TBF nodig, of niet ?

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3301
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 147 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Contact:

TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor Sasuke » 01 Mei 2019, 15:23

Hoi, maandag is de EDPNET lijn opgeleverd (VDSL XL - volgens lijntest was max. haalbaar). Als ik de lijnwaardes bekijk (zie onder), zit ik op profiel 17a met een 20/6 profiel. Op zich maakt het mij niet zoveel uit, want het is de backuplijn, maar ik vroeg me af of dit normaal is en ik nog op DLM moet wachten om vectoring te activeren, of is er meer aan de hand ?

linevalues_fb7530_peer.png
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

rmag
Pro Member
Pro Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 29 Nov 2008
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor rmag » 01 Mei 2019, 17:15


Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3301
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 147 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Contact:

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor Sasuke » 01 Mei 2019, 17:28

Bedankt :oops: ! mag slotje op dan ...
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

rmag
Pro Member
Pro Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 29 Nov 2008
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor rmag » 04 Mei 2019, 20:59

@ Sasuke
Any update? Ik ga ervan uit dat je snelheid (automatisch) verhoogd werd.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3301
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 147 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Contact:

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor Sasuke » 05 Mei 2019, 09:24

Hoi, er moest inderdaad een handmatige TBF opgestart worden door EDPNET, want de automatische procedure was mislukt blijkbaar. Dit verhoogde al direct de snelheid naar een 50/15 profiel. 2 dagen later had ik een 100/30 profiel. Dus ik ben tevreden :-)
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15080
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2605 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 717 keer
Contact:

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor philippe_d » 05 Mei 2019, 12:32

20/6 > 50/15 > 100/30 = zone 2.
Mijn tabelletje is nog steeds up-to-date :-D

@ Sasuke
Kan je eens je lijnwaarden posten? Gewoon benieuwd naar de max. waarden op deze afstand.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3301
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 147 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Contact:

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor Sasuke » 06 Mei 2019, 13:24

philippe, zie onder.

lijnwaardes_fntk_peer.png
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

johann
Plus Member
Plus Member
Berichten: 166
Lid geworden op: 18 Nov 2011
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor johann » 22 Mei 2019, 16:10

Excuses dat ik mijn vraagje hier even aan dit topic hang, maar ik vond het te gek om er een apart draadje voor te openen - thematisch past het immers.

Sinds enkele dagen ben ik overgestapt van Proximus naar EDPnet. Alles lijkt behoorlijk vlot te lopen, op enkele vreemde disconnects na (type 'port-error'). Dat, in combinatie uiteraard met de noodzakelijke configuratienoden en dus verwachtte resets, maakt dat ik nog geen connectie heb gehad die het langer dan 8 uur uitzingt. Misschien niets om me zorgen over te maken ('groeipijnen'?), maar ik ben toch even gaan kijken naar wat de FritzBox aan feedback oplevert.

Hieronder voorstelling van het spectrum. Dat lijkt er goed uit te zien, op die vreemde knik tussen 256 en 512 kHz na. Heeft dat iets te betekenen, of is dat als 'normaal te beschouwen'?

Schermafbeelding 2019-05-22 om 15.59.52.png


De overige waarden lijken me allemaal prima:

Schermafbeelding 2019-05-22 om 15.59.14.png


Alvast dank voor de kundige feedback!

GuntherDW
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 801
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 38 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Contact:

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor GuntherDW » 22 Mei 2019, 16:14

Die "vreemde knik" toont gewoon dat je ROP nog op de oude vectoring profielen werkt.
Dat kan verschillende redenen hebben, maar aangezien je nu al op 100Mbit zit gaat dat niet veel effect voor jou hebben als ze dat eindelijk aan kunnen zetten.

viewtopic.php?f=24&t=51035

EotT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 13 Sep 2010
Bedankt: 81 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: TBF nodig, of niet ?

Berichtdoor EotT » 22 Mei 2019, 16:53

Die vreemde knik betekend dat er nog adsl lijnen op de ROP aangesloten zijn. Op het moment dat al deze lijnen weg zijn, zal op dit deel ook vectoring kunnen worden toegepast, waardoor de kwaliteit van het signaal hier ook beter zal worden en de knik zal verdwijnen.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast