proximus onverklaarbare upload

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2953
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor boonpwnz » 13 Okt 2019, 20:03


peroxide
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Sep 2017
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor peroxide » 13 Okt 2019, 21:43

Dat is inderdaad wel heel speciaal!
Kan je ons wat meer details geven (welk abbo, welke modem, VDSL of fiber...)?

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2953
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor boonpwnz » 13 Okt 2019, 22:45

Dit klopt helemaal niet...


https://www.speedtest.net/my-result/d/d ... f8cddc2296

Vdsl

Ik heb gewoon een 100/6 VDSL lijntje bij proximus XD

Ok ik heb via FAST ook eens internetsnelheid gedaan en men cap van 6 upload is verhoogd naar 15

Waarom doet speedtest dan zo gek?

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor TheCeet » 14 Okt 2019, 05:56

Probeer eens andere server te kiezen
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

GuntherDW
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 969
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor GuntherDW » 14 Okt 2019, 08:53

Zit je over een vpn momenteel online?
Normaalgezien zou speedtest geen makkelijk compresseer- of cachebare gegevens gebruiken maar hangt natuurlijk inderdaad van de server af.

EDIT: Even getest van m'n edpnet lijn, en zie dat de test over IPv6 loopt. Heb je per toeval een IPv6 via een tunnel actief staan ofzo? Proximus deelt die al een tijdje natively uit als je eenmalig met een bbox3 connect dacht ik.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2953
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 74 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor boonpwnz » 14 Okt 2019, 12:11

Nee zit niet op een vpn atm

Heb wel een vpn maar activeer die maar paar keer per maand

Dti is een andere server de upload loopt toch nog steeds gek

https://www.speedtest.net/my-result/d/3 ... 63f0dc3d1b


maar via edpnet kom ik juiste resultaten uit

http://edpnet.speedtestcustom.com/resul ... 9c49e77f3e

dus het ligt aan speedtest

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor TheCeet » 14 Okt 2019, 19:49

Die dat je kiest via Speedtest.net is steeds "ePlay TV".
Kies daar handmatig iets anders a la, Telenet, Proximus, EDPnet etc etc.
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

Marsmillo
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 16 Jul 2009
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor Marsmillo » 14 Nov 2019, 23:07

Door werkzaamheden in de straat (nutsvoorzieningen worden vernieuwd, alle voetpaden gaan open, maar naar wat ik versta maakt Proximus van de gelegenheid geen gebruik om glas in de grond te duwen -_- ) hebben wel wel wat problemen hier. Gisteren de hele tijd kortstondige onderbrekingen en vandaag een heel poosje niets meer.

Toch maar een melding gemaakt.
Tegen de avond zag ik dat modem terug verbinding had.
Er was internet, tv doet wel nog altijd raar (niets van HD zenders momenteel) en telefoon werkt helemaal niet meer (geen kiestoon, kan niet gebeld worden --> onmiddellijk een bezet melding). Jammer genoeg heb ik geen modem waarvan ik nog lijnwaarden kan uitlezen, maar wou wel even kijken of internet nog oké snelheid had en tot mijn verbazing had ik ook een rare upload. Dat ziet er mij geen repair profiel uit.

Afbeelding
https://pic.nperf.com/r/3223078444459117-VDjlYn8k.png
Of via edpnet: http://edpnet.speedtestcustom.com/resul ... 76d35e1388
En ook via Fast.com kom ik gelijkaardige waarden uit.
*-*

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4237
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor jackho » 15 Nov 2019, 08:02

Upload snelheid zal zonder cap zijn, die er normaal opgelegd wordt naar gelang je soort abonnement.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1987
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor Sinna » 15 Nov 2019, 09:13

Dat ziet er een 100/40-profiel uit en momenteel het beste wat je op VDSL kan krijgen.
Computer(k)nul

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 594
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 153 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor Bssoft » 15 Nov 2019, 14:14

Marsmillo schreef:…Toch maar een melding gemaakt.
Tegen de avond zag ik dat modem terug verbinding had.
Er was internet, tv doet wel nog altijd raar (niets van HD zenders momenteel) en telefoon werkt helemaal niet meer (geen kiestoon, kan niet gebeld worden --> onmiddellijk een bezet melding). Jammer genoeg heb ik geen modem waarvan ik nog lijnwaarden kan uitlezen, maar wou wel even kijken of internet nog oké snelheid had en tot mijn verbazing had ik ook een rare upload.

Heb je terug een storing doorgegeven … bezettoon + geen kiestoon + xDSL in de soep = dat lijkt verdacht veel op een kortsluiting op de lijn !

Marsmillo
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 16 Jul 2009
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: proximus onverklaarbare upload

Berichtdoor Marsmillo » 15 Nov 2019, 15:03

Bssoft schreef:
Marsmillo schreef:…Toch maar een melding gemaakt.
Tegen de avond zag ik dat modem terug verbinding had.
Er was internet, tv doet wel nog altijd raar (niets van HD zenders momenteel) en telefoon werkt helemaal niet meer (geen kiestoon, kan niet gebeld worden --> onmiddellijk een bezet melding). Jammer genoeg heb ik geen modem waarvan ik nog lijnwaarden kan uitlezen, maar wou wel even kijken of internet nog oké snelheid had en tot mijn verbazing had ik ook een rare upload.

Heb je terug een storing doorgegeven … bezettoon + geen kiestoon + xDSL in de soep = dat lijkt verdacht veel op een kortsluiting op de lijn !


Vandaag Proximus technicus op bezoek gehad, jammer genoeg (of gelukkig genoeg) werkte alles terug normaal.
Hij deed wat metingen en was even op zijn computer bezig, maar kon niet veel doen. Gaf ook aan dat als ik opnieuw een storing heb ik onmiddellijk moest bellen. Vandaag ziet alles er oké uit al de hele dag...

Telefoon heeft kiestoon, ben bereikbaar
TV doet normaal (HD zenders zijn terug)
Internet is normaal (upload is wel terug gezakt naar mijn normale waarden, jammer genoeg)
*-*


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten