v5 compact decoder wil niet werken

seppe
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor seppe » 02 Mei 2020, 14:36

Ik heb zopas een decoder v5 mini gekocht en probeer deze te laten werken op mijn slaapkamer, maar helaas....

Ik ga eerst mijn opstelling verduidelijken: fritz!box 7360v1, scarlet one abbo.
Vorige decoder v4b had de geest gegeven... dus kocht ik een andere decoder en heb v5 compact gekocht. Maar die geeft steeds aan de verbinding met modem tot stand wordt gebracht.
De decoder in living(v5) zit op lan3 en die van slaapkamer op lan4: ik heb die utp's al gewisseld, living lan4 en slaapkamer lan3... maar decoder van slaapkamer wil niet werken... Die van living doet het gewoon, dus utp kabel is goed.
Ik ben decoder v5 mini bij iemand die proximus had gaan testen en daar werkt die wel: dus decoder is in orde.

Ik heb in een ander topic hier iets gelezen van vaste bridge en dynamic bridge... Dus heb ik mijn fb op dynamic bridge gezet(provider op proximus ipv proximus with tv) en dan werken de beide decoders niet; v5 en de v5mini niet. Internet, wifi en telefoon(dect) werkte allemaal wel....
Dus heb ik fb maar terug op proximus with tv(vaste bridge) gezet en nu werkt alles terug behalve die verdomde v5 mini decoder :p. Hij start op, maar na software opstart zoekt die verbinding en daar geeft die zoals van in het begin al aan dat verbinding met modem niet gemaakt kan worden...


Heeft iemand nog een tip of kan iemand me helpen?

technieker
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 245
Lid geworden op: 02 Jun 2009
Bedankt: 66 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor technieker » 02 Mei 2020, 15:28

Als je de nieuwe decoder op LAN3 aansluit werkt het dan ?

glda19
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor glda19 » 02 Mei 2020, 16:26


seppe
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor seppe » 02 Mei 2020, 17:14

technieker schreef:Als je de nieuwe decoder op LAN3 aansluit werkt het dan ?


ik heb de utpkabels gewisseld aan fb, dus nee decoder v5mini werkt niet op lan4 en niet op lan3...

genksta
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 16 Mei 2006
Bedankt: 6 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor genksta » 02 Mei 2020, 17:52

De mini wordt niet ondersteund op een Scarlet lijn. Ze plaatsen daarom enkel de normale V5 bij nieuwe installaties.

MrBlueSky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 490
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor MrBlueSky » 02 Mei 2020, 18:57

Wat genksta vertelt, klopt absoluut niet.
Scarlet ondersteunt het gebruik van de V4 decoder , de V5 decoder en de V5 compact decoder, zoals je hier kan lezen.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2490
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 211 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor Tomsworld » 02 Mei 2020, 19:33

Maar de v5 modellen werken toch niet meer in Bridged mode, deze dienen in fully routed setup te zitten. Dus niet meer ondersteund op een fritzbox. Heeft TS de originele modem niet meer van scarlet ?

BBOX3 plaatsen daarop de decoders aansluiten -> poort naar de wan van je fritz en daarop je pppoe opbouwen ?

seppe
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor seppe » 03 Mei 2020, 11:59

Tomsworld schreef:Maar de v5 modellen werken toch niet meer in Bridged mode, deze dienen in fully routed setup te zitten. Dus niet meer ondersteund op een fritzbox. Heeft TS de originele modem niet meer van scarlet ?

BBOX3 plaatsen daarop de decoders aansluiten -> poort naar de wan van je fritz en daarop je pppoe opbouwen ?


de decoder die in living staat is een v5 model; die werkt prima... ;)

er ligt hier al een 10j een bbox op zolder, dus geen bbox3... :p
ik ga geen extra (in mijn ogen slechtere) modem hangen als het zo zou moeten kunnen werken... ;)
Laatst gewijzigd door seppe op 03 Mei 2020, 12:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6032
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 346 keer
Uitgedeelde bedankjes: 378 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor MClaeys » 03 Mei 2020, 11:59

Tomsworld schreef:Maar de v5 modellen werken toch niet meer in Bridged mode, deze dienen in fully routed setup te zitten. Dus niet meer ondersteund op een fritzbox.

Ik gebruik de V5 mini op de Fritzbox hier thuis, weliswaar met Proximus, werkt perfect. De V6 werkt geloof ik niet meer op Fritzbox.
Ik heb nog een tweede liggen ook, maar die heb ik nog niet getest of aangesloten.
Moet Scarlet hem niet eerst activeren voor hij werkt?

seppe
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor seppe » 03 Mei 2020, 12:09

MClaeys schreef:
Tomsworld schreef:Maar de v5 modellen werken toch niet meer in Bridged mode, deze dienen in fully routed setup te zitten. Dus niet meer ondersteund op een fritzbox.

Ik gebruik de V5 mini op de Fritzbox hier thuis, weliswaar met Proximus, werkt perfect. De V6 werkt geloof ik niet meer op Fritzbox.
Ik heb nog een tweede liggen ook, maar die heb ik nog niet getest of aangesloten.
Moet Scarlet hem niet eerst activeren voor hij werkt?


Ik weet wat ze bij scarlet gaan zeggen: we geven geen ondersteuning want je hebt geen bbox...
Het hangt dus echt van de goodwill van de persoon die ik op die moment aan de telefoon ga hebben, vrees ik. Dus dat stel ik zo lang mogelijk uit om die te contacteren..

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6032
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 346 keer
Uitgedeelde bedankjes: 378 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor MClaeys » 03 Mei 2020, 22:11

Bbox inpuggen, laten activeren door Scarlet, Fritzbox terugzetten. Bbox krijgt zen login vanzelf mee dus er is zelfs geen config nodig om hem even te gebruiken.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16613
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 3022 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 840 keer
Contact:

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor philippe_d » 03 Mei 2020, 23:49

seppe schreef:Ik ben decoder v5 mini bij iemand die proximus had gaan testen en daar werkt die wel: dus decoder is in orde.

Blijkbaar werkt jouw decoder v5 mini dus wel in routed mode (B-box3) en niet in bridge mode (FritzBox LAN3/4)

In bridge mode moet de decoder rechtstreeks een IP adres krijgen van het IPTV platform.
Jouw decoder zit dus wel degelijk op de bridge (VLAN30), stuurt dus een DHCP request uit, maar krijgt geen geldig IP adres terug van het IPTV platform.
Ik neem aan dat het MAC adres van de decoder ergens in een database moet staan bij Proximus, en misschien is dit niet het geval met de nieuw uitgeleverde v5 mini's (idem met de v6) ??
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

seppe
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor seppe » 04 Mei 2020, 17:09

Decoder v5 mini werkt niet met fritz!box wil je zeggen? of is er een oplossing?

Acticagal
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 Mei 2012
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor Acticagal » 1 week 16 uur 5 minuten geleden (06 Aug 2022, 10:45)

Recent een V5 compact decoder ontvangen van Scarlet (ter vervanging van een defecte V3 decoder) en heb hetzelfde issue...

Decoder V5 compact werkt perfect als ik deze connecteer met de oude Sagem Fast 3463 modem, echter dan kom ik op een repair profiel van 7,5/0,5 terecht :cry:.

@Seppe: heb je ooit een oplossing gevonden om de V5 compact decoder te laten werken met een FritzBox en zo ja, hoe?

@Philippe_d: ik lees dat de decoders V6/V7 niet meer werken met een FritzBox. Voor de V5 compact vind ik niet direct uitsluitsel hierrond. Weet jij of de V5 compact kan werken met een FritzBox als modem?

seppe
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor seppe » 1 week 15 uur 3 minuten geleden (06 Aug 2022, 11:47)

Acticagal schreef:@Seppe: heb je ooit een oplossing gevonden om de V5 compact decoder te laten werken met een FritzBox en zo ja, hoe?


Nee, ik heb het niet kunnen oplossen....

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16613
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 3022 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 840 keer
Contact:

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor philippe_d » 1 week 13 uur 10 minuten geleden (06 Aug 2022, 13:41)

Acticagal schreef:@Philippe_d: ik lees dat de decoders V6/V7 niet meer werken met een FritzBox. Voor de V5 compact vind ik niet direct uitsluitsel hierrond. Weet jij of de V5 compact kan werken met een FritzBox als modem?

Zoals ik hierboven al schreef: ik denk dat de nieuwe uitgeleverde V5 decoders - net zoals de v6/v7 - alleen in "routed mode" werken?
Dus inderdaad niet compatibel met de (huidige) Frit!Box OS ?

Oplossing zou kunnen zijn:
Jouw lijn laten overzetten naar "single VLAN" ?
Normaal gebeurt dit automatisch als een nieuwe "internetbox" (b-box4) op de lijn gezet wordt.
Geen idee of je dit op een of andere manier kan forceren (of via een technieker)?

Ik heb vernomen dat er al postitive test resultaten waren met een Fritz!Box op een "single vlan" lijn met een decoder v7
Is wel een nieuwe configuratie in de provider instellingen van de Fritz!Box (VLAN20/DHCP ipv VLAN10/PPPoE).

Van zodra "single VLAN" verder uitgerold wordt, zal AVM ongetwijfeld wel de nieuwe configuratie als optie meegeven in de instellingen (toekomstige firmwares).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor TanknaT » 1 week 10 uur 48 minuten geleden (06 Aug 2022, 16:02)

Dit heb ik ook voorgehad.

Oplossing is tijdelijk een bbox3 plaatsen als modem ipv de Frizbox, de nieuwe decoder hiermee installeren, daarna uw Fritzbox terug plaatsen en dan zal uw nieuwe decoder ook werken op de Fritzbox.

Blijkbaar kan je een nieuwe decoder niet aanmelden met een Fritzbox.

Hetzelfde heb je als je een reset uitvoert op een decoder. Dan blijft de decoder hangen in het opstarten. Ook dat kun je oplossen door tijdelijk een Bbox3 als modem te plaatsen en daarna uw Fritzbox terug te plaatsen.

Vraag mij niet waarom dat zo is. De verklaring hiervoor laat ik aan de specialisten over.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1781
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 71 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: v5 compact decoder wil niet werken

Berichtdoor buthead » 5 dagen 15 uur 1 minuut geleden (08 Aug 2022, 11:49)

Werken die tv boxen bvb ook als je MV hebt met alleen internet?
Ik veronderstel van niet want geen tv
Internet = Mobile Vikings VDSL2
Telefonie/GSM = PX Mobiel
TV = PX pickx + Netflix + Disney+


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast