Qualcomm 4G dongle werkt niet

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Qualcomm 4G dongle werkt niet

Berichtdoor MarkDM » 16 Okt 2019, 17:04

Ik heb een 3/4G -> wifi dongle gekocht voor tablet in de auto.
Ik krijg echter geen mobiele connectie. Ik begin te vermoeden dat hij niet geschikt is voor België.
Het werkt niet met JIM Mobile (Orange) en ook niet met Carrefour Mobile (Base).
Het gaat over deze stick: https://www.benl.ebay.be/itm/4G-LTE-3G-dongle-USB-haut-d%C3%A9bit-mobile-hot-wifi-modem-modem-internet-d%C3%A9verrouill/254177784125

Mijn settings zijn wat ik vind op internet voor Jim en Carrefour.
Weet er iemand of de frequenties van deze dongle voldoende zijn voor ons land ? Ik zie alleen de hoge frequentieband vermeld.
Qualcomm1.jpg
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2865
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 246 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Qualcomm 4G dongle werkt niet

Berichtdoor CCatalyst » 16 Okt 2019, 18:17

Alle operatoren gebruiken de LTE B3 dus zou normaal wel moeten werken.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4524
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1462 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Qualcomm 4G dongle werkt niet

Berichtdoor raf1 » 16 Okt 2019, 19:14

Een Chinese stick: https://www.aliexpress.com/wholesale?Se ... 01+wifi+4g
Dit zijn de specs:
Afbeelding

charlez
Plus Member
Plus Member
Berichten: 131
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Qualcomm 4G dongle werkt niet

Berichtdoor charlez » 17 Okt 2019, 09:03

Je moet je simcode er toch niet uit halen, voor deze werkt?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Qualcomm 4G dongle werkt niet

Berichtdoor MarkDM » 24 Okt 2019, 18:03

Dit topic op Userbase leert me dat je in België de 800 Mhz band nodig hebt.
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=47702
Die is niet voorzien in de Qualcomm dongle.

Ik heb dan maar een Huawei gekocht die wel deze lage band doet.
Nu werkt het wel, zonder problemen, met dezelfde configuratiegegevens en sim.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2865
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 246 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Qualcomm 4G dongle werkt niet

Berichtdoor CCatalyst » 24 Okt 2019, 18:34

MarkDM schreef:Dit topic op Userbase leert me dat je in België de 800 Mhz band nodig hebt.
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=47702


Dat is al van 3 jaar geleden, ondertussen is er overal een goede dekking op de 1800 MHz. Als je toestel dat ondersteunt heb je geen 800 MHz "nodig".

Volgens de specs die je toonde zou die dongle toch echt moeten werken. Mijn vermoeden is dat je een Amerikaanse variant van die dongle gekregen hebt die andere frequenties ondersteunt en die idd waarschijnlijk niet zal werken hier.


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast