Ip adres veranderen

Gebruikersavatar
hardyscript
Premium Member
Premium Member
Berichten: 537
Lid geworden op: 20 Feb 2010
Locatie: Brugge
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer
Contact:

Ip adres veranderen

Berichtdoor hardyscript » 06 Sep 2020, 18:54

Hoi allemaal.

Vroeger veranderde het ip adres om de 36 uur als ik me niet vergis. Nu merk ik dat ik sinds een tijdje hetzelfde ip heb.

Ik heb problemen op discord en 1 van de oplossingen zou zijn om een ander ip adres te nemen. De modem herstarten en een tijdje wachten werkt niet.

Heeft iemand een oplossing?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Ip adres veranderen

Berichtdoor philippe_d » 06 Sep 2020, 19:56

Als ik op de Fritz!Box een "PPPoE reconnect" doe, dan krijg ik meestal een nieuw IPv4 adres.
Waarschijnlijk lanceert de eerst Fritz!Box een IP /release waardoor je een nieuwe IP adres krijgt?
Tenzij dat deel is van het PPPoE protocol?

Maar geen idee hoe je een PPPoE reconnect kan doen met de B-box
    - Gewoon telefoonkabeltje uittrekken en dan na enkele minuten terug verbinden?
    - Of via de web interface de PPPoE sessie de-activeren, en dan terug inschakelen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4264
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Ip adres veranderen

Berichtdoor jackho » 07 Sep 2020, 11:39

via een reset van de B-Box misschien!

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Ip adres veranderen

Berichtdoor philippe_d » 07 Sep 2020, 13:08

Da's wel heel drastisch ...
Dan ben je ook de WiFi instellingen kwijt, eventuele portforwardings, etc ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1549
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 112 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: Ip adres veranderen

Berichtdoor WalterB1 » 07 Sep 2020, 13:33

Als je IPv4 zou kunnen uitschakelen en IPv6 aan zal dat waarschijnlijk het probleem oplossen. Maar ik denk niet dat je dat gaat kunnen met uw modem.

Een VPN-verbinding dan. Dan heb je ook een ander IP-adres.
Internet: VDSL EDPnet via Mixtus
Televisie: Netflix, Prime Video, VRTnu, VTM Go via Xiaomi Mi Box S
Telefoon: vast OVH, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3228
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: Ip adres veranderen

Berichtdoor Trojan » 07 Sep 2020, 14:41

Resetten is nergens voor nodig. Je moet gewoon je modem lang genoeg af laten staan tot de lease verstreken is. Of tot dat Proximus het IP automatisch vrij geeft als uw sessie lang genoeg niet actief is.
Hoe lang dit is zal je zelf mee moeten experimenteren.

Mag ik wel opmerken hoe ironisch het is dat we nu ons afvragen hoe een nieuw ip adres te krijgen, terwijl we er vroeger om zouden smeken om (gratis) een fixed ip te krijgen. 8)
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
AgentVortex
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 21 Jan 2006
Locatie: BE - Antwerp
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Ip adres veranderen

Berichtdoor AgentVortex » 08 Sep 2020, 12:14

Ik heb dit hier ook eens aangekaart een tijdje terug. Is blijkbaar het nieuwe normaal bij Proximus.

https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... 40#p827140


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten