijn foon en ... geen verbinding. Ik heb dan de helpdesk gebeld waar een vriendelijke mijnheer zegde dat er een probleem was met de nummeroverdracht (dat schijnt een meer voorkomend euvel te zijn bij Youfone). Hij vroeg een foto te nemen van mijn Scarlet simkaart en door te sturen. Wat later kreeg ik van de helpdesk een mailtje dat in de late namiddag alles in orde zou komen. En... dat was ook zo, rond 16h was ik aangesloten en had ik verbinding. So far, so good. Afwachten of de goede eerste indruk kan aangehouden worden. O ja, ik ben van Scarlet Red à 8 euro/m overgegaan naar 5GB à 10 euro/m. Mij lijkt dat een goede zaak. Ik heb vastgesteld dat ik VoLTE heb, van VoWiFi heb ik nog niets gezien.

mvg

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 6 dagen 9 uur 35 minuten geleden (22 Jul 2021, 00:38)


Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 25 Aug 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Alver2 » 6 dagen 4 uur 1 minuut geleden (22 Jul 2021, 06:12)

@satsurfer
Goedemorgen, ik heb een Huawei P30 en dit toestel is geschikt voor VoWiFi (https://huaweiadvices.com/huawei-wifi-c ... e-devices/) op voorwaarde dat de provider dat aanbiedt. Youfone beweert dat maar ik heb het nog niet gevonden. Wordt vervolgd...hopelijk.

mvg

Alver2
Laatst gewijzigd door Alver2 op 22 Jul 2021, 22:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Area57
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 40
Lid geworden op: 11 Jan 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Area57 » 5 dagen 23 uur 38 minuten geleden (22 Jul 2021, 10:35)

Alver2 schreef:@satsurfer
Goedemorgen, ik heb een Huawei P30 en dit toestel is geschikt voor VoWiFi (https://huaweiadvices.com/huawei-wifi-c ... e-devices/) op voorwaarde dat de provider dat aanbiedt. Youfone beweert dat maar ik heb het nog niet gevonden. Wordt vervolgt...hopelijk.

mvg

Alver2

  • Instellingen
  • Draadloos en netwerken
  • Mobiel netwerk
  • Oproepen via Wi-Fi

Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 25 Aug 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Alver2 » 5 dagen 22 uur 14 minuten geleden (22 Jul 2021, 11:59)

@Area57
Bedankt voor uw reactie. Ik heb geprobeerd uw aanwijzingen te volgen. Ik vind echter andere stappen:
Instellingen en dan een lang keuzemenu met o.a. Wifi, Mobiel netwerk, meer verbindingen. Geen van deze toegangen gaat echter naar wifi bellen.

Alver2

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 5 dagen 21 uur 39 minuten geleden (22 Jul 2021, 12:34)

@Area57, graag forumregels lezen en niet een ganse bovenstaande post quoten. :x

Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 25 Aug 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Alver2 » 5 dagen 11 uur 39 minuten geleden (22 Jul 2021, 22:34)

@satsurfer

Goedeavond,

Zoals u aangaf werkt bellen via wifi niet bij Proximus, een beetje teleurstellend omdat het wel werkte op mijn toestel via Orange (voorheen was ik een tijdje bij edpnet dat het Orange netwerk gebruikt zoals bekend). Ik ga wel Youfone even tegen de schenen schoppen omdat ze op hun website aangeven dat het wel zou werken, maar vermits Youfone afhangt van de goodwill van Proximus zullen ze niet veel kunnen doen vrees ik. De enige troost die ik heb is de uitstekende netwerkdekking van Proximus daar waar ik woon. Tijdens mijn edpnet periode was dat wel anders, dan was voWiFi onmisbaar om überhaupt te kunnen bellen. Wordt vervolgd...

Alver2

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 5 dagen 10 uur 38 minuten geleden (22 Jul 2021, 23:35)

Alver2 schreef: Tijdens mijn edpnet periode was dat wel anders, dan was voWiFi onmisbaar om überhaupt te kunnen bellen.


Kunt U aub STOPPEN herhaaldelijk foutieve informatie te verstrekken. Edpnet heeft helemaal géén VoWIFI of VoLTE!!!
Ik wist dit, maar nog eens nagevraagd een maand of 2 terug bij EDp. Ik zie dit dit jaar ook niet gebeuren.

Omdat je dat voorheen nl. ook al verkondigde :bang:
Alver2 schreef:@satsurfer
Van thuisuit bellen gaat feilloos via wifi.


Alver2 schreef:1) de ontvangst bij mij thuis (Noorderkempen) is minder goed dan met Scarlet, dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat edpnet wifi telefoneren aanbiedt waardoor de mindere ontvangst geen rol meer speelt


Enkel de grote operatoren hebben dit, nog geen enkele MVNO, behalve Scarlet & Youfone blijkbaar.

Ik vraag me trouwens af, als jij VoWIFI bij Edpnet had (die géén VoWIFI heeft), en bij Youfone die wél VoWIFI ondersteunt, heb je géén VOWIFI wie hier met kennis van zaken spreekt. Ik heb gn. Youfone, maar met uw beweringen, denk ik dat de VoWIFI wel werkt.(bij Youfone)

alloja schreef:Volgens iemand van EDPnet op ADSL-BC is er momenteel geen VoLTE en VoWiFi, ook al zijn ze er op dit moment mee bezig.

Gebruikersavatar
Data technicus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 216
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Data technicus » 5 dagen 2 uur 19 minuten geleden (23 Jul 2021, 07:54)

Alver2 schreef:Ik ga wel Youfone even tegen de schenen schoppen omdat ze op hun website aangeven dat het wel zou werken, maar vermits Youfone afhangt van de goodwill van Proximus zullen ze niet veel kunnen doen vrees ik.
Alver2


Bij proximus ondersteunen ze alleen bepaalde Apple en samsung toestellen voor VoWifi. Mss dat daar het probleem ligt.
Bijlagen
Screenshot_20210723-075139_Chrome.jpg

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 4 dagen 23 uur 38 minuten geleden (23 Jul 2021, 10:35)


Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 25 Aug 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Alver2 » 1 dag 20 uur 15 minuten geleden (26 Jul 2021, 13:58)

Ik stelde recent volgende vraag aan de helpdesk van Youfone

"Geachte contactpersoon,


Ik haal volgende tekst uit de FAQ van Youfone: “Voor alle klanten is het mogelijk om te bellen via 4G (VoLTE) of via WiFi (VoWiFi). Deze functie staat automatisch aan op het netwerk. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je toestel geschikt zijn. “

Ik vind hierover conflicterende gegevens; volgens Proximus geldt VoWiFi enkel voor toestellen van Apple en Samsung (ik heb een Huawei P30). Anderzijds vind ik bij Orange dat Huawei P30 geschikt is voor voWiFi.

Welke is nu de werkelijke situatie??


Bedankt voor een mogelijk antwoord"

Ik ontving volgend antwoord:
"Beste,

Dit is inderdaad afhankelijk van uw toestel. Om er gebruik van te kunnen maken moet uw toestel wel uitgerust zijn met de nodige software. Normaal zou dit in de gebruikshandleiding van uw toestel moeten terug te vinden zijn.

Met vriendelijke groet"


Met dit soort antwoord ben ik natuurlijk niet veel wijzer geworden.

Alver2

Gebruikersavatar
Data technicus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 216
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Data technicus » 1 dag 18 uur 27 minuten geleden (26 Jul 2021, 15:46)

Je kunt mss eens naar proximus sturen en daar de vraag stellen of Vowifi voor de mobile partners andere toestellen toelaten dan enkel Apple en samsung.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5165
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 297 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 410 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor satsurfer » 1 dag 16 uur 52 minuten geleden (26 Jul 2021, 17:21)

Alsof ze voor een MVNO méér gaan toelaten dan eigen klanten?! Komaan, get real.

Daarbij Alver2 is klant bij Youfone, NIET bij Proximus. Dan geven ze U geen informatie.
Ge gaat toch ook niet bellen nr Proximus als uw vdsl aansluiting bij Edpnet niet lukt?

En vroeger had ik LG v30, die ook Vowifi had, maar als provider toestel niet ondersteunt/wilt ondersteunen....kan je 0,0 doen.

Da's alsof je als edpnet klant met TN TV, vraagt te kunnen programmeren op afstand of yeloplay te krijgen via Telenet. NOT.

Mss. moet Alver2 terug nr. Edpnet Mobile. Want hij beweert bij hoog en laag dat ze VoLTE/VoWIFI hebben. :-D

Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 25 Aug 2018
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Youfone komt in België

Berichtdoor Alver2 » 1 dag 12 uur 4 minuten geleden (26 Jul 2021, 22:09)

@satsurfer
Toen ik bij edpnet klant werd was een van de eerste dingen die gebeurde het installeren van een stuk software van Orange op mijn foon. Het gebeurde zonder info te geven of mijn toelating te vragen (typische grootbedrijf attitude). De software staat nog steeds op mijn foon. Ik kan hem niet verwijderen. Dit is de referentie: "Aangepaste versie Orange_Software EU 11.0.0.3". Aangepast met welk doel? Betere netwerkdekking? die bleef belabberd, één à 2 streepjes, heel soms 3. Een korte zoektocht op het internet leerde me niets, een zoektocht op de website van Orange al evenmin.
Toch kon ik in huis even goed telefoneren als met Scarlet of nu Youfone maar die hebben volle 5 streepjes. Er moest duidelijk "iets" verbeterd worden. Mocht u weten waarom dat nodig was dan verneem ik dat graag.

mvg

Alver2


Terug naar “Overige ISP's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: seagull, Tomsworld en 3 gasten