Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor James. » 08 Aug 2017, 10:04

boulder schreef:gans verhaal over cuba


Afbeelding

Zeer waardevolle bijdrage, verdient respect.

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2590
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 195 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor Dizzy » 08 Aug 2017, 10:23

Ik ben het niet met veel eens van wat Boulder vertelt maar aan zijn Cuba-verhaal kan ik weinig toevoegen.

Communisme werkt niet heb ik kunnen vaststellen in oa Cuba. Mensen zijn bereid om te werken als er iets tegenover staat. Weinigen zullen zich echt harder inspannen als daar niets extra tegenover staat. Het idee op zich klinkt mooi maar mondt meestal gewoon uit op een dictatuur.

Net zoals bij politieke strekkingen is het met politieke systemen beter om niet in extremen te vervallen want een absoluut kapitalistisch systeem werkt even slecht als een communistisch systeem. De grote meerderheid is slecht af ten voordele van een zeer beperkte minderheid/top.

Er bestaan gelukkig genoeg variaties en tussenvormen telkens met hun voor- en nadelen. Om die reden geloof ik niet in links of rechts want beide strekkingen overlappen maar een deel van het verhaal en dus een deel van de antwoorden. Beiden zijn nodig om mekaar in evenwicht te houden zodat de nadelen van elk systeem door de andere strekking gemilderd worden.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 08 Aug 2017, 12:04

wat een omweg zeg! En nu weten we nog steeds niet echt of het BIPT eindelijk is wakker geworden en doet waarvoor het in het leven geroepen werd...
Ik probeer het nog een keer: ja, PX en TN zijn nog steeds te sterk, veel te sterk :bang:
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1360
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 296 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor Muziekbos » 08 Aug 2017, 16:10

wied schreef: ja, PX en TN zijn nog steeds te sterk, veel te sterk :bang:


Volmondig ja :beerchug:

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3677
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 202 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor boulder » 08 Aug 2017, 18:35

Blij dat mijn reactie over Cuba gesmaakt werd.
Ik denk dat ik dan nog maar een stukje verteld heb van wat ik er gezien heb.

petrol242 schreef:Ik ben getrouwd met een Filipina. Ben daar een 12, misschien 14 keer geweest, ik hou het niet bij. En ik bots daar op dezelfde problematiek. Een klassenstrijd die continue door gaat. Ook hier in den belgiek, maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden.

Ik weet niet wat je precies bedoelt met "klassenstrijd", maar als je bedoelt dat iedereen probeert vooruit te komen in zijn leven, en dat dat vaak ten koste van anderen gebeurt, dan denk ik dat je van een wereldwijd fenomeen van alle tijden mag spreken.
Je zou kunnen zeggen dat de mens in de eerste plaats het voor zichzelf goed wil hebben, dan voor zijn familie, dan voor zijn vrienden, zijn collega's, zijn landgenoten, mede-Europeanen, enz.
Het idee dat je met een ander politiek of economisch systeem dat allemaal gauw gauw gaat oplossen is niet meer dan dat.
Macht corrumpeert ook, en of je het nu over een linkse dictator hebt of over een rechtse, uiteindelijk is er in het resultaat weinig verschil.

petrol242 schreef:Het is trouwens een Marxistisch standpunt dat alles continue in verandering is, soit.

Allez, de evolutietheorie is dus van Marx :lol:

petrol242 schreef:Als kleine ziel heb ik het gevoel dat ik geen vat heb op de wereld, hoewel ik denk dat we de oplossing in handen hebben. Maar we moeten de waarheden zien.

Kijk, als je 16 bent, denk je waarschijnlijk dat je de wereld gaat veranderen.
Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat je persoonlijke inbreng bijzonder klein is.
Als ik er morgen niet meer zou zijn, dan zouden er wel een paar mensen mij missen (hier niet al te veel, waarschijnlijk :wink: ), dus dan besta ik enkel nog in de herinnering van anderen.
Eens ook die mensen overleden zijn, is er feitelijk niets meer dat aan jou herinnert, tenzij je een of andere spectaculaire uitvinding zou gedaan hebben, of een wereldberoemd boek geschreven hebben.
En dan moet je nog zien dat een ander er niet mee wegloopt.
De wereld zal in al zijn gekte verder draaien, ze gaan blijven nieuwe gadgets uitvinden, en er gaan blijven nieuwe leiders opstaan die eventjes wat atoomraketten testen "puur voor vreedzame doeleinden, natuurlijk".
En als je wilt beseffen hoe rap je in de vergetelheid geraakt, moet je eens rondrijden in je stad en kijken naar de straatnamen.
Het bulkt er van de namen dat je denkt "dat moet iemand 'belangrijk' geweest zijn, maar je hebt er geen flauw idee van wie dat was.
Dus ja, de enige troost die je hebt is dat als je je mond niet opendoet, je nog minder inbreng hebt, en dat als veel mensen jouw mening delen dat voor een stroming zorgt, die wel invloed kan hebben.

petrol242 schreef:Ten andere, heb jij contacten in Venezuela?

In Venezuela niet, maar mijn conclusies zijn daarom niet verkeerd.
Ik merk hetzelfde soort propaganda als in Cuba (alles wat fout gaat is de schuld van het westen, van de CIA, van de Amerikanen, van een boycott, ...)
Iets dat eventueel nog zou moeten gebeuren (zoals die zogenaamde rechtse staatsgreep) wordt gebruikt als rechtvaardiging voor het buitenspel zetten van de democratie, enz.
En in Cuba heb ik ook gezien hoe Chávez daar al jaren dood was, maar toch nog altijd in de generiek van het journaal voorkwam.
Hij werd bijna vereerd als een heilige, en er was een gebouwtje dat volhing met foto's van toen hij daar op bezoek geweest was.
Als je contacten in Venezuela zoekt, ik ben er overigens zeker van dat ik er kan vinden.
Op Skype ken ik een paar talenforums, en daar bestaat één Español-English, waar Spaanstaligen Engels willen leren en vice versa.
Daar zitten zeker Venezolanen tussen.

petrol242 schreef:Edit : En dat verhaal over 9/11 is echt waar en daar is toch wel een snaar geraakt... Mijn echtgenote en ik heb daar echt dierbaren verloren. Dus dat neem ik je nog altijd kwalijk.

Dan moet je zelf ook niet zo ongevoelig zijn voor het leed van anderen.
Ik heb zelf niemand verloren, noch bij 9/11, noch in Venezuela noch in Cuba.
Maar dat wil niet zeggen dat ik het leed van die mensen niet snap.
Leven in een dictatuur is verschrikkelijk.
We klagen graag over dat alle kranten toch maar hetzelfde zijn, wel je moet eens leven in een land waar er maar één krant is, volledig in de handen van de overheid (Cuba, de USSR indertijd, ...).
Of waar niet een paar, maar massa's sites onbereikbaar zijn omdat de overheid ze blokkeert (Cuba opnieuw, maar zeker ook China, Noord-Korea).

Tot slot zou ik nog het boek 1984 van George Orwell willen aanraden.
Wat hij er onder andere in zegt, is dat de wereld altijd al uit have's en havenot's bestaan heeft.
Dat je met een revolutie heel gemakkelijk ervoor kan zorgen dat de have's van vandaag de havenot's van morgen worden, en omgekeerd (denk aan kapitalistische landen die communistisch werden, en waar eigendommen onteigend werden).
Maar dat je heel goed moet opletten dat je revolutie er niet toe leidt dat je gewoon namen en gezichten vervangen hebt.
En dat klopt inderdaad, we hebben al veel revoluties gezien, waarna uiteindelijk de ene dictator tegen de andere werd ingeruild (denk aan Castro tov. Bautista, denk ook aan de Arabische Lente, die in veel van die landen dan leidde tot gewelddadige moslimregimes).
Een regime omver werpen is relatief eenvoudig, maar dat wil niet zeggen dat er dan in de plaats democratie komt, vaak grijpt dan weer een ander de macht, en sta je weer nergens.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2590
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 195 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor Dizzy » 08 Aug 2017, 19:45

Ik kan het meeste hiervan onderschrijven. Iedereen wil gewoon een goed leven zowel de links als de rechtse, de rijke of de arme, de autochtoon of de allochtoon. Door veel te reizen kom je inderdaad tot bepaalde inzichten en zie je bijvoorbeeld ook dat de grote verschillen tussen mensen vaak niet zo groot zijn als we dachten. Uiteindelijk wil iedereen eten, een dak en wat veiligheid en sociaal contact/affectie. Dat kan melig klinken maar toch is het zo.

Dat je weinig kan beginnen klopt deels maar misschien ligt dat ook aan te hoge verwachtingen. Als je persoonlijk de wereld denkt te gaan veranderen dan kan dat vies tegenvallen. Als je gewoon doorwerkt aan een houding die ook voor anderen nuttig is kan je wel degelijk verschil maken. Het hoeven geen wereldwonderen te zijn die iets betekenen voor een ander en dat mogelijk veel later pas effect heeft. Bijvoorbeeld iemand die les geeft kan duizenden jongeren stimuleren en misschien zal één van hen wel ooit een werelduitvinding doen. Niemand zal aan die leraar denken maar toch heeft hij dat zaadje geplant. Ook dit is misschien melig maar anderzijds ook gewoon waar.

Het boek 1984 is ook een aanrader en ondanks dat het een oud boek is, is het vandaag relevanter dan ooit. Veel zaken waar voor gewaarschuwd worden zijn vandaag al achterhaald. Ook de thema's propaganda, beïnvloeding en fake news komen er al aan bod.

Het klopt ook dat grote veranderingen vaak minder groot blijken dan eerst gedacht. Veelal een verandering van namen ipv echte structurele aanpassingen. We hoeven daarom niet naar andere continenten maar gewoon eens onze eigen stolp kijken. De kracht van verandering is ook maar een verandering van posten gebleken. De gewone man betaalt nog altijd steeds groeiende rekeningen (on topic!) en de rest verdeelt de posten onderling na de zoveelste mediastorm.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 08 Aug 2017, 20:53

Muziekbos schreef:
wied schreef: ja, PX en TN zijn nog steeds te sterk, veel te sterk :bang:


Volmondig ja :beerchug:


Dank je :beerchug:
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

digiboy40
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 24 Jan 2017
Bedankt: 3 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor digiboy40 » 08 Aug 2017, 23:05

Logisch toch: Telenet en Proximus hebben identiek dezelfde dure prijzen! Daarom heb ik nooit kabel gehad: via satelliet ontvang ik 8000 tv zenders. inclusief de Nederandse commerciele kanalen! zoek die maar eens op de kabel:) Ik betaal amper 140 euro/JAAR voor satelliet tv! Telenet en Proximus zijn 100% duurder en amper 70 zendertjes die ze maar doorgeven! Arm Vlaanderen:)

* Satelliet tv sedert 1994
* Tv Vlaanderen/Canal digitaal
* Internet: Orange Flybox

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor James. » 09 Aug 2017, 09:13

Helaas is er geen échte concurrentie (als in: met een eigen netwerk) voor Px of Tn.

Dommel heeft met cityconnect een poging ondernomen, maar daar is het bij gebleven. Al de rest zijn resellers en moeten betalen om hun eigen abonnees op het netwerk van een der twee grote te mogen laten.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2930
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Contact:

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor cadsite » 09 Aug 2017, 10:01

Stop toch eens met janken over die sateliet. Dat is gewoon geen alternatief. Een echt en volwaardig alternatief is een aanbieder die voor de massa voldoet en beschikbaar is zonder gedoe.
Ik moet geen wok aan mijn façade. Ook die 1000+ zenders, tjonge jonge :roll:

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Aug 2017, 10:12

cadsite schreef:Ook die 1000+ zenders, tjonge jonge :roll:


Van de "amper 70" zenders bekijkt de gemiddelde Vlaming er vermoedelijk ook maar 5... dus of er dan 100, 1.000 of 10.000 zijn maakt inderdaad niet uit (99% is toch in een andere taal - vaak zelfs niet eens een West-Europese taal - zonder ondertiteling).

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3677
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 202 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor boulder » 09 Aug 2017, 12:36

digiboy40 schreef:* Tv Vlaanderen/Canal digitaal

Zou je niet beter Joyne nemen voor uw Nederlandse commerciële zenders?
Of verkoop je dat niet in je winkeltje?
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8045
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 590 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ITnetadmin » 10 Aug 2017, 16:27

Satelliet is toch echt geen volwaardig alternatief.
Met de nadruk op "volwaardig".
En daarmee bedoel ik: je mag dan wel "heel veel" zenders op die satelliet hebben, je hebt ook heel veel mensen die in een huurhuis wonen, of een koopappartement (eventueel met slechte ligging), en die van kweetniewie een verbod opgelegd krijgen om een schotel te plaatsen (hetzij van de eigenaarsbond, hetzij van een gemeentelijke verordening inzake uitzicht).
Een verbod, dat overigens al een aantal keren aangeklaagd is en nog juridisch overeind staat, want "je bent niet in je rechten geschonden als je geen satelliet mag plaatsen, want er zijn genoeg alternatieven voorhanden zoals kabel of tv via de telefoonlijn".

Nu zijn er uiteraard ook huizen die niet bekabeld zijn, coax of telefoonlijn, ergens "op den buiten", voor wie telenet noch proximus dan een optie is, maar de drempels vanuit overheidswege tegen satelliet tv (of juister, tegen "die lelijke schotels op de muren van de huizen") zijn groot genoeg om satelliet niet als volwaardig te beschouwen.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 10 Aug 2017, 16:38

schotels zijn voor arabieren en/of porno-freaks, dat is wat de vlaming daar van vindt (vraag maar aan Orange) :-D
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2930
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Contact:

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor cadsite » 10 Aug 2017, 16:53

wied schreef:schotels zijn voor arabieren en/of porno-freaks, dat is wat de vlaming daar van vindt (vraag maar aan Orange) :-D

Aha, een schotel wordt plots interessanter. :twisted:

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4365
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor CCatalyst » 14 Aug 2017, 15:43

http://www.foxbusiness.com/features/201 ... d-u-s.html

Interessant artikel over de toekomstplannen van Liberty Global, vanaf een meta-perspectief (ipv het immer lokale perspectief in onze media).

Willen oa 5G gaan aanbieden door 5G-antennes te bouwen met de bestaande fibernetwerken (TN in ons geval) als backbone, om zo hun afhankelijkheid van de lokale mobiele operatoren te doorbreken en een volledig eigen netwerk te hebben.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 14 Aug 2017, 17:05

ach wat, zo te horen kan het nog alle kanten uit, veel blabla en weinig boemboem voorlopig. Trouwens als ik zie hoe Mr Malone's mensen in mijn straat hun kabel-spaghetti tegen de voorgevels hebben gebricoleerd, dan lijkt state-of-the-art 5G nog ver verwijderd :-)
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 14 Aug 2017, 19:09

CCatalyst schreef:Willen oa 5G gaan aanbieden door 5G-antennes te bouwen met de bestaande fibernetwerken (TN in ons geval) als backbone, om zo hun afhankelijkheid van de lokale mobiele operatoren te doorbreken en een volledig eigen netwerk te hebben.


De situatie in België is trouwens al totaal anders waar Telenet beschikt over z'n eigen mobiel netwerk (tegen de zin in van Liberty Global).

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4365
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor CCatalyst » 14 Aug 2017, 19:12

r2504 schreef:
CCatalyst schreef:Willen oa 5G gaan aanbieden door 5G-antennes te bouwen met de bestaande fibernetwerken (TN in ons geval) als backbone, om zo hun afhankelijkheid van de lokale mobiele operatoren te doorbreken en een volledig eigen netwerk te hebben.


De situatie in België is trouwens al totaal anders waar Telenet beschikt over z'n eigen mobiel netwerk (tegen de zin in van Liberty Global).


Ik denk eerder dat Belgie een voorloper is in het plan van Liberty...

Maar zoals ik zei, dit artikel bekijkt het globale plaatje, en da's ook wel eens interessant vs de focus op de eigen infra die je hier altijd ziet.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 14 Aug 2017, 21:04

Ik denk eerder dat Belgie een voorloper is in het plan van Liberty...

voor Liberty is ons landje een uitzondering en zeker geen voorloper. Hoeveel landen laten toe dat een belangrijke speler een monopolie-positie kan innemen en blijvend consolideren!?
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3200
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor boonpwnz » 14 Aug 2017, 22:11

wied schreef:voor Liberty is ons landje een uitzondering en zeker geen voorloper. Hoeveel landen laten toe dat een belangrijke speler een monopolie-positie kan innemen en blijvend consolideren!?

Wat gebeurt er in Nederland?

Toevallig zelfde moederbedrijf als hier :-D

Daar is het ook Ziggo vs kpn.

Vreemd genoeg heb je daar wel genoeg concurrentie om de prijs omlaag te krijgen. Maar daar ben je sterk(en ik zeg sterk) afhankelijk in snelheid welke aanbieder in je buurt ligt(glas, kabel of dsl)

Of dat dan zoveel beter is?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 15 Aug 2017, 13:22

ach Nederland... Liberty heeft belangen in UK, Duitsland en nog een boel andere landen! Alleen onze belgische baronie biedt hen een duopolie :-(
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 16 Aug 2017, 10:43

wied schreef:ach Nederland... Liberty heeft belangen in UK, Duitsland en nog een boel andere landen! Alleen onze belgische baronie biedt hen een duopolie :-(


Heeft men in al die landen dan meerdere spelers op de kabel ?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 16 Aug 2017, 12:07

Geen idee. Heb geen belangstelling om dat uit te zoeken...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 16 Aug 2017, 12:28

Maar je komt wel groteske uitspraken doen zoals "Alleen onze belgische baronie biedt hen een duopolie"... je bent dus wat uit je nek aan het l.llen :roll:

België laat andere spelers toe op de kabel (Orange) alsook op xDSL (voorbeelden genoeg)... misschien moet je eens een ander land vermelden dat dit ook doet !

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 16 Aug 2017, 12:45

OK r2504, touchee. Maar het maken van rotopmerkingen nodigt niet uit tot verdere argumentatie...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor 1207 » 16 Aug 2017, 12:46

r2504 schreef:Maar je komt wel groteske uitspraken doen zoals "Alleen onze belgische baronie biedt hen een duopolie"... je bent dus wat uit je nek aan het l.llen :roll:

België laat andere spelers toe op de kabel (Orange) alsook op xDSL (voorbeelden genoeg)... misschien moet je eens een ander land vermelden dat dit ook doet !


feiten zijn wat ze zijn
buurlanden staan oa technisch mijlenver voor op Belgie, ze zijn goedkoper, ze zijn transparanter richting klant, ze blokkeren geen vernieuwingen ...
dat wijst er allemaal op dat er geen mono- of duopolie is en er effectief concurrentie is, itt de resellers en schijnconcurrenten bij ons die op het einde vd rit gewoon eigendom vd grote 2 zijn.

ik snap niet hoe je het zonlicht blijft ontkennen ten voordele van onze duopolisten ipv gewoon eerlijk te erkennen dat onze markt op dat vlak dood en doodziek is (ten nadele vd consument)

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 16 Aug 2017, 15:10

1207 schreef:feiten zijn wat ze zijn


Inderdaad... maar niet wat jij denkt dat ze zijn... België heeft toegang voor derden op zowel coax als xDSL wat andere landen niet hebben !

1207 schreef:buurlanden staan oa technisch mijlenver voor op België


Wederom zo'n uitspraak zonder enige fundering... België doet het qua infrastructuur beduidend beter dan andere landen (met uitzondering van het fiber aanbod - en je kan moeilijk TN/Proximus verwijten dat er geen privé initiatief is zoals in Nederland).

1207 schreef:ze zijn goedkoper


Dat ze goedkoper zijn is een feit.

1207 schreef:ze zijn transparanter richting klant


Verklaar je nader.

1207 schreef:ze blokkeren geen vernieuwingen ...


In Nederland kan een andere speler gewoon niet op de kabel, en bij KPN is het ook gewoon resellen... in dat opzicht denk ik niet dat we hier dingen blokkeren op technisch gebied in vergelijking met Nederland (en trouwens de meeste andere landen).

1207 schreef:dat wijst er allemaal op dat er geen mono- of duopolie is en er effectief concurrentie is, itt de resellers en schijnconcurrenten bij ons die op het einde vd rit gewoon eigendom vd grote 2 zijn.


In andere landen zijn het ook steeds maar resellers hoor... er liggen daar heus geen zeven kopernetwerken naast elkaar.

1207 schreef:ik snap niet hoe je het zonlicht blijft ontkennen ten voordele van onze duopolisten ipv gewoon eerlijk te erkennen dat onze markt op dat vlak dood en doodziek is (ten nadele vd consument)


Begin eens met je haat naar de bestaande providers opzij te zetten... misschien kan je dan tot een correcte en objectieve analyse komen van wat er in België fout loopt. Telenet en Proximus opereren gewoon in het wettelijke kader dat ze gekregen hebben... en daar zit het werkelijke probleem (concreet een te zwak BIPT en onwil van de regering om hieraan iets te veranderen).

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3200
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor boonpwnz » 16 Aug 2017, 15:16

R2504

Voor velen is het ACM in NL ook te zwak. Maar alleszinds sterker dan hier in BE.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor 1207 » 16 Aug 2017, 15:57

r2504 schreef: in dat opzicht denk ik niet dat we hier dingen blokkeren op technisch gebied in vergelijking met Nederland (en trouwens de meeste andere landen).


denken? 1 claim die ik toch ff weerleg
andere claims zijn al talloze malen weerlegd maar dat negeer je straal :)

zoek Belgie zou ik zeggen :)
ach, niet bovenaan beginnen

de hoofdreden? het monopolie want proximus heeft totaal geen commercieel belang om daarin te investeren.
nu, veel en veel te laat, beetje bij beetje maar op absoluut minimaal niveau want anders wordt de eigen winst te veel aangetast.
Bijlagen
OECD-glasfaser-ausbau-2016-deutschland-weltweiter-vergleich.jpg

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 16 Aug 2017, 16:18

Wat tracht je nu met die grafiek te bewijzen ?

Als je wil aantonen dat andere landen verder staan met fiber is dat een feit, dat dit de schuld is van een TN of Proximus ben je fout !

Nederland is namelijk niet aan z'n 14% gekomen door KPN hoor... wel door privé investeerders ! Waarom privé investeerders geen brood zien in België is een andere vraag... gezien onze prijzen te hoog liggen zou het namelijk véél interessanter moeten zijn om hier fiber aan te leggen dan in Nederland zelf waar het ACM reeds voor een betere marktwerking zorgt dan in België.

Trouwens fiber is prachtig, fiber is de toekomst... maar ik zie niet in waar 200 Mbps momenteel een probleem is bij de particulier.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1747
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 244 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor MaT » 16 Aug 2017, 16:31

r2504 schreef:Waarom privé investeerders geen brood zien in België is een andere vraag...

Onder andere door hetgeen in de titel staat: "Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT". Er heerst hier simpelweg geen gezond concurrentieel klimaat voor telecom.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2082
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor 1207 » 16 Aug 2017, 17:10

r2504 schreef:Wat tracht je nu met die grafiek te bewijzen ? .

lijkt mij een bewijs dat we, itt jou bewering, technologisch niet echt op het niveau vd buurlanden staan.
maar dat past niet in je kraam dus ga je in je klassieke dissonantiekramp :)

kennen we vd oa PS:" alles gaat goed" :)

nu ik ben al dolgelukkig dat je erkend dat Belgie een pak duurder is als het buitenland (voor hetzelfde product). een jaar geleden zou je dat ook knalhard hebben blijven ontkennen en misschien nog hebben durven beweren dat het hier goedkoper is :)

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor ubremoved_539 » 16 Aug 2017, 20:44

MaT schreef:Onder andere door hetgeen in de titel staat: "Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT". Er heerst hier simpelweg geen gezond concurrentieel klimaat voor telecom.


Het is niet omdat een ander bedrijf sterk staat dat een nieuw bedrijf zich niet in de sector kan begeven... als er volgens jullie zoveel ruimte is voor een technologisch beter product, een lagere prijs, een betere service, open standaarden, ... dan ligt er volgens mij "het gat in de markt" hier echt gewoon te wachten :!:

Een gezond concurrentieel klimaat kan je pas hebben als er nieuwe bedrijven iets uit de grond stampen... net zoals men in Nederland heeft gedaan met privé investeerders om tot het huidige fiber aanbod te komen. Door hier te komen wenen en verklaren hoe slecht Telenet (die is trouwens gestart in een telefonie markt waar ex. Belgacom 100% marktaandeel had !) en Proximus wel zijn gaat er niets gebeuren.

De titel van dit topic is trouwens 200% correct... staan roepen dat er een duopolie is als dat vast staat bij wet, en niemand anders mogelijkheden heeft is echter de waarheid serieus geweld aan doen.

1207 schreef:lijkt mij een bewijs dat we, itt jou bewering, technologisch niet echt op het niveau vd buurlanden staan.


En die conclusie trek je louter op basis van een fiberaanbod in een beperkte regio ? Misschien moet je eens het aanbod van 200+ Mbps abonnementen vergelijken met onze buurlanden... dan weet je pas wat het betekend "op het niveau staan van" !

1207 schreef:maar dat past niet in je kraam dus ga je in je klassieke dissonantiekramp :)


Ik hou me niet bezig met kramen, haat en emoties... graag objectieve criteria maar dat ligt bij een aantal mensen hier heel gevoelig.

1207 schreef:nu ik ben al dolgelukkig dat je erkend dat Belgie een pak duurder is als het buitenland (voor hetzelfde product).


Ik denk niet dat ik ooit anders heb geschreven... maar zover lees je vermoedelijk niet.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor James. » 17 Aug 2017, 11:27

r2504 schreef:Het is niet omdat een ander bedrijf sterk staat dat een nieuw bedrijf zich niet in de sector kan begeven...

Euh...

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2930
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Contact:

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor cadsite » 17 Aug 2017, 11:43

James. schreef:
r2504 schreef:Het is niet omdat een ander bedrijf sterk staat dat een nieuw bedrijf zich niet in de sector kan begeven...

Euh...

Toch correct? Duvel staat heel sterk op de markt, maar toch komen er vele streekbieren bij. Kijk bijvoorbeeld naar "Omer". Slechts enkele jaren oud en toch al in héél veel plekken te verkrijgen.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor James. » 17 Aug 2017, 11:58

Sterk staan is niet hetzelfde als een oneerlijk voordeel hebben.

Daarom ook dat er onderscheid bestaat tussen 'marktleider' en 'monopolist'/'duopolist'/'oligopolist'/etc.

armand32
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 Aug 2017

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor armand32 » 17 Aug 2017, 12:16

Telenet en Proximus te sterk?
Orange doet er niets aan,zie m'n post met aanvraag,die gewoon niet wordt beantwoord.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor James. » 17 Aug 2017, 12:45

DSL-resellers wordt de mogelijkheid ontnomen om digitale TV aan te bieden via het netwerk van Px, terwijl Px (de inhouse 'DSL-reseller') dat wél mag. Oneerlijk dus.

Dat Orange tot nu toe de enige is die zijn diensten aanbiedt over het kabelnetwerk van Telenet, is jammer, maar schijnt voornamelijk te liggen aan de hoge kosten voor het gebruik van het netwerk die Telenet aanrekent aan Orange. Net omdat Telenet (de netwerkbeheerder) en Telenet (de dienstenleverancier) niet onafhankelijk zijn, maar wel uit zijn om elkaar zo goed mogelijk te beschermen en elkaar te verrijken ten koste van de concurrentie, zijn andere dienstenleveranciers sowieso benadeeld, want worden als tweederangs behandeld door Telenet (de netwerkbeheerder).

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5094
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor wied » 17 Aug 2017, 12:49

bovendien lijken de ezels van Orange zich een tweede keer te stoten aan dezelfde steen, tenzij zij hopen op een tripolie!?
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten