E-router (CV8560E ): bridge mode

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15339
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2688 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 26 Dec 2019, 23:26

tommie_c schreef:Aangezien ik voordien een modem-only had, begreep de dame van de klantendienst dat dit wel een ongelukkige situatie is. Zodus komt er volgende week een technieker langs om opnieuw een modem-only af te leveren. Zo ga ik terug naar de originele configuratie op hardware vlak. Dan zal ik mijn TV-box wel nog moeten omruilen voor een oude Digi-recorder.

Uw TV-box zal waarschijnlijk blijven werken met een modem-only en een eigen router (hoewel Telenet dergelijke set-up niet ondersteunt).

De reden dat je uw modem-only hebt moeten inruilen voor een HGW is omdat de klantendienst een TV-Box niet kan activeren bij modem-only klanten (hun systeem laar het niet toe). Maar gezien je al een TV-Box hebt, moet deze niet meer geactiveerd worden (en is het order in hun systeem "afgewerkt").
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

tommie_c
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 Dec 2014
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor tommie_c » 28 Dec 2019, 12:08

philippe_d schreef:Uw TV-box zal waarschijnlijk blijven werken met een modem-only en een eigen router (hoewel Telenet dergelijke set-up niet ondersteunt).

De reden dat je uw modem-only hebt moeten inruilen voor een HGW is omdat de klantendienst een TV-Box niet kan activeren bij modem-only klanten (hun systeem laar het niet toe). Maar gezien je al een TV-Box hebt, moet deze niet meer geactiveerd worden (en is het order in hun systeem "afgewerkt").


Dat lijkt me goed nieuws! De TV-box zal ik na de modem swap dan niet gaan ruilen, want ik vind die wel prettig werken.
Bedankt voor de info! Zal iets laten weten wanneer de modem swap gebeurd is.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor Kenniey » 28 Dec 2019, 12:52

Ik zou de tvbox wel gaan omruilen.
Er komen checks op TVboxen die op een Modem-only gekoppeld zijn en bijkomend kan een aanpassing aan je TVbox vastlopen in het systeem. Bv swap van de box die defect zou zijn.

tommie_c
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 Dec 2014
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor tommie_c » 02 Jan 2020, 17:12

Weten jullie wat de reden is van Telenet om de nieuwe TV-box niet met modem-only toe te laten/ondersteunen?
Jammer, als dit zo is, dan zal ik deze inderdaad omruilen.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2879
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor devilkin » 02 Jan 2020, 18:19

Omdat telenet overal een HGW wilt. Dus het ideale drukkingsmiddel.
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1543
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor redman » 02 Jan 2020, 18:24

Drukkingsmiddel? Tja, kan averechts werken.... particulieren die hun eigen apparatuur willen, lopen over naar een andere provider....
Afbeelding

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2879
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor devilkin » 02 Jan 2020, 18:27

Welk percentage is dit van de Telenet klanten? Ik denk een verwaarloosbaar getal... dit zijn ook klanten die ze misschien liever kwijt dan rijk zijn.
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3065
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 270 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor CCatalyst » 02 Jan 2020, 19:08

Zoals ik al voorgesteld heb, TN zou die modem-only's per direct volledig moeten schrappen uit het aanbod, in combinatie met de publicatie van een lijst van particuliere kabelmodems die toegelaten zijn op het netwerk.

Wie wil kan dan zelf (met eigen geld) zo'n toegelaten modem kopen en het MAC registreren op Mijn Telenet, na een vakje aangeklikt te hebben waarbij men verklaart afstand te doen van alle support voor TV/internet/telefonie-problemen die zich "na de drop" (dus in huis) situeren, tenminste tot men terug een HGW aansluit.

Zo hou je de power users tevreden, en tegelijk geen kosten aan de logistiek van modem-only's, en evenmin aan support. De financiele kost van een eigen modem - itt tot de gratis HGW - kan ook als filter werken om de keuze meer doordacht te maken.

Liever dit dan dat ze in Mechelen eens gaan denken dat dit allemaal toch wel te duur is en dat het meteen gedaan is met modem-only, zonder alternatief. Want met die halfbakken "bridge mode" zie ik het in die richting evolueren.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15339
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2688 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 02 Jan 2020, 23:34

Ik denk dat Telenet de toekomst van de modems (Docsis 3.1) al lang uitgestippeld heeft.
De modem-only wordt afgeschaft, en er komen 2 soorten modems:
    * voor het grote publiek de HGW met WiFi.
    * de E-router, die eigenlijk een HGW is zonder WiFi.
Deze laatste met de Mac-passtrough functie, ter vervanging van de modem-only (met 1 extra publiek IPv4 adres).

Daarmee gaan we het moeten doen, en Telenet zal deze policy niet wijzigen, tenzij er een wettelijke (lees: Europese) regeling komt voor de "routervrijheid". Maar daar gaan we nog lang op moeten wachten denk ik :(.
Laatst gewijzigd door philippe_d op 03 Jan 2020, 14:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: correctie
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1036
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor splinterbyte » 03 Jan 2020, 09:19

Dan vraag ik mij af wat ze gaan zeggen tegen bedrijven die nu met modem only/EMTA meerdere pubIPs gebruiken via DHCP...
Ik ken er al minstens 1.
"Ga naar een abbo 3x zo duur" ? Denk niet dat ze dat zomaar pikken...

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2879
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor devilkin » 03 Jan 2020, 10:15

Kans is dat meerdere WAN ips wel mogelijk is met het toestel, en dat ze dit naar bedrijven ook wel kunnen ontsluiten. Maar niet naar de gewone consument.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1876
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor Sinna » 03 Jan 2020, 12:46

Ik heb elders op dit forum begrepen dat het twee IP-adressen worden: één voor de modem-router en één voor het toestel dat in bridge staat.
Computer(k)nul

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15339
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2688 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 03 Jan 2020, 15:07

devilkin schreef:Kans is dat meerdere WAN ips wel mogelijk is met het toestel, en dat ze dit naar bedrijven ook wel kunnen ontsluiten. Maar niet naar de gewone consument.

Technisch gezien is alles mogelijk :-) :
  • Ze kunnen de Mac passtrough lijst verhogen (meerdere Mac adressen).
    Daar is zelfs geen nieuwe Firmware voor nodig. Standard is deze lijst niet beperkt tot één Mac adres. Trouwens, in de oude HGW wordt dezelfde Mac passtrough lijst gebruikt om de Mac adressen in te voeren van alle geregistreerde digicorders (zodat ze een interactief IP adres krijgen van Telenet).
    De beperking tot één Mac adres zit gewoon in "Mijn Telenet", waar de gewone consument maximum 1 Mac adres kan ingeven?
    Dit is volgens mij geen beperking van het toestel, noch van de Firmware ...
  • Ze kunnen de WAN poort als bridge instellen.
    Normaal is de WAN poort van een CV8560 voorzien voor een fall-back internet lijn.
    Maar de Firmware is voorzien om deze poort te configureren voor ander gebruik:
    Waarschijnlijk zelfs zonder firmware update, maar via de configuraie file tijdens de provisioning
Sinna schreef:Ik heb elders op dit forum begrepen dat het twee IP-adressen worden: één voor de modem-router en één voor het toestel dat in bridge staat.

Ja inderdaad, ik bedoelde 1 extra IPv4 adres :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7760
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 572 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor ITnetadmin » 03 Jan 2020, 15:46

Dat is meteen ook mijn zorg.
Ik maak als netwerker regelmatig gebruik van meerdere IPs, al is het maar omdat dan de scheiding tussen het thuisnetwerk en alle andere strict en absoluut is. Zeker als ik een paar services (tijdelijk) blootleg voor gebruik op afstand.
Of bij testen van routers/firewalls met stricte bogon restrictions; die kan je uiteraard niet testen op prive netwerken.

Ik heb er nu geen 16 nodig, maar 8 zou leuk zijn en 4 toch wel een stricte ondergrens.

Ook bedrijven gebruiken dit vaak, meestal met 1 fixed IP en dan een paar andere aangesloten met dynamic IP.
Dat maakt oa voor handige testing (van bv een nieuwe firewall) of een tijdelijke achterdeur voor IT voor welke reden dan ook.

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1036
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor splinterbyte » 03 Jan 2020, 16:47

Ook nog een vraag: is die bridged/WAN port performant genoeg, aangezien dat over de CPU van dat ding moet?
Of zijn ze zo slim om dit op switchlevel te bridgen?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7760
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 572 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor ITnetadmin » 03 Jan 2020, 19:42

Er *is* geen bridged port.
Enkel een mac passthrough die je softwarematig instelt door het ingeven van een mac adres via mijn telenet.

Als je vraag theoretisch/hypothetisch was, over de specs: ik betwijfel het, want de primaire functie lijkt me een secondary wan port te zijn; ik denk niet dat ze die op switch niveau verbonden hebben.

Stefan-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 108
Lid geworden op: 29 Mar 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor Stefan- » 17 Jan 2020, 21:54

De WAN en USB poort op deze router zou "mogelijk" voor een toekomstige backup 4G link (dienst) zijn.
Internet = Business Fibernet met Speedboost
Telefonie = WeePee
TV = Stievie
Mobile = Proximus Generation Connect
Netwerk = MikroTik RB3011UiAS-RM - Mikrotik CSS326-24G-2S+RM - UniFi UAP-AC PRO & LR

temrotec
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 Feb 2020

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor temrotec » 28 Feb 2020, 14:50

In Duitsland heeft de overheid komaf gemaakt met de dwang van de Internetproviders om hun eigen modem aan de klanten op te dringen. Er is daar nu keuzevrijheid om zowel een door de provider aangeboden modem of een commercieel beschikbare modem te gebruiken zoals de ddar nu reeds zeer verspreide AVM Fritz modems. Hopelijk wordt in België ook deze weg opgegaan om het monopolie te doorbreken.

Mvg

MadCompie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 27 Jan 2011
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor MadCompie » 04 Mar 2020, 12:58

Ik heb zo'n "oude" witte modem (docsis 3.0) en vraag mij of TN daar ook ooit eens mac passthrough op kan voorzien...
ʞǝǝd ıʇ sıɯdlǝ

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15339
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2688 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 04 Mar 2020, 20:48

temrotec schreef:In Duitsland heeft de overheid komaf gemaakt met de dwang van de Internetproviders om hun eigen modem aan de klanten op te dringen. Er is daar nu keuzevrijheid om zowel een door de provider aangeboden modem of een commercieel beschikbare modem te gebruiken zoals de ddar nu reeds zeer verspreide AVM Fritz modems.

Vooreerst is dit hier een beetje off-topic.
En ten tweede, dat weten we hier al lang, en we hebben er hier op Userbase al veelvuldige discussies over gehad!
zoek maar eens op "vrijde router keuze" :wink:

MadCompie schreef:Ik heb zo'n "oude" witte modem (docsis 3.0) en vraag mij of TN daar ook ooit eens mac passthrough op kan voorzien...

Nooit. Daar moet je zeker niet op rekenen.
De "witte" Docsis 3.0 HGW gaat er op termijn uit (nadat Docsis 3.1 helemaal uitgerold is)

De E-router is de Docsis 3.1 vervanger voor de modem-only
Er komt ook nog een Docsis 3.1 HGW (zonder Mac passtrough)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Stiaan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor Stiaan » 10 Mar 2020, 10:53

Telenet wist me gisteren te vertellen dat de E-router nog nergens beschikbaar is en dat ik dus daarom mijn huidige modem niet kan omruilen voor het e-router model... Klopt dat?

snarie
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 12 Mar 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor snarie » 10 Mar 2020, 11:52

Stiaan schreef:Telenet wist me gisteren te vertellen dat de E-router nog nergens beschikbaar is en dat ik dus daarom mijn huidige modem niet kan omruilen voor het e-router model... Klopt dat?

Ik heb reeds 2 E-routers draaien sinds begin januari. Fritzbox 7490/7590 staat erachter in bridge mode. IPV4 routing werkt perfect, maar IPV6 subnet delegation werkt niet naar behoren. Soms wel, soms niet. 16 maart zou een nieuwe update gebeuren, en zou /56 subnet beschikbaar moeten komen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15339
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2688 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 10 Mar 2020, 13:29

Stiaan schreef:Telenet wist me gisteren te vertellen dat de E-router nog nergens beschikbaar is en dat ik dus daarom mijn huidige modem niet kan omruilen voor het e-router model... Klopt dat?

Wie is "Telenet" ? De Helpdesk? Een Telenet shop? Twitter?
De E-router is in principe over al beschikbaar (tenzij Corona stock-outs) ?
Een modem wissel is wel niet gratis (tenzij noodzakelijk om aan de snelheden van je abonnement te geraken, vb gigaboost optie).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Stiaan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor Stiaan » 10 Mar 2020, 15:21

De helpdesk van Telenet zelf.. ik zal nog eens verder horen bij hen. Bedankt!

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7760
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 572 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Mar 2020, 02:19

Net gelezen op netweters, ivm ipv6 op een bridged modem:

De update werd ondertussen uitgerold op de CV8560E, echter op deze modem zal je geen aparte prefix krijgen voor IPv6. Een eigen router zal steeds een subprefix krijgen van de /56 die aan de E-Router uitgedeeld wordt. In de huidige software krijgt een eigen router (die IPv6 prefix delegation dient te ondersteunen) een /60 prefix toegekend van de E-Router. Er is echter geen garantie dat dit steeds dezelfde /60 prefix is. Mogelijks wordt in de toekomst een grotere prefix uitgedeeld.


Maw: Je telenet hgw krijgt een /56 subnet uitgedeeld, en je eigen router achter dat toestel (met een extern IP dmv mac passthrough) krijgt slechts een /60 subnet daarvan.
Maw je bent beperkt tot max 16 ipv6 subnetten. Kwestie van toekomstige tekorten aan ipv6 subnets voortijdig aan te pakken zeker?
En ik draai nu al zeker 20 vlans, alle test-vlans meegeteld.
Zucht...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15339
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2688 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 24 Mar 2020, 18:01

Het is altijd de bedoeling geweest dat een eigen router achter de mac passtrough een /56 subnet zou krijgen.
Blijkbaar toch een bug waarvoor Telenet een oplossing belooft (volgens info op Netweters)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7760
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 572 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: E-router (CV8560E ): bridge mode

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Mar 2020, 18:47

Mag ik vragen waar je dat gevonden hebt?
Mjn citaat komt uit dat groot router topic en komt van de community manager zelf, die een update had gevraagd aan een intern team, en is gepost op 20/3.
Vrij recent dus, en dichter bij de bron dat dit kom je niet makkelijk.

https://www.netweters.be/t5/Instellingen-software-hardware/Docsis-3-1-E-router-CV8560E-bridging-actief/td-p/79981/page/16


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bdeblier, Eld0 en 3 gasten