tv out geeft geen kleur

jonas.

tv out geeft geen kleur

Berichtdoor jonas. » 23 Feb 2004, 16:32

als ik de tv op de computer aansluit dan is er op de tv geen kleur

athlon xp 1500+, win xp pro, 256 MBram, geforce 2mx 64 MB, tv is met svideo kabel aan computer verbonden

help

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16177
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 629 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 518 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2004, 16:41

Je moet de output op PAL-B zetten, waarschijnlijk staat die standaard op NTSC.

jonas

Berichtdoor jonas » 23 Feb 2004, 16:48

staat PAL-B

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16177
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 629 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 518 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2004, 16:57

S-Video gebruikt? Kijk eens of je geen pinnetjes gebroken hebt, die zijn nogal gevoelig. Met composiet heb je dat probleem natuurlijk niet ..

jonas
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Feb 2004

Berichtdoor jonas » 23 Feb 2004, 17:00

geen pinnetjes gebroken

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16177
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 629 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 518 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2004, 17:01

Op de tv juiste input gebruikt? Ik weet dat bij onze TV (een vrij oude Sony breedbeeld) je voor S-Video input 2 mogelijkheden hebt waarbij 1 van de 2 een wit/zwart-beeld als resultaat geeft.

Lukse
Premium Member
Premium Member
Berichten: 662
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Berichtdoor Lukse » 23 Feb 2004, 17:02

Probeer eens met een composiet kabel.
Het kan ook zijn dat je kabel van slechte kwaliteit is.

jonas
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Feb 2004

Berichtdoor jonas » 23 Feb 2004, 17:03

op de tv zijn alleen SCART-aansluitingen, vroeger werkte het wel (maar was het probleem er soms ook wel, maar het is toen opgelost en ik weet niet hoe je dat moet oplossen want mijn broer heeft dat gedaan en is nu heel de week weg)
wij hebben geen composiet aansluiting op de pc

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6178
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 23 Feb 2004, 17:45

Ik gok op het gebruik van TvTools. Deze zorgen ervoor dat je van S-video naar composiet kan (zonder extra hulpstukken). Kijk eens of dit niet geïnstalleerd is op de PC en speel daar dan wat mee. Ik gebruik het zelf niet, maar ik weet wel dat het mogelijk is.

Cheers
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16177
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 629 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 518 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2004, 17:50

Ge kunt uw aansluiting niet veranderen met een software-programmaatje eh :)

jonas
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Feb 2004

Berichtdoor jonas » 23 Feb 2004, 18:05

hoe moet ik dat dan doen

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 538
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Berichtdoor Pengu » 23 Feb 2004, 18:05

Deze dingen checken:

# Kijk goed in de handleiding van je tv of deze wel s-video signaal aan kan
# Check het tv-out signaal : moet op PAL staan in plaats van NTSC
# Gebruik het juiste videokanaal
# Gebruik de composite aansluiting (gele ingang)
# Weet je zeker dat je de juiste kabel gebruikt ?
# Zorg dat je verzadiging (saturation) goedstaat
# Werk niet via een SCART-blok

Meer info:
Hier

Sorry voor de URL maar ik wil de bron vermelden hé :wink:

Gebruikersavatar
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Zelzate Belgie
Contact:

Berichtdoor Weetgraag » 23 Feb 2004, 18:07

Ik heb hier een zelfde probleemke maar dan met het geluid,
beeld heb ik mooi gekregen maar ik krijg geen geluid uit de tv.
Aangesloten met een S-videokabel(dus zonder scart) rechtstreeks op de tv
vanop mijn Gforce4 TI 4200 van MSI. Ik heb al wat geprobeerd in de instellingen te veranderen, 2 speakers, stereo, dolby surround maar niks.
Iemand met dezelfde ervaring??


Greetz
Weetgraag :wink:
"Carpe Diem"

Arrigi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 05 Okt 2003
Locatie: Hoogstraten
Contact:

Berichtdoor Arrigi » 23 Feb 2004, 18:17

Pengu schreef:Deze dingen checken:

# Kijk goed in de handleiding van je tv of deze wel s-video signaal aan kan
# Check het tv-out signaal : moet op PAL staan in plaats van NTSC
# Gebruik het juiste videokanaal
# Gebruik de composite aansluiting (gele ingang)
# Weet je zeker dat je de juiste kabel gebruikt ?
# Zorg dat je verzadiging (saturation) goedstaat
# Werk niet via een SCART-blok

Meer info:
Hier

Sorry voor de URL maar ik wil de bron vermelden hé :wink:


Klopt toch niet hoor, ik krijg dat hier werkend met SCART aan de tv, en met S-video (men voorkeur is wel composiet, maar s-video werkt wel degelijk).

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6178
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 23 Feb 2004, 18:27

meon schreef:Ge kunt uw aansluiting niet veranderen met een software-programmaatje eh :)

Ja, ok, maar sommige mensen hebben zo een connectorke van s-vhs naar composiet waarvan enkel 2 draden van de s-vhs der door komen naar de composiet. Dan kunde TV-tools gebruiken op op die 2 uitgangen van s-vhs aansluitingen op uw grafische kaart een composietsignaal te steken. Als ik alles goed begrepen heb toch. Ik gok dat het zoiets is.

Anyway, dit is de site : http://tvtool.info/index_e.htm

Cheers
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16177
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 629 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 518 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2004, 18:43

Weetgraag schreef:Ik heb hier een zelfde probleemke maar dan met het geluid,
beeld heb ik mooi gekregen maar ik krijg geen geluid uit de tv.
Aangesloten met een S-videokabel(dus zonder scart) rechtstreeks op de tv
vanop mijn Gforce4 TI 4200 van MSI. Ik heb al wat geprobeerd in de instellingen te veranderen, 2 speakers, stereo, dolby surround maar niks.
Iemand met dezelfde ervaring??

Euh, S-Video heeft helemaal geen geluidskanaal. Composiet ook niet. Scart wel. Dus je hebt op z'n minst een speciale scart-kabel nodig met aan de éne kan een composiet-aansluiting (RCA-tulpstekker) en audio links en audio rechts (die je met een verloopstekkertje samen moet doen komen in 1 3,5 mm plug.
Met andere woorden geluid komt altijd uit je geluidskaart, nooit uit je videokaart eh :)

Gebruikersavatar
Slekken
Pro Member
Pro Member
Berichten: 357
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: Jabbeke

Berichtdoor Slekken » 23 Feb 2004, 18:49

@Weetgraag:
S-video heeft geen audio-kanaal. Als je audio op je tv wenst moet je zo'n stekkertje zoals in een walkman of dergelijke hebben die uitloopt in 2 pluggen (wit en rood of soms zwart en rood). Die 2 pluggen stop je in de tv, de andere plug in het audio-out kanaal van je pc.

Greetz

edit: zie ook post van meon :-D

Gebruikersavatar
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Zelzate Belgie
Contact:

Berichtdoor Weetgraag » 23 Feb 2004, 19:02

In 't kort dan heb ik mij een s-videokabel(15m) voor niks gekocht
en ik die dacht met die ene kabel alles te hebben.
Dus een s-video is enkel om beelden te kunnen weergeven op je tv en een composietkabel met rood/wit en de RCA(geel) kan dan wel alles overzetten van de dvd.
Ik heb een scartovergang die een rood/wit/geel plugge bevat met een s-videoaansluiting voor de tv en met zo'n kabel zou alles dan moeten werken.
Of ik moet het suroundsysteem van de pc gebruiken dat toch in de living staat samen met de pc.
nonde, nonde toch
weeral zoiets hè, eerst checken en dan kopen!!!!!!!!!!!!!!

Greetz
and thanks
Weetgraag :wink:
"Carpe Diem"

jonas
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Feb 2004

Berichtdoor jonas » 23 Feb 2004, 19:15

bij ons is da al wel gelukt met een svideo kabel maar mijn broer heeft dat gedaan en die is nu heel de week weg en ik weet nie hoe ik dat moet doen

iemand die hetzelfde probleem heeft kunnen oplossen pleas help me

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16177
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 629 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 518 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 23 Feb 2004, 21:00

In bijlage heb ik eens een foto gedaan van kabels die je mogelijk nodig hebt om audio en video over te kunnen krijgen van PC -> TV
Bijlagen
video_audio_kabels.jpg
(70.23 KiB) 53 keer gedownload

Gebruikersavatar
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Zelzate Belgie
Contact:

Berichtdoor Weetgraag » 23 Feb 2004, 21:35

Ik heb hier zo'n scart aansluiting(zie afbeelding) die nog beter is denk,
je kan er je s-videokabel+audiokabels op aansluiten.
Beter denk ik, toch bedankt voor de tips
en in't vervolg kijk ik wel beter uit mijn doppen eer ik kabels koop.

Greetz
Weetgraag
Bijlagen
scart.jpg
scartaansluiting
(45.29 KiB) 33 keer gedownload
"Carpe Diem"

Gebruikersavatar
stephan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1053
Lid geworden op: 11 Jan 2004
Locatie: Zürich

Berichtdoor stephan » 23 Feb 2004, 21:38

ik werk hier enkel met de S-video en de rca-3,5mm
werkt perfect.

maar als je tv geen S-video-IN heeft moet je wel met scart-werken

ciao
stephan
There are two types of planes : Fighters and Targets :wink:


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast