Te traag Scarlet Internet

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 31 Jan 2016, 16:18

Hallo

Als sinds 2005 ben ik voor mijn internetverbinding klant bij Scarlet (eerst academic broadband, fulladsl). Ik heb het basisabonnement Internet ADSL waarmee ik theoretisch 12/0.6 zou moeten halen. Helaas is dit altijd al 6/0.6 geweest. Deze laatste snelheden haal ik gelukkig altijd wel. Ik heb al een 2tal keer gebeld om te vragen of ze eventueel mijn profiel konden aanpassen maar ze beweren steeds dat dat niet kan. Ik begrijp dat de sleutel hiervoor bij Proximus ligt maar toch geef ik niet op. Ik woon op 300m. van de ROP. Hieronder mijn cijfers. Ik denk dat die wel OK zijn.
Kan hier echt niets aan gedaan worden? Men probeert mij een VDSL ( aan te smeren maar dat kost mij 10 euro meer per maand. Ik kan eventueel overschakelen naar telenet voor 2 euro per maand meer maar daar zie ik wat tegenop omdat ik dan wat binnen-coax moet trekken.
Alvast bedankt voor een antwoordje!

Afbeelding
Afbeelding
Laatst gewijzigd door ferb op 31 Jan 2016, 16:34, 2 keer totaal gewijzigd.

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2564
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 234 keer
Uitgedeelde bedankjes: 524 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor bambipower » 31 Jan 2016, 16:24

wat betaal je nu?
de koe zegt boe

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 31 Jan 2016, 16:26

bambipower schreef:wat betaal je nu?

Nu betaal ik 25 euro.

DIBO
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 797
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor DIBO » 31 Jan 2016, 16:31

doe eens http://www.lijntest.be en plak de resultaten hier.
Voor 27,5€ heb je al Internet Start bij Proximus. Da's al direct een pak betere prijs/kwaliteit als je een deftige VDSL snelheid zou kunnen halen.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19131
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor krisken » 31 Jan 2016, 16:51

Zou in elk geval overstappen naar VDSL2.
ADSL heeft zn beste tijd gehad en men is nu volop bezig ADSL uit de LEX'en te kegelen.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2218
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor Tomsworld » 31 Jan 2016, 17:04

krisken schreef:Zou in elk geval overstappen naar VDSL2.
ADSL heeft zn beste tijd gehad en men is nu volop bezig ADSL uit de LEX'en te kegelen.


Adsl zal wel nog een tijd bestaan, ze kunnen het leveren vanop dezelfde kaarten als vdsl2 (laatste keer dat ik de datasheet bekeek) maar op zich is het absurd, want he tis gewoon commercieel goedkoper.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19131
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor krisken » 31 Jan 2016, 17:09

Helaas : in centrales waar nog ADSL klanten actief zijn blijven ze dit aanbieden, maar er zijn LEX'en en LDC's waar geen enkele ADSL klant nog op zit. Daar kan je het vergeten : enkel en alleen VDSL2 komt daar nog.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15602
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor philippe_d » 31 Jan 2016, 19:22

krisken schreef:Daar kan je het vergeten : enkel en alleen VDSL2 komt daar nog.

Alle ROPs zijn uitgerust met "multi-DSL" kaarten, die zowel VDSL2 (Annex B) als ADSL2+ (Annex A) aankunnen.
Proximus heeft deze keuze gemaakt, juist omdat na de sluiting van de LEXen, ADSL zou kunnen geleverd worden vanuit de ROP's.

Het zou mij dus verwonderen dat je geen ADSL meer kan krijgen als jouw LEX toevallig gesloten is.

Het heeft natuurlijk geen zin voor Proximus klanten om ADSL te bestellen, gezien je dezelfde prijs betaalt, onafhankelijk van de technologie (ADSL, VDSL, FTTH)
Maar bij de OLO's bestaan er nog goedkopere ADSL abbo's...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19131
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor krisken » 31 Jan 2016, 19:33

Klopt volledig maar noem mij één klant die daar op zit :-)
Proximus wilt net zoveel mogelijk mensen van ADSL af (ook bij de OLO's). Is op persconferentie vorig jaar duidelijk gezegd.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 01 Feb 2016, 15:43

bedankt voor de antwoorden. ik ben aan het nadenken om te gaan naar internet start van proximus. hier zijn ook geen kosten voor raw copper. ik vind het wel jammer dat men mijn huidige verbinding niet wil/kan aanpassen zodat ik wel op 12mbps zit. voor mij ruim voldoende.

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 02 Feb 2016, 15:15

Voor de zekerheid. Voldoet mijn huidige router nog om een proximus start binnen te halen? Ik heb een fritzbox 7390 met nieuwste firmware.
Ik dien geen toestel van Proximus te huren/kopen? Ik hoop alleszins van niet want ik heb geen plaats meer in mijn kastje.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15602
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor philippe_d » 02 Feb 2016, 17:09

krisken schreef:Proximus wilt net zoveel mogelijk mensen van ADSL af (ook bij de OLO's). Is op persconferentie vorig jaar duidelijk gezegd.

Of Proximus dat wilt of niet maakt niets uit, als een OLO een ADSL lijn bestelt, dan moet PX die leveren, toch?
Hun eigen klanten gaan ze vanzelfsprekend op VDSL2 zetten, gezien zelfde prijs....

Zolang er bij de OLO's ADSL formules bestaan, die goedkoper zijn dan VDSL2?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 217 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor nickz » 02 Feb 2016, 17:24

Men zou in principe die ADSL-klanten toch op VDSL2 kunnen zetten, maar dan met een cap op de snelheid (mits ze beschikken over een geschikte modem).

@ferb: Je Fritzbox 7390 is niet goedgekeurd door Belgacom, dus indien vectoring actief zou zijn op jouw ROP, dan zal je op een vectoring fall-back profiel worden gezet (= traag internet!). Als je een abonnement neemt bij Belgacom, dan zal je echter gratis een b-box 3 modem in bruikleen krijgen (dus geen huur). Je kan dan zelf kiezen of je die zelfstandig gebruikt of in combinatie met de Fritzbox.

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 17 Feb 2016, 20:31

Hallo

Vandaag werd mijn proximus start geactiveerd. Hier mijn sagem-tool-resultaten:

17-02.PNG

Ik zit blijkbaar op een 50/10 profiel. De resultaten van mijn speedtest zijn wel slechts 20/4? Moet ik nog wat geduld hebben of neem ik best contact op met de helpdesk?

ljd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 15 Mar 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ljd » 17 Feb 2016, 21:25

Zit je op WiFi?

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 17 Feb 2016, 22:29

ljd schreef:Zit je op WiFi?


Nee. Bekabeld.

ferb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 31 Jan 2016
Bedankt: 1 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor ferb » 18 Feb 2016, 21:40

Ondertussen al opgelost! Het probleem ligt bij een powerline die in een stekkerdoos zit. Ik haal tot 48/4 zonder powerline.
Zou die snelheid nog omhoog gaan. Ik lees hier vanalles rond DLM maar ik heb geen idee of die bij mij ook zal passeren :-).

DIBO
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 797
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Te traag Scarlet Internet

Berichtdoor DIBO » 18 Feb 2016, 23:13

Met een Noise Margin van 20,5 kan het bijna niet anders dat je DLM verhogingen gaat krijgen, richting 85 met een beetje geluk.


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast