Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

woete
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 09 Jun 2007
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

Berichtdoor woete » 18 Okt 2020, 17:47

Hoihoi,

Ik was vroeger klant bij Scarlet voor VDSL en TV, zowel thuis als op kantoor.
Omdat ik op kantoor geen TV keek, behalve de tour de france :-) , en omdat ik een hogere upload speed wou, ben ik naar edpnet gewisseld.
Tot grote tevredenheid, want het scarlet profiel 50/4Mbps was echt een beperkende facturen bij het opladen van werkbestanden.
Bij Edpnet kreeg ik eerst een 100/30Mbps profiel binnen op de modem, later een 100/35Mbps, tot grote tevredenheid. Ook de diverse speedtests over een lange termijn, halen deze snelheden min of meer.

Goed, ik ben nu thuis ook overgeschakeld van scarlet naar edpnet.
Daar synct mijn fritzbox nu ook op 100/30Mbps.
Sinds 25/9 doe ik regelmatig speedtests thuis, 's nachts, overdag, wifi, gigabit lan, maar élke test kom ik steevast op dezelfde speeds uit:
47a48Mbps download
3,75a3,84Mbps upload, met uitschieters naar boven, die had ik bij scarlet ook.
Hier is een historiekje van verschillende speedtests: https://i.imgur.com/q4qx0kx.jpg
Dat zijn dus exact dezelfde waarde als ik voordien bij scarlet had.
merkwaardig seg, dat lijkt wel héél erg hard alsof er ergens in het netwerk van proximus toch nog een cap staat op mij verbinding?

Ik mail nu al sinds 2 oktober over en weer met de edpnet helpdesk, het laatste bericht:
De VDSL snelheden zijn afhankelijk niet enkel van kabels maar ook van het aantal klanten in de wijk.
Tijdens de piek uren kunt u inderdaad de snelheid vermindering ervaren. Tijdens de daaluren zou u maximaal tot 90% van de DSL (tot 90Mbps) snelheid kunnen halen.


Daarom kom ik graag hier ten rade, want mijn buren hebben mijns insziens niets te maken met mijn stabiele uploadsnelheid van 3,8Mbps op een 30Mbps sync.
Ik hoor graag jullie ervaringen, een eventuele oorzaak van het euvel en misschien wel een oplossing.
Alvast weer heel erg bedankt
Laatst gewijzigd door woete op 20 Okt 2020, 18:39, 1 keer totaal gewijzigd.

Zandmen
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 10 Okt 2020
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor Zandmen » 18 Okt 2020, 18:02

Helaas is edpnet zwaar overboekt, vooral in download veel last van.

Hun helpdesk is echt rampzalig op dit vlak,
Enkel op zondag halen we hier normale snelheden

In upload zou je er wel minder last van moeten hebben omdat ze de capaciteit symmetrisch inkopen.

Het is hier zo erg dat upload vaak hoger is dan de download

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 715
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 40 keer
Uitgedeelde bedankjes: 187 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor Ernie » 18 Okt 2020, 18:06

Vermits de modem synct op 100/30 lijkt de lijn behoorlijk OK
Je staat volgens mij gewoon op een lager profiel en dit heeft volgens mij niets te maken met overboeking in dit geval.

Ik zou zeggen: blijven aandringen bij de helpdesk, en best telefonisch, om dat op te lossen.

johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 966
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 118 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor johan.devos » 18 Okt 2020, 18:25

Ik denk ook dat er nog een instelling in de wijkkast verkeerd staat. Blijven aandringen bij de helpdesk of misschien een PB naar Joachim?

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2849
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Bedankt: 257 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor petrol242 » 18 Okt 2020, 18:30

Gezien de sync voldoende is zal er in het ROP niet veel moeten gebeuren.
@ TS : ticket aanmaken en vragen of er meer bandbreedte kan ingekocht worden.

woete
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 09 Jun 2007
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor woete » 18 Okt 2020, 18:38

Voor de volledigheid nog een printscreen van men modem sync:
https://i.imgur.com/IOc23iv.png
Afbeelding

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 413
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 288 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor Joachim » 18 Okt 2020, 19:29

Zandmen schreef:Helaas is edpnet zwaar overboekt, vooral in download veel last van.


Ik weet echt niet waar je dit vandaan haalt maar dit is allesbehalve waar. Ik kan je VLAN steeds nakijken, maar als er snelheidsproblemen zijn, zal het daar zelden aan gelegen zijn.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15738
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2778 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 755 keer
Contact:

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor philippe_d » 18 Okt 2020, 20:39

johan.devos schreef:Ik denk ook dat er nog een instelling in de wijkkast verkeerd staat. Blijven aandringen bij de helpdesk of misschien een PB naar Joachim?

Joachim schreef:Ik weet echt niet waar je dit vandaan haalt maar dit is allesbehalve waar. Ik kan je VLAN steeds nakijken, maar als er snelheidsproblemen zijn, zal het daar zelden aan gelegen zijn.

Ik denk dat Johan en Joachim beide gelijk hebben ...

We weten intussen dat Scarlet klanten, en ook Proximus klanten met Internet Start, niet alleen gecapt worden op de PPPoE sessie, maar er ook een cap zit op de lijn.
Bewijze daarvan is dat een Internet Start klant geen hogere snelheden krijgt op zijn lijn, zelfs als hij een PPPoE logon gebruikt van een Maxi klant. Ergens wordt er dus gecapt, of dit op de lijnkaart is weet ik niet zeker.

Een EDPNet klant met 100/30 sync, die op 50/4 gecapt wordt, wijst volgens mij in de richting van een verkeerde instelling bij Proximus. Bij een VLAN capaciteitsprobleem zou @woetie op zijn lijn eerder een 50/30 moeten zien en geen 50/4

@Joachim
Wellicht is de VLAN wel OK, maar indien mijn vermoeden juist is, is het toch de taak van EDPNet om dit bij Proximus te laten nakijken :wink:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2330
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor lacer » 18 Okt 2020, 21:25

Eind oktober schakel ik ook over naar EDPnet, zit nu nog met Internet Start met 60/4 (soms was dit zelfs 60/12 in die testperiode).
Zal, als het zover is, zeker mijn U / D snelheden checken.
EdpNet XL 99/35 Mbps
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 2B + 3B +3B+ Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04

Waterboy
Pro Member
Pro Member
Berichten: 418
Lid geworden op: 30 Apr 2007
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor Waterboy » 19 Okt 2020, 09:34

Klopt wat philippe_d schrijft.Vroeger had ik ook Proximus internet start,na switch ook wekenlang max 60/4. Na interventie alles ok.

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 413
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 288 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor Joachim » 19 Okt 2020, 09:35

Ondertussen is het probleem gevonden, lijn was niet correct omgeschakeld naar ons netwerk, wordt nu opgenomen met Proximus. Dit had helpdesk sneller moeten zien :bang: , mijn excuses voor het ongemak :(

woete
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 09 Jun 2007
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor woete » 20 Okt 2020, 11:07

Inderdaad, ik kan beamen dat de attentie van Joachim één en ander heeft versneld.
Sinds deze ochtend zit ik op 70/30 en dat zou eerstdaags nog kunnen klimmen naar 100/30.

Feeststemming alom :beerchug:

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9695
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 700 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps

Berichtdoor heist_175 » 20 Okt 2020, 11:16

Kudo's voor userbase, als platform.
Kudo's voor "Joachim".

woete
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 09 Jun 2007
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

Berichtdoor woete » 20 Okt 2020, 18:48

14h stond ik al op het 100/30 profiel.
Speciale moment toch weer :lol:

Ik herinner me nog men allereerste adsl lijntje
1mbps download, men geluk kon niet op na die verdomde inbellijn.
En toen de klasgenootjes 1 voor 1 naar 3 mbps werden overgeschakeld, was het benijdenswaardig aftellen voor mij... dagelijks de usb modem opnieuw opstarten, in het weekend wel 4x per dag. 2x per week naar skynet bellen :!:
En toen de 128 kbps verhoging naar 192 kbps, heel erg leuk om zelf de gameserver te hosten voor de vrienden 8) lekker lage pings.

En dan die eerste keer vdsl, met de flashy rode Philips modem en het eerste voip abonnementje, voor een paar eurocent naar mobieltjes bellen, heerlijk gevoel, ongeremd bellen vanaf dan met een waanzinnige download van 12mbps.

De nostalgie gaat nog een paar hoofdstukken verder,
maar vandaag, van 4 mbps upload naar 30 mbps omschakelen, met een zeer betaalbaar abo, da’s toch opnieuw een momentje :P

m9520507
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 Mar 2013
Bedankt: 2 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

Berichtdoor m9520507 » 26 Okt 2020, 20:29

Ha, kijk, ik ben deze avond na vele jaren van Scarlet naar edpnet, ik heb dezelfde modemwaarden 100/35, maar de speedtests geven exact dezelfde resultaten als ik had bij Scarlet.
Daarbovendien is ook mijn telefoonnummer precies nog niet overgezet.
Niet geheel pijnloos dus :-) #firstworldproblems

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 413
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 288 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

Berichtdoor Joachim » 26 Okt 2020, 21:35

m9520507 schreef:Ha, kijk, ik ben deze avond na vele jaren van Scarlet naar edpnet


Ik vermoed dat je nog niet bent overgezet, heb je effectief bevestiging gekregen dat je overgezet bent?

De edpnet login werkt ook op het scarlet netwerk, dus dat die werkt is geen bewijs van de overzetting. Aarzel niet le te PM'en met je ordernummer dan kijk ik het na.

m9520507
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 Mar 2013
Bedankt: 2 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

Berichtdoor m9520507 » 27 Okt 2020, 09:13

Bon,
ik heb dringend nood aan vakantie!
Mijn overstapdatum is 30/10, en ik dacht dat dat vorige week was,
dat gecombineerd met mijn enthousiasme om met edpnet aan de slag te gaan heeft duideijk een 'fatal error occurred' veroorzaakt in mijn brein.
Mijn excuses aan EDP! :-) fridayfridayfriday :-)

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2330
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: Syncprofiel 100/30Mbps, reëele snelheid 50/4Mbps (opgelost)

Berichtdoor lacer » 27 Okt 2020, 17:38

Ja, komende vrijdag 30/10 is een speciale dag, ik stap dan ook "terug" naar EdpNet :wink:
EdpNet XL 99/35 Mbps
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 2B + 3B +3B+ Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast