telenet wifi issue's op 5ghz

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 538
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor Dettie » 05 Okt 2019, 18:08

Hoi allemaal,

ik heb volgend irritant probleem met mijn telenet modem.
Ik gebruik de 5ghz omdat deze veel sneller is dan de 2.4ghz hier.

Dus kijk ik met een programma wat de vrije kanalen zijn om geen storing te krijgen van mijn buren.

Dan ga ik via mijn telenet en configureer ik de wifi als volgt.
2.4ghz op kanaal 1 (20mhz)
5ghz op kanaal 100 (80mhz)

De modem wijzigde de signalen naar wat ik vertel. Maar hier komt de maar ...
5ghz netwerk leid een eigen leventje. Switch continue van kanaal ook al staat die geforceerd op 100.
Dit kan 4x in 10min zijn.

Ik heb al een factory reset gedaan via mijn telenet.
Reset knop op modem 1sec ingedrukt.
Reset knop op modem 10sec ingedrukt.

Niks werkt. Hij verloopt continue. Dit zorgt voor veel wifi uitval. Of de 5ghz die totaal niet meer uitzend

De telenet klantendienst kent maar 3 verhalen.

* Trek eens stekker uit om de modem te rebooten.
* Doe eens een reset van de modem via de reset toets.
* Probeer eens een ander kanaal.

* Wij gaan een technieker sturen ( wordt dus betalend, 85€ omdat ze geen probleem op mijn installatie gaan vinden en het enkel 5ghz wifi is)

Ik heb de modem dus al omgeruild aangezien ik dacht dat die defect was.
Identiek dezelfde issue.

Mijn gedacht hierover is dus een software bug in de telenet modem. Waardoor die niet luister als je die wifi vast zet op een kanaal.


Heeft er iemand nog dit probleem? Of iemand die dit eens kan testen op jullie modem? Mijn modem = CH7465LG-TN (de witte)
Ik zou graag deze issue oplossen.

Bedankt op voorhand voor het helpen meedenken naar een oplossing
Mvg Detlev

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3292
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 284 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor CCatalyst » 05 Okt 2019, 18:13

Dettie schreef:5ghz netwerk leid een eigen leventje. Switch continue van kanaal ook al staat die geforceerd op 100.


Toevallig een (weer)radar in de wijde omgeving? Jabbeke misschien, of ergens in Noord-Frankrijk? Als de AP een radar detecteert op die frequentie, moet hij van kanaal veranderen, ongeacht je settings. Anders treden er storingen op in het radarbeeld.

Probeer eens een kanaal tussen 36 en 48, daar werken die radars niet op.

Bij mij verspringen m'n AP's initieel ook door de radars van Zaventem, maar uiteindelijk settelen ze zich wel op een frequentie.

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 538
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor Dettie » 05 Okt 2019, 18:17

De kanalen die ik al geprobeerd heb zijn

36
48
56
100
116

telkens gaat die op een ander kanaal over. Dit kan soms 2 dagen duren.
Ik woon dicht tegen de franse grens (poperinge), dus dit zou idd een goeie reden kunnen zijn.

Merk wel op, deze setup draaid al meer dan 2jaar zo, kanaal 1 voro 2.4ghz en 100 voor de 5ghz.
Ik heb sedert 2-3 weken nu issue's .

Zou het mss helpen om de wifi bandbreedte te wijzigen van 80 naar 40mhz , geen channel bonding te doen.

Ik zal hem nogmaals op 36 zetten, deze zal dan wel dicht van mijn buren zitten... ;)

mvg

Detlev

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3292
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 284 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor CCatalyst » 05 Okt 2019, 18:28

Dettie schreef:De kanalen die ik al geprobeerd heb zijn

36


32-48 zijn niet gevoelig aan radar dus als het daar ook op gebeurt is er iets anders aan de hand, wellicht in de eigen settings, of een bug.

Dettie schreef:Merk wel op, deze setup draaid al meer dan 2jaar zo, kanaal 1 voro 2.4ghz en 100 voor de 5ghz.
Ik heb sedert 2-3 weken nu issue's .


Dat zou kunnen als ze bv een nieuwe radar in gebruik genomen hebben in Noord-Frankrijk vorige maand. Afaik zijn er geen nieuwe in Belgie.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7883
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor ITnetadmin » 06 Okt 2019, 05:07

Reageert hij niet gewoon dynamisch op andere 5GHz signalen?

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 694
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor xayana » 06 Okt 2019, 09:04

Dettie schreef:Ik heb de modem dus al omgeruild aangezien ik dacht dat die defect was.
Identiek dezelfde issue.

Heb je tijdens het vervangen van de modem ook de voeding mee vervangen?

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 538
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor Dettie » 06 Okt 2019, 18:09

ff een update. Ik heb op aanraden van CCatalyst de 5ghz eens op kanaal 36 gezet. Deze is daar nu 1 dag stabiel.
Laat ons hopen dat het zo blijft.

@xayana, tuurlijk, ik heb alles van de modem vervangen. Ik weet dat die voedingen low budget zijn en eens durven
storingen te geven. Bedankt om te helpen denken alvast.

ringlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 144
Lid geworden op: 22 Apr 2009
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor ringlord » 07 Okt 2019, 14:26

Ik heb dit ook al voorgehad bij een vriend die wifi problemen had (connectie viel telkens weg)
Het kanaalnummer vastgezet in MyTelenet en achteraf bleek dat de modem toch zelf een ander kanaal koos.

Tot nu had ik daar ook geen verklaring voor.

rtl
Premium Member
Premium Member
Berichten: 708
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: telenet wifi issue's op 5ghz

Berichtdoor rtl » 28 Dec 2019, 10:50

Ligt idd aan de (brakke) radardetectie van de modem. Kleine correctie van hierboven, enkel kanalen 36-40-44-48 hebben hier geen last van. Standaard is een kanaal 20 Mhz. Met 80 Mhz bonding op kanaal 36 gebruik je deze kanalen dus allemaal. Met 40 Mhz bonding kan je zowel kanaal 36 als 44 gebruiken (dus niet 48). Indien je buurman op kanaal 36 zit (en max 40 Mhz bonding doet) gebruik je dus beter kanaal 44, ook met 40 Mhz bonding.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten