Nieuwe ROP

EotT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 255
Lid geworden op: 13 Sep 2010
Bedankt: 31 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Nieuwe ROP

Berichtdoor EotT » 13 Sep 2017, 16:45

Gisteren zijn ze van Proximus komen aanbellen om te zeggen dat we vandaag niet met de auto in/uit onze garage zouden kunnen, want ze gingen er graven om een nieuwe ROP te plaatsen (Vlak naast ons huis! :banana: ).
Nu vraag ik me af, kan ik op deze nieuwe rop aangesloten worden? De huidige koperkabels gaan ondergronds naar de linkerkant, terwijl de nieuwe rop aan de rechterkant van ons huis zal staan. Ik veronderstel dat er dan weer nieuwe werken nodig zijn om dit daarop aan te sluiten, aangezien de kabel nu niet goed loopt? Kan je dat aanvragen om op de nieuwe ROP aangesloten te worden?
Hoe lang zou het zoal duren eer deze ROP gebruiksklaar zou zijn? (ik heb topics gevonden van een 5tal jaar geleden waarin vermeld werd dat dit wel een jaar kon duren. Is dit nog steeds actueel?)
Ik heb eens even met de werkmannen gaan praten, maar ze konden niet heel goed Nederlands, en volgens mij zijn ze alleen verantwoordelijk voor de graafwerken, en hebben ze voor de rest niet veel kennis hoe alles verder verloopt. Daar ben ik dus niets wijzer van geworden.

Het zou heel leuk zijn moet ik op die ROP aangesloten kunnen worden (want de afstand zou maar enkele meters zijn), maar ik twijfel een beetje of ik daar wel op aangesloten zal/kan worden en hoe dit dan zal verlopen. Iemand die hier wat meer kennis over heeft?

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 602
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe ROP

Berichtdoor lanadekat » 13 Sep 2017, 16:59

Ik ken er zelf niet veel van maar ik vrees dat Proximus werkt volgens hun interne procedures, als uw huis niet bij op "de lijst" staat met huizen die aangesloten worden op de nieuwe ROP vrees ik dat het zeer moeilijk zal zijn om ervoor te zorgen dat ze een uitzondering maken voor u. Ookal betekent dit dat ze anders een klant verliezen.

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1209
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 80 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Nieuwe ROP

Berichtdoor Robert Ford » 13 Sep 2017, 17:09

Er is altijd wel een truukje die met wat downtime gepaard zal gaan.

Je snijdt je eigen intro af en belt Proximus op dat je aan het verbouwen bent en dat je kabel is afgesneden. Je bestelt een vooraanleg om een nieuwe intro te laten leggen en hoogstwaarschijnlijk zal die dan wel op die nieuwe rop zitten zeker? :lol: :lol:

Kost je normaal gezien niet meer dan 100€ dacht ik

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1824
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe ROP

Berichtdoor Tomsworld » 13 Sep 2017, 17:43

Het kan zijn dat het koper wel voorbij die rop komt via de lus, koper is altijd een lus aanleg geweest bij proximus, dan kan men die wel doorknippen om lijnen korter te maken is hier ooit gebeurd. Ging wel samen met enkele uren downtime en geen communicatie.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1689
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 145 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Nieuwe ROP

Berichtdoor petrol242 » 14 Sep 2017, 07:37

Ik zou er toch niet teveel op rekenen. Ze gaan jou niet speciaal uit die bundel trekken.

En intro's gaan afsnijden, zou ik ook niet aan beginnen. Een goede lasser ziet dat. Ik dacht toch dat je nu op 85/15 zat? Veel winst ga je dan toch niet halen hoor. In een ander topic ben je hier ook al over begonnen.

EotT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 255
Lid geworden op: 13 Sep 2010
Bedankt: 31 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Nieuwe ROP

Berichtdoor EotT » 14 Sep 2017, 10:57

Ik heb inderdaad 85/15, waarmee ik zeker tevreden ben. De vraag was alleen of je hier iets voor kon doen (want ik zou het spijtig hebben gevonden dat het eventueel wel mogelijk was, maar dat het niet zou gebeuren omdat ik iets niet had gedaan/aangevraagd/...) Veel winst kan ik er op dit moment inderdaad niet mee halen, maar wie weet wat er in de toekomst nog mogelijk gaat zijn.
Ik ben niet van plan om zelf intro's te gaan doorsnijden. Het was gewoon maar uit interesse om te weten of het mogelijk was.
(Ik had hiervoor een ander topic gemaakt, omdat het niets met het probleem van het andere topic te maken had. Het probleem van het andere topic is opgelost, en is dus eigenlijk gesloten.)
Iedereen bedankt voor de antwoorden. Nu weet ik dat de kans minimalistisch is dat ik er op zal aangesloten worden.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Nieuwe ROP

Berichtdoor nickz » 14 Sep 2017, 11:12

Je kan altijd eens informeren bij de technische dienst van Belgacom, maar als je bij EDPnet bent zullen ze waarschijnlijk niet veel moeite doen voor jou...


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: frodo, Yahoo [Bot] en 1 gast