Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 20 Sep 2019, 13:00

Vandaag eens een leuke telenet brief in de bus:

telenet-300-30.png


De downloadsnelheid verhoogt automatisch naar 300 Mbps en de uploadsnelheid naar 30 Mbps

Wanneer wordt dit actief? Sta nu nog op 200 Mbit:

Code: Selecteer alles

# wget http://mirror.nl.leaseweb.net/speedtest/1000mb.bin
--2019-09-20 12:58:41--  http://mirror.nl.leaseweb.net/speedtest/1000mb.bin
Resolving mirror.nl.leaseweb.net (mirror.nl.leaseweb.net)... 5.79.108.33, 2001:1af8:4700:b210::33
Connecting to mirror.nl.leaseweb.net (mirror.nl.leaseweb.net)|5.79.108.33|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 1000000000 (954M) [application/octet-stream]
Saving to: `1000mb.bin'

25% [=====================>                                                                  ] 255,256,071 22.4M/s  eta 38s


Onderaan de brief staat een link:

http://telenet.be/business/internetsnelheid

maar die werkt nog niet:

Resource at '/content/www-telenet-bus/internetsnelheid.html' not found: No resource found
Cannot serve request to /business/internetsnelheid.html on this server

ApacheSling/2.6 (jetty/9.2.25.v20180606, Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM 1.8.0_131, Linux 3.10.0-514.26.2.el7.x86_64 amd64)

bollegijs
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 Jul 2019
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor bollegijs » 20 Sep 2019, 13:53

En voor de particulieren: ik hoop dat ze van 750GB limiet naar 1TB gaan ook dan... :banana:

Gebruikersavatar
eddyfr
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 Mei 2009
Locatie: Yellow City
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor eddyfr » 20 Sep 2019, 15:53

Hebben we dan geen andere modem nodig?
TV: CanalDigitaal VU+ Solo2 / Telenet digicorder
ISP: Telenet Business modem-only 300/30
MOBILE: Telenet 30GB

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6081
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 309 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor proximusboyke » 20 Sep 2019, 16:17

Ik denk dat die zal nodig zijn bij een hogere sppeboost. Want de huidige speedboost 400 volstaat de huidige meden. Dus 300 zeker
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 20 Sep 2019, 16:38

Modem power cycled, nog geen verschil .... benieuwd wanneer dit in voege treedt ...

17% [==============> ] 179,796,447 22.7M/s eta 37s

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 692 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor TiTanium » 20 Sep 2019, 16:43

viewtopic.php?f=50&t=56278#p799277

Daar kan je zien dat er wel meer aankomt ;)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 20 Sep 2019, 17:36

Met die 300 mbit kan ik leven. Die 3 TB limiet krijg ik amper op, en 's nachts telt je verbruik voor de helft bij klanten met een vaste limiet.

Om nu zwaar te gaan bijbetalen voor 1000 mbit, daarvoor is het sop de kolen voor mij nog niet waard.

Gebruikersavatar
eddyfr
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 Mei 2009
Locatie: Yellow City
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor eddyfr » 20 Sep 2019, 18:18

Ja 3TB is voorlopig genoeg.

Heb net ff de specs van mijn modem opgezocht: CV6181E DOCSIS downstream 343.072 Mbps (8 channels) / upstream 131.072 Mbps (4 channels)

Zou dus moeten lukken.
TV: CanalDigitaal VU+ Solo2 / Telenet digicorder
ISP: Telenet Business modem-only 300/30
MOBILE: Telenet 30GB

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 20 Sep 2019, 18:32

eddyfr schreef:Heb net ff de specs van mijn modem opgezocht: CV6181E DOCSIS downstream 343.072 Mbps (8 channels) / upstream 131.072 Mbps (4 channels)


Heb zelfde model modem only hier: Motorola / CV6181E (DOCSIS) ;)

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 23 Sep 2019, 13:33

Over de nadelen zwijgen ze in alle talen in hun brief.

Nadelen zoals 750 GB limiet overdag, en dan op 10/1 smallband. Ja 1 mbit upload ....
Dat is voor mij een downgrade.

SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 899
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor SpecialK » 23 Sep 2019, 15:20

Ik ben ook niet zeker dat dat zo is... Business FiberNet 240 Plus (240 Mbps down/30 Mbps up/fixed IP/echt onbeperkt) is geschrapt, en opgegaan in Business FiberNet met de optie vast IP. Ik dat product al geruime tijd en ik heb daar in het verleden RUIM meer dan 750 GB/maand doorgejaagd zonder ooit op smalband beland te zijn. Dus volgens mij heb je nu effectief geen limiet of fair use policy meer.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 23 Sep 2019, 15:24

SpecialK schreef:Dus volgens mij heb je nu effectief geen limiet of fair use policy meer.


Het zou natuurlijk raar zijn dat die 240 klanten met voordien echt onbeperkt, op die 750 GB overdag worden afgerekend. Dat was de logica van de helpdesk ook. Maar meerdere mensen hebben nu contact gehad, en ze geven tegenstrijdige info.

Ze gaan volgens mij toch niet bijhouden wie van 200 en wie van 240 kwam, en daarin dan een andere policy toepassen ;)

guntherstassen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 253
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor guntherstassen » 23 Sep 2019, 19:37

Heb internet op 2 verschillende plaatsen :
Bus fiber 200 -> Zit hier meestal rond de 1,2 tb
Bus Fiber 240 -> Zit hier tussen de 1,2 en 2 tb..

Nooit op smallband gevallen...

Dus het lijkt mij nu ook niet van zelf sprekend dat ze hier nu plots een FUP op zetten. Dit wil dan zeggen contractbreuk omdat zij zomaar iets aanpassen.... Ze hadden toen al op de 200 al gezegt dat 3 TB effectief 3 TB is!....

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 360
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor DarkV » 23 Sep 2019, 20:38

Net even gekeken in Mijn Telenet en zie het volgende staan... nergens melding van volumes of beperkingen.

Business Fibernet 300 plus (aa…..)
Uw extra opties
Fixed IPv4

Downloadsnelheid: tot 300 Mbps**
Uploadsnelheid: tot 30 Mbps**
Onbeperkt surfen
10 mailboxen
5 GB per mailbox


Ook de Telemeter geeft geen max.volume (noch 3TB, noch 750GB) of enige limiet... het enige wat je ziet is je verbruikte volume per dag en het totale, plus de volgende tekst;

Abonnement: Business Fibernet 300 plus
Ongelimiteerd internetgebruik

yaris
Plus Member
Plus Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor yaris » 23 Sep 2019, 21:10

Dit is allemaal automatisch gebeurt ? Ik zie mijn telemeter nog altijd. Heb een speedtest gedaan en kwam down uit op 230 en up op 36-37. Modem al 2 keer herstart. Nog wat afwachten dus. Echt onbeperkt zou zo mooi zijn ...
Laatst gewijzigd door philippe_d op 23 Sep 2019, 21:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: fullquote verwijderd

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 23 Sep 2019, 22:54

300/30 met 3TB limiet, strange ... of het is een overgangsperiode

300-30-3T.png

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 24 Sep 2019, 09:35

Nog steeds 240 ipv 300 mbit (wget geeft 27 mbyte/s - en dat kwam overeen bij fast.com met 240 mbit), zal die modem nog eens moeten power cyclen zeker?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14884
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2557 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 707 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor philippe_d » 24 Sep 2019, 10:14

Ja natuurlijk.
De modem snelheid wordt ingesteld tijdens de provisioning, dat is dus nà een reboot.
Je kan onmogelijk 'zomaar' een nieuw profiel krijgen zonder power cycle.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 899
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor SpecialK » 24 Sep 2019, 11:16

Ik ben daar niet zo zeker van. De snelheid zou wel eens verderop in het netwerk begrensd kunnen worden, zoals bv bij smalband gebeurt. Als de snelheid op de modem begrensd wordt, dan heeft bv Wi-Free gebruik een impact op JOUW internetsnelheid.

Edit: het lijkt toch op de modem te gebeuren, want een Basic Fibernet is ook van 50 naar 100 gegaan na een modemreboot.
Laatst gewijzigd door SpecialK op 26 Sep 2019, 11:06, 1 keer totaal gewijzigd.

TeleDent
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 10 Jun 2019
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor TeleDent » 25 Sep 2019, 00:06

Stomme vraag misschien maar de prijs voor Telenet Business Fibernet op de website is dat dan exclusief btw ? En de prijzen van particulier Fibernet 200 inclusief ? WAnt als dat niet is kan ik volgens mij beter overstappen naar de Business Fibernet (300 zonder limiet) of zie ik dat verkeerd ?

Internet All-In is "54" (zonder promo's) (met FUP / 750 GB Piekverbruik) en Business Fibernet is 52 (zonder FUP & unlimted)
Dus ik vermoed dat die business fibernet zonder btw is en dus met btw +- 62 euro zou zijn ?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 25 Sep 2019, 00:12

Business ( Fibernet ) prijzen zijn altijd ex-btw, dus 52 euro ex-btw voor de versie met 300/30

Ik krijg dus facturen van 62,92 incl

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2147
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor boonpwnz » 26 Sep 2019, 14:07

Nee het is echt toch echt ook dit bij Business fibernet

Telenet biedt fiber tot de node aan - lokaal distributienetwerk in kabel. Telenet-netwerkbeheer is van toepassing. Meer info, zie telenet.be/internetgebruik. Business Fibernet is voorbehouden voor ondernemers en zelfstandigen die beschikken over een ondernemingsnummer.

Dus ik versta eronder dat de geen limiet er toch wel is...

Echt gek deze loze communicatie van telenet iedereen zegt/beweert iets anders... https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... erkbeheer/

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14884
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2557 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 707 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor philippe_d » 26 Sep 2019, 17:29

Ik begrijp niet dat je hierover wilt blijven doorzagen :-( .

Er is al meermaals bevestigd dat onbeperkt voor Business Fibernet ook echt onbeperkt is.
Je begrijpt toch zelf ook wel dat Telenet een abbo met een 3TB limiet nu niet op 750 GB zal terugbrengen :oops: .
Dat er nog wat tegenstrijdige info op de website staan moet je er tijdelijk bijnemen ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 992
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 26 Sep 2019, 17:38

philippe_d schreef:... echt onbeperkt ...


we zullen zien: viewtopic.php?f=50&t=56294&start=80#p799690

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2147
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor boonpwnz » 26 Sep 2019, 17:42

Ik begrijp alles maar alles hangt ook af van mijn beslissing dus wil ik een eengemaakte mening.

Dat is er niet en het is allemaal best vaag.

Mijn beslissing is omdat ik meer dan 750 GB tijdens piek verbruik heel belangrijk. En ofwel blijf ik gewoon bij proximus maar dan evolueert men snelheid niet ofwel kan ik overstappen maar dan enkel als ze me kunnen garanderen.

Want wat een provider zegt of doet is een groot verschil.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 07 Okt 2019, 00:13

Ik vraag me af wanneer de upgrade er echt komt:

1. mijn modem only gaat maar tot 240mbit, dus ik heb geen 300 mbit maar 240 mbit, een fractie sneller dan de 200 mbit voordien

2. die harde limiet van 3 TB ipv echt onbeperkt, staat nog steeds id telemeter:

harde limiet 3 TB.png


Bij de details op mijn telenet, staat tevens:

U heeft volgende diensten:

Business Fibernet

Downloadsnelheid: tot 300 Mbps**
Uploadsnelheid: tot 30 Mbps**
Downloadlimiet: 3 TB
10 mailboxen
5 GB per mailbox

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 07 Okt 2019, 08:59

Hier zegt de support 10Mbps na 3TB volgens hun (netwerkbeheer) pagina zou dit 1Mbps zijn.
:bang:

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 09 Okt 2019, 17:49

Ik begrijp de frustratie wel.
Telenet werkt deze situatie zelf in de hand. De helpdesk medewerkers zijn blijkbaar zelf niet op de hoogte.
Business fibernetters worden op smallband gezet.

Dat de telemeter niet direct aangepast is? OK, dat kost tijd bij de IT.
Hoeveel moeite kost het om deze vermeldingen van de website te halen zodat de onduidelijkheid en onzekerheid verdwijnt?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14884
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2557 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 707 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor philippe_d » 09 Okt 2019, 21:59

datakiller schreef:Hier zegt de support 10Mbps na 3TB volgens hun (netwerkbeheer) pagina zou dit 1Mbps zijn.

Site niet goed gelezen?
Ik zie toch 10 mbps download / 1 mbps upload?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 09 Okt 2019, 22:33

philippe_d schreef:Ik zie toch 10 mbps download / 1 mbps upload?


Voor 'onbeperkt' ik zit nog op een beperkt abo (zou unl moeten zijn).
De 3TB komt van Business fibernet 200.
https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... erkbeheer/
Afbeelding

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 14 Okt 2019, 13:49

Tegenwoordig zeker nog niet onbeperkt. Telenet gooit u op smallband als je over de 3TB gaat.

yaris
Plus Member
Plus Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor yaris » 14 Okt 2019, 16:07

charmpigeon schreef:Tegenwoordig zeker nog niet onbeperkt. Telenet gooit u op smallband als je over de 3TB gaat.

Ze zitten nog met een bug. Stuur is een email naar hun support dan doen ze normaal gezien een reset.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 14 Okt 2019, 20:03

charmpigeon schreef:Tegenwoordig zeker nog niet onbeperkt. Telenet gooit u op smallband als je over de 3TB gaat.


Tegen mij werd gezegd "onbeperkt 3TB is een weergave probleem".

yaris
Plus Member
Plus Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor yaris » 14 Okt 2019, 20:54

datakiller schreef:
charmpigeon schreef:Tegenwoordig zeker nog niet onbeperkt. Telenet gooit u op smallband als je over de 3TB gaat.


Tegen mij werd gezegd "onbeperkt 3TB is een weergave probleem".

Ik zat toch op smallband maar dat is wel enkele weken geleden.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 14 Okt 2019, 20:59

Die reactie is van 10/10/19 dus het zou kunnen dat ze het in die weken al aangepast hebben, werd nagevraagd aan collega's daar.

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 15 Okt 2019, 10:08

datakiller schreef:Tegen mij werd gezegd "onbeperkt 3TB is een weergave probleem".


Het is én een weergaveprobleem én je moet zelf support contacteren om je van smallband te halen.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 18 Okt 2019, 17:40

Zat even op smallband, na 1u en 10min (zo langduurde het gesprek) terug op normale snelheid, medewerker heeft ook gezegd dat de site gaat aangepast worden naar 3TB tot er meer duidelijkheid is over het weergaveprobleem.

Ook was een reset van de telemeter een uitzondering.

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 992
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 20 Okt 2019, 09:59

Heb het 3TB probleem gezien bij iemand met "Business Fibernet met Speedboost" (terwijl ik hetzelfde abo heb zonder dit probleem) waar ik bij geholpen heb en gebeld naar telenet en ze zeggen dat ze er mee bezig zijn en voor het einde van de maand zou moeten opgelost zijn, ondertussen bellen voor een meter reset als de 3TB bereikt is...

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 23 Okt 2019, 21:37

Op mijn telenet staat nog steeds:

Business Fibernet (login)

Downloadsnelheid: tot 300 Mbps**
Uploadsnelheid: tot 30 Mbps**
Downloadlimiet: 3 TB
10 mailboxen
5 GB per mailbox

Wanneer gaan ze dit bij TN eens aanpassen?

Op https://www2.telenet.be/nl/business/producten-diensten/internet/business-fibernet/ staat:


Business Fibernet

Max downloadsnelheid:
300 Mbps*
Max uploadsnelheid:
30 Mbps*
Volume: Onbeperkt
Variabel IP-adres

Optie: vast IP-adres i


Mijn modem-only trekt momenteel 240mbit ipv 300mbit. Daar kan ik op zich wel mee leven, want geen zin in een nieuwe modem met dubbele NAT gezien ook nog deze router, waar ik zeer tevreden van ben:

https://www2.telenet.be/nl/business/pro ... -fibernet/

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 992
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 23 Okt 2019, 22:14

ub4b schreef:... Downloadlimiet: 3 TB ...

viewtopic.php?f=50&t=56285#p801809

ub4b schreef:...240mbit...

viewtopic.php?f=50&t=56294&start=360#p801336


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast