2 lokaties met 1 zelfde logon

Yazina
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 Jul 2020
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Yazina » 25 Jul 2020, 15:20

Situatie:

2 lokaties
Op ene plaats 1 : internet start
Andere plek 2 : internet maxi in een pack

Kan de logon gegevens van de plek 2 (maxi) gebruikt worden op de Plaats 1

Moeten dan enkel de gegevens van plek 2 ingevuld worden in de modem op plek 1

Kan dat gelijktijdig op beide lokaties getest worden?

Dan is testen mogelijk wat op plaats 1 de echte snelheid zonder limitering mogelijk zou zijn

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3624
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 287 keer
Uitgedeelde bedankjes: 212 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor mailracer » 25 Jul 2020, 15:23

Probeer het eens, je kan altijd terug naar de oude situatie, (denk ik) :?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor philippe_d » 25 Jul 2020, 17:13

Yazina schreef:Kan de logon gegevens van de plek 2 (maxi) gebruikt worden op de Plaats 1

Ja
Yazina schreef:Moeten dan enkel de gegevens van plek 2 ingevuld worden in de modem op plek 1

Ja
Yazina schreef:Kan dat gelijktijdig op beide lokaties getest worden

Waarschijnlijk wel (gezien meerdere PPPoE sessie mogelijk zijn met dezelfde login)
Yazina schreef:Dan is testen mogelijk wat op plaats 1 de echte snelheid zonder limitering mogelijk zou zijn

Neen.
Want op plaats 1 zal jouw snelheid "gecapt" worden, zelfs als je de login van plaats 2 gebruikt :-( .
Het enige voordeel van de logon 2 te gebruiken op plaats 1 is het volume (dat voor Internet Start beperkt is)

Wat je wilt bereiken is gewoon weten welke snelheid mogelijk is op plaats 1?
Kan je dat niet zien op welke snelheid de modem synct?
Welke modem heb je? Kan je de Bbox3 Sagem Tool gebruiken?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Yazina
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 Jul 2020
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Yazina » 26 Jul 2020, 12:14

Op plaats 1 willen we graag weten welke snelheid mogelijk is.

De download is niet zo belangrijk, die is met internet start zeker voldoende.
Maar de upload is wel sterk verminderd sinds enige tijd

Op plaats 1 zou er voor verbruik gekozen worden om bij edpnet klant te worden,
Dat is met proximus start namelijk te weinig aan het worden door het vele thuiswerken

Als het nu aan de lijn zelf ligt dat de upload verminderd is,
dan neemt men bij edpnet de xs versie.
Maar als hogere upload wel mogelijk is dan zou men kunnen kiezen voor het duurdere xl

Op plaats 1 staat een bbox2 van belgacom

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor philippe_d » 26 Jul 2020, 13:59

Yazina schreef:Op plaats 1 willen we graag weten welke snelheid mogelijk is.
Op plaats 1 staat een bbox2 van belgacom.

Zolang er op plaats 1 een bbox2 staat, zal je nooit weten welke snelheid mogelijk is.
Eigenlijk ongelooflijk dat er nu nog altijd klanten zijn met een outbollige b-box2, de B-box3 bestaat intussen al 10 jaar denk ik.
Het advies is dus: onmiddellijk bij Proximus een omruiling van de B-box2 aanvragen (= gratis, in bruikleen).

Met een B-box3 zijn meestal veel hogere snelheden mogelijk dankzij vectoring. zie tabel: viewtopic.php?f=24&t=51035

Voor zover ik mij herinner (10 jaar geleden :-( ) kan je via de webinterface van de B-box2 controleren welke sync je hebt:
    ga naar http://192.168.1.1
    Gebruikersnaam = user
    paswoord = serienummer op het etiket (voorbeeld: LK12346DP)
Op basis hiervan kunnen we inschatten in welke "zone" je aangesloten bent, en welke snelheid eventueel mogelijk is.

Je kan ook via het adres de mogelijke snelheid controleren op:
EDPNet: https://lijntest.edpnet.be/prequal/A70B25554EC3
Proximus: https://www.proximus.be/nl/id_speedtest ... tml#/input

Het inloggen op plaats 1 met de gegevens van een Maxi klant heeft dus weinig zin :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Yazina
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 Jul 2020
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Yazina » 26 Jul 2020, 14:31

Volgende informatie vond ik op de bbox2 pagina

VDSL line status SHOWTIME
Downstream Training Margin : 9.9 dB
Downstream line rate 50200 kbps
Upstream line rate 10064 kbps
TX total power 5.8 dbm
Downstream delay 7.7 ms
Upstream delay 8.7 ms

Omwisselen naar een andere proximus modem, gaat dat verschil maken voor edpnet?
bij edpnet moeten we toch een modem kopen.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2019
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Sinna » 26 Jul 2020, 15:28

Er zijn genoeg tweedehandsmodems te vinden en zolang ze door Proximus gewhitelist zijn is er geen probleem. Ik baseer mij hiervoor steeds op de supportpagina van... edpnet. Probeer wel een niet te oud toestel te versieren, anders loop je tegen de beperkingen van de modem zelf aan. Een tweedehands Bbox3 zal volstaan.
Computer(k)nul

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor philippe_d » 26 Jul 2020, 16:51

Yazina schreef:Volgende informatie vond ik op de bbox2 pagina
Downstream Training Margin : 9.9 dB
Downstream line rate 50200 kbps
Upstream line rate 10064 kbps

Met deze lijnwaarden zit je vermoedelijk in zone 2 (non-vectoring).
Bij EDPnet zal je dus (met deze modem) volgende snelheden krijgen:
    - EDPNet XS: 20/2
    - EDPNet XL: 50/10
Dus zeker al een merkelijk verschil tussen XL en XS :wink:

Met een B-box3 of een goedgekeurde Fritz!Box zal je in zone 2:
    - een startprofiel krijgen van 50/15
    - DLM kan jouw lijn daarna verhogen tot max. 100/40 (in de praktijk zal dit max 85/30 zijn).

Yazina schreef:Omwisselen naar een andere proximus modem, gaat dat verschil maken voor edpnet?
bij edpnet moeten we toch een modem kopen.

Niets moet bij EDPnet :-) ...
    - je kunt de B-box2 blijven gebruiken (maar dan zal je snelheid beperkt zijn tot 50/10).
    - je kunt bij EDPNet een Fritz!Box kopen tegen een gereduceerde prijs (bij XL).
    - of je kunt zoals Sinna voorstelt een 2de-handse B-box3 of Fritz!Box kopen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Yazina
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 Jul 2020
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Yazina » 27 Jul 2020, 21:38

Er is gekozen voor edpnet XL

Het is wel wat raar

De datum is pas 7 augustus
Maar er zijn wel al een logon en pascode doorgegeven.

Wat zou de reden kunnen zijn van die verre datum?
Of zou het toch eerder werken?

Want dan moet ik langsgaan om de aanpassing te doen

Logic3S
Plus Member
Plus Member
Berichten: 109
Lid geworden op: 31 Okt 2013
Locatie: In de buurt van een ROP
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Logic3S » 28 Jul 2020, 09:31

philippe_d schreef:Neen.
Want op plaats 1 zal jouw snelheid "gecapt" worden, zelfs als je de login van plaats 2 gebruikt :-( .
Het enige voordeel van de logon 2 te gebruiken op plaats 1 is het volume (dat voor Internet Start beperkt is)


Is dit effectief zo? Ik dacht dat het "cappen" van de snelheden gebeurde op basis van de logon?
ISP: EDPnet VDSL XS (20/2 Mbps (down/up), 100/20 sync)
VoIP: OVH (in & out)
Mobiel: Samsung Galaxy S9 met Orange GO Intense

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2019
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Sinna » 28 Jul 2020, 09:38

Dat zie ik ook graag onderbouwd. Ik dacht dat de cap gekoppeld was aan de PPPoE-gegevens, niet aan het fysieke koperpaar.
Computer(k)nul

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor philippe_d » 28 Jul 2020, 10:03

Onderbouwd? Ik ben geen Proximus technieker.
Of dat gebeurt op het fysisch koperpaar, of in de ROP, of op de PPPoE weet ik niet.
Het kan toch dat de PPPoE cap ook rekening houdt met een parameter die met de lijn meegegeven wordt?

Dat zou anders gemakkelijk zijn hé:
Met de logon van één Internet Maxi abbo, zou je 3 andere Start klanten onbeperkt (snelheid en volume) kunnen geven? Niet :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2243
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Tomsworld » 28 Jul 2020, 14:18

Vroeger was het zo en nu nog denk ik cap gebeurd op pppoe sessie. Getuige de bug met de upload die er geweest is, soms werd de upload cap niet goed toegepast. Als je 2 sessies maakt met een start kan je op beiden 50 Mbit download en de bijhorende upload.

Cappen op de lijn zou willen zeggen dat men het profiel moet aanpassen. Dit zijn basis features, accounting voor volume, en paramters zoals policier en profiel etc. Fixed ip bv wordt ook met radius mee gegeven.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Logic3S
Plus Member
Plus Member
Berichten: 109
Lid geworden op: 31 Okt 2013
Locatie: In de buurt van een ROP
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Logic3S » 29 Jul 2020, 10:29

Ik neem wel aan dat je (bv) met een PPPoE van Scarlet niet zal kunnen registreren op (bv) een lijn van EDPnet?
ISP: EDPnet VDSL XS (20/2 Mbps (down/up), 100/20 sync)
VoIP: OVH (in & out)
Mobiel: Samsung Galaxy S9 met Orange GO Intense

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2243
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: 2 lokaties met 1 zelfde logon

Berichtdoor Tomsworld » 29 Jul 2020, 10:38

Logic3S schreef:Ik neem wel aan dat je (bv) met een PPPoE van Scarlet niet zal kunnen registreren op (bv) een lijn van EDPnet?


Inderdaad want dat is een ander vlan waar je in zit in de backend systemen van proximus.

Scarlet / Proximus werkte vroeger wel omdat men niet de moeite had gedaan dat te splitsen, maar het is nu al jaren dat ik dat niet meer getest heb dus daar durf ik geen uitspraken meer over te doen.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten