wigo

drareg
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Mar 2008

wigo

Berichtdoor drareg » 07 Feb 2019, 21:52

Mijn schoonbroer heeft bij telenet een wigo abonnement die een snelheid van 200mbps aflevert aan de modem. Dat is correct maar via devolo"s van telenet heeft hij in de living slechts een snelheid van ongeveer 40 mbps. Nu heb ik bij wijze van proef beide devolo's in de living geplaatst natuurlijk met een lange internetkabel die verbonden was met de modem en het resultaat is practisch hetzelfde. Telenet heeft ook al nieuwe devolo's geplaatst en de uitslag blijft gelijk. Weet iemand nog een betere oplossing. Een nieuwe internetkabel in een bestaande buis trekken is geen oplossing.

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: wigo

Berichtdoor blaatpraat » 07 Feb 2019, 21:54

Nieuwe elektriciteit steken dan? Draadloze straalverbinding gebruiken?
Wat is het doeleind dat je meer dan 40Mbps nodig hebt?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3775
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 395 keer
Contact:

Re: wigo

Berichtdoor devilkin » 07 Feb 2019, 22:28

Dus, als het probleem bij de devolo's ligt... Koop dan een stel powerlines die meer halen?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

drareg
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Mar 2008

Re: wigo

Berichtdoor drareg » 08 Feb 2019, 08:27

Sorry als u voor wigo betaalt en de snelheid van 200mbps is beloofd dan neemt ik toch aan dat u een minimum van 150 mbps moet hebben op de pc. Het is een nieuw woonhuis van 10jaar dus de elektrische installatie is volledig in orde.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: wigo

Berichtdoor ubremoved_539 » 08 Feb 2019, 09:17

drareg schreef:Het is een nieuw woonhuis van 10jaar dus de elektrische installatie is volledig in orde.


Blijkbaar niet dus... maar het doet er niet toe. PLC is net zoals WIFI iets waar er geen garanties zijn... die heb je enkel met een kabel.

Niet so slim trouwens van in een nieuw woonhuis geen kabels te voorzien... ondanks dat we spreken over 5G ed. zijn kabels in je huis meer dan ook noodzakelijk vind ik.

drareg schreef:dan neemt ik toch aan dat u een minimum van 150 mbps moet hebben op de pc


Via een UTP kabel zal je die ook hebben.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 694
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: wigo

Berichtdoor xayana » 08 Feb 2019, 12:43

Steek powerlines steeds rechtstreeks in het stopcontact. Gebruik geen stekkerblokken en al zeker geen dingen met overspanningsbeveiliging. Die zwakken het homeplug signaal af.
Haal je rechtstreeks met een (lange) kabel wel 200Mbps op diezelfde PC? Want misschien is dat een oud beestje.

Als powerlines geen oplossing bieden, dan is alles al gezegd geweest.
Beste als je snelheid belangrijk vindt, is UTP
2nd best is WiFi (802.11 ac). Als alle factoren optimaal zijn, zou 200 Mbps mogelijk moeten zijn.

Maar wat heeft dit met wigo te maken eigenlijk?

drareg
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Mar 2008

Re: wigo

Berichtdoor drareg » 08 Feb 2019, 13:02

Met kabel rechtstreeks op pc haal ik 200mbps.Stopcontacten liggen in living op een circuit dus daaraan kan het niet liggen. Ik ben bang de distributiekabel uit een een gekartelde buis te trekken en te vervangen door een UTP en Telenet kabel

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3208
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: wigo

Berichtdoor boonpwnz » 08 Feb 2019, 13:29

Drareg als je met kabel 200/20 haalt dan ligt het aan je installatie in huis en daar kan Telenet niet garanderen.

drareg
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 Mar 2008

Re: wigo

Berichtdoor drareg » 08 Feb 2019, 14:29

Ik persoonlijk denk dat u met de Devolos die 200mbps niet kunnen getransporteerd worden want als de stopcontacten op een circuit liggen moet dat haalbaar zijn.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3706
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 220 keer

Re: wigo

Berichtdoor mailracer » 08 Feb 2019, 17:13

Ik heb recent ook in powerline geïnvesteerd nadat deze op iBood verscheen voor weinig geld.

Een set van TP-link. Waar je met een app kunt nagaan wat de syncsnelheid tussen de beide powerlines is. Kan dat bij deze van Telenet ?

https://www.tp-link.com/nl-be/products/details/cat-18_TL-WPA8730-KIT.html

Ik sync op een 800 Mbit en haal 180 Mbit bij een Speedtest over WiFi Ac via deze powerline .


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten