BBOX 3v+ bridge / voip vraag

Gebruikersavatar
Garpenlov
Premium Member
Premium Member
Berichten: 694
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 50 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

BBOX 3v+ bridge / voip vraag

Berichtdoor Garpenlov » 12 Mei 2020, 21:26

Hoi!

Ik ken helaas niet zo bekend met DSL setups maar ik had graag wat advies bij de volgende scenario:

mijn modem: Sagem BBOX 3v+

Achter deze modem zit mijn Unifi netwerk met een PPPoE sessie.
Echter zou ik graag de ingebouwde VOIP gebruiken van de BBOX om mijn vaste telefonie aan te sluiten.

redeneer ik verkeerd, of heb ik nu een dubbele NAT?
Want die BBOX moet toch TCP routing doen om voip te kunnen krijgen?

Ik zou graag alles qua routing uitschakelen op die bbox, en enkel het VOIP gedeelte nog houden.
ISP: Telenet 1000/40 (CV8560E -> Unifi UDM-B)
Mobiel: Orange Go Plus (OnePlus Nord)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16453
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2993 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 817 keer
Contact:

Re: BBOX 3v+ bridge / voip vraag

Berichtdoor philippe_d » 12 Mei 2020, 23:59

Je moet op de Bbox niets uitschakelen van routing.
Van zodra je op de Unifi Edge router een PPPoE sessie hebt, heb je geen dubbele NAT meer.

De PPPoE sessie op de Bbox wordt dan alleen voor VoIP gebruikt.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-96137 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Garpenlov
Premium Member
Premium Member
Berichten: 694
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 50 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: BBOX 3v+ bridge / voip vraag

Berichtdoor Garpenlov » 13 Mei 2020, 00:02

Bedankt phillipe, ook voor je antwoord op het proximus forum (ik dacht zal maar niet zeggen dat het om edpnet ging)

Dus ik moet de ppp functie op de BBox aanlaten zodat de ingebouwde VOIP nog werkt? :)
ISP: Telenet 1000/40 (CV8560E -> Unifi UDM-B)
Mobiel: Orange Go Plus (OnePlus Nord)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2393
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Twitter: KrSi78
Locatie: Brugge
Bedankt: 150 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 207 keer

Re: BBOX 3v+ bridge / voip vraag

Berichtdoor Sinna » 13 Mei 2020, 06:57

De PPPoE op de modem is niet vereist voor VoIP, enfin: toch niet als dit de VoIP van je internetprovider is.
Ik heb jaren met zo'n configuratie gedraaid.
Computer(k)nul

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16453
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2993 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 817 keer
Contact:

Re: BBOX 3v+ bridge / voip vraag

Berichtdoor philippe_d » 13 Mei 2020, 13:06

Sinna schreef:De PPPoE op de modem is niet vereist voor VoIP, enfin: toch niet als dit de VoIP van je internetprovider is.

Dat is niet juist ...
De PPPoE is niet vereist voor VOIP als je een Proximus lijn hebt, èn je gebruikt VoIP van Proximus.
Want dan gaat VoIP over VLAN20 apart van de internet verbinding.

De PPPoE is wèl vereist voor VOIP als je een EDPnet lijn hebt, zelfs als je de VoiP van EDPnet gebruikt.
Want hier gaat VoIP over jouw internetverbinding.

Garpenlov schreef:Dus ik moet de ppp functie op de BBox aanlaten zodat de ingebouwde VOIP nog werkt?

Ja (gezien je bij EDPNet bent).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-96137 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast