Docsis 3.1

JAMIN001
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Docsis 3.1

Berichtdoor JAMIN001 » 29 Sep 2018, 08:58

Hallo,

Zijn er al mensen die de nieuwe docsis 3.1 aan het testen zijn of meer informatie over heeft?

https://mobile.twitter.com/soundsliketr ... 9942848513

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1432
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 96 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor Robert Ford » 29 Sep 2018, 09:54


JAMIN001
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor JAMIN001 » 29 Sep 2018, 10:04

Robert Ford schreef:Zijn dit geen ARRIS modems?

http://www.arris.com/arriseverywhere/20 ... ices-intx/


Ja, Arris TG3492LG.

Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1808
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor fieldoxide » 29 Sep 2018, 12:39

Worden deze modems al verdeeld in een Telenet center of zijn deze nog volop in testfase?

Gebruikersavatar
TheCeet
Member
Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor TheCeet » 29 Sep 2018, 15:07

Eind januari zal ik hier Telenet aanvragen voor de nieuwbouwwoning. Benieuwd of het deze nieuwe modem zal zijn.

Voor wie interesse heeft in datasheet:
https://fccid.io/UIDTG3492LG/User-Manua ... ECID_EZOIC)

JAMIN001
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor JAMIN001 » 29 Sep 2018, 22:33

fieldoxide schreef:Worden deze modems al verdeeld in een Telenet center of zijn deze nog volop in testfase?


Niet dat ik weet, misschien eens vragen in jou buurt?

JAMIN001
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor JAMIN001 » 02 Jun 2019, 22:03

Blijkbaar komt Telenet met nog een nieuwe modem... (links boven)
Bijlagen
05721130-CCF1-41CD-84E4-49D9ABF33CED.png

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 948
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor blaatpraat » 02 Jun 2019, 22:42

Wat is er anders aan die modem dan aan de huidige docsis 3.1 modellen?
Hij ziet er hetzelfde uit als diegene die ze nu al uitrollen.

JAMIN001
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor JAMIN001 » 02 Jun 2019, 23:04

blaatpraat schreef:Wat is er anders aan die modem dan aan de huidige docsis 3.1 modellen?
Hij ziet er hetzelfde uit als diegene die ze nu al uitrollen.


De huidige modem is rechts onderaan
De nieuwere zou blijkbaar 5gbps down en 2gbps up aankunnen :eek:

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 948
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor blaatpraat » 02 Jun 2019, 23:49

Dat model hangt inderdaad bij mij, maar toch ben ik er quasi zeker van dat ik dat model linksboven al geïnstalleerd gezien heb...
Nu... ik kan altijd mis zijn, is alweer een tijd geleden dat ik bij dat bedrijf langs geweest ben.

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 306
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor DarkV » 03 Jun 2019, 08:53

Het model linksboven (uiterlijk dan toch al zegt dat niets over de binnenkant) hangt al jaren bij m'n ouders.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 03 Jun 2019, 08:56

3.1 leuk ze maken het niet simpel :p

Linkje
https://mijn.telenet.be/mijntelenet/activation/activate.do
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1808
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor fieldoxide » 03 Jun 2019, 09:05

Heeft er al iemand het model linksboven bij hem thuis?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 03 Jun 2019, 09:08

Hier niet, heb de vraag en TN eens gesteld of deze er effectief al zijn
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1808
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor fieldoxide » 03 Jun 2019, 09:10

buthead schreef:Hier niet, heb de vraag en TN eens gesteld of deze er effectief al zijn

Kan je ons iets laten weten als Telenet heeft geantwoord?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 03 Jun 2019, 09:20

Zal ik zeker doen!
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 153
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor amedeeus » 03 Jun 2019, 09:23

Dat is alle sinds goed nieuws :)

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 03 Jun 2019, 10:18

Oke top;

Net reactie gehad; ze gaan het navragen en dit laten weten
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 955
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 68 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor splinterbyte » 06 Jun 2019, 09:04

vreemd ik zie geen EMTA (modem only) 3.1 staan

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 06 Jun 2019, 10:01

Voorlopig nog geen update gehad
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 153
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor amedeeus » 06 Jun 2019, 11:19

splinterbyte schreef:vreemd ik zie geen EMTA (modem only) 3.1 staan


http://www.icbn.com.tw/portfolio-item/cv8560/

Die heeft een WAN poort en 4 LAN poorten.
Laatst gewijzigd door amedeeus op 06 Jun 2019, 11:24, 1 keer totaal gewijzigd.

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 306
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor DarkV » 06 Jun 2019, 11:20

Dat kunnen ze met de huidige ook... maar of ze het willen ?

Trouwens zo'n setting kan iedere minuut weer verdwijnen... liever dus een EMTA.

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor Amazor » 06 Jun 2019, 11:21

splinterbyte schreef:vreemd ik zie geen EMTA (modem only) 3.1 staan

Het model linksboven wordt door hen HGW 3.1 genoemd, maar op de activatiepagina zie je duidelijk het typenummer staan en dit is een eMTA.
Hier zie je zijn specificaties, zo is er ook geen WLAN-statusled aanwezig, alsook geen WPS-knop. Eén van de twee zal wellicht fout zijn op de activiatiepagina, ofwel de benaming, of de gelinkte afbeeldingen.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Xiaomi Pocophone F1) /// BASE 0

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 08 Jun 2019, 12:18

UPDATE van de DOCCIS 3.1

Deze stond verkeerdelijk op hun website werd door TN gemeld.

Deze zou er wel komen in de toekomst
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

JAMIN001
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor JAMIN001 » 13 Jun 2019, 06:48

De 2 modems zijn terug verdwenen van de activatiepagina

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 351
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor OpThaCop » 13 Jun 2019, 10:14

Volgens mij hangt die modem (links boven) al bij mij, maar ik zie wel veel ledjes op die foto, die heb ik niet denk ik.

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 153
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor amedeeus » 13 Jun 2019, 12:13

Volgens wat ik gehoord heb zijn er geen thuis gebruikers met Docsis 3.1 voor de moment, dus ik zou dat betwijfelen!

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 13 Jun 2019, 15:30

Hier iedem gehoord, nog nergens komt wel in de toekomst, de huidige routers ondersteunen 1gpbs dus is zeker niet nodig 3.1 nu maar mag altijd wel een verbetering.

Ik vermoed dat deze binnen 1-2 jaar komen gezien TN nu nog maar net nieuwe digibox op markt bracht
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 955
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 68 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor splinterbyte » 14 Jun 2019, 09:22

mja het is nu toch niet zo belangrijk om een 3.1 modem te hebben als je die niet ten volle kan benutten.
Eens telenet komt (blijven ze uistellen sinds 2015) met abos van 1Gbps down en hogere upload dan 40/50 mbps, dan pak je dat en krijg je automatisch zo eentje

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 306
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor DarkV » 14 Jun 2019, 10:09

splinterbyte schreef:mja het is nu toch niet zo belangrijk om een 3.1 modem te hebben als je die niet ten volle kan benutten.


Het is niet omdat je geen 1 Gbps hebt dat het geen nut heeft... bepaalde Docsis standaarden kunnen meer/minder kanalen aan (en zorgen dus voor een betere spreiding van de load op het coax netwerk).

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 153
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor amedeeus » 14 Jun 2019, 12:11

Klopt, lijkt mij dat ze ook docsis 3.1 in begin fase vooral aan speedboost mensen gaan geven of nieuwe klanten.
Omdat de 100/200mbit gebruikers minder het netwerk belasten.

lodevikus
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 Jun 2019

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor lodevikus » 16 Jun 2019, 14:59

Ik heb sinds verleden week speedboost aan 400/40Mbps genomen,heb geen docsis3.1 gekregen.
Volgens Telenet kan mijn docsis3.0 snelheden aan tot 1Gbps.
Telenet business klanten met 750/75Mbps werken nog steeds met een docsis3.0.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3347
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor Patje » 16 Jun 2019, 16:42

OpThaCop schreef:Volgens mij hangt die modem (links boven) al bij mij, maar ik zie wel veel ledjes op die foto, die heb ik niet denk ik.

De witte die ze nu uitrollen en welke in ook heb sinds vorige maand is deze rechts onderaan met : 24*8CH7465
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo 25. 300/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8627630473.png

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1285
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor Abusimbal » 16 Jun 2019, 17:34

lodevikus schreef:Ik heb sinds verleden week speedboost aan 400/40Mbps genomen,heb geen docsis3.1 gekregen.
Volgens Telenet kan mijn docsis3.0 snelheden aan tot 1Gbps.
Telenet business klanten met 750/75Mbps werken nog steeds met een docsis3.0.

Welk abonnement is dat. Ik zie optie speedboot 500
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S7 edge zilver
Fritz!Box 7490
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

Gebruikersavatar
Fatsie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 300
Lid geworden op: 29 Dec 2010
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor Fatsie » 16 Jun 2019, 17:51

2de resultaat op Google... ;) Werkt dikwijls beter dan door de website trachten te navigeren.
https://www2.telenet.be/nl/business/pro ... -fibernet/

lodevikus
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 Jun 2019

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor lodevikus » 16 Jun 2019, 17:56

Enkele Telenet wedewerkers testen al 'n paar maand 1000/100Mbps over coax.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1202
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor buthead » 16 Jun 2019, 18:29

Leuk leuk :) 100up zou niet misstaan
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 153
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Docsis 3.1

Berichtdoor amedeeus » 16 Jun 2019, 19:01

lodevikus schreef:Ik heb sinds verleden week speedboost aan 400/40Mbps genomen,heb geen docsis3.1 gekregen.
Volgens Telenet kan mijn docsis3.0 snelheden aan tot 1Gbps.
Telenet business klanten met 750/75Mbps werken nog steeds met een docsis3.0.

En toch gaan ze docsis 3.1 gebruiken voor de 1000/100.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten