Mag ik tor relay draaien

UB_16779
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor UB_16779 » 09 Jan 2017, 11:29

Hey, ik heb nog een oude rpi op overschot en dacht daar een tor relay op te draaien. Mag dat van Scarlet, kan ik op andere manieren in de problemen komen?

https://www.torproject.org/eff/tor-legal-faq.html.en suggereert dat dit geen goed idee is maar toch vraag ik het graag hier ook...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor ITnetadmin » 09 Jan 2017, 13:37

Dat mag.
Maar je moet natuurlijk zelf kunnen bewijzen dat de traffiek die uit je relay komt niet van jou afkomstig is, moest die traffiek data over illegale activeitenen bevatten, en dit aan een juridisch en politioneel apparaat dat het in Keulen zal horen donderen als je een beetje technisch wordt.

"Ja maar, meneer de rechter, ik draai een relay waarmee iedereen op het internet anoniem zijn traffiek via mijn computer kan sturen, zodat het alleen maar leek alsof dat van mij kwam, met mijn IP adres."

Nu, als die verdediging slaagt, heb je direct een perfect alibi natuurlijk ;-)

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 285
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor remus » 09 Jan 2017, 14:52

opgepast als je Netflix moest hebben want dan blocken ze je ip wegens "VPN"

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor nickz » 09 Jan 2017, 15:01

Waarom zou je dat doen? Tor wordt constant gebruikt door criminelen en pedofielen :puke:
Van mij zouden ze dat mogen verbieden. Je mag op straat ook niet rondlopen met een bivakmuts om onherkenbaar te zijn, op internet zou hetzelfde moeten gelden. Met je IP-adres ben je op internet sowieso al veel anoniemer dan op straat, aangezien je enkel geïdentificeerd kan worden met een gerechtelijk bevel. Programma's die deze identificatie via gerechtelijke weg bemoeilijken of onmogelijk maken zouden dus verboden moeten zijn.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4711
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1488 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor raf1 » 09 Jan 2017, 16:15

nickz schreef:Waarom zou je dat doen? Tor wordt constant gebruikt door criminelen en pedofielen :puke: Van mij zouden ze dat mogen verbieden.

Dit is het meest debiele argument dat ik ooit gelezen heb.
Keukenmessen worden constant gebruikt door moordenaars. Ook verbieden dan maar?


Waarom Tor? Omdat overheden websites onterecht blokkeren, ook wel gekend als censureren. Zoals de Belgische overheid onterecht http://gevaarinmijnwijk.com/ blokkeert. En dan hebben we het nog niet over bijvoorbeeld China en Turkije gehad.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor nickz » 09 Jan 2017, 18:23

raf1 schreef:Dit is het meest debiele argument dat ik ooit gelezen heb.

Qua debiliteit kan uw reactie anders wel tellen om meerdere redenen :roll:

raf1 schreef:Keukenmessen worden constant gebruikt door moordenaars. Ook verbieden dan maar?

Je vergelijkt hier appels met peren. Tor is vergelijkbaar met een bivakmuts, niet met een keukenmes. Als ik op straat iemand neersteek met een keukenmes, dan kan ik nadien geïdentificeerd worden door ooggetuigen en/of camerabeelden. Indien ik een bivakmuts had gedragen (wat terecht verboden is in het openbaar), dan zou dat waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Zonder Tor kan je nog steeds misdrijven plegen via internet, alleen kan je dan wel gemakkelijker worden opgespoord.

raf1 schreef:Waarom Tor? Omdat overheden websites onterecht blokkeren, ook wel gekend als censureren. Zoals de Belgische overheid onterecht http://gevaarinmijnwijk.com/ blokkeert.

1) Om censuur te omzeilen zijn er andere mogelijkheden die meestal beter/sneller werken (bv. alternatieve DNS-servers of VPN's). Tor is speciaal gemaakt om internetverkeer te anonimiseren door het via tal van relais om te leiden.
2) Die website bestaat niet eens meer: http://isup.me/gevaarinmijnwijk.com
3) Websites die wetten overtreden moeten kunnen worden geblokkeerd, dit hoeft daarom helemaal geen censuur te zijn!

Ik denk dat sommige mensen het er nog lastig mee hebben dat de tijd van 'alles kan en alles mag op internet' voorbij is...

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4711
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1488 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor raf1 » 09 Jan 2017, 19:51

nickz schreef:Tor is speciaal gemaakt om internetverkeer te anonimiseren

En daar is niets mis mee. Ik zal nog een voorbeeld geven: Tegenwoordig wordt je overal op internet achtervolgd door trackers verbonden aan big data clouds die je internetgebruik volledig bijhouden en je aankoopgedrag proberen te manipuleren.
Het is alsof je in een winkelstraat zou achtervolgd worden door een leger marketeers die noteren hoe lang je voor een etalage staat, in welke winkels je binnengaat, in welk cafê je welke krant leest en dan op basis van die informatie prijzen verhogen, uitstalramen beginnen te herschikken, advertenties in kranten beginnen aan te passen, etc..

Als je dit niet wilt, moet je je internetverkeer wel anonimiseren. Dat is volledig legitiem.

Als je alle legitieme technologie gaat verbieden die ook door criminelen misbruikt wordt, mag je binnenkort je internetabonnement vaarwel zeggen. Dan krijgen we opnieuw een soort kabelabonnement met een vijftigtal apps die goedgekeurd zijn door je provider.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4405
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 361 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor ub4b » 09 Jan 2017, 20:25

raf1 schreef:En daar is niets mis mee. Ik zal nog een voorbeeld geven: Tegenwoordig wordt je overal op internet achtervolgd door trackers verbonden aan big data clouds die je internetgebruik volledig bijhouden en je aankoopgedrag proberen te manipuleren.


en daar gaan ze ver in, ik surfte vanaf de gsm naar de website van een domeinboer, en een beetje later kreeg ik die domeinboer in al mijn google ads op mijn browser te zien op de laptop, terwijl ik niet eens en nog niet ingelogd ben op een google dienst via mijn pc, want het was net een verse windows7 re-install

dit wil zeggen dat ze je ook op IP address zonder cookies al tracken

ik vind het erg smerig wat ze doen

Uiteraard heb ik dan het recht om een ander uitgaand IP te nemen via bvb tor zodat ze me niet kunnen tracken. Of om bvb een gevoelig onderwerp te kunnen lekken, dank maar a la wikileaks.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 09 Jan 2017, 20:30

nickz schreef:1) Om censuur te omzeilen zijn er andere mogelijkheden die meestal beter/sneller werken (bv. alternatieve DNS-servers of VPN's). Tor is speciaal gemaakt om internetverkeer te anonimiseren door het via tal van relais om te leiden.
2) Die website bestaat niet eens meer: http://isup.me/gevaarinmijnwijk.com
3) Websites die wetten overtreden moeten kunnen worden geblokkeerd, dit hoeft daarom helemaal geen censuur te zijn!


1) genoeg journalisten (en snowden, bv) die tor gebruiken om hen te helpen censuur te omzeilen en zelf niet opgepakt te worden (denk aan china)
2) die was ooit door de belgische overheid geblokkeerd -en dit ga je leuk vinden- om pedofielen te beschermen (die werden daar lukraak opgegooid met alle gegevens... probleem was dat het niet altijd correct geverifieerd werd en dat men dan voor eigen rechter ging spelen)
3) dat is per definitie wel censuur denk ik... trouwens, wie zou bepalen welke wet er overtreden werd? en vanuit welk land? ga je de gebruiker aanklagen die iets bezoekt dat legaal is waar het gehost is, maar niet in zijn land? of de hoster, omdat die niet genoeg moeite doet om het te blokkeren in landen waar het niet mag? etc etc...

je kan internet niet vergelijken met de "echte" wereld - simpelweg omdat het sneller is en meer wijdverspreid (denk ook maar aan hoe vaak een krant een online artikel overneemt zonder bronnen te controleren, omdat er al een andere dat deed etc etc...)

je bekijkt het allemaal té simplistisch in zwart/wit, terwijl dit een veel genuanceerdere discussie is.
ja, tor en alternatieven worden gebruikt voor het crimineel circuit... net zoals zowat alle andere dingen dat bestaan (of dacht je dat witwassen niet via legale manieren en omwegen kan gebeuren bv?)

het draagt echter ook bij aan een fundamenteel recht, en dat is het recht op privacy... de vraag is gewoon hoeveel privacy en vrijheid je af wil geven voor hoeveel veiligheid.

om het cru te stellen is wat jij hier verdedigt a la china gewoon half het internet blokkeren, en straffen zetten op het omzeilen van die beveiliging.
of je nu iets doet dat mag of niet, maakt niet uit: als onze overheid niet wil dat je dat doet, dan moet je maar de bak in.
nu heb je toevallig geluk dat onze overheid wel dom is, maar niet zoals sommige landen is, en jij dus kan genieten van een vrij internet,
maar onthou dat niet iedereen die luxe heeft.

en jij wil dat recht aan mensen ontnemen, met mogelijk hun dood tot gevolg, omdat er criminelen zijn...

doorgetrokken naar de echte wereld, zou je het leger en de politie zonder wapens willen zetten, in de hoop dat dan criminelen ook geen wapens meer hebben?
en daarbij, het is al vaker bewezen dat tor ook niet zo anoniem is als velen denken, er zijn net dankzij tor en de fbi hun moeite daarin al veel pedofielen en andere criminelen opgepakt.

tor brengt anonimiteit naar degene die niet specifiek gezocht worden (dus journalisten die zich wat veiliger kunnen voelen, en mensen die doorheen censuur moeten geraken om berichtgeving uit te brengen over wat er ergens aan het gebeuren is), niet naar degene die hoog op de watchlists staan.

btw: ook facebook is bereikbaar via een tor adres, bv...
en als je dat wil verbieden op basis van "het kan voor criminelen dienen" ... doei beveiliging op de gsm, encryptie op de pc/gsm, encryptie in berichten,
voip die niet d'office afgeluisterd kan worden, en laat ons bevelschriften ook maar aan de kant schuiven en eender welke overheidsinstantie altijd toegang geven tot alle gegevens (dat zal de fiscus zeker ook wel apprecieren)
ooit zal hier iets nuttigs staan

UB_16779
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor UB_16779 » 11 Jan 2017, 12:32

Bedankt voor de uitgebreide reacties, ik ben nog enthousiaster om er aan te beginnen nu :-)

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3095
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 425 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Tim.Bracquez » 11 Jan 2017, 17:45

Let gewoon op, tor relays krijgen vaak DDoSen over zich. En je ip komt op publieke lijsten die vaak extra bad reputation points oplevert. Cloudflare schotelt je dan vaak een captcha voor afhakelijk van site security instellingen.
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor nickz » 11 Jan 2017, 17:54

eensteven schreef:Bedankt voor de uitgebreide reacties, ik ben nog enthousiaster om er aan te beginnen nu :-)

Doe wat je niet laten kan... Help criminelen en pedofielen maar om met hun walgelijke zaakjes weg te komen en draag er de consequenties van... :roll:

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1080
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor gm123 » 11 Jan 2017, 18:32

Zucht, negeer anders volledig alle pro-argumenten en blijf je maar blindstaren op het feit dat criminelen het ook kunnen gebruiken. :roll: Wil je eens weten hoeveel criminelen een VPN gebruiken? Wil je dat ook verbieden? Als jouw antwoord nee is, ben ik wel eens benieuwd naar je uitleg hoe een VPN (betaalt met geanonimiseerde bitcoins, zonder logging) verschillend is van tor. Indien het antwoord ja is, tja, da's gewoon erg dom en naïef.

Je moet als crimineel trouwens enorm dom zijn om het nog te gebruiken sinds er technieken zijn om tor verkeer te de-anonimiseren en het momenteel onder een enorm vergrootglas ligt. Dat neemt niet weg dat het wel een goed systeem is om je verkeer te verstoppen voor alle legitieme redenen die hierboven aangehaald zijn.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor nickz » 11 Jan 2017, 19:02

VPN-aanbieders zouden dan ook verplicht moeten worden om logs en identificatiegegevens van hun klanten bij te houden (en géén betalingen aanvaarden via Bitcoin, nog zoiets dat zeer populair is in criminele middens!). Mensen die een VPN gebruiken voor een legitieme reden zullen daar geen last van ondervinden. Dom en naïef is dat helemaal niet; iemand die criminelen helpt om met hun vuile zaakjes weg te komen noemt men een medeplichtige!!

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 11 Jan 2017, 19:05

Tim.Bracquez schreef:Let gewoon op, tor relays krijgen vaak DDoSen over zich. En je ip komt op publieke lijsten die vaak extra bad reputation points oplevert. Cloudflare schotelt je dan vaak een captcha voor afhakelijk van site security instellingen.


dit zou idd een van de grotere minpunten zijn om het niet te doen: veel sites gaan tor nodes blokkeren, waardoor je misschien zelf op een gegeven moment ergens niet meer aan kan.
al denk ik dat dat probleem nog relatief mee kan vallen gezien we in belgie dynamische ip's hebben.

@nickz: ik ga niet veel moeite verspillen want ik weet dat jet niet openstaat voor discussies, maar het probleem kan dus perfect aangepakt worden over de rest van het internet (tor kan geblokkeerd worden op legitieme sites... maar als jij al denkt dat tor enkel voor criminelen is, hoop ik iig dat je geen facebook account hebt... want dan hebben criminelen jou gegevens zomaar!)

edit: nog even... jij hebt dus ook GEEN ENKELE mp3 of film gedownload? IN JE GEHELE leven? of ben je nog hypocrieter dan dat ik al denk?
ooit zal hier iets nuttigs staan

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3274
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 284 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor CCatalyst » 11 Jan 2017, 19:09

nickz schreef:Dom en naïef is dat helemaal niet; iemand die criminelen helpt om met hun vuile zaakjes weg te komen noemt men een medeplichtige!!


Medeplichtig zijn vereist echter wel een "middel (te) hebben verschaft, die tot de misdaad of het wanbedrijf (heeft) gediend, wetende dat ze daartoe zouden dienen" en dat laatste is moeilijker hard te maken dan je zou denken. Als tor relay owner weet je immers nooit zeker wie je relay gebruikt en waarom, en je kan ook niet met 100% zekerheid zeggen dat je relay voor een misdrijf gebruikt gaat worden. Een vermoeden is niet voldoende. Maw, ik zie nog niet snel Tor relay owners op de strafrechtbank verschijnen.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 11 Jan 2017, 19:21

CCatalyst schreef:Maw, ik zie nog niet snel Tor relay owners op de strafrechtbank verschijnen.


omdat ze in beginne ook gewoon zelf geen fout begaan... maar ik denk dat het in de USA wel anders was,
dacht dat daar de fbi ook al achter een paar relay owners aan was gegaan in hun operaties tegen onder meer silk road (ja nickz, dat was een illegale marktplaats... proficiat, en kijk hoeveel tor helpt voor zo'n zaken... ze zijn gewoon opgerold)

tor willen verbieden omdat het crimineel kan gebruikt worden is trouwens absurd als je bedenkt dat (in theorie) youtube dat ook is...
jij hebt immers nooit de rechthebbende betaald... en er zijn uploaders die er films opzetten... dus volgens nickz mag je een crimineel niet helpen,
wat zoveel wil zeggen als: youtube (en eender welke videostreaming site) moet weg.

gelukkig dat nickz het niet voor het zeggen heeft, of we zouden allemaal ons loon aan het verdoen zijn op cafe (hama wacht... dan krijg je mss alcoholisme, en dat mag ook niet (mag je niet actief aan meehelpen)... dus dan doen we ook voor de zekerheid de cafes maar dicht).


aan TS:

- pro: voor jou persoonlijk, niet veel (behalve de wetenschap dat je mogelijks mensen helpt die lijden onder dictatuur/censuur/gevoelige info waarop wij recht hebben willen verspreiden)
- con: mogelijk websites waar je niet meer op zou geraken, in het visier van het gerecht raken (onwaarschijnlijk, en niets waarvoor ze je kunnen aanklagen), iets tragere verbinding als je relay vaak gebruikt zou worden
ooit zal hier iets nuttigs staan

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor nickz » 11 Jan 2017, 20:19

Splitter schreef:behalve de wetenschap dat je mogelijks mensen helpt die lijden onder dictatuur/censuur/gevoelige info waarop wij recht hebben willen verspreiden

en dat je meehelpt aan de seksuele uitbuiting van onschuldige kinderen door ranzige kinderporno via jouw servertje door te sluizen... :puke:
Ik zou 's nachts niet goed meer kunnen slapen met die gedachte, maar ja, wie ben ik... een domme, naïeve ziel volgens sommigen hier!! :roll:

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3095
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 425 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Tim.Bracquez » 11 Jan 2017, 22:35

PS: als ISP heb ik al informatie ivm een tor relay moeten doorgeven, wie dat ip had (dedicated server) op welk uur...
Dus die persoon zal mooi bezoek van politie gehad hebben... ze wisten dat het over Tor ging en heb hun een beetje moeten uitleggen hoe het werkte zodat ze met niet teveel geweld binnen vielen :)

Sinds dan gewoon hier heel tor als "niet toegstaan" opgenomen omdat het risico te groot is. Ook door de vele DDoS aanvallen.

Toch een klein maar zeker risico aan verbonden.
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

Gebruikersavatar
bitbite
Premium Member
Premium Member
Berichten: 551
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor bitbite » 11 Jan 2017, 22:58

Tenzij ik erover gelezen heb heeft nog niemand het verschil gemaakt tussen een relay en een exit node.
Een relay draaien helpt het netwerk gedeeltelijk vooruit, maar je maakt enkel versleutelde verbindingen met anderen om traffic door te geven. Dat is dus quasi risicoloos en lijkt me goed te doen op een raspi.

Het draaien van exit nodes doet me denken aan deze quote:
I worry about my child and the Internet all the time, even though she's too young to have logged on yet. Here's what I worry about. I worry that 10 or 15 years from now, she will come to me and say 'Daddy, where were you when they took freedom of the press away from the Internet?'
(quote van Mike Godwin, Electronic Frontier Foundation)

Tor heeft zelf een FAQ opgesteld die de morele vraag behandeld, iets voor nickz om zich in op te winden: https://www.torproject.org/docs/faq-abuse.html.en

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor ITnetadmin » 11 Jan 2017, 23:36

Ah, een paar keer "kinderporno" en "won't somebody think of the children" roepen is genoeg reden om alles te verbieden dat enigszins kan misbruikt worden?
Onzin, dus. Emotionele chantage argumenten van het ergste soort zijn dat.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 11 Jan 2017, 23:49

nickz schreef:
Splitter schreef:behalve de wetenschap dat je mogelijks mensen helpt die lijden onder dictatuur/censuur/gevoelige info waarop wij recht hebben willen verspreiden

en dat je meehelpt aan de seksuele uitbuiting van onschuldige kinderen door ranzige kinderporno via jouw servertje door te sluizen... :puke:
Ik zou 's nachts niet goed meer kunnen slapen met die gedachte, maar ja, wie ben ik... een domme, naïeve ziel volgens sommigen hier!! :roll:


tgoh, mooi selectief gelezen en niet gereageerd op de vraag of jij dan nog nooit wat gedaan hebt zoals een mp3tje downloaden... zwaar hypocriet dus wss.
zijn er zaken op tor die er beter niet zouden zijn? ja, net zoals "in de echte wereld"... sterker nog, het probleem komt vanuit de échte wereld,
niet vanuit een technologie zoals tor!
dus ipv pijlen te richten op een technologie, die losstaat van hoe sommigen het gebruiken (anders zou je dus ook géén wapens mogen hebben of ze zouden enkel door politie gebruikt worden, geen gsm want ja die drugsdeal, etc etc...) kan je beter je klaagzang richten aan de fysieke wereld en daar iets proberen te verbeteren.

problemen aanpakken door te doen alsof je neus aan het bloeden is en je ogen te wenden naar iets dat enkel het probleem verlegt, is zowel naief als dom (en ja, daarmee bevestig ik mijn mening over je voor moest je nog twijfelen)

Tim.Bracquez schreef:PS: als ISP heb ik al informatie ivm een tor relay moeten doorgeven, wie dat ip had (dedicated server) op welk uur...


dacht ik wel dat ze dat opvragen... maar was het dan niet een exit node ipv een relay? gezien een relay in principe op het tor netwerk zou blijven,
en dus (minder) traceerbaar zou zijn?

bitbite schreef:Het draaien van exit nodes doet me denken aan deze quote:

I worry about my child and the Internet all the time, even though she's too young to have logged on yet. Here's what I worry about. I worry that 10 or 15 years from now, she will come to me and say 'Daddy, where were you when they took freedom of the press away from the Internet?'


die quote heb ik ooit nog zien passeren en is érg van toepassing op het internet... meer en meer, maar als het aan mensen zoals nickz zou liggen,
dan is die vraag niet meer relevant, want dan zou over 10 jaar internet terug enkel voor militaire doeleinden zijn (net zoals het ooit begon)

ITnetadmin schreef:Ah, een paar keer "kinderporno" en "won't somebody think of the children" roepen is genoeg reden om alles te verbieden dat enigszins kan misbruikt worden?
Onzin, dus. Emotionele chantage argumenten van het ergste soort zijn dat.


dat is het mom van alles sinds dutroux, het blijkt een érg efficiente manier te zijn om mensen te brainwashen zodat ze niet verder kijken en inleveren wat men wil (net zoals terrorisme dat nu trouwens ook is, werkt ook goed voor mensen blindelings te doen zwijgen en accepteren wat men ze inlepelt)

ik zal het zo zeggen: hitler won door manipulatie en verloor door geweld... maar de ergste vijand zal winnen door manipulatie alleen, en je zal het ofwel niet zien aankomen ofwel gedoemd zijn het te zien aankomen maar niet te kunnen veranderen.

paar quotes waar ik dan aan denk:

einstein schreef: “Few are those who see with their own eyes and feel with their own hearts.”

oscar wilde schreef:"A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world"
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3095
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 425 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Tim.Bracquez » 12 Jan 2017, 12:23

Splitter schreef:dacht ik wel dat ze dat opvragen... maar was het dan niet een exit node ipv een relay? gezien een relay in principe op het tor netwerk zou blijven,
en dus (minder) traceerbaar zou zijn?

Exit nodes waren al langer geblokeerd, de klant krijgt van zodra ze een exit node configureren een melding dat dit niet mag en 24 uur later is het ip geblokkeerd als die niet weg is. Daarom leek het me gewoon een relay te zijn. Nu is het gewoon "no policy" voor tor.
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

dovo
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor dovo » 13 Jan 2017, 12:06

De federale politie weet ondertussen wel wat tor is, en behandelen exit-node ip's ook als 'anoniem' en niet als eigenaar aansprakelijk.
Maar ga dat nu niet draaien open een gewone residentiële lijn, dat is gewoon problemen zoeken.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3095
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 425 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Tim.Bracquez » 13 Jan 2017, 12:11

dovo schreef:De federale politie weet ondertussen wel wat tor is.

Spijtig genoeg kan ik je vertellen dat door werkdruk (of onwetendheid) vaak de verkeerde huiszoekingsbevelen worden afgeleverd en dat ze op het bedrijfsadres alles staan om te draaien voor info over een IP adres te weten. Geloof me, zo'n dingen wil je vermijden :-)
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

UB_16779
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor UB_16779 » 14 Jan 2017, 11:41

Nog een bijkomend vraagje, "Tor's uptime is 18:00 hours [...] I've sent 13.33 GB and received 13.27 GB.", wordt dat teveel onder FUP Scarlet?

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4684
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 340 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 766 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Tomby » 14 Jan 2017, 15:10

gm123 schreef:Wil je eens weten hoeveel criminelen een VPN gebruiken? Wil je dat ook verbieden?


En waarom zet TS dan geen VPN service op ?
Ik begrijp uit deze hele thread nog steeds niet waarom TS dit überhaupt zou willen doen. Hij heeft er zelf totaal niets bij te winnen, maar riskeert wel allerhande gevolgen als hij dit doet. Lijkt me een soort misplaatst altruïsme. Er zijn toch ongetwijfeld wel andere -minder shady- zaken waar je je computing resources kunt aan schenken als je dat wil.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 14 Jan 2017, 15:44

misschien omdat tor -met al zijn nadelen en beperkingen- toch een mooi staaltje technologie is?
of om zo ontkenning te hebben voor wat TS zelf zou downloaden qua films ofzo?
of gewoon als proefprojectje "omdat het kan" ?
of om iets te steunen dat als idee heeft om anderen (censuur, persvrijheid) te helpen ?
....

trouwens: een vpn opzetten is meer werk, meer moeite, en minder "return on investment" dan een tor node:
je moet namelijk dat opzetten, openzetten, zelf verkondigen dat iedereen dat kan gebruiken, ....

onthou dat er ook veel mensen zijn die geld geven aan goede doelen... en dat er veel van die doelen zijn waar het geld toch nét ergens anders terechtkomt als die mensen hoopten.
wil echter niet zeggen dat je geen geld meer mag schenken, goede doelen niet meer mogen, of jij je niet goed mag voelen met dat beetje dat jij (denkt) te helpen.

en nog eens wat betreft tor en criminaliteit: als dat eens een keer allemaal tegoei en in het echt (de fysieke wereld dus) aangepakt zou worden (met inbegrip van alle corruptie en dergelijke), dan is criminaliteit online (tor of niet) ook veel minder een issue...
ooit zal hier iets nuttigs staan

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor nickz » 14 Jan 2017, 15:52

Tomby schreef:Ik begrijp uit deze hele thread nog steeds niet waarom TS dit überhaupt zou willen doen. Hij heeft er zelf totaal niets bij te winnen, maar riskeert wel allerhande gevolgen als hij dit doet. Lijkt me een soort misplaatst altruïsme. Er zijn toch ongetwijfeld wel andere -minder shady- zaken waar je je computing resources kunt aan schenken als je dat wil.

Laat hem doen, hij is duidelijk vastberaden. Als hij zichzelf allerlei problemen op de hals wil halen door zo'n louche zaakjes via zijn residentiële lijn te laten lopen, dan moet hij dat zelf maar weten... Ik hoop dat de federale binnenkort zijn woning ondersteboven keert.

Splitter schreef:en nog eens wat betreft tor en criminaliteit: als dat eens een keer allemaal tegoei en in het echt (de fysieke wereld dus) aangepakt zou worden (met inbegrip van alle corruptie en dergelijke), dan is criminaliteit online (tor of niet) ook veel minder een issue...

Omdat men criminelen en pedofielen eerst moet kunnen identificeren voordat men hen in de fysieke wereld kan aanpakken en laat Tor er nu net op gericht zijn om dat te verhinderen! Men kan nu eenmaal geen controles bij willekeurige mensen thuis gaan uitvoeren om te zien of er toevallig geen kinderporno op hun computer staat (encryptie wordt op dat vlak trouwens ook een steeds groter probleem).

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 14 Jan 2017, 15:56

@nickz: *geeuw*, antwoord eerst maar eens op mijn directe vragen aan jouw adres, of zwijg gewoon ipv in herhaling te vallen en niet verder na te denken.
ik ben er vrij zeker van dat de recente aanslagen in parijs en belgie bv niet door criminelen op tor waren... het gerecht kende ze zelfs vooraf...
en jij gaat nog steeds de schuld steken op zaken zoals tor ipv inefficientie. indoctrinated much? (of lid van scientology, mss)

The learner always begins by finding fault, but the scholar sees the positive merit in everything. - George Wilhelm Friedrich Hegel


@TS: voor zover ik weet is scarlet "echt limietloos" (FUP sinds 2008, limietloos sinds 2010, en als je threads er hierop nagaat is er precies nog nooit iemand dat ergens tegen een limiet is aangelopen.)
ooit zal hier iets nuttigs staan

UB_16779
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor UB_16779 » 02 Feb 2017, 13:38

Van Scarlet geen klachten voorlopig maar heb hem helaas toch maar terug opgedoekt omdat mijn broer geen Netflix meer kon zien (zoals remus dus al voorspeld had).

Misschien een dezer eens proberen als bridge (https://www.torproject.org/docs/bridges) te draaien om te voorkomen dat IP op zwarte lijst belandt of zou dat niets helpen?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor ITnetadmin » 02 Feb 2017, 14:11

Of een tweede router?
Die krijgt dan toch een andere IP.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1355
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 85 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 481 keer
Contact:

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor butskristof » 06 Feb 2017, 18:03

nickz schreef:(encryptie wordt op dat vlak trouwens ook een steeds groter probleem)

:eek: :eek: :eek:

Encryptie is een 'probleem'?? Sjeezus. Der heeft toch niemand geen zaken met wat ik naar mijn lief verstuur zeker? Waarom zou ik dat niet mogen encrypteren?
Verbiedt WhatsApp, Telegram, Twitter, ... dan ook maar ineens allemaal want 'die kunnen gebruikt worden door criminelen'?
Auto's ook ineens afschaffen want die kunnen gebruikt worden als vluchtmiddel?
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (2017)  iPhone XS  iPad Pro 11"  Watch Series 3

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2292
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor lacer » 06 Feb 2017, 21:08

En verbied ook maar ineens motorhelmen, daar kan je ook niet mee herkend worden bij misdrijven.
Waar staat in de wet geschreven dat je in het openbaar niet met een bivakmuts mag lopen? Als het ettelijke graden onder 0 vriest zou je dat maar al te graag aandoen :-)
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 3B + Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04

UB_16779
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor UB_16779 » 17 Feb 2017, 18:00

Splitter schreef:@TS: voor zover ik weet is scarlet "echt limietloos" (FUP sinds 2008, limietloos sinds 2010, en als je threads er hierop nagaat is er precies nog nooit iemand dat ergens tegen een limiet is aangelopen.)
Over 500 GB gegaan en daardoor op 3 mbps profiel gezet helaas :-(

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 402 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor Splitter » 17 Feb 2017, 18:33

eensteven schreef:
Splitter schreef:@TS: voor zover ik weet is scarlet "echt limietloos" (FUP sinds 2008, limietloos sinds 2010, en als je threads er hierop nagaat is er precies nog nooit iemand dat ergens tegen een limiet is aangelopen.)
Over 500 GB gegaan en daardoor op 3 mbps profiel gezet helaas :-(


hmm, opvallend... er was NIETS terug te vinden van FUP, maar nu met hun poco loco zever idd wel.
nu kan je overal terug vinden dat er 500GB limiet is (en ze zullen wel geld geroken hebben, want je kan 500gb bijkopen voor 5 euro).
misschien toch eens kijken naar je contract of daar iets te vinden is van een FUP of limiet? want denk dat ze je gewoon aan de nieuwe spelregels hebben gebonden nu (ook al heb je een contract van voor poco loco)
ooit zal hier iets nuttigs staan

lanadekat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 863
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: Mag ik tor relay draaien

Berichtdoor lanadekat » 17 Feb 2017, 18:47

Splitter schreef:
eensteven schreef:
Splitter schreef:@TS: voor zover ik weet is scarlet "echt limietloos" (FUP sinds 2008, limietloos sinds 2010, en als je threads er hierop nagaat is er precies nog nooit iemand dat ergens tegen een limiet is aangelopen.)
Over 500 GB gegaan en daardoor op 3 mbps profiel gezet helaas :-(


hmm, opvallend... er was NIETS terug te vinden van FUP, maar nu met hun poco loco zever idd wel.
nu kan je overal terug vinden dat er 500GB limiet is (en ze zullen wel geld geroken hebben, want je kan 500gb bijkopen voor 5 euro).
misschien toch eens kijken naar je contract of daar iets te vinden is van een FUP of limiet? want denk dat ze je gewoon aan de nieuwe spelregels hebben gebonden nu (ook al heb je een contract van voor poco loco)

Dit is al ongeveer een jaar zo, je mocht gratis opzeggen toen ze het op de factuur vermeldden. Maar ze passen de limiet van 500GB nog niet lang toe.


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast