mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1628
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor fryelectro » 06 Jun 2015, 18:25

Iemand ervaring met dit? In een tijdelijke setup zou ik een Mikrotik RB2011UiAS-2HnD willen gebruiken om via WiFree Internet op te pikken en lokaal te verdelen.

Echter lijkt het me dat PEAP mschapv2 niet ondersteund wordt. Gevolg is dat ik de Mikrotik niet kan laten authenticeren op de WiFree SSID. In het security profile op de wlan interface kan ik ook geen user en pass meegeven:(
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3994
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 333 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor ub4b » 06 Jun 2015, 20:30

oei mschapv2 is op < 1 dag te kraken met FPGA

https://www.cloudcracker.com/blog/2012/ ... s-chap-v2/

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1628
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor fryelectro » 06 Jun 2015, 20:45

Allemaal juist, maar dat was de vraag eigenlijk niet;) Trouwens ik kies niet voor mschap he, het is TN die dit gebruikt op de Wifree ssid.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor ubremoved_539 » 07 Jun 2015, 13:05

Waarom connecteer je dan niet gewoon op hun Telenet WIFI Home ?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18835
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 928 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1802 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor krisken » 07 Jun 2015, 14:17

Ik denk dat je deze howto moet volgen :-)
http://wirelessinfo.be/index.php/mikrot ... ve-omnitik

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 983
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor tb0ne » 08 Jun 2015, 11:15

EAP is geen verplichting dacht ik, als je een gewone client instelt dan moet de eerste gebruiker gewoon aanloggen en dan gebruiken andere dezelfde verbinding.
Je kan aangeven dat je aangemeld moet blijven wat tot 30 dagen connectiviteit zou moeten opleveren.
Of dit in praktijk zo werkt heb ik wel niet getest.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor ubremoved_539 » 08 Jun 2015, 15:43

tb0ne schreef:EAP is geen verplichting dacht ik, als je een gewone client instelt dan moet de eerste gebruiker gewoon aanloggen en dan gebruiken andere dezelfde verbinding.


Dat is voor het oudere WifiHome... de Wifree werkt dus anders.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1628
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor fryelectro » 10 Jun 2015, 16:21

Ondertussen via CLI username en pw kunnen instellen, dmv de mschapv2-username en mschapv2-password parameters.

Code: Selecteer alles

name="wifree" mode=dynamic-keys authentication-types=wpa2-eap unicast-ciphers=aes-ccm group-ciphers=aes-ccm wpa-pre-shared-key=""
     wpa2-pre-shared-key="" supplicant-identity="" eap-methods=passthrough tls-mode=dont-verify-certificate tls-certificate=none
     mschapv2-username="xxxxx" mschapv2-password="xxxxx" static-algo-0=none static-key-0="" static-algo-1=none static-key-1=""
     static-algo-2=none static-key-2="" static-algo-3=none static-key-3="" static-transmit-key=key-0 static-sta-private-algo=none
     static-sta-private-key="" radius-mac-authentication=no radius-mac-accounting=no radius-eap-accounting=no interim-update=0s
     radius-mac-format=XX:XX:XX:XX:XX:XX radius-mac-mode=as-username-and-password radius-mac-caching=disabled group-key-update=5m
     management-protection=allowed management-protection-key=""


Helaas wil de 802.1x naar Telenet niet lukken:

Code: Selecteer alles

02:29:36 wireless,info 00:3A:9A:xx:xx:[email protected] established connection on 2462000, SSID TelenetWiFree
02:30:31 wireless,info 00:3A:9A:xx:xx:[email protected]: lost connection, 802.1x authentication timeout


Bijgevolg geef ik het op, was maar een probeerseltje.
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2033
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 175 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor Tomsworld » 10 Jun 2015, 20:34

Zou je het certificaat niet moeten importeren ?

Ik zal eens ergens een user / pw regelen om dat te testen ooit als ik tijd heb.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

wirelessinfo
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 18 Nov 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHA

Berichtdoor wirelessinfo » 30 Okt 2015, 15:51

Bij Mikrotik nog niet gevonden hoe je dit moet doen maar wel met de UBNT Nanostation.
http://www.wirelessinfo.be/index.php/ub ... net-wifree
Als er iemand is in geslaagd om dit op Mikrotik te verwezenlijken laat iets weten.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4265
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor NuKeM » 09 Nov 2019, 14:12

Bij deze een warme oproep in dit oude topic, is dit iemand al gelukt?
Denk dat het momenteel EAP TTLS MsCHAPv2 is?
En welk GlobalSign certificaat (laatst las ik R3)?

Mijn config:

Code: Selecteer alles

/interface bridge
add admin-mac=B8: auto-mac=no comment=defconf name=bridge
/interface ethernet
set [ find default-name=ether1 ] advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full
set [ find default-name=ether2 ] advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full
set [ find default-name=ether3 ] advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full
/interface list
add comment=defconf name=WAN
add comment=defconf name=LAN
/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik
add authentication-types=wpa-eap,wpa2-eap eap-methods=eap-ttls-mschapv2 management-protection=allowed mode=dynamic-keys mschapv2-password=telenetpaswoord mschapv2-username=Zxx name=WiFree2 supplicant-identity="" \
    tls-certificate=Root-R3.crt_0 tls-mode=verify-certificate
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] antenna-gain=2 band=2ghz-b/g/n country=belgium disabled=no distance=indoors frequency-mode=regulatory-domain security-profile=WiFree2 ssid=TelenetWiFree
/ip pool
add name=default-dhcp ranges=192.168.88.10-192.168.88.254
/ip dhcp-server
add address-pool=default-dhcp disabled=no interface=bridge name=defconf
/interface bridge port
add bridge=bridge comment=defconf interface=ether2
add bridge=bridge comment=defconf interface=ether3
add bridge=bridge comment=defconf disabled=yes interface=wlan1
/ip neighbor discovery-settings
set discover-interface-list=LAN
/interface list member
add comment=defconf interface=bridge list=LAN
add comment=defconf interface=wlan1 list=WAN
/interface wireless connect-list
add disabled=yes interface=wlan1 mac-address=06: security-profile=WiFree2 wireless-protocol=802.11
/ip address
add address=192.168.88.1/24 comment=defconf interface=bridge network=192.168.88.0
/ip dhcp-client
add comment=defconf dhcp-options=hostname,clientid interface=ether1
add disabled=no interface=wlan1
/ip dhcp-server network
add address=192.168.88.0/24 comment=defconf
/ip dns
set allow-remote-requests=yes
/ip dns static
add address=192.168.88.1 name=router.lan
/ip firewall filter
add action=accept chain=input comment="defconf: accept established,related,untracked" connection-state=established,related,untracked
add action=drop chain=input comment="defconf: drop invalid" connection-state=invalid
add action=accept chain=input comment="defconf: accept ICMP" protocol=icmp
add action=drop chain=input comment="defconf: drop all not coming from LAN" in-interface-list=!LAN
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept in ipsec policy" ipsec-policy=in,ipsec
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept out ipsec policy" ipsec-policy=out,ipsec
add action=fasttrack-connection chain=forward comment="defconf: fasttrack" connection-state=established,related
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept established,related, untracked" connection-state=established,related,untracked
add action=drop chain=forward comment="defconf: drop invalid" connection-state=invalid
add action=drop chain=forward comment="defconf:  drop all from WAN not DSTNATed" connection-nat-state=!dstnat connection-state=new in-interface-list=WAN
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="defconf: masquerade" ipsec-policy=out,none out-interface-list=WAN
/ipv6 firewall address-list
add address=::/128 comment="defconf: unspecified address" list=bad_ipv6
add address=::1/128 comment="defconf: lo" list=bad_ipv6
add address=fec0::/10 comment="defconf: site-local" list=bad_ipv6
add address=::ffff:0.0.0.0/96 comment="defconf: ipv4-mapped" list=bad_ipv6
add address=::/96 comment="defconf: ipv4 compat" list=bad_ipv6
add address=100::/64 comment="defconf: discard only " list=bad_ipv6
add address=2001:db8::/32 comment="defconf: documentation" list=bad_ipv6
add address=2001:10::/28 comment="defconf: ORCHID" list=bad_ipv6
add address=3ffe::/16 comment="defconf: 6bone" list=bad_ipv6
add address=::224.0.0.0/100 comment="defconf: other" list=bad_ipv6
add address=::127.0.0.0/104 comment="defconf: other" list=bad_ipv6
add address=::/104 comment="defconf: other" list=bad_ipv6
add address=::255.0.0.0/104 comment="defconf: other" list=bad_ipv6
/ipv6 firewall filter
add action=accept chain=input comment="defconf: accept established,related,untracked" connection-state=established,related,untracked
add action=drop chain=input comment="defconf: drop invalid" connection-state=invalid
add action=accept chain=input comment="defconf: accept ICMPv6" protocol=icmpv6
add action=accept chain=input comment="defconf: accept UDP traceroute" port=33434-33534 protocol=udp
add action=accept chain=input comment="defconf: accept DHCPv6-Client prefix delegation." dst-port=546 protocol=udp src-address=fe80::/16
add action=accept chain=input comment="defconf: accept IKE" dst-port=500,4500 protocol=udp
add action=accept chain=input comment="defconf: accept ipsec AH" protocol=ipsec-ah
add action=accept chain=input comment="defconf: accept ipsec ESP" protocol=ipsec-esp
add action=accept chain=input comment="defconf: accept all that matches ipsec policy" ipsec-policy=in,ipsec
add action=drop chain=input comment="defconf: drop everything else not coming from LAN" in-interface-list=!LAN
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept established,related,untracked" connection-state=established,related,untracked
add action=drop chain=forward comment="defconf: drop invalid" connection-state=invalid
add action=drop chain=forward comment="defconf: drop packets with bad src ipv6" src-address-list=bad_ipv6
add action=drop chain=forward comment="defconf: drop packets with bad dst ipv6" dst-address-list=bad_ipv6
add action=drop chain=forward comment="defconf: rfc4890 drop hop-limit=1" hop-limit=equal:1 protocol=icmpv6
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept ICMPv6" protocol=icmpv6
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept HIP" protocol=139
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept IKE" dst-port=500,4500 protocol=udp
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept ipsec AH" protocol=ipsec-ah
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept ipsec ESP" protocol=ipsec-esp
add action=accept chain=forward comment="defconf: accept all that matches ipsec policy" ipsec-policy=in,ipsec
add action=drop chain=forward comment="defconf: drop everything else not coming from LAN" in-interface-list=!LAN
/system clock
set time-zone-name=Europe/Brussels
/system logging
add topics=certificate
add topics=wireless,debug,info
add topics=system
/tool mac-server
set allowed-interface-list=LAN
/tool mac-server mac-winbox
set allowed-interface-list=LAN

wirelessinfo
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 18 Nov 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor wirelessinfo » 09 Nov 2019, 15:29

Met welke Mikrotik router voer je deze test uit?

Grt

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4265
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor NuKeM » 09 Nov 2019, 17:11

Momenteel met een Hap mini.

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor Senne » 09 Nov 2019, 19:17

NuKeM schreef:Denk dat het momenteel EAP TTLS MsCHAPv2 is?

Sinds de Telenet Mobile App is weg gevallen zijn ze iets duidelijker geworden qua instellingen :

Bij EAP-methode selecteer je TTLS
Onder Phase2-verificatie kies je voor MSCHAPV2.
Kies onder CA-certificaat voor Systeemcertificaten gebruiken
Vul het Domein in: authentic.telenet.be
Bij Identiteit geef je je persoonlijke, Telenet- of internet-login in. Geef ook je wachtwoord in. Anonieme identiteit mag je openlaten.

Het certificaat ‘authentic.telenet.be’ (verstrekt door GlobalSign Organization)

http://www2.telenet.be/nl/klantenservic ... et-wi-free

Heb het zelf nog niet geprobeerd. Staat nog op mijn todo :')

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4265
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor NuKeM » 09 Nov 2019, 19:54

Inderdaad, als je het op een PC of smartphone wil doen is het geen probleem. De uitdaging is om een Mikrotik router als zo'n client te gebruiken ;)

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor Senne » 09 Nov 2019, 21:42

Aha. Als ik dan aan toe kom maar meteen genoeg tijd voor uittrekken :oops: Ik vond het al een klein mirakel dat ze tegenwoordig de 'algemene' instellingen op hun site hebben staan. :angel:

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18835
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 928 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1802 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor krisken » 4 weken 20 uur 59 minuten geleden (11 Nov 2019, 22:59)

Ook hier interesse in de juiste manier :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4265
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor NuKeM » 3 weken 6 dagen 22 uur geleden (12 Nov 2019, 21:09)

Ik heb nog geen tijd gehad om verder te experimenteren, maar las wel volgende link:
https://serverfault.com/questions/98637 ... rtificates

Als ik het goed heb moet er op de mikrotik misschien een client certificaat gemaakt worden (op basis van het R3 CA Globalsign certificaat) met de juiste purposes en misschien ook als SAN (subject-alt-name) "authentic.telenet.be" dat dan in het security profile als tls-certificate wordt meegegeven? Ik weet er eigenlijk veel te weinig van en hoop dat iemand met verstand van zaken dit kan uitklaren :)

Zie ook ander topic hier: viewtopic.php?t=53272

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7334
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 540 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 120 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor ITnetadmin » 3 weken 6 dagen 13 uur geleden (13 Nov 2019, 06:30)

Wss geeft de AP je client een cert.
Want een client cert is nutteloos als die niet gesigned is door de CA van de AP.
Truc zal dus zijn om de mikrotik die cert te doen aanvaarden.

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 363
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor DarkV » 3 weken 6 dagen 9 uur geleden (13 Nov 2019, 10:26)

NuKeM schreef:Als ik het goed heb moet er op de mikrotik misschien een client certificaat gemaakt worden (op basis van het R3 CA Globalsign certificaat)


Waarom zou je een client certificaat moeten aanmaken... op je smartphone doe je dat toch ook niet (en Telenet doet geen controle van client certificaten maar gebruikt louter user/password als authenticatie).

Je moet wel zorgen op je Mikrotik dat je een trust doet van de certificate chain van het authentic.telenet.be certificaat (maw. de reeds vermelde Globalsign CA's en intermediates).

wirelessinfo
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 18 Nov 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor wirelessinfo » 3 weken 5 dagen 21 uur geleden (13 Nov 2019, 22:21)

Ik heb nog nooit een verbinding kunnen maken met Mikrotik CPE. Maar vroeger heb ik dit wel gekund met Ubiquiti Nanostation M2.
Na een tijdje was dit ook niet meer mogelijk.
Grt

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 983
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor tb0ne » 3 weken 5 dagen 8 uur geleden (14 Nov 2019, 11:52)

Wat is er recent gewijzigd dat het niet meer zou lukken?
In het verleden nog gebruikt:
viewtopic.php?t=51566

Bevestiging hier:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=59412

Ik kan wel nog eens een poging doen, ik geloof dat een van mijn buren ondertussen Telenet heeft...

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4265
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor NuKeM » 3 weken 5 dagen 3 uur geleden (14 Nov 2019, 16:37)

Die recente bevestiging op het Mikrotik forum heb ook gezien, helaas post niemand zijn settings... alsof ze vanzelfsprekend zijn (mogelijk zijn ze dat ook en zie ik iets dom over het hoofd) :(

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4265
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor NuKeM » 3 weken 4 dagen 21 uur geleden (14 Nov 2019, 22:05)

Enige vooruitgang, ik ben verbonden, maar vlieg er terug af.
Heb de debug logging voor wifi afgezet en die zei dat ik de juiste group ciphers niet had voor het AP.
Dus ook TPIK aangezet en nu kan ik verbinden... voor 15-30 seconden ofzo :) Dan volgt een 802.1x authentication timeout

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2411
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor CCatalyst » 3 weken 4 dagen 9 uur geleden (15 Nov 2019, 10:37)

NuKeM schreef:Dan volgt een 802.1x authentication timeout


Eens packet capture doen om te checken of hij uberhaupt wel probeert te authen.

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 251
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor Ontheronix » 1 week 1 dag 6 uur geleden (02 Dec 2019, 13:05)

Ik had het tot september werkend op een RPi met OpenWRT (in sept ben ik verhuisd). Dezelfde instellingen als hierboven. Misschien ook het proberen waard?

Charle
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 19 Okt 2019
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor Charle » 1 week 1 dag 5 uur geleden (02 Dec 2019, 14:30)

Verbinden met WiFree is met een ‘gewoon’ toestel al zeer moeilijk en onstabiel, het zal via een wisp router dus maar dezelfde kwaliteit geven...

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2983
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 408 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Contact:

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor Tim.Bracquez » 1 week 1 dag 4 uur geleden (02 Dec 2019, 15:26)

Dit lukt ook niet meer met UBNT gear, ze hebben met certs zitten spelen. Heb ook al gemerkt dat na een tijd er zelfs een MAC block was, moest MAC adres veranderen en dan ging het wel weer
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 363
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: mikrotik laten connecteren op Telenet WiFree (PEAP MSCHAPv2)

Berichtdoor DarkV » 5 dagen 23 uur 6 minuten geleden (04 Dec 2019, 20:52)

Tim.Bracquez schreef:Dit lukt ook niet meer met UBNT gear, ze hebben met certs zitten spelen.


Veel spelen kan moeilijk omdat het uiteindelijk een officieel certificaat moet zijn... anders zou je PC het ook niet vertrouwen.

In het ergste geval moet je een nieuw intermediate certificaat importeren.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCatalyst, MSN [Bot] en 3 gasten