Scarlett IP forwarding

Reteid1
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Okt 2020

Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Reteid1 » 25 Okt 2020, 14:58

Beste,


Waarschijnlijk de zoveel topic over IP forwarding.
Nu ben ik al 7 uren bezig met de IP forwarding, zonder succes.
Hiervoor was ik klant bij Telenet en was dit peace of cake.

Ik heb een domotica systeem met een web interface.
Verbonden met ethernet. IP 192.168.1.63 port 80
Intern kan ik steeds op dit IP adres en de web interface genieten.

Bij poort forwarding heb ik
Interne poort 80 // externe poort begin 5001 // externe poort einde 5002 // IP intern 192.168.1.63
Als ik mijn IP adres neem met port 5001 achter laadt er helemaal niets.
Poort staan open op poortscanner, IP adres staat vermeld op rooter instellingen via 192.168.1.1 oftewel via mijnip Google.
Firewall staat op LAAG.

Vrijwel alles geprobeerd wat mogelijk was en eindeloos veel topics gelezen en uitgeprobeerd.

Bedankt voor de hulp.

Gr
Dieter

crackjack
Member
Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 25 Okt 2015
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor crackjack » 25 Okt 2020, 15:10

Reteid1 schreef:Als ik mijn IP adres neem met port 5001 achter laadt er helemaal niets.
Poort staan open op poortscanner, IP adres staat vermeld op rooter instellingen via 192.168.1.1 oftewel via mijnip Google.

Je bedoelt als je vanaf je eigen internet-aansluiting naar je eigen WAN ip gaat? Waarschijnlijk werkt dit gewoon niet
Je zou dat beter vanaf een andere internet-aansluiting doen.
Staat je poort 5001 open op https://canyouseeme.org ?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5117
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 284 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor honda4life » 25 Okt 2020, 15:31

Probeer even vanop je smartphone ;-)
Ohja... TCP / UDP juist gekozen?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Reteid1
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Okt 2020

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Reteid1 » 25 Okt 2020, 16:46

Thx voor de reacties.

Poort staat open, gecheckt via poortscanner en via Canyouseeme.

Ja dat klopt, via extern internet op mijn modem gaan.
Port forwarding heet dat normaal bij Proximus/Scarlet.
Ong te vergelijken met een IP adres voor camera’s te kunnen oproepen als je niet thuis bent maar wel wilt bekijken.
Bij telenet was dit via je WAN IP adres met daarachter de poort waarop je het naar geforward/doorgestuurd hebt.

Bij scarlet heb ik geen glasvezel, dus de poort WAN achteraan de modem is vrij. Dit zou voor glasvezel zijn.
Anders zijn het de 4 LAN poorten die je moet gebruiken.


Bij de forwarding heb ik al zowel TCP als UDP geprobeerd, alles al in feite.

Is er iemand die wel port forwarding gebruikt extern met succes?

Gebruikersavatar
pluim
Member
Member
Berichten: 82
Lid geworden op: 13 Apr 2020
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor pluim » 25 Okt 2020, 16:48

Heb hier geen verstand van, dus excuses als dit niets bijdraagt aan het topic, maar bij ons in de streek zit iedereen achter een CG-NAT bij Scarlet.
An easily-interested brunette who loves to explore the unfamiliar :curt:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15738
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2778 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 755 keer
Contact:

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor philippe_d » 25 Okt 2020, 16:52

De bijlangstrijkste vraag, die je nog niet hebt beantwoord:

Als je probeert je domotica systeem te bereiken via het externe IP adres, doe je dat werkelijk van buiten jouw netwerk (vb via 4G op de smartphone), of doe je dat van binnen jouw netwerk (vb via WiFi)?

Dat laatste heet "NAT loopback" of "hairpinning".
En dat gaat waarschijnlijk niet bij Scarlet (hangt af van het type B-box3: Sagem of Technicolor).

pluim schreef:Heb hier geen verstand van, dus excuses als dit niets bijdraagt aan het topic, maar bij ons in de streek zit iedereen achter een CG-NAT bij Scarlet.

Dat is inderdaad een goede opmerking en ook een mogelijke oorzaak!
Vandaar de vraag van crackjack voor een test op https://canyouseeme.org ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Reteid1
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Okt 2020

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Reteid1 » 25 Okt 2020, 17:08

Elke reactie is nuttig en leerzaam.

Intern doe ik dit uiteraard via wifi en ethernet.
Extern heb ik dit enkel nog maar vanuit mijn wifi geprobeerd.
Dit zou normaal toch ook moeten lukken als je extern probeert te verbinden op je modem?

Ik heb de BBOX 3 sagecom. De nieuwste lijkt me dit aangezien ik nieuw ben bij Scarlet.
Is dit ondersteund op deze modems?

De poorten staan dus wel degelijk op groen, open, op canyouseeme.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15738
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2778 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 755 keer
Contact:

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor philippe_d » 25 Okt 2020, 18:39

Reteid1 schreef:Extern heb ik dit enkel nog maar vanuit mijn wifi geprobeerd.
Dit zou normaal toch ook moeten lukken als je extern probeert te verbinden op je modem?.

Nee, alleen als jouw modem NAT Loopback ondersteunt.
Maar je blijft rond de pot draaien en onze adviezen negeren :-( .

We vragen jou alleen om eens te testen van buiten jouw eigen netwerk.
Dat is toch niet zo moeilijk? Gewoon via 4G? Of van buitenhuis?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

GuntherDW
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1013
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 65 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor GuntherDW » 25 Okt 2020, 23:22

Het hangt veelal van de router af inderdaad of NAT hairpinning werkt of niet.
Meer enterprise dingen als een mikrotik bijvoorbeeld doen daar niet aan mee tenzij je zelf de rulesets zodanig aanpast of nieuwe rules aanmaakt. (wat dan vrij snel voor een onduidelijk ding zorgt).

Als het op "canyouseeme" werkt is het toch goed? Er is al meermaals gevraagd om het effectief met een extern apparaat te testen.
Dus met je smartphone op 4G of met een server of computer welke niet op jouw interne netwerk zit...

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Joe de Mannen » 26 Okt 2020, 16:22

Hier ook scarlet, met een fritzbox en ik kan naar mijn dyndns surfen zonder probleem.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Reteid1
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Okt 2020

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Reteid1 » 29 Okt 2020, 23:15

Vanaf een 4G verbinding kan ik erop.

Nu nog een stabiele dyndns.
Weet iemand hier raad mee?
No-ip moet je maandelijks updaten.

Bedankt alvast

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Joe de Mannen » 30 Okt 2020, 07:20

ik gebruik dyndns al jaren en ben er tevreden over.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Reteid1
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Okt 2020

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Reteid1 » 30 Okt 2020, 08:45

Heb je daar een website link van aub?
Dewelke ik zie zijn betalend.
Of een free trail van x dagen.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 505 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Joe de Mannen » 30 Okt 2020, 08:47

oh ja, da's betalend.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1164
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlett IP forwarding

Berichtdoor Argon » 30 Okt 2020, 08:52

Heb je toevallig geen Synology NAS staan op dat adres? Synology heeft een eigen DYN-DNS service die je dan zo kan gebruiken (synology.me).


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast