Datavolume verhoogd bij Telenet??

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2143
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Vaganzza » 10 Apr 2016, 21:12

Gisteren en vandaag heeft Telenet gewerkt aan de "mijn telenet" website (tot 18u). Ik heb nu een Whop en wat zie ik nu: mijn limiet staat op 200GB, maar op de website onder Whop gedeelte staat nog steeds 150GB als datalimiet...
Bijlagen
Schermafdruk 2016-04-10 21.10.22.png
Telefonie, Internet & TV: Orange Internet & TV
GSM: Arend + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

orionis
Member
Member
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 Mar 2010
Locatie: Tienen
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor orionis » 10 Apr 2016, 21:27

Lijkt er wel op.
Ook als je klikt op "abonnement wijzigen" staat de limiet nu op 200GB

telenet_formule.PNG
- Internet, TV, mobile: scarlet Trio, Tempo Giga, Mobile Vikings
- Streaming: Netflix en google play music
- Gaming: PC met Vive en Nintendo switch
- Domotica: Niko home control + domoticz op PI met Zwave

Rke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 27 Nov 2006
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Rke » 10 Apr 2016, 23:09

Zou er ook een aanpassing zijn voor Whoppa? Volgens mij stond vroeger de 500gb limiet duidelijk vermeld in de telemeter, daar is nu geen spoor meer van...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4214
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ub4b » 10 Apr 2016, 23:13

Er zijn meerdere producten waarbij de specs niet kloppen op mijn telenet tov de product pages, ook business fibernet heeft dus zulke issues:

viewtopic.php?f=50&p=650419&view=unread#p650407

Waarschijnlijk zullen ze komende week alle content eens mogen oplijnen

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4365
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 637 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Tomby » 10 Apr 2016, 23:41

Rke schreef:Zou er ook een aanpassing zijn voor Whoppa? Volgens mij stond vroeger de 500gb limiet duidelijk vermeld in de telemeter, daar is nu geen spoor meer van...


Hier nochtans nog altijd duidelijk een limiet van 500G aangegeven in de Telemeter.
Afbeelding

Slafes
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2771
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Slafes » 11 Apr 2016, 00:52

Wauw, 50 gig er bij. Had gehoopt op meer maar goed, 50 is ook al mooi.

Basisvolume staat voor Whop inderdaad nu op 200 GB.

Basicnet(XL) heeft nog steeds 100 GB volume.

Deze keer geen rode knop maanden op voorhand, gewoon droog aangepast! Netjes.

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2143
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Vaganzza » 11 Apr 2016, 08:41

Het staat nu ook op de website dat de limiet voor Whop nu 200GB is: https://www2.telenet.be/nl/alles-in-een/whop-whoppa/ en https://www2.telenet.be/nl/alles-in-een ... stel-whop/
Telefonie, Internet & TV: Orange Internet & TV
GSM: Arend + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ubremoved_539 » 11 Apr 2016, 10:24

Slafes schreef:Wauw, 50 gig er bij. Had gehoopt op meer maar goed, 50 is ook al mooi.


Het is een stijging van 33%... al is het natuurlijk maar 1.6 GB per dag.

Men mag natuurlijk niet teveel geven of klanten zouden wel eens massaal kunnen downgraden.

ringlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 144
Lid geworden op: 22 Apr 2009
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ringlord » 11 Apr 2016, 11:45

Dit terwijl Proximus begin maart nog zijn volume verminderd heeft...

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2143
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Vaganzza » 11 Apr 2016, 11:46

Telefonie, Internet & TV: Orange Internet & TV
GSM: Arend + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Senne » 11 Apr 2016, 12:19

Rke schreef:Zou er ook een aanpassing zijn voor Whoppa? Volgens mij stond vroeger de 500gb limiet duidelijk vermeld in de telemeter, daar is nu geen spoor meer van...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk


Die komt meestal pas in beeld als je over 200 of 300(?) GB tijdens de piek heen gaat.

marzman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 237
Lid geworden op: 15 Dec 2015
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor marzman » 11 Apr 2016, 12:26

Ik heb het idee dat bij mijn basis internet de teller langzamer loopt als een paar maanden geleden. Ik doe hetzelfde met de verbinding als voorheen maar de data die ik verbruik is gehalveerd.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor proximusboyke » 11 Apr 2016, 13:41

ringlord proximus heeft nie verminderd, aleen moet je vroeger gratis volumepacks aankopen.
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

ringlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 144
Lid geworden op: 22 Apr 2009
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ringlord » 11 Apr 2016, 13:46

proximusboyke schreef:ringlord proximus heeft nie verminderd, aleen moet je vroeger gratis volumepacks aankopen.


Vroeger (voor maart) nooit volumepacks moeten kopen, gratis of niet.
Nu al wel omdat ik soms boven de 300GB zit.
Daarenboven vervallen "aangekochte" volumepacks.

Proximus "redeneert" dus dat de "gemiddelde" gebruiker minder data nodig heeft en vermindert dus het "inbegrepen" volume.
Terwijl Telenet er u meer geeft (in het "inbegrepen volume").

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor proximusboyke » 11 Apr 2016, 14:20

ringlord je moet peren met peren vergelijken. Waarover jij praat is een whoppa bij telenet.
Boven de 500gb geen mogelijkheid tot gratis volumepacks bij te kopen bij belgacom wel. Dus lagere snelheid tussen 12-24 uur of betalen .
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2143
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Vaganzza » 11 Apr 2016, 16:45

Telefonie, Internet & TV: Orange Internet & TV
GSM: Arend + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Slafes
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2771
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Slafes » 11 Apr 2016, 23:17

r2504 schreef:
Slafes schreef:Wauw, 50 gig er bij. Had gehoopt op meer maar goed, 50 is ook al mooi.


Het is een stijging van 33%... al is het natuurlijk maar 1.6 GB per dag.

Men mag natuurlijk niet teveel geven of klanten zouden wel eens massaal kunnen downgraden.


Dat klopt, ik was eigenlijk vorige maand aan het twijfelen om terug naar Basicnet te gaan en TV. Ik zit vaak net onder/rond de 100 GB en dacht, goh, als ik nog iets zuiniger ben bespaar ik 10 euro. Nu heb ik zoiets van, goh, ik kan toch meer doen zonder er harder op te moeten letten, en met nachtsurfen er bij kan je "theoretisch" 400 gig halen wat toch niet echt slecht is. Dus blijven we maar bij Whop.

Misschien dat Whoppa klanten met een relatief laag verbruik wel kunnen downgraden nu... Is altijd zo'n dubbeltje op zijn kant.

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1274
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Avenger 2.0 » 12 Apr 2016, 06:38

En nu terug 2 jaar wachten tot het 250gb wordt zeker?

Verstuurd vanaf mijn PULP 4G met Tapatalk

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor nickz » 12 Apr 2016, 15:20

Afbeelding

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ubremoved_539 » 12 Apr 2016, 15:27

Heeft er iemand gegevens over de volumes van het Whop (of gelijkaardig) abonnement ?

Kunnen we eens toetsen of ze hun statement volgen... verdubbelen om de 18 maand.

Wanneer is Whoppa trouwens naar 500 GB gegaan... kunnen we even rekenen wanneer het naar 1 TB zal gaan :twisted:

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2143
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Vaganzza » 12 Apr 2016, 15:55

Die mail kwam hier ook binnen.

Ivm Whoppa is dat niet midden vorig jaar van 300 naar 500GB gegaan? (eveneens wijzigden toen de piek- en daluren regeling)

Edit: na onze Google vriend te raadplegen kwam ik op dit artikel van 8 maart 2015.
Telefonie, Internet & TV: Orange Internet & TV
GSM: Arend + Carrefour Mobile (vervanging vaste lijn)
Mifi: Tempo Giga

 iPhone 11 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Gebruikersavatar
TimoLimo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 03 Mar 2010
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor TimoLimo » 12 Apr 2016, 16:27

Van wat ik heb kunnen terugvinden:

- 04/2015: Whop: van 60/5 naar 100/6; volume onveranderd (150gig)
- 04/2015: Whoppa: DL 150mbit -> 200mbit, UL 10mbit -> 12mbit; 300gig (en al dat gedoe met de kleurtjes in de telemeter) -> onbeperkt downloaden in dal, 500gig in piek

- 06/2014: Whop: onveranderde snelheid (60/5), volume van 100gig naar 150gig
- 06/2014: Whoppa: van 120/6 naar 150/10; volume onveranderd (300-1500)

- 03/2014: Whoppa: volume van 150-750gig naar 300-1500gig

- 09/2013: Whop: van 60/3 naar 60/5, volume onveranderd
- 09/2013: Whoppa: van 120/4 naar 120/6, volume onveranderd

- 06/2013: introductie Whop: 60/3, volume 100gig
- 06/2013: introductie Whoppa: 120/4, volume "FUP" (150-750)

Dus na 12 maanden is Whop van 100 naar 150 gegaan.
Sindsdien zijn we 22 maanden verder om van 150 naar 200 te gaan.
22 + 12 = 34 / 2 = gemiddeld om de 17 maanden ;) Gemiddeld gezien klopt het wel :P

Edit: Telenet spreekt over een verdubbeling van het gebruik van de klant om de 18 maanden.. Maar hun limieten voor Whop zijn pas verdubbeld na 34 maanden..

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1230
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor buthead » 13 Apr 2016, 09:33

Dat ze maar is wat meer upload geven :P
Dat zou mooi begin zijn
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor raf1 » 13 Apr 2016, 10:43

r2504 schreef:Heeft er iemand gegevens over de volumes van het Whop (of gelijkaardig) abonnement ?

Op 5 december 2010 werd de limiet van 100 GB ingevoerd voor Telenet ExpressNet (XL). Zie ook http://home.tweakblogs.net/blog/7966/te ... lraam.html

Nota bene: in 2012 kon je voor 45 euro/maand FUP krijgen bij Telenet. De prijs/kwaliteit bij Telenet is dus de laatste jaren alleen maar verslechterd.

Dus de datalimieten zouden volgens de behoefte van de markt(=Cisco Visual Networking Index) elke 18 maanden als volgt moeten stijgen:
5 juni 2012: 200 GB
5 december 2013: 400 GB
5 juni 2015: 800 GB
5 december 2016: 1600 GB

Met andere woorden, de marktbehoefte wordt door Telenet kunstmatig beperkt. Een beperking van 600 GB per klant betekent dat de klanten massaal overstappen naar hun duurdere FUP-formules of hun internetgebruik bewust of onbewust(vb. angst voor eventuele extra kosten) beperken.
De schade die Telenet hiermee aanricht voor internetbedrijven die leven van het gebruik van data-intensieve webdiensten zal dus navenant zijn.
Kijk maar de populariteit van cloud- en streamingdiensten in Nederland of zelfs maar de dagelijkse traffiek op Nederlandse IP-netwerken en je weet over welke schade het gaat.

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ubremoved_15739 » 13 Apr 2016, 11:32

raf1 schreef:Met andere woorden, de marktbehoefte wordt door Telenet kunstmatig beperkt.

Heel correcte conclusie.

Kijkende naar "Basic Internet" van Telenet in 2012 en heden is er zelfs geen enkele evolutie in het volume!

BI_TN_volume-evolutie.png
BI_TN_volume-evolutie.png (4.86 KiB) 2783 keer bekeken
Bron: tweakblogs.net: Telenet en de truc met het telraam

In 2012 100GB volume als productspecificatie voor "Basic Internet".
In 2016 nog steeds 100GB volume als productspecificatie voor "Basic Internet".

Dat over deze vier jaar iedereen meer volume gebruikt en nodig heeft, is een open deur intrappen.
Dus zullen er heel wat mensen de stap naar een duurder product gezet hebben.
Hoog tijd dus dat Telenet het volume van Basic Internet eens drastisch verhoogd.

raf1 schreef:De schade die Telenet hiermee aanricht voor internetbedrijven die leven van het gebruik van data-intensieve webdiensten zal dus navenant zijn.

Niet enkel bedrijven maar ook gezinnen blijven verstoken van voldoende volume om aan hun behoeften te kunnen voldoen voor een vergelijkbare prijs (rekening houdende met de indexcorrectie die Telenet wél al heeft doorgevoerd).

Slafes
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2771
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Slafes » 13 Apr 2016, 12:12

Het is dan ook Basic internet, dus wat je krijgt is ook basic. Ergens vind ik dat wel normaal. Ik heb altijd gezegd dat ze geen tussenabo hadden omdat het verschil tussen Basic en Whop eigenlijk klein is. Nu is er toch al een groter verschil.

Whop had eigenlijk 250 GB mogen krijgen, of een soort fup van 200 tijdens de piek, en onbeperkt tijdens de daluren. Dat had wel (heel) mooi geweest.

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ubremoved_15739 » 13 Apr 2016, 12:24

Slafes schreef:Het is dan ook Basic internet, dus wat je krijgt is ook basic. Ergens vind ik dat wel normaal.

Daar is helemaal niets normaal aan.
Ook basisbehoeften qua internetconnectiviteit zijn aan evolutie onderhevig.
Jouw redenering volgende zou men binnen 20 jaar nog steeds op hetzelfde "basic" volume mogen blijven stilstaan.
Misschien kan je eens 20 jaar terugkijken in de tijd en nadenken of dat een "basic volume van toen" nu nog zou kunnen volstaan?

Slafes
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2771
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor Slafes » 13 Apr 2016, 12:50

Maar waar zeg ik dat nu weer dat alles moet blijven stilstaan?

Je hebt bij andere providers toch ook dezelfde stellingname? Je hebt een goedkoop basis abo, een middenabo, en een heavy user abo.

Zoals hier al werd opgemerkt, als je de specificaties van het basis abo aantrekkelijk gaat maken gaan Whop klanten overstappen. Maak je het Whop abo beter gaan er Whoppa klanten overstappen.

Hiervoor was het verschil tussen Basic en Whop klein, nu al een stukje groter maar er zit wel een prijsverschil tussen.

Het enige waar je voor kan pleiten is dat men bij elk abo gelijktijdig een verhoging had mogen doen. Toch blijf ik er dan bij dat het verschil tussen Basic en Whop klein blijft.

kaarsenbril
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor kaarsenbril » 13 Apr 2016, 13:20

Slafes schreef:Het is dan ook Basic internet, dus wat je krijgt is ook basic. Ergens vind ik dat wel normaal. Ik heb altijd gezegd dat ze geen tussenabo hadden omdat het verschil tussen Basic en Whop eigenlijk klein is. Nu is er toch al een groter verschil.

Whop had eigenlijk 250 GB mogen krijgen, of een soort fup van 200 tijdens de piek, en onbeperkt tijdens de daluren. Dat had wel (heel) mooi geweest.


Wat een dwaze opmerking

Whop is evenzeer de light versie van triple play

Whop, is vroeger als triple play gestart met het equivalent qua internet met "basic internet"
Om het dus een heel kleine beetje eerlijk te houden dient het volume van basic internet mee te evolueren met het volume van een whop-abo.
Daar waar basic-internet, internet only is en whop 3 in 1, maar gelijkaardig qua niveau.

Basic internet is sinds 2012 niets gestegen in volume, maar wel telkens meegegaan in iedere prijsverhoging onder het mom dat je meer krijgt, maar dit is de zoveelste telenet leugen

kaarsenbril
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor kaarsenbril » 13 Apr 2016, 13:39

Slafes schreef:Maar waar zeg ik dat nu weer dat alles moet blijven stilstaan?



Zoals hier al werd opgemerkt, als je de specificaties van het basis abo aantrekkelijk gaat maken gaan Whop klanten overstappen.


Er gaat geen enkele klant overstappen van triple play naar basic internet bij gelijkaardig volume.

Iemand met een whop wenst ook tv en telefoon, door een overstap krijg je dit niet.

Jij vergelijkt appels met peren

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1190
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ddd » 13 Apr 2016, 13:44

Vroeger kon je bij Telenet nog wel aan een "normaal" tarief alleen internet nemen, iets wat nu alleen kan voor Basic.

De Fiber 100 en 200 maken ze apart zo belachelijk duur, en dan op de Whops weer belachelijk veel korting, dat bijna niemand nog apart internet neemt, behalve Basic.

the_unlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 19 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor the_unlord » 13 Apr 2016, 16:48

Slafes schreef:Zoals hier al werd opgemerkt, als je de specificaties van het basis abo aantrekkelijk gaat maken gaan Whop klanten overstappen.

Misschien enkele, maar wat ze vooral zouden doen is potentieel een hoop nieuwe klanten erbij krijgen (zoals ondergetekende).
De enige kant die je bij telenet uitkan is meer snelheid (en ook wat bijhorend volume). Als je enkel geïnteresseerd bent in veel volume, tegen en mindere snelheid, dan heb je die keuze niet (of je betaalt je blauw aan volumepacks).
Geef mij 250GB aan 30/3mbps voor minder dan €35 en ik word direct klant...
VoIQ: I think before I talk

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor nickz » 13 Apr 2016, 17:19

Telenet is duidelijk niet geïnteresseerd in low-budget klanten die veel data verbruiken. Deze belasten het (gedeelde) netwerk te veel en brengen te weinig op in verhouding. Vandaar ook dat Telenet iedereen pusht naar hun packs. Extra tv-kijkers veroorzaken toch geen extra netwerkbelasting (behalve video on demand, maar dat is allemaal betalend, behalve nieuws en weer op aanvraag in erbarmelijke kwaliteit) en de belasting door de vaste lijnen is ook verwaarloosbaar.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor proximusboyke » 13 Apr 2016, 19:44

ook bij businessklanten.
Alhoewel ik denk dat dit al langer zo was

http://www.zdnet.be/nieuws/179426/telen ... -fibernet/
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

kristofmertens
Pro Member
Pro Member
Berichten: 269
Lid geworden op: 07 Aug 2013
Locatie: Aarschot
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet

Berichtdoor kristofmertens » 13 Apr 2016, 22:54

Basic Internet heeft lang geen update in verbruik gekregen, wel in prijsstijging.
Tot voor kort heeft Telenet nu dus ook Basic internet fiber 100 en 200.
Wat mij opvalt is dat je bij Basic Internet fiber 100 maandelijks meer betaald dan voor een whop met dezelfde internetsnelheden, waar Whop inhoudelijk nog een vaste lijn extra heeft!

Hoe verklaar je dat?

Basic internet fiber 100: (zonder kortingen 75,50€)
https://www2.telenet.be/nl/alles-in-een/basic-internet-en-digitale-tv/bestel-internet-fiber-100-en-digitale-tv/

Whop: (zonder kortingen 67,48€)
https://www2.telenet.be/nl/alles-in-een/whop-whoppa/bestel-whop/

Zelfs met korting is Whop nog steeds goedkoper, duidelijk dat ze triple play willen voortrekken.
TV: Telenet + CI+ module
Internet: Telenet fiber 100
GSM: Orange Koala + Orange Kolibrie

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7588
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 560 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 125 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Apr 2016, 00:13

Vergeet niet dat de digicorder niet meer in de prijs zit.

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1190
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor ddd » 14 Apr 2016, 07:10

Bij beide staat toch "kabel en huur digicorder inbegrepen"

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15206
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2652 keer
Recent bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 726 keer
Contact:

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet

Berichtdoor philippe_d » 14 Apr 2016, 09:03

kristofmertens schreef:Tot voor kort heeft Telenet nu dus ook Basic internet fiber 100 en 200.
Wat mij opvalt is dat je bij Basic Internet fiber 100 maandelijks meer betaald dan voor een whop met dezelfde internetsnelheden, waar Whop inhoudelijk nog een vaste lijn extra heeft!

Basic internet fiber 100 en 200 bestaan niet. De 3 internet opties zijn:
    Basic Internet
    Internet Fiber 100
    Internet Fiber 200
Wat jij ziet op de pagina "Internet + TV" zijn gewoon de aparte prijzen van de resp. Internet formules, verhoogd met de prijs voor TV (kabel + huur digicorder), zonder pack korting.
Telenet heeft geen 2P packs met Internet, het enige 2P pack is "TV en telefoon"
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

the_unlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 19 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor the_unlord » 14 Apr 2016, 09:42

nickz schreef:Telenet is duidelijk niet geïnteresseerd in low-budget klanten die veel data verbruiken.

Zeg dat maar korter: "Telenet is niet geïnteresseerd in low-budget klanten" punt! Of zelfs "Telenet is niet geïnteresseerd in klanten", enkel in geld...
Ik denk eigenlijk dat een snellere verbinding meer belastend is voor het netwerk dan veel data op een tragere verbinding (op voorwaarde natuurlijk dat je ook iets doet met die snellere verbinding).
VoIQ: I think before I talk

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2951
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Datavolume verhoogd bij Telenet??

Berichtdoor fluppie » 14 Apr 2016, 11:29

Dat klopt,het is de bedoeling van Telenet om de 'winst per klant' stelselmatig te kunnen opdrijven. Dus alle klanten die een of andere Basic (of een andere)dienst hebben zullen op termijn meer betalen,Telenet probeert dit tot nu toe zo te regelen dat dit het best gaat om van een product over te schakelen naar een Triple Play (Whop).U zal zien,binnen enkele jaren is er nog alleen sprake van Whoppaa de duurste triple play van Telenet.Dit is trouwens in de meest reklame spots op tv al zo.
Het zou dan ook wel kunnen dat er een nieuw(duurdere) formule,dan Whoppaa gelanceerd word.
Mensen die er tegenop zien om die filsofie van Telenet te volgen(en te betalen)moeten zich realiseren dat ze beter zo vlug mogelijk opstappen,vooral voor hun portemonnee.
Het enige dat Telenet ervan kan weerhouden om zo verder te doen,is dat Mobistar zeer veel klanten zou inpikken,en Telenet op die manier verplichten van koers te veranderen
Laatst gewijzigd door fluppie op 14 Apr 2016, 22:03, 1 keer totaal gewijzigd.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten