telenet usenet problemen!?

Thallyos
Member
Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 07 Aug 2006
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Thallyos » 24 Mei 2011, 08:45

Het kan misschien handig zijn om telkens ook je usenetprovider erbij te vermelden en of je ssl gebruikt. Kan helpen in het bepalen of het een routingprobleem is, of gewoon een cap.

Gisteren (en vanmorgen) met Eweka ook trage download. Gisteren rond elf uur ergens 2MB/s, vanmorgen van zes tot kwart voor zeven aan amper 1MB/s. Voor de zekerheid zowel de gewone als de ssl-server gebruikt, maar daar zat geen snelheidsverschil tussen.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor TiTanium » 24 Mei 2011, 08:56

Vorige nacht ging ik aan de volle snee. Dus lijkt mij sterk da ze al lokaal gaan kappen. Ik merk wel bij men andere usenetverbinding ligt de snelheid ook iets lager als normaal. Ipv 58mbps continu zat die aan +/- 40 (Hitnews) en bij de andere blijf ik aan de volle 58 gaan (giganews) Lijkt mij dan eerder een routingprobleem. ze gebruiken beide SSL 563 poort.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

demon326
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 11 Mei 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor demon326 » 24 Mei 2011, 09:56

Paar maanden geleden kon ik aan de volle snelheid van mijn lijn downloaden, nu moet ik 8 connecties openzetten, wil ik nog maar 1.2MB/S downloaden, terwijl mijn max 30MB/S is.

Provider: Eweka
Telenet:(turbo) Fibernet 60

Code: Selecteer alles

Tracing route to newsreader12.eweka.nl [81.171.64.100]
over a maximum of 30 hops:

  1    13 ms     7 ms    10 ms  d54C1A001.access.telenet.be [84.193.160.1]
  2    11 ms    10 ms    11 ms  dD5E0C421.access.telenet.be [213.224.196.33]
  3     9 ms     8 ms    11 ms  dD5E0FD39.access.telenet.be [213.224.253.57]
  4    11 ms    16 ms    12 ms  dD5E0FD35.access.telenet.be [213.224.253.53]
  5    66 ms    25 ms    73 ms  TenGigabitEthernet3-3.ar1.NDL1.gblx.net [64.210.31.249]
  6    22 ms    23 ms    19 ms  HIGHWINDS-NETWORK-GROUP.TenGigabitEthernet7-4.ar4.AMS2.gblx.net [64.210.14.242]
  7    21 ms    16 ms    18 ms  5-1.r1.am.hwng.net [69.16.191.121]
  8    19 ms    27 ms    17 ms  1-3.r6.am.hwng.net [209.197.0.58]
  9    10 ms    15 ms    18 ms  newsreader.eweka.nl [81.171.64.100]

Trace complete.

kaise1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1166
Lid geworden op: 18 Jan 2006
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor kaise1 » 24 Mei 2011, 10:10

seperator schreef:OGeloof mij maar TV bij Telenet en internet bij Belgacom en je zit goed.


Ja maar de TN facturatiedienst pfff
Al een 3 maand een foute facturatie, alles komt altijd in orde maar ze knoeien er maar op los :eek:
Nu moet ik mn tweede digicorder gaan inleveren :roll: (na een eerdere aankoop heractivtie/instalatie mail van diezelfde digicorder)
Uit het niets krijg je zo"n knoeiboel over je heen ..Bellen mailen..het is voorbij, ze kunnen de pot op :evil:

Enkel jammer dat ik de promotie van internet intense niet meer ga kunnen behouden als ik er TV bijneem in een tripple pack ???

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12859
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 772 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1275 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Goztow » 24 Mei 2011, 10:19

Je kan TV er gewoon naast nemen, hoor.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 24 Mei 2011, 10:58

Ik heb voor de zekerheid (weer) een collega gevraagd om alles na te kijken .Hij is it'er en volgens hem is er geen enkel probleem hier.De lage snelheid van mijn Fibernet ligt volgens hem uitsluitend aan Telenet.
3 vrienden en ik hebben apart van elkaar TN de vraag gesteld of ze kappen en zo ja waarom. 2 ervan hebben dezelfde standaard antwoord gekregen dat men hun lijn hebben gemeten en dat alles in orde is.Ook de klantendienst ontwijkt dus duidelijke vragen van meerdere klanten.Jij bent dus niet de enige die zich verstopt Charlotte :oops: ..Ik hoop dat iedereen die last heeft belt met Mechelen !
Testaankoop volgt de ontwikkelingen met belangstelling ,,,,,,,,,,,,,,,,,,maar doet niets dus die laten we beter gras machines en water kokers testen.

zaf
Member
Member
Berichten: 99
Lid geworden op: 03 Jan 2006
Bedankt: 3 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor zaf » 24 Mei 2011, 11:32

Het is bij mij ook nog altijd ontzettend traag :(

Thallyos
Member
Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 07 Aug 2006
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Thallyos » 24 Mei 2011, 14:09

Het ziet er toch naar uit dat Telenet niet capt, maar er 'gewoon' een routingprobleem is.

Ofwel lost zich dat op, ofwel zorg ik om na mijn huidig Eweka contract elders te gaan zien, waar de routing met Telneet wel in orde zit. Allemaal heel simpel.

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 24 Mei 2011, 14:44

heeft iemand al bij Duco Sickinghe geïnformeerd hoe het nu precies zit.Ik lees dat je hem gewoon kan mailen en dat hij WEL reageert..

Slane
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 Mei 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Slane » 24 Mei 2011, 15:08

Thallyos schreef:Het ziet er toch naar uit dat Telenet niet capt, maar er 'gewoon' een routingprobleem is.

Ofwel lost zich dat op, ofwel zorg ik om na mijn huidig Eweka contract elders te gaan zien, waar de routing met Telneet wel in orde zit. Allemaal heel simpel.


Thallyos schreef:Het ziet er toch naar uit dat Telenet niet capt, maar er 'gewoon' een routingprobleem is.

Ofwel lost zich dat op, ofwel zorg ik om na mijn huidig Eweka contract elders te gaan zien, waar de routing met Telneet wel in orde zit. Allemaal heel simpel.


Waarop baseer je je om dit te zeggen? Op het forum van TIK hebben mensen traceroutes gedaan die normaal bleken hoewel hun snelheid toch verdacht laag was.

Als we ervan uitgaan dat routering de oorzaak van het probleem is, waarom weigert Telenet dan hierover te communiceren, laat staan de situatie recht te zetten?

Ik vind het ook verdacht dat vanaf vorige week woensdag de snelheid terug normaal was en sinds gisteren weer te laag. De routering was dus eerst slecht, dan 6 dagen in orde en nu weer slecht?

Lightning Usenet heeft op hun Twitter-account bovendien gezegd dat Telenet 'capped'.

Eweka zei het volgende in een e-mail:

Na onderzoek hebben we geconstateerd dat de slechte verbinding niet te wijten is aan ons eigen netwerk of routering.

We gaan ervan uit dat deze problemen van tijdelijke aard zijn. Een serieuze provider als Telenet laat zoiets niet lang duren.

Bedankt voor de tracert, we zien echter geen opvallende vertragingen.


Alles tezamen lijkt mij dit allesbehalve een 'toevallig routeringprobleem'. Daarvoor sleept deze situatie ook al te lang aan.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor TiTanium » 24 Mei 2011, 15:14

Laat staan dat telenet capped. Dan maken ze toch onderscheid tussen verschillende providers? Want hier ga ik trager met hitnews maar volle snelheid met giganws. Als ze dan capt dan doen ze dit mss alleen in de dag en laten ze 's nachts alles aan full speed. Of is het 's nachts even erg? los daarvan zou het zowiezo ni mogen!
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 931
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Opus » 24 Mei 2011, 18:36

Moest telenet cappen dan zou ik daar toch ook last van moeten hebben zekers.

En bij nader order heb ik nog altijd GEEN enkel probleem en download ik nog altijd aan volle snelheid via easyusenet.nl

Telenet capt niet maar heeft gewoon slechte routing met eweka en nog een paar andere mss en dit is niet de eerste keer en al zeker niet met eweka.
Met eweka hebben ze al een kleine oorlog achter de rug in het verleden.
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

Slane
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 Mei 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Slane » 24 Mei 2011, 18:49

Moest telenet cappen dan zou ik daar toch ook last van moeten hebben zekers.

En bij nader order heb ik nog altijd GEEN enkel probleem en download ik nog altijd aan volle snelheid via easyusenet.nl

Telenet capt niet maar heeft gewoon slechte routing met eweka en nog een paar andere mss en dit is niet de eerste keer en al zeker niet met eweka.
Met eweka hebben ze al een kleine oorlog achter de rug in het verleden.


Niet noodzakelijk.

Zie eerder in deze thread:

aceke schreef:eweka is een reseller van news-service en telenet capt deze provider
news-service is de grootste op de wereld en telenet weet dit


Volgens Eweka zijn er geen problemen met de routering. Telenet heeft bij mijn weten nog niet deftig geantwoord in deze materie. Zou daar misschien geen reden voor zijn?

Feit blijft sowieso dat er bij Telenet iets zwaar misloopt en ze er weigeren over te communiceren.

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 24 Mei 2011, 19:54

raak nu al de ganse dag niet hoger dan 500kb (newsreader1.eweka.nl)

als ik de testfile download op eweka om de snelheid te testen, gaat hij tegen volle snelheid

wt*

pfff steekt tegen :)

---cockstar---
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 Feb 2006

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor ---cockstar--- » 24 Mei 2011, 21:54

Mijn snelheid is terug naar de vaantjes. kreeg dit weekend eerst geen connectie meer en dan plots weer traag.

Is echt een raar connectieprobleem precies.

Be niet zeker of het moedwillig is.

Morgen eens telenet contacteren.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18951
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 938 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1806 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor krisken » 24 Mei 2011, 23:21

Dettie schreef:raak nu al de ganse dag niet hoger dan 500kb (newsreader1.eweka.nl)

als ik de testfile download op eweka om de snelheid te testen, gaat hij tegen volle snelheid

wt*

pfff steekt tegen :)

Waar staat die testfile?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 25 Mei 2011, 06:51

die testfile kan je vinden op de site van eweka.nl
=> support => tests
http://www.eweka.nl/nl/support/tests/

vanmorgen gaat usenet weer tegen volle snelheid maar voor hoelang :roll:

Greetz Dettie

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18951
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 938 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1806 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor krisken » 25 Mei 2011, 09:29

Die testfile gaat via HTTP, niet via NNTP. En tis NNTP dat telenet blokt of throttled. HTTP zal idd altijd tegen normale snelheid gaan.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Exoronic
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 Mei 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Exoronic » 26 Mei 2011, 01:02

ik zit bij http://xlned.com/
zonder probs de volle 100mbit hier

---cockstar---
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 Feb 2006

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor ---cockstar--- » 26 Mei 2011, 18:11

Gisteren weer snel.
Nu kan ik niet meer connecten en morgen zal het weer traag zijn.

Ik begin een patroon te zien is nu al de derde keer deze cyclus.

Arrrrrrrrrrrrrrrg.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor TiTanium » 26 Mei 2011, 18:15

Nu mss een domme vraag maar hebben jullie hier 's nachts ook last van? Kan het gewoon niet zijn dat ze dit in de rode uren afknijpen?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

ChelloExtremer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 05 Nov 2005
Locatie: Leuven (016)
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor ChelloExtremer » 26 Mei 2011, 18:40

ik denk echt niet dat ze bepaalde usenet providers gaan cappen en anderen niet.
giganews is in elk geval steeds op volle snelheid.

ik denk eerder dat er op de route naar de providers met problemen een van de verbindingen over zijn capaciteit is.
Internet Powered by Telenet Internet200 (&& Mobile Vikings backup)
Fix Voice Powered by Telenet, LocalPhone && BetaMax.
Mobile Powered by Samsung Galaxy S8+ on Orange Tempo Giga && Tmobile USA.
TV Powered by Telenet Digital && NetFlix && Amazon && Kodi

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3945
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor silencer » 26 Mei 2011, 21:09

Probeer eens met freebin: 1.007 dagen retentie, gratis, geen snelheidsbeperking.

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Petervanakelyen » 01 Jun 2011, 09:22

Niet te hard promoten, anders ligt hij er weer voor 3 maanden uit :P

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 03 Jun 2011, 09:53

Heeft er iemand nog problemen terug met usnetnet? laatste tijd ging het redelijk goed, nu is het weer zover

newsreader1.eweka.nl 800kb

nu ik denk wanneer het probleem gestart is, was het samen met die youtube die traag laadde, vanaf dan
zijn de problemen met de snelheden begonnen, zit nu al

Verzonden door [email protected] Datum: 24 mei 2011 16:44
Binnen de 5 werkdagen ...blablabla krijgt u antwoord lol
we zijn al de 3de juni

de facturen komen wel altijd op tijd
pff toch maar eens overwegen om BC te nemen als het zo blijft doorgaan

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor TiTanium » 03 Jun 2011, 12:06

Als ik hun altijd mailde kreeg ik altijd binnen de 5 dagen een telefonisch antwoord. Dan meestal van de kwaliteitsopvolging.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Bv202
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 Jan 2011
Bedankt: 6 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Bv202 » 03 Jun 2011, 13:06

Regelmatig blijk ik nu een cap van 2mb/s te hebben :?

Exoronic
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 Mei 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Exoronic » 03 Jun 2011, 17:21

ik zit bij xlned.com
buiten de uren dat ik op smallband zit , download ik altijd de volledige snelheid da m'n telenet abo aankan.
mss is maand abo nemen bij mijn provider , zien of je last hebt...

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 04 Jun 2011, 09:54

Net even gechecked nachtsurfen bij telenet = 0h tot 10h (voor mensen met limiet)
Comfornet XL 30/1.5 mbit (3500 / 180kb) max

(iedere keer een reconect me de server op het tijdstip)
9h 800kb
9h10 800kb
9h20 900kb
9h30 1000kb
9h40 1200kb
9h50 3400kb

valt er jullie ook iets op?

nog altijd geen reactie om mijn mail,
het wordt stillaan een doofpotoperatie

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 04 Jun 2011, 12:06

Charlotte of je nu echt de bijna miss België bent die velen hopen of een klein manneke met vet haar en dikke bril glazen,het is tijd voor meer openheid.Je kop in het zand steken zal niet voor eeuwig werken.Leg ons eens uit wat hier gaande is. Het is namelijk terug naar af..youtube stottert en usenet niet eens halve snelheid.

Exoronic
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 Mei 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Exoronic » 04 Jun 2011, 12:43

op gebied van youtube kan ik niemand hier ongelijk geven , ook hier ist schandalig.
maar van usenet , jongens , probeer eens een andere provider , desnoods een maand een betalende proberen....
ik gebruik enkel en alleen usenet via xlned.com , en ik download altijd rond de 7 a 8 mb/s met m'n fiber60....
gratis is ni altijd goed eh :p
Laatst gewijzigd door Exoronic op 04 Jun 2011, 20:32, 1 keer totaal gewijzigd.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor TiTanium » 04 Jun 2011, 12:44

Volgens mij is charlotte mss diene duco?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 04 Jun 2011, 13:05

Exoronic schreef:op gebied van youtube kan ik niemand hier ongelijk geven , ook hier ist schandalig.
maar van usenet , jongens , probeer eens een andere provider , des een maand een betalende proberen....
ik gebruik enkel en alleen usenet via xlned.com , en ik download altijd rond de 7 a 8 mb/s met m'n fiber60....
gratis is ni altijd goed eh :p


gratis??? ik gebruik http://www.eweka.nl
7.5€ /maand

- Downloadsnelheid tot 50 Mbit/s
- Tot 1019 dagen retentie
- 8 verbindingen per account

usenet for free : niks is voor niks deze tijd ofwel zal het altijd crapy zijn :)

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 04 Jun 2011, 13:45

Ik gebruik ook eweka maar het advies om een andere provider te gebruiken is misschien een goed plan .Kan goed zijn dat het aan eweka ligt maar zij doen wel hun best om je gerust te stellen,Telenet reageert helemaal niet en das een gebrek aan respect voor hun klanten ! Blijft dat zo zal een andere provider voor mijn internet zijn :evil:

Oakie
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 Dec 2004
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Oakie » 04 Jun 2011, 18:54

Bv202 schreef:Regelmatig blijk ik nu een cap van 2mb/s te hebben :?


Hier hetzelfde met astraweb

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor TiTanium » 04 Jun 2011, 20:10

Bij men moeder haal ik met hitnews 25mbps en met giganews 56mbps. (zone 2800)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Exoronic
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 Mei 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Exoronic » 05 Jun 2011, 23:12

dees was gek :/
ik zit op smallband ( wa wilde , ik download dag en nacht :p )
en rond 22.00 download ik iets van een site , en dat ging tege de 1 mb/s
dus ik ging van : jeeeeej , smallband gedaan , usenet opzette !

ma de seconde da ik usenet opzette , werd al mijn snelheid ineens weer gecapped ?
de download van een site ging nog maar tegen 60-100kb/s , ook usenet was maar 60 kb/s max

zette ik usenet weer af , dan ging m'n download van de site weer naar 1 mb/s
lol telenet ?

Kainiac
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 08 Jul 2010
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Kainiac » 05 Jun 2011, 23:27

Ik heb hier ook problemen.
Ik heb een abo op hitnews.
De snelheid is 120 mbit met 30 connecties.

Als ik met de ssl server verbinding dan maak haal ik maar een paar MB/s ipv 12,5.
Ik heb dan maar hun gewone server ook toegevoegd.
Ik maak nu verbinding met ssl.hitnews.eu en ook news.hitnews.eu.
Op die manier heb ik 60 connecties naar hitnews maar ik haal maar ongeveer 7 MB/s
Waar is de rest van mijn bandbreedte naar toe.

Gelukkig heb ik usenet niet meer nodig.
Van cyberlockers en private trackers downloaden gaat veel beter. (ik zit nu bij de 5 beste en grootste private trackers, veel groter aanbod als usenet)
Mijn abo ga ik niet verlengen.

Exoronic
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 Mei 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Exoronic » 06 Jun 2011, 00:19

hier ist weer normaal

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Kenneth » 06 Jun 2011, 09:47

Ik heb eigenlijk nooit problemen met usenet. Heb Fibernet60 en gemiddelde snelheid zit ergens rond de 6,6 MB/s.
Kan nu wel niet direct op de naam komen van de usenet provider :oops:

Vind het jammere aan de situatie vooral dat "vrij downloaden" toch wel enorm beperkt is, toch in vergelijking met providers als Dommel en zo.

Zit nu maand of twee bij Telenet maar zodra mijn jaar ten einde is, verander ik terug. Maar dat is meer voor een ander topic


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast