Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

rasman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 25 Apr 2007
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor rasman » 1 week 6 dagen 14 uur geleden (03 Jan 2022, 14:50)

Sedert 14 dagen moet ik alle dagen mijn fritzbox uit het stopcontact trekken om mijn DHCP werkende te krijgen.
Vroeger moest ik dat 1 of 2 per jaar doen.

Iemand een idee of hier nog iets aan te doen is ?

FritzOS 06.52 draait er op

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16278
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2935 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 795 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor philippe_d » 1 week 6 dagen 13 uur geleden (03 Jan 2022, 15:30)

Die 7360 is al een heel oud beestje :-( .

Wat je kan proberen is upgraden naar OS 06.87
http://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-736 ... /fritz.os/

Indien je op een DSL vectored lijn zit, moet je dan wel de "previous driver" aanvinken om een whitelisted driver te gebruiken (1.100.133.44).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.28, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

rasman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 25 Apr 2007
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor rasman » 1 week 6 dagen 12 uur geleden (03 Jan 2022, 16:55)

Thx Philip, kan ik proberen, maar als ik daar shit mee heb dan zit volledig zonder internet en ik werk van thuis dus ja....
Ik heb hem van 2015.

Alternatief zou dan zijn een 7530 te kopen. 110€ bij bol of 99€ bij EDPNET, maar kweet niet of dit alleen voor nieuwe klanten is of voor bestaande.

Iemand nog andere (goedkopere) oplossing ?

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 460
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 338 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor Joachim » 1 week 6 dagen 12 uur geleden (03 Jan 2022, 17:06)

Een 7530 kopen lijkt me geen slecht idee, je geeft aan dat je van thuis werkt, dus een backup toestel hebben lijkt me geen slechte investering (of als extra wireless access point). Die €99 is ook voor bestaande klanten trouwens. Het kan zijn dat een factory reset voldoende is om het probleem op te lossen, maar lijkt me het risico niet waard voor een toestel van 6 jaar oud.

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 427
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor TanknaT » 1 week 5 dagen 18 uur geleden (04 Jan 2022, 11:13)

Goedkoper is een tweedehands BBOX3 kopen. Die zijn soms heel goedkoop op de tweedehandsmarkt. Dan heb je ineens een reservemodem in huis.

Hoe is je PC verbonden met je modem. Draadloos of vaste kabel. Als het draadloos is kan je «Enable Guest Access» aanvinken in je «wireless» instellingen. Dan je eens proberen om te switchen tussen 2 wifi access toegangspunten om te zien of dat verschil maakt.

Heb je die problemen met al de PC's die met je modem verbonden zijn?
Laatst gewijzigd door TanknaT op 04 Jan 2022, 16:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

rasman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 25 Apr 2007
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor rasman » 1 week 5 dagen 18 uur geleden (04 Jan 2022, 11:18)

Ik heb het zowel met bezoek die komt en op de wifi wilt als met men vast bekabelde PC.
De Wifi van Fritzbox gebruik ik niet. Heb Ubiquity AP's hangen.


TanknaT schreef:Goedkoper is een tweedehands BBOX3 kopen. Die zijn soms heel goedkoop op de tweedehandsmarkt. Dan heb je ineens en reservemodem in huis.

Hoe is je PC verbonden met je modem. Draadloos of vaste kabel. Als het draadloos is kan je «Enable Guest Access» aanvinken in je «wireless» instellingen. Dan je eens proberen om te switchen tussen 2 wifi access toegangspunten om te zien of dat verschil maakt.

Heb je die problemen met al de PC's die met je modem verbonden zijn?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1845
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor MarkDM » 1 week 5 dagen 17 uur geleden (04 Jan 2022, 12:09)

Wij hebben hier hetzelfde fenomeen met een 7360V2. Hij zit wel nog op OS 06.52.
Regelmatig kan een toestel niet verbinden, meestal via wifi. Die wifi is niet van de Fritzbox maar TP-Link.

Overlaatst onze smart tv, een vrij nieuw toestel. Wou niet herverbinden via wifi met het netwerk. Met een kabel ging het direct.
Gsm van mijn vrouw wil soms ook niet connecteren.

Ik zal morgen een update doen.

Familie heeft mijn oude 7360v1 overgenomen. Die hebben dezelfde problemen. Als mijn vrouw daar komt wil haar gsm dikwijls niet verbinden.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1819
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 143 keer
Uitgedeelde bedankjes: 307 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor fredo66 » 1 week 5 dagen 14 uur geleden (04 Jan 2022, 14:29)

Hier gelukkig nog geen probleem met de 7360v1 en 6.31 os
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip EDPNET in en Megavoip uit - One+ - Roku3 - PS4Pro

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 427
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor TanknaT » 6 dagen 19 uur 48 minuten geleden (10 Jan 2022, 09:39)

MarkDM schreef:Wij hebben hier hetzelfde fenomeen met een 7360V2. Hij zit wel nog op OS 06.52.

Ik zal morgen een update doen.

.


Heb je dat ondertussen gedaan en heeft dat voor u het gewenste resultaat opgeleverd?
Het lijkt er wel op, tenzij dat ik iets niet goed gelezen heb, dat de problemen zich voordoen indien je niet rechtstreeks connecteert met de Fritzbox, of heb ik dat verkeerd begrepen.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

rasman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 25 Apr 2007
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor rasman » 6 dagen 19 uur 47 minuten geleden (10 Jan 2022, 09:41)

Mijn 7360 ligt ondertussen al op het containerpark.
Heb mij een 7530 op de kop kunnen tikken voor 40€.

Toch bedankt voor alle tips hier.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16278
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2935 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 795 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor philippe_d » 6 dagen 18 uur 10 minuten geleden (10 Jan 2022, 11:17)

rasman schreef:Mijn 7360 ligt ondertussen al op het containerpark.

Indien de WiFi nog OK was van de 7360 kon je deze een 2de leven als AP (in "mesh" met de 7530).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.28, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

rasman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 25 Apr 2007
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Fritzbox 7360 met DHCP die faalt

Berichtdoor rasman » 6 dagen 17 uur 59 minuten geleden (10 Jan 2022, 11:28)

Ik heb al Ubiquity AP's hangen.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten