Fritzbox 7360 doet raar

HONcircle
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor HONcircle » 06 Jan 2020, 17:27

Ik heb de Fritzbox 7360V2 met OS 6.52 al bijna 6 jaar.

Sinds 2 dagen herstart de Fritzbox zonder dat ik het vraag om de paar uren (geen stroomonderbrekingen) en kan ik de FritzFon App niet meer gebruiken (onderste rechthoek 'FRITZ!Box' kleurt groen, dus in orde; bovenste rechthoek 'Telephony' kleurt of geel of rood).

Voor de rest lukken surfen, VPN verbindingen maken enz wel.
Zou het kunnen dat mijn Fritzbox versleten of defect is?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor MarkDM » 06 Jan 2020, 19:17

Het zou kunnen dat de voedingsadapter versleten is. Dat komt veel voor.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15206
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2652 keer
Recent bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 726 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor philippe_d » 07 Jan 2020, 09:53

Inderdaad.
De voedingsadapter voor de 7360v2 is waarschijnlijk eentje van 1.0A of 1.4A (12V=).
Koop liefst een adapter die iets meer vermogen heeft, bijvoorbeeld 2.0A of 2.5A (12V=).
Vooral indien je bijvoorbeeld nog een toestel gebruikt die aan de USB poort hangt.

Indien dat niet werkt, kan je eens proberen met een volledige werkreset.
En indien mogelijk de instellingen manueel terug ingeven in plaats van de opgeslagen configuratie terug in te lezen.
Geen populaire maatregel, gezien het nogal wat werk is om alles opnieuw in te geven (paswoorden etc).

Je kan alle aanmeldingen (users, paswoorden) in plain text afdrukken via https://www.mengelke.de/Projekte/FritzBoxJSTool
Dat maakt het wat eenvoudiger om alles opnieuw in te geven.

Wat je ook kan doen is het telefoonboek nog eens apart back-uppen (XML formaat), zodat je dan toch het hele telefoonboek kan recupereren...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

HONcircle
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor HONcircle » 07 Jan 2020, 17:39

Opnieuw 1-2 willekeurig herstart de Fritzbox.
Zoals ik eerder aangaf, de Fritzfon app werkt niet meer. Vreemd genoeg, als ik me op een ander netwerk bevind en met deze Fritzbox verbind via een VPN, dan werkt de Fritzfon weer wel.

Sinds een aantal weken hangt inderdaad een USB stick aan de Fritzbox. Ik hem deze verwijderd en de Fritzbox herstart.
De voedingsadapter is 1,4 A.
UPDATE: Na de voeding te hebben uitgetrokken en de modem te hebben herstart kan ik niet meer verbinden via VPN (IP adres werd ge-update op mijn telephoon, 3 keer gecontroleerd). Doch zelfs op een ander netwerk ziet de MyFritz app de gemiste oproepen.

Ik begin mij af te vragen of mijn Fritzbox misschien versleten zou kunnen zijn.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1771
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 124 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor Sinna » 07 Jan 2020, 18:46

Zoals Philippe_D al aangegeven heeft, is de kans groot dat de voeding gaar is.
Probeer eens met een andere en liefst wat zwaardere voeding, zeker nu je aangeeft er nog een USB-device aan vast te hangen.
Computer(k)nul

HONcircle
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor HONcircle » 07 Jan 2020, 18:57

Sinna schreef:Zoals Philippe_D al aangegeven heeft, is de kans groot dat de voeding gaar is.
Probeer eens met een andere en liefst wat zwaardere voeding, zeker nu je aangeeft er nog een USB-device aan vast te hangen.


De USB stick heb ik reeds verwijderd.
Maar zou dan de voeding aan de basis kunnen liggen van de problemen met de Fritz Fon app en dat VPN verbindingen tot stand brengen niet meer lukken?

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1771
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 124 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor Sinna » 07 Jan 2020, 19:15

Een slechte voeding is als een kapotte autobatterij: niets van de electronica is nog betrouwbaar...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 37 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor TanknaT » 08 Jan 2020, 10:00

Sinna schreef:Probeer eens met een andere en liefst wat zwaardere voeding,


Een voedingsadapter van de vroeger veel gebruikte BBox2 kan je prima gebruiken voor een Fritzbox.
Die zijn 12V; 1,5A.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

HONcircle
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor HONcircle » 08 Jan 2020, 18:25

Vreemde dingen terwijl ik niet eens actief was. Toestel was op het netwerk, maar niemand gebruikte hetwerk tijdens die uren)
Bijlagen
fritz.png

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15206
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2652 keer
Recent bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 726 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor philippe_d » 08 Jan 2020, 21:49

Niets om je zorgen over te maken.
Jouw smartphone is verbonden met jouw Fritzbox, en UPnP staat aan: een of andere App tracht op internet te komen, en de Fritzbox opent automatisch een poort (en sluit die weer).
Je kan UPnP voor dit apparaat uitzetten (Thuisnetwerk 》Netwerk 》Zelfstandige vrijgaven voor dit apparaat toelaten UITVINKEN
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

criminala
Plus Member
Plus Member
Berichten: 203
Lid geworden op: 24 Jul 2010
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor criminala » 09 Jan 2020, 11:49

Ik heb dat ook gehad op mijn 7360 . bleef maar uit zichzelf herstarten .
de tijden tussen een herstart werden korter en korter .

uiteindelijk startte hij totaal niet meer op , ook niet met een andere adapter . Heb hem weg gegooid . dat was al na 3-4 jaar bij mij zelfs .

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15206
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2652 keer
Recent bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 726 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor philippe_d » 09 Jan 2020, 13:36

Weggooien na 3-4 jaar is toch zonde voor een apparaat waarop je 5 jaar fabrieksgarantie krijgt :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5554
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor Jack Daniels » 09 Jan 2020, 15:01

Toevallig staat hier een (gewhiteliste) FB7490 te koop op het forum. De mijne :angel:
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

HONcircle
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor HONcircle » 09 Jan 2020, 22:44

criminala schreef:Ik heb dat ook gehad op mijn 7360 . bleef maar uit zichzelf herstarten .
de tijden tussen een herstart werden korter en korter .

uiteindelijk startte hij totaal niet meer op , ook niet met een andere adapter . Heb hem weg gegooid . dat was al na 3-4 jaar bij mij zelfs .


Ik heb alles geprobeerd. Sinds de kuren begonnen zijn is het deels gekalmeerd. Maar... VPN tot stand brengen lukt niet meer, heb mijn mobiel en router herstart, de VPN verwijderd en begonnen vanaf nul, tevergeefs. En de FritzFon app, soms werkt hij en soms doet hij het niet, hetgeen vroeger nooit een probleem was.
Vreemd: de MyOrange app werkt niet meer op mijn thuisnetwerk. Op 4G en op de wifi op kantoor (EDPnet VDSL) werkt de app probleemloos.

De Fritzbox op kantoor was na 3,5 jaar stuk. Deze nu thuis is na iets meer dan 5 jaren Alzheimer trekjes aan het vertonen.

Wat kan ik doen? Ik heb het internet dagelijks nodig voor professioneel gebruik? Is mijn Fritzbox aan het einde van zijn carrière?
Zou ik hem moeten vervangen? Zo ja, is de Fritzbox 7590 een goede keuze?

criminala
Plus Member
Plus Member
Berichten: 203
Lid geworden op: 24 Jul 2010
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fritzbox 7360 doet raar

Berichtdoor criminala » 10 Jan 2020, 08:35

philippe_d schreef:Weggooien na 3-4 jaar is toch zonde voor een apparaat waarop je 5 jaar fabrieksgarantie krijgt :-)


Inderdaad je hebt gelijk maar dit was een gekregen router bij een internet abonnement . Dus al geen aankoopbewijs .
En ik had die kapotte adapter ook al weggegooid omdat ik mijn eigen adapter gebruikte op het einde .

Zou me uiteindelijk teveel tijd gekost hebben dacht ik toen , om dat allemaal door een garantieprocedure te krijgen . En dat voor een routertje met een marktwaarde van rond de 50€ .


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast