BBOX3: mogelijk om telefoon of wan-poort als LAN te configureren?

deepee
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 Sep 2020

BBOX3: mogelijk om telefoon of wan-poort als LAN te configureren?

Berichtdoor deepee » 29 Sep 2020, 21:49

Hallo

N.a.v. thuiswerk i.f.v. carano heb ik thuis wat extra LAN-verbindingen moeten leggen.

De LAN-poorten van mijn BBOX3 zitten nu vol.
Ik heb echter nog 1 ethernetkabel die ik moet aansluiten.
Ik zou het zonde vinden hiervoor een switch te moeten plaatsen.
Is het mogelijk om de config van de BBOX te tweaken en de WAN- of telefoonpoorten als LAN in te zetten, gezien ik die toch niet gebruik?

(Mijn ISP is eigenlijk Scarlet)

Bedankt voor tips.

Groeten

Tom

Gebruikersavatar
rowan
Premium Member
Premium Member
Berichten: 570
Lid geworden op: 29 Jul 2007
Locatie: 53HAA0
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 189 keer

Re: BBOX3: mogelijk om telefoon of wan-poort als LAN te configureren?

Berichtdoor rowan » 30 Sep 2020, 08:55

Die telefoonpoorten op je bbox3 zijn RJ11, en je hebt RJ45 nodig om een LAN kabel aan te sluiten. Dus dit zal niet werken.
De WAN poort dient om een glasvezelmodem aan te sluiten.
Je kan best een switch aansluiten als je poorten te kort hebt.

danchrista
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 17 Apr 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: BBOX3: mogelijk om telefoon of wan-poort als LAN te configureren?

Berichtdoor danchrista » 30 Sep 2020, 16:23

Kleine switch van de action lost dit probleem voor een zacht prijsje op. https://www.action.com/nl-be/p/tp-link- ... h-ls1005g/

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 436
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 96 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: BBOX3: mogelijk om telefoon of wan-poort als LAN te configureren?

Berichtdoor flupke19 » 05 Okt 2020, 22:06

de WAN poort hangt rechtstreeks aan de BCM63168; de 4 LAN poorten aan een interne BCM53124s switch, die zelf ook met de 5GHz radio verbonden is, om de processor zoveel mogelijk te ontlasten van lokale traffiek. Dus om de WAN poort mee in de LAN te brengen zou je die al helemaal door de 63168 moeten krijgen. Zoals de anderen hier zeggen, koop een kleine switch. Per slot van rekening heb je morgen nog een extra e-net apparaat en kom je dan opnieuw een poort te kort.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4273
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer

Re: BBOX3: mogelijk om telefoon of wan-poort als LAN te configureren?

Berichtdoor jackho » 06 Okt 2020, 13:57

Zoals ik al in bepaalde topics gelezen heb, neem je best een switch die IGMP snooping ondersteunt en zijn er ook switches waarmee er toch problemen zijn zelfs al bieden ze ondersteuning, dit zal dan tot uiting komen als je ook een decoder op deze switch aansluit.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast