Extern IP via Mijn Telenet?

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 384
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor Bababa » 27 Okt 2019, 16:55

Ik wil remote inloggen bij mij thuis, maar ik ben nu niet thuis en weet mijn IP adres niet. Kan ik dit ergens raadplegen?
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1675
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 104 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor Sinna » 27 Okt 2019, 17:50

De kans is klein dat je dat daar zal vinden.
Voor een volgende keer een DDNS-client laten lopen zodat je op naam je thuisnetwerk kan bereiken (indien geen CGNAT en de vereiste poorten open staan).

Edit: ik ging uit van de modem-only situatie (de enige die ik ken).
Laatst gewijzigd door Sinna op 27 Okt 2019, 20:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Computer(k)nul

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 424
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor Kenniey » 27 Okt 2019, 18:48

Als je een HGW hebt, is dit te vinden op Mijn Telenet.
Mijn Thuisnetwerk => Modem details => geavanceerde instellingen => onder tab Netwerk => WAN-configuratie => IPv4 adres

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor Senne » 27 Okt 2019, 18:50

Bababa schreef:Ik wil remote inloggen bij mij thuis, maar ik ben nu niet thuis en weet mijn IP adres niet. Kan ik dit ergens raadplegen?

Als je een HGW hebt kun je dit bij "thuisnetwerk > modeminstellingen > geavanceerde instellingen" vinden bij wan
Bijlagen
sketch-1572198503118.png

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 384
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor Bababa » 27 Okt 2019, 22:39

Gelukt bedankt
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 384
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor Bababa » 30 Okt 2019, 13:02

Is het bij Telenet mogelijk om bij port forwarding, een andere poort intern en extern te kiezen? Bv van 80 naar 8080?
Afbeelding
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14903
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2557 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 707 keer
Contact:

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor philippe_d » 30 Okt 2019, 13:43

Neen. Alleen port forward, geen port redirect :-(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3352
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 264 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 202 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor mailracer » 30 Okt 2019, 13:46

Bababa schreef:Is het bij Telenet mogelijk om bij port forwarding, een andere poort intern en extern te kiezen?


Normaal wel, maar telenet kennende zouden ze best van de standaard kunnen afwijken ten koste van de functionaliteit :roll:

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7332
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 540 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer

Re: Extern IP via Mijn Telenet?

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Okt 2019, 16:54

Nee dus.
Hun UI laat dit niet toe in hun router.

Ik denk dat TN dit als "advanced" beschouwt, en daar zijn ze allergisch aan ;-)


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 3 gasten