Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer

Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor Abusimbal » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (24 Mar 2021, 16:05)

Hallo, ik heb nu All-Internet 300Mbit.
Wil graag upgraden naar 1Gbit, maar heb nog een paar vraagjes.

Heb nu een CV7160E modem, maar zal waarschijnlijk moeten overstappen naar een CV8560E.

Ik heb die CV7160E op mijn Ubiquiti UDM Pro router aangesloten.

Welke nadelen heeft de CV8560E voor mij ?
Ik heb al een paar keer in topic gekeken, maar het is mij nog niet duidelijk wat voor mij de nadelen zijn.
Dit topic bv. https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... it=gigabit

Zal Telenet moeten langskomen of kan ik de modem afhalen en zelf installeren ?
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3997
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 236 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Contact:

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor devilkin » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (24 Mar 2021, 16:09)

Als je die instelt op bridging, weinig of geen nadelen denk ik. Je krijgt dan nog steeds een publiek adres op je ubiquiti router.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1503
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Contact:

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor svermassen » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (24 Mar 2021, 16:33)

Installeren kan en mag je zelf.
Gewoon ruilen die modem.
Ik heb in die 10 jaren dat ik hier woon al 4 modem-swaps zelf gedaan.

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1071
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor splinterbyte » 3 weken 5 dagen 23 uur geleden (24 Mar 2021, 20:45)

Abusimbal schreef:...moeten overstappen naar een CV8560E...


Ik heb al hele tijd telenet gigabit met CV7160E dus vervangen is geen reden daarvoor.

Kenniey
Premium Member
Premium Member
Berichten: 453
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor Kenniey » 3 weken 5 dagen 22 uur geleden (24 Mar 2021, 22:17)

Geen reden tot vervangen van je CV7160E modem, deze kan perfect 1gbps aan

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor Abusimbal » 3 weken 5 dagen 22 uur geleden (24 Mar 2021, 22:29)

Ok perfect als ik de CV7160E kan houden.
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3748
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 309 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 220 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor mailracer » 3 weken 5 dagen 20 uur geleden (24 Mar 2021, 23:40)

Kenniey schreef:Geen reden tot vervangen van je CV7160E modem, deze kan perfect 1gbps aan


Dat moet dan verandert zijn. Ik had deze namelijk moeten omruilen naar een cv8560e om 1 Gbit te halen. Voordien bleef de cv7160 hier hangen op 5a600 Mbit. Het verschil tussen beide modems is vooral de docsis versie. De 8560E is een docsis 3.1, de 7160 is een docsis 3 wat nu nog gebruikt wordt door telenet. Maar idd het proberen waard om deze nu nog te houden.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 5 dagen 11 uur geleden (25 Mar 2021, 08:41)

De DOCSIS versie (3.1 versus 3.0) is hier van geen belang, gezien het nog wel jaren zal duren voor Telenet overgaat naar DOCSIS 3.1

Het verschil tussen de 7160E en de CV8560 (in DOCSIS 3.0 mode) is de snelheid (aantal kanalen):
    - CV7160 = DOCSIS 3.0 24*8 (1.2 Gbps max)
    - CV8560 = DOCSIS 3.0. 32*8 (1.6 Gbps max)
Theoretisch zijn beide modems dus geschikt voor 1Gbps, maar de 8560 zal minder gevoelig zijn voor drukte op de node (flexibeler om minder drukke kanalen te combineren.

In de praktijk krijgen de meeste Gigabit gebruikers een iets hogere snelheid met de CV8560 (gemiddeld 940 mbps) dan met de CV7160 (gemiddeld 860 mbps).

Je kan dus inderdaad gerust jouw 7160 houden :wink:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor Abusimbal » 2 weken 4 dagen 21 minuten geleden (02 Apr 2021, 21:12)

Update, om iets na 16u00 naar Telenet gebeld om Giga te activeren.
Na telefoongesprek was het actief.
Toen enkel via GSM wifi kunnen testen max 585Mbit/38,5Mbit.

Nu pas via kabel kunnen testen, bijna 10 testen gedaan, hoogste download nu 496Mbit.
Gemiddeld 360Mbit.
Zal waarschijnlijk druk zijn op de node.
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1071
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor splinterbyte » 2 weken 3 dagen 22 uur geleden (02 Apr 2021, 22:37)

Hm ik haal momenteel ook maar gemiddeld 500-600 Mb/s down, vreemd...

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor amedeeus » 2 weken 3 dagen 10 uur geleden (03 Apr 2021, 11:18)

Das niet vreemd... haal alleen snachts 800-900mbit
Sinds corona haal ik s’avonds meestal ma 300-500mbit.

Heb al regelmatig case voor geopent en dan belle ze me op en dan heb ik een paar dagen terug 800 om dan terug na 300-500 te zakken.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1503
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer
Contact:

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor svermassen » 2 weken 3 dagen 9 uur geleden (03 Apr 2021, 11:55)

En dan is 15,00 euro veel geld :bang:

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5645
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 464 keer
Uitgedeelde bedankjes: 702 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor TiTanium » 2 weken 3 dagen 9 uur geleden (03 Apr 2021, 12:27)

Ik vind het sowieso te duur voor wat het is:
Downloaden aan 1 gigabit is misschien wel leuk, maar een upload van 40 is belachelijk.
Als de upload wat meer in lijn zou zitten van +/- 10% van de download, dan wordt het wel interessant.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet Wigo 35 ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor Abusimbal » 2 weken 3 dagen 8 uur geleden (03 Apr 2021, 13:30)

svermassen schreef:En dan is 15,00 euro veel geld :bang:

Ja inderdaad. 15 euro en van 300 naar iets meer gegaan.
Ik ga Telenet terug contacteren als dit zo blijft.

EDIT
3/4 15u08 620Mbit
3/4 15u50 496Mbit
3/4 18u03 546Mbit
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1744
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor DarkV » 2 weken 3 dagen 3 uur geleden (03 Apr 2021, 18:17)

TiTanium schreef:Downloaden aan 1 gigabit is misschien wel leuk


Eerst en vooral... hoeveel servers ondersteunen dit ?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3748
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 309 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 220 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor mailracer » 2 weken 3 dagen 2 uur geleden (03 Apr 2021, 19:02)

amedeeus schreef:Das niet vreemd... haal alleen snachts 800-900mbit
Sinds corona haal ik s’avonds meestal ma 300-500mbit.

Heb al regelmatig case voor geopent en dan belle ze me op en dan heb ik een paar dagen terug 800 om dan terug na 300-500 te zakken.


Doorgaans haal ik gans de dag meer dan 900 mbit met een 8560. Het is zelfs zo dat ik traffic moet beperken of de modem valt in storing. Of dat was toch eind vorig jaar, toen ipv4 eruit ging? Maar IPv6 wel actief bleef. Een periode dat ik vrij veel actief was wegens thuiswerk en er hier nog ergens een video-editor wat video’s voor een project moest bewerken met bestanden op Google cloud. Toen was ik ook een restore aan het uitvoeren van mijn 2 stack drives omdat ze ermee stopte. Gelukkig heb ik het gratis (regio leuven).
https://www.netweters.be/t5/Instellingen-software-hardware/IPv4-connectie-niet-stabiel-bij-gigabit-snelheid/m-p/108642

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5645
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 464 keer
Uitgedeelde bedankjes: 702 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor TiTanium » 2 weken 2 dagen 9 uur geleden (04 Apr 2021, 11:48)

DarkV schreef:
TiTanium schreef:Downloaden aan 1 gigabit is misschien wel leuk


Eerst en vooral... hoeveel servers ondersteunen dit ?


Als ik het zou nemen, zou het vooral in functie zijn van een betere upload, maar dan moet ze echt de moeite zijn.
Downloaden aan 1gigabit interesseert mij niet echt.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet Wigo 35 ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 2 dagen 7 uur geleden (04 Apr 2021, 13:53)

Abusimbal schreef:EDIT
3/4 15u08 620Mbit
3/4 15u50 496Mbit
3/4 18u03 546Mbit

Misschien toch eens overwegen om de modem in te ruilen voor een E-router?
Zoals reeds gezegd
- zijn ze theoretisch beide gigabit compatible.
- maar in de praktijk ga je toch hogere snelheden krijgen met een 32*8 modem, dan met een 24"8 modem, vooral bij drukkere bezetting van de beschikbare kanalen...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19204
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 972 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1830 keer
Contact:

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor krisken » 2 weken 9 uur 2 minuten geleden (06 Apr 2021, 12:31)

DarkV schreef:
TiTanium schreef:Downloaden aan 1 gigabit is misschien wel leuk


Eerst en vooral... hoeveel servers ondersteunen dit ?

Goh elke server zowat denk ik. Maar inderdaad, vele servers hangen nog aan een 1Gbit linkje, dus die trek je dan meteen vol.
Maar goed, het heeft ook wel te maken met wat je allemaal doet online. Ik ken gezinnen waar de standaard Orange (100Mbit down, 10Mbit up) niet snel genoeg was voor de 2 ouders en de 4 kinderen. Meestal in de vorm van 's avonds allemaal zitten streamen, gamen, downloaden, weet ik weet wat nog. Dan valt die downloadsnelheid nog wel mee, maar is de upload te weinig. Daar is dus nu de boost optie geactiveerd : 400Mbit down en 40Mbit up.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1744
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Wil upgraden naar Gigabit maar heb nog vragen.

Berichtdoor DarkV » 2 weken 8 uur 30 minuten geleden (06 Apr 2021, 13:03)

krisken schreef:Goh elke server zowat denk ik. Maar inderdaad, vele servers hangen nog aan een 1Gbit linkje, dus die trek je dan meteen vol.


Dat is m'n punt... van zodra er wat gebruikers zijn heb je nog maar een fractie ervan.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten