Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 23 Okt 2019, 22:40

Bedankt splinterbyte voor je speedtest, dus ik heb de eerste nodig:

https://www.netweters.be/t5/Instellinge ... td-p/60861

De huidige modem-only modems zijn:

CBN 24*8 CV7160E EMTA 3.0
CBN CV6181E EMTA 3.0
CBN SBV6220E EMTA 3.0


Ik heb nog de MOTOROLA / CV6181E (DOCSIS), die trekt geen gigabit. Morgen eens bellen naar TN, hier op 4 km zit een TN center die wellicht een andere modem kan meegeven.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 28 Okt 2019, 01:29

Business fibernet staat nu bij abo's met vaste limiet, ik hoop dat ze de 'S' vergeten zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Edit: typo
Laatst gewijzigd door datakiller op 01 Nov 2019, 14:44, 1 keer totaal gewijzigd.

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 01 Nov 2019, 13:44

philippe_d schreef:Ik begrijp niet dat je hierover wilt blijven doorzagen :-( .

Er is al meermaals bevestigd dat onbeperkt voor Business Fibernet ook echt onbeperkt is.
Je begrijpt toch zelf ook wel dat Telenet een abbo met een 3TB limiet nu niet op 750 GB zal terugbrengen :oops: .
Dat er nog wat tegenstrijdige info op de website staan moet je er tijdelijk bijnemen ...


Dit is dus fout. Er is wel degelijk nog een Limiet. Telenet heeft achteraf vanalles aangepast op de productpagina's en zegt nu dat er wel degelijk een limiet/FUP is.

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 363
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor DarkV » 01 Nov 2019, 15:05

Ik krijg nochtans het volgende te zien (in Mijn Telenet bij Verbruiksmeldingen);

Je internetabonnement heeft geen limiet, dus je surft onbeperkt. Je kan daarom geen verbruiksherinneringen instellen.


In mijn Telenet - je diensten staat er tevens;

Business Fibernet 300 plus (xxxxxxx)
Downloadsnelheid: tot 300 Mbps**
Uploadsnelheid: tot 30 Mbps**
Onbeperkt surfen
10 mailboxen
5 GB per mailbox


Nergens lees ik dus ook maar iets van een limiet... zelfs geen 3TB.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 01 Nov 2019, 18:37

Ik heb nog steeds een meter:

04/10 - 03/11
Totaal verbruik: 792,33 GB
Laatste update op 01/11/2019 - 18:04

En dan op mijn telenet, onder Account, Uw diensten:

U heeft volgende diensten:
product
Business Fibernet (username)
Details tonen
Opties aanpassen
Downloadsnelheid: tot 300 Mbps**
Uploadsnelheid: tot 30 Mbps**
Downloadlimiet: 3 TB
10 mailboxen
5 GB per mailbox


https://www2.telenet.be/nl/business/pro ... -fibernet/



Business Fibernet

Max downloadsnelheid: 300 Mbps*
Max uploadsnelheid: 30 Mbps*
Volume: Onbeperkt
Variabel IP-adres
Optie: vast IP-adres
€ 52/maand


Lekker dubbelzinnig, wanneer gaan ze eens alles oplijnen bij TN?

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 994
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 01 Nov 2019, 20:25

ze zijn met het 3TB probleem bezig en dit zou binnenkort van de baan moeten zijn, heb er al meermaals voor gebeld.

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 02 Nov 2019, 07:50

Ik ben al ettelijke keren op smallband gezet en de medewerkers die ik aan de lijn krijg zijn er rotsvast van overtuigd dat er een FUP is van 3TB, de andere keer 7TB.

Het is echt vervelend om elke keer 40 minuten aan de lijn te hebben en vaak is het met 1 telefoon zelfs niet opgelos.
Hebben jullie de speedboot optie?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2262
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 89 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 201 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor devilkin » 02 Nov 2019, 09:23

De oplossing lijkt toch eenvoudig... Ofwel hou je je wat in en beperk je je tot die 3tb tot als het issue opgelost is en het ook correct staat in je mijn telenet en op de site van het product, of je stelt telenet in gebreke.

Zo blijven aanmodderen is een knoei oplossing.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2151
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor boonpwnz » 02 Nov 2019, 12:14

Heb je geen Telenet Business center in de buurt mogelijks dat zij wat meer kunnen helpen.

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 994
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 04 Nov 2019, 21:51

begint nu toch stilaan tijd te worden dat ze het 3TB probleem fixen, is al meer dan een maand aan de gang nu ...

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 06 Nov 2019, 18:03

Heeft nog iemand een update? Recent gebeld of zo?

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 994
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 06 Nov 2019, 18:37

heb gebeld; tegen einde van deze week zou het moeten gefixt zijn

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 994
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 08 Nov 2019, 11:50

Heb opnieuw gebeld omdat ik tegen de 3TB limiet zat en gevraagd hoe het nu zit --> het zou pas de week van 9 december opgelost zijn...
Ze hebben mij ondertussen als workaround voorlopig terug op de oude/hidden "Business Fibernet 300 plus" (die heeft sowieso geen limiet) met compensatie tot het probleem verholpen is.

Ordon
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 2 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor Ordon » 08 Nov 2019, 13:40

Hmm, Telenet lijkt aan iedereen andere informatie te verschaffen.
Ik heb voormiddag ook gebeld naar Telenet ivm dit probleem.

Bij de bestelling had Business Fibernet een onbeperkt volume.

bestelt.png



Na de bestelling blijkt Business Fibernet een downloadlimiet van 3TB te hebben.


ontvangen.png


Tijdens een opvolgend telefonisch contact zou dit probleem: "Zeker opgelost zijn eind deze week, uiterlijk volgende week."
Dat is in ieder geval een "belofte" die sneller het probleem zou oplossen dan wat aan splinterbyte beloofd werd...

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 994
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor splinterbyte » 2 weken 3 uur 35 minuten geleden (26 Nov 2019, 17:11)

voor diegenen met het 3TB probleem.. staat de teller bij jullie ook al een aantal dagen op 0 ?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 2 weken 3 uur 9 minuten geleden (26 Nov 2019, 17:37)

splinterbyte schreef:voor diegenen met het 3TB probleem.. staat de teller bij jullie ook al een aantal dagen op 0 ?


Heb nu een lege tegel, en als we doorclicken is er geen data meer zichtbaar:

tele-tegel.png

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor datakiller » 2 weken 3 uur 1 minuut geleden (26 Nov 2019, 17:45)

Hier hetzelfde:
Totaal verbruik: GB
Laatste update op 26/11/2019 - 17:11

Edit: verbruik toch gevonden
Afbeelding

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 5 dagen 10 uur geleden (28 Nov 2019, 10:33)

Idd, volume bijkopen en dan zie je het nog, slim!

Reeds verbruikt
1.678.723MB

We zitten nu bijna aan het einde van de aanrekeningsperiode, eens kijken of ik over die 3TB geraak ;)
Worst case op smallband en dan bellen dat het onbepert is ...

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 309
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor Unicorn1 » 1 week 5 dagen 2 uur geleden (28 Nov 2019, 18:44)

Als er bij telenet toch een limiet is dan staat daar bij hun toch een sterreke bij?
Bij diene fibernet business staat dat sterreke er niet dus die 3TB kan dan toch niet kloppen?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 4 dagen 23 uur geleden (28 Nov 2019, 21:41)

Ben de nieuwe WD 8 TB van bij amazon.de een beetje aan het stresssen met wat ultra HD content, zit nu aan

2.237.157MB

hopelijk geraken we voorbij die 3 TB zonder speed penalty

Spannend, we gaan het weldra weten:

3.110.149MB van de 3.145.728MB

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 4 dagen 4 uur geleden (29 Nov 2019, 16:20)

Update: ik zat daarnet boven de 3TB en had de telegate aan mijn been:

https://telegate.telenet.be/telegate/li ... in%2Ebe%2F

Gelukkig heb ik daar een scriptje voor gemaakt:

Code: Selecteer alles

# /usr/bin/curl -q  --dump-header /tmp/tnet.header  "https://telegate.telenet.be/telegate/dynamic/clearwarning.html?redirectedByJavascript=true"


Dus naar de helpdesk gebeld. Op 8 december zou de limiet echt onbeperkt moeten zijn en moeten we niet meer bellen.

Hij heeft 2 zaken gedaan:

- mijn volume gewist
- heeft dan intern moeten bellen naar een andere dienst en mij even in wacht gezet om ook de smallband van de modem te krijgen, want na een power cycle had ik nog steeds smallband

Als ik nu kijk naar

https://mijn.telenet.be/mijntelenet/vol ... en_user_id

dan zie ik dat ze een stuk van de traffic er af hebben gehaald, een kleine 2 TB hebben ze er af gehaald:

Reeds verbruikt: 1.266.350MB
Basis Volume: 3.072 GB(3.145.728MB)

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 309
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor Unicorn1 » 1 week 4 dagen 1 uur geleden (29 Nov 2019, 19:46)

Modbreak:
fullquote verwijderd
ub4b schreef:Update: ik zat daarnet boven de 3TB en had de telegate aan mijn been:

https://telegate.telenet.be/telegate/li ... in%2Ebe%2F

Gelukkig heb ik daar een scriptje voor gemaakt:

Code: Selecteer alles

# /usr/bin/curl -q  --dump-header /tmp/tnet.header  "https://telegate.telenet.be/telegate/dynamic/clearwarning.html?redirectedByJavascript=true"


Dus naar de helpdesk gebeld. Op 8 december zou de limiet echt onbeperkt moeten zijn en moeten we niet meer bellen.

Hij heeft 2 zaken gedaan:

- mijn volume gewist
- heeft dan intern moeten bellen naar een andere dienst en mij even in wacht gezet om ook de smallband van de modem te krijgen, want na een power cycle had ik nog steeds smallband

Als ik nu kijk naar

https://mijn.telenet.be/mijntelenet/vol ... en_user_id

dan zie ik dat ze een stuk van de traffic er af hebben gehaald, een kleine 2 TB hebben ze er af gehaald:

Reeds verbruikt: 1.266.350MB
Basis Volume: 3.072 GB(3.145.728MB)

Thx voor den info.
Ik ga het waarschijnlijk ook aanschaffen.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 4 dagen 42 minuten geleden (29 Nov 2019, 20:04)

Net opnieuw mogen bellen, want de aanpassing (reset) was niet volledig juist doorgevoerd, en initieel ging ik terug naar full speed en dan een beetje later zat ik op 1 mbps. Alsof twee systemen tegen mekaar aan het vechten waren.

Telenet zegt trouwens: test maar ;) Er is dus welra geen limiet meer en vanaf de 8e is het telegate systeem dus ook passé.

In dit 2e gesprek hebben we ook dan maar de upgrade naar nieuwe EMTA modem geregeld. Volgende week komen ze een nieuwe modem-only plaatsen. Die kan je dus niet bij de telenet centers afhalen.

dovo
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor dovo » 1 week 4 dagen 33 minuten geleden (29 Nov 2019, 20:13)

ub4b schreef: vanaf de 8e is het telegate systeem dus ook passé.

Samen met mac-passthrough op de docis 3.1 modems zonder wifi ;)

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 3 dagen 23 uur geleden (29 Nov 2019, 21:12)

dovo schreef:Samen met mac-passthrough op de docis 3.1 modems zonder wifi ;)


Ik heb specifiek gevraagd naar een modem-only, en die zou beschikbaar zijn. Ze moeten er zelfs een technieker voor sturen.
Heb gezegd dat ik geen dubbele NAT wou icm m'n Microtik carrier grade spul ;)

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 309
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor Unicorn1 » 1 week 1 dag 4 uur geleden (02 Dec 2019, 16:14)

Technieker et geweest; bij mij staat er ook 3TB, ben benieuwd wat het nu zal zijn 3TB limiet oftewel ongelimiteerd effectief.
Want als die 3TB klopt dan hadden ze dat er toch best bij gezet, er staat ook geen sterreke bij zoals ik al eerder aangaf, bij 750GB waar ongelimiteerd staat staat er wel sterreke bij dan weet je dat er ne limiet in de piekuren opzit.

Ben benieuwd ub4b of het effectief zo zal zijn zoals ze tegen u hebben verteld.

charmpigeon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 Okt 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor charmpigeon » 1 week 1 dag 2 uur geleden (02 Dec 2019, 18:06)

Ondertussen ben ik nog aangerekend voor mijn oud abonnement... En het is méér dan gewoonlijk. Want ze gaan nog eens een maand terug terwijl ik vorige maand was aangerekend voor het nieuwe abonnement.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6085
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 309 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor proximusboyke » 1 week 22 uur 57 minuten geleden (02 Dec 2019, 21:49)

man man man wa voor sukkelaar zijn dat bij telenet.
Ok kinderziektes in het begin maar is nu al lang genoeg op de markt om duidelijkheid te scheppen.
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 22 uur 51 minuten geleden (02 Dec 2019, 21:55)

Grappig, de meter beweegt niet meer ondanks dit ...

Code: Selecteer alles

# df -h --si /mnt
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sdd1       8.0T  6.3T  1.8T  78% /mnt


En dan op mijn telenet, bij het bijkopen van volume zie je je huidige stand, en deze is al enkele dagen statisch:

Reeds verbruikt
1.101.847MB

De nieuwe facturatieperiode begint de 4e december, en de HDD heb ik sinds vorige week dinsdag ;) Telenet helpdesk is op de hoogte dat ik ging testen en serieus wat traffic doen, en zij zo van: "doe maar".

Morgen om 09u komen ze nieuwe modem plaatsen, benieuwd want nu heb ik max 240 mbit.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14908
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2558 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 707 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor philippe_d » 1 week 22 uur 36 minuten geleden (02 Dec 2019, 22:10)

ub4b schreef:Volgende week komen ze een nieuwe modem-only plaatsen. Die kan je dus niet bij de telenet centers afhalen ...

... Ik heb specifiek gevraagd naar een modem-only, en die zou beschikbaar zijn. Ze moeten er zelfs een technieker voor sturen.
Heb gezegd dat ik geen dubbele NAT wou icm m'n Microtik carrier grade spul ;)

ub4b gelooft nog in Sinterklaas of wa?
Denk toch niet dat Telenet speciaal voor jou een "Docsis 3.1 modem-only" zal introduceren?
Wat Telenet bedoelt met de "Docsis 3.1 EMTA modem" is de zogenoemde E-router (CV8560E ).

In het beste geval zal de technieker de bridge functie van deze router activeren (= één publiek IPv4 adres).

Maar je weet nooit of het toch nog een Sinterklaas cadeautje wordt, 't is de tijd van het jaar ...
Hou ons op de hoogte!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 22 uur 21 minuten geleden (02 Dec 2019, 22:25)

philippe_d schreef:Maar je weet nooit of het toch nog een Sinterklaas cadeautje wordt, 't is de tijd van het jaar ...
Hou ons op de hoogte!


We zien wel, een model met 4 poorten komt er niet in, dan kunnen ze hunnen brol houden. Met 240 mbit kan ik ook leven hoor ....
Heb hier trouwens ook de Gigahertz Solutions klaar om te kijken of dat ding niet microwave straalt.

Helpdesk had expliciet gezegd dat ze modem kwamen installeren met 1 ethernet poort en 2 telefonie poorten

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1098
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor svermassen » 1 week 20 uur 18 minuten geleden (03 Dec 2019, 00:28)

Hier vorige week ook ne reset.
Meter bleeft lekker draaien, maar die reset is in backend.
En ze blijven beweren dat vanaf 08/12 opgelost zou zijn.
Eerst zien en dan geloven. :banana:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14908
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2558 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 707 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor philippe_d » 1 week 12 uur 28 minuten geleden (03 Dec 2019, 08:18)

ub4b schreef:Helpdesk had expliciet gezegd dat ze modem kwamen installeren met 1 ethernet poort en 2 telefonie poorten

Dat zal dan de CBN 24*8 CV7160E EMTA 3.0 zijn...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 week 10 uur 40 minuten geleden (03 Dec 2019, 10:06)

philippe_d schreef:Dat zal dan de CBN 24*8 CV7160E EMTA 3.0 zijn...


Voor mij is een doscsis 3.0 modem goed genoeg.
Die gigaspeed heb ik niet nodig, 300 mbit is snel genoeg voor de meeste content nog snel genoeg binnen te krijgen.

Update: heb de CV7160E nu aan de muur hangen. Haal nu volgens fast 300 mbps ipv 240 mbps, snel genoeg voor mij.

Heb modem wel zelf aan de muur geschroefd, gezien deze net achter een high-end hifi systeem staat wat meer dan mijn sportwagen kost ;) Heb eens metallica opgezet gezien technieker een metal fan was (en ook een beetje autozot, nen maat van hem had nen GTI clubsport waarvan er maar 2 in België rondrijden in dat kleur) en hij was nogal onder de indruk.

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 309
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor Unicorn1 » 2 dagen 9 uur 48 minuten geleden (08 Dec 2019, 10:58)

:banana: :banana: :banana:

https://i.imgur.com/TNS7IFP.jpg

Het is gefixt zoals ze beloofd hebben tegen ub4b hier.

We kunnen petrolle geven.
Nooit meer naar de telemeter moeten kijken, dat is pas genieten.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 2 dagen 6 uur 27 minuten geleden (08 Dec 2019, 14:19)

Unicorn1 schreef:Het is gefixt zoals ze beloofd hebben tegen ub4b hier.


Mijn telenet is nog in maintenance mode, maar ik geloof je wel ;)

Unicorn1 schreef:We kunnen petrolle geven.
Nooit meer naar de telemeter moeten kijken, dat is pas genieten.


Ik heb een beetje moeite gedaan om vorige maand een nieuwe HDD van 8 TB vol te krijgen met downloads. TN is nu echt onbeperkt. Echter zie ik mij dit niet elke maand opnieuw doen, dus ze weten best wel hoeveel mensen aan die oude 3 TB limiet geraakten, ik denk niet dat het er zoveel zijn.

Dus dan kan je even goed unlimited geven.

Unicorn1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 309
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor Unicorn1 » 2 dagen 3 uur 15 minuten geleden (08 Dec 2019, 17:31)

Modbreak:
fullquote verwijderd
ub4b schreef:
Unicorn1 schreef:Het is gefixt zoals ze beloofd hebben tegen ub4b hier.


Mijn telenet is nog in maintenance mode, maar ik geloof je wel ;)

Unicorn1 schreef:We kunnen petrolle geven.
Nooit meer naar de telemeter moeten kijken, dat is pas genieten.


Ik heb een beetje moeite gedaan om vorige maand een nieuwe HDD van 8 TB vol te krijgen met downloads. TN is nu echt onbeperkt. Echter zie ik mij dit niet elke maand opnieuw doen, dus ze weten best wel hoeveel mensen aan die oude 3 TB limiet geraakten, ik denk niet dat het er zoveel zijn.

Dus dan kan je even goed unlimited geven.

Ik kan maar een screenshot nemen van mijn app van telenet waar eerst 3TB opstond en nu verandert is naar unlimited. :).
Ik zeg ook niet dat ik aan 3TB zal geraken maar het kan wel daarmee dat ik geruster ben als er gewoon geene limiet is.

Dit is zonder app, gewoon via internet gekeken: verbruik telt ook nimmer op en er staat ook hier nog eens dat het unlimited is:

https://i.imgur.com/74pNc6m.jpg

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor ub4b » 1 dag 17 uur 28 minuten geleden (09 Dec 2019, 03:18)

In mijn telenet: "Ongelimiteerd internetgebruik" : handig ;)

tn-onbeperkt.png

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2262
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 89 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 201 keer
Contact:

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor devilkin » 1 dag 13 uur 18 minuten geleden (09 Dec 2019, 07:28)

Eigenlijk toch wel onvoorstelbaar. Pas 3 maand na datum wordt het product opgeleverd zoals het zou moeten...

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 161
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet Business Fibernet 200 krijgt 300/30 upgrade

Berichtdoor amedeeus » 9 uur 25 minuten 31 seconden geleden (10 Dec 2019, 11:21)

devilkin schreef:Eigenlijk toch wel onvoorstelbaar. Pas 3 maand na datum wordt het product opgeleverd zoals het zou moeten...
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk


Is dat zo ?
- Er zijn veel klanten die nog met een verouderde modem zitten waar je max 200mbit of trager kunt hebben, vind dat raar dat Telenet die niet mailen om van modem te veranderen.
- En 10% van de Telenet klanten komt ook niet aanmerking voor een Speedboost 1 GBIT.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: philippe_d en 1 gast