TELENET DNS Problemen

Digger
Plus Member
Plus Member
Berichten: 182
Lid geworden op: 18 Nov 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Digger » 16 Nov 2010, 18:27

Ik heb problemen om op verschillende site's te geraken.
Als ik surf via een annon proxy lukt het wel.
Als ik de DNS servers van TELENET verander naar de free DNS servers van Google ( 8.8.8.8 & 8.8.4.4 ) lukt het wel.
NSlookup via TELENEt DNS servers lukt ook niet.

nog mensen problemen met DNS servers van Telenet ?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3401
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Patje » 16 Nov 2010, 21:26

Nog nooit een probleem gehad in die 2 jaar dat ik klant ben met de dns van telenet.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. SSD 500 GB || Windows 10 Home X64 || GSM Xiaomi Redmi Note 10 @Proximus FlexPack
AfbeeldingAfbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor ubremoved_539 » 17 Nov 2010, 10:53

TN DNS servers updaten enorm traaggggggg... vermoedelijk is dat het probleem (binnen een week zal het wel opgeost zijn).

Digger
Plus Member
Plus Member
Berichten: 182
Lid geworden op: 18 Nov 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Digger » 27 Nov 2010, 15:07

Nog steeds problemen !!

Telenet update zijn DNS servers niet, oftewel zijn ze héél héél traag.

de DNS servers van google : 8.8.8.8 & 8.8.4.4 werken zeer goed en snel en tij up-to-date

maar dat is niet de manier van werken natuurlijk.


kan er iemand van telenet hun DNS servers eens nakijken aub ?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor ubremoved_539 » 27 Nov 2010, 15:24

Misschien moet je dan eerst eens vertellen over welke hostnames het gaat.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3401
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Patje » 27 Nov 2010, 17:46

Digger schreef:Nog steeds problemen !!

Telenet update zijn DNS servers niet, oftewel zijn ze héél héél traag.
de DNS servers van google : 8.8.8.8 & 8.8.4.4 werken zeer goed en snel en tij up-to-date
maar dat is niet de manier van werken natuurlijk.

kan er iemand van telenet hun DNS servers eens nakijken aub ?

Welke DNS nummers krijg jij dan wel door van telenet ? en welke site doet bvb moeilijk, kzou ook wel eens willen zien
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. SSD 500 GB || Windows 10 Home X64 || GSM Xiaomi Redmi Note 10 @Proximus FlexPack
AfbeeldingAfbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2480
Lid geworden op: 23 Jan 2010
Bedankt: 258 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Dima_2005 » 27 Nov 2010, 18:53

Inderdaad, ik heb er ook nog nooit last van gehad.

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1091
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 119 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor gm123 » 28 Nov 2010, 18:40

Gebruik gewoon opendns of google dns. Er is niet echt een reden waarom je de TN dns zou gebruiken, het geeft bij sommigen zelfs enkel maar problemen.

Digger
Plus Member
Plus Member
Berichten: 182
Lid geworden op: 18 Nov 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Digger » 28 Nov 2010, 20:14

Ik heb inderdaad de OpenDNS en de Google DNS server in gebruik en nu werkt alles.
Als ik de DNS servers van Telenet gebruik, lukt het niet.
Voor mij is dit niet erg , ik weet waar ik de DNS servers kan veranderen, maar het zijn de mensen van telenet die mijn site bekijken welke problemen hebben.
En ik kan hen helaas niet allemaal uitleggen hoe ze hun DNS servers moeten veranderen, en of ze dit allemaal willen doen omwillen van 1 site is ook de vraag.

De site zelf geef ik liever niet door ( is niks illegaals ofzo ... het is een iet of wat meer dames forum, en hou er liever de mensen er van weg die er niet hoeven te zijn )De mensen die geinteresseerd zijn in het onderwerp van de site weten hem te vinden :-)

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor ubremoved_539 » 28 Nov 2010, 23:06

Brrr... rare dingen.

Blijkbaar heeft je domain twee DNS servers, namelijk ns1.trafego.net en ns2.trafego.net ... op zich normaal.

Indien ik (via Google DNS) echter ns1.trafego resolve, dan kom ik bij 178.18.131.66 terecht... echter andere DNS servers op internet geven 94.103.147.250 ? Indien ik hierop een reverse lookup doe, kom ik dan weer bij dns1.trafego.nl terecht, echter deze heeft geen entries voor jou domain (wel ns1.trafego.net) ! Hetzelfde trouwens voor je secondary (188.95.50.11 versus 79.99.133.111), ook daar gaat het volledig de mist in... met als resultaat dat jou domain eigenlijk geen enkele DNS server meer heeft.

Wie hier nu de schuldige van is is me nog onduidelijk... maar zeker niet Telenet (als ik andere DNS servers op internet test kom ik gelijkaardige problemen tegen voor jou domain). Als ik jou was zou ik dus eens gaan horen bij je DNS provider... trafego.net/nl dus... ik heb de indruk dat daar rare dingen aan de gang zijn.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Dec 2010, 09:37

En Digger... al enige vooruitgang ?

Vj-Anneke
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 Nov 2021

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor Vj-Anneke » 5 dagen 10 uur 4 minuten geleden (24 Nov 2021, 11:41)

Wat een doorschuif politiek bij Telent

Sinds enkele weken ervaar ik problemen, vraag ik Telenet om hulp, word van de kast naar de muur gestuurd, ongezien en ongehoord als je 130 ongeveer per maand betaalt.
Ik ben Vj op een Nederlands internet radio station radiobonita, waar ook een chat is aan verbonden. De ene keer kan ik op de chat en de andere keer weer niet. Sterker nog al onze telenet luisteraars ervaren het zelfde probleem. Dan krijg je melding site niet gevonden. Alle andere providers ervaren dat probleem niet, alles loopt perfect via Proximus of alle andere Nederlandse providers. De eigenaars van de radiozender/chat wilden alles uitsluiten dat het aan hun lag dus ze bouwden een geheel nieuwe chat op, maar als probleem bij Telenet ligt kan je wel 100 nieuwe aanmaken.Verschillende specialisten verzekeren me dat het probleem bij telenet ligt daar geen enkele maar ook geen enkele andere provider problemen hebben, zelfs vanuit Amerika kunnen ze probleemloos op die welbewuste chat.
Als je belt naar telenet word je afgescheept, als je contact zoekt via fb word je doorverwezen naar telefonische hulp en die zeggen dan weer zet melding op netweters.
Bij telenet zijn het net struisvogels en steken hun kop graag in het zand dan denken ze immers helemaal verborgen te zijn.
Die kunnen zich best aanmelden voor plaatsje in de regering, die zijn ook gespecialiseerd in wegstop praktijken.
Allemaal heel raar wat er gebeurt

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2111
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor crapiecorn » 5 dagen 5 uur 19 minuten geleden (24 Nov 2021, 16:25)

Als je iets wil aankaarten gaat het altijd helpen om dit te specifiëren. Specialisten die aangeven dat het aan/bij Telenet ligt zouden dan ook moeten kunnen aangeven op welk niveau (dns, routering, etc..)

Ik vrees dat je bij elke operator het deksel op je neus krijgt als je de vraag stelt waarom een bepaalde chat niet werkt.

LoewieKatorz
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 Nov 2011
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TELENET DNS Problemen

Berichtdoor LoewieKatorz » 5 dagen 1 uur 41 minuten geleden (24 Nov 2021, 20:04)

Vj-Anneke schreef:Wat een doorschuif politiek bij Telenet
Sinds enkele weken ervaar ik problemen, vraag ik Telenet om hulp, word van de kast naar de muur gestuurd, ongezien en ongehoord als je 130 ongeveer per maand betaalt.
Ik ben Vj op …


Wat ik soms niet begrijp is dat mensen die werkafhankelijk van internet zijn of internet nodig hebben voor hun broodwinning geen professioneel abonnement (met betere serviceafhandeling of SLA’s) of backup internet via andere provider/techniek voorzien

Zoals reeds in een ander topic aangehaald aan een andere Telenet basher: Als u geen positief gevoel heeft met of tegen over Telenet, kan u best een andere provider nemen waar u wel positief tegen over staat.

Bashen zonder info over de exacte probleemstelling of reeds genomen acties zal u niet verder helpen, tenzij u gewoon reclame wilt maken voor de radiozender :-D

Edit: zie dat de chatfunctie werkt via https://chat16.hostingbudget-babbelbox.nl en die is iedergeval prima bereikbaar via mijn Telenet verbinding, maar heb wel een amateuristisch gevoel bij die Babbelbox…


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten