wifi booster : proximus of thirdparty

grundlichkeit
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 Jan 2016

wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor grundlichkeit » 30 Jul 2019, 17:56

overweeg sterk een wifi booster/extender aan te schaffen, we zitten nu meer op het terras en daar valt het wifi bereik echt tegen. net met de proximus home optimizer app eens gemeten..
(tv kijken doen we daar niet, wel zouden we graag muziek streamen of occassioneel iets van netflix bvb)
nu vraag ik me af waarom ik nog eens 2.49€ per maand zou betalen voor die wifi booster van proximus zelf. als ik oa bij coolblue eens ga kijken dan denk ik dat pakweg de oplossing van TP link (deco M5 duopack) die maar 140€ eenmalig kost we goedkoper gaan af zijn
anderzijds vraag ik me af of elke goede thirdparty extender/booster wel hetzelfde zal kunnen doen als dat ding van proximus zelf,
zijn er ervaringsdeskundigen hier?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Jul 2019, 18:49

None of the above.
Wifi boosters (eigenlijk extenders of repeaters) trekken op niks, want je snelheid wordt gehalveerd.
Beste optie is kabel trekken en aparte wifi ap voorzien.
Tweede beste is via powerlines een ap aansluiten.
Derde beste is een powerline unit met ingebouwde ap.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15444
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2710 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor philippe_d » 30 Jul 2019, 22:20

ITnetadmin schreef:Wifi boosters (eigenlijk extenders of repeaters) trekken op niks, want je snelheid wordt gehalveerd.

Ik zou dat toch een beetje nuanceren:
    1) Met de huidige WiFi snelheden is een "gehalveerde" snelheid nog altijd veel sneller dan je internet link, so what?
    2) Tegenwoordige ondersteunen deze toestellen "crossband repeating" (de repeater en de router zijn gelijktijdig op de 2.4 GHz en 5 GHz band verbonden, zodat de clients die op 2.4 Ghz of de 5Ghz werken, geen vertraging ondervinden).
ITnetadmin schreef:Tweede beste is via powerlines een ap aansluiten.
Derde beste is een powerline unit met ingebouwde ap.

En waarom is een Powerline met WiFi een slechtere oplossing dan 2 aparte toestellen (die beide stroom verbruiken en plaats nodig hebben) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor ITnetadmin » 31 Jul 2019, 00:18

Omdat built in combi devices altijd compromissen zijn.
Een aparte AP kan je ook zelf plaatsen op een goeie plek, ipv in het stopcontact.
"Slechter" is uiteraard een relatieve term, en betekent niet noodzakelijk ook "slecht".
Op school is 7/10 slechter dan 8/10, maar of dat een slecht resultaat is...

Extenders zijn ook slechter dan repeaters, want extenders blijven op hetzelfde kanaal zitten, terwijl repeaters tenminste wel een ander kanaal gebruiken (alleen kent geen enkele marketing mens het verschil, dus ga je ook niet makkelijk terugvinden welk van de 2 je in je handen hebt in de winkel).

Voor je andere punt, dat crossbanden... 5GHz gaat niet zo goed door muren, en veel toestellen zijn nog geen dualband wifi.
Of het uitmaakt dat je bandwidth naar beneden gaat, dat hangt af van wat je wil natuurlijk.
Wat ik er nog niet bij gezegd had is dat repeaters uiteraard ook een goed signaal moeten hebben om te repeaten, je kan ze dus vaak niet hangen in de kamer zelf waar je signaal slecht is.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4214
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 272 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor jackho » 31 Jul 2019, 14:46

De wifi booster die Proximus levert is dit eigenlijk een extender of eerder een repeater en ondersteunt die crossband?

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 422
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 91 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor flupke19 » 31 Jul 2019, 19:05

de WiFi Booster van Proximus is de OWA0130 van Technicolor (maar met een specifieke Proximus configuratie). De manual vind je hier
- Als extender: is de mode waarbij je de booster via e-net aan de router hangt, en als AP gebruikt
- Als repeater: alleen 5GHz. Na pairing met de router zal de WiFi booster op hetzelfde kanaal en met hetzelfde SSID het signaal repeaten
- Crossband is niet ondersteund - heb geen idee hoe zo'n device het verschil in snelheid tss beide banden zou opvangen, tenzij met packet drop op de 5GHz?

En de repeater-mode zoals ITnetadmin beschrijft, is dan alleen mogelijk als het toestel 2 volledig aparte radio's bevat (ene die constant ontvangt, en een tweede die constant uitzendt, en die dan intern bedraad aan elkaar hangen - je kan die uiteraard zelf in elkaar knutselen met 2 WiFi bridges rug aan rug :beerchug: )

Gebruikersavatar
OBiWaN007
Plus Member
Plus Member
Berichten: 112
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor OBiWaN007 » 08 Aug 2019, 22:27

flupke19 schreef:- Als repeater: alleen 5GHz. Na pairing met de router zal de WiFi booster op hetzelfde kanaal en met hetzelfde SSID het signaal repeaten
- Crossband is niet ondersteund - heb geen idee hoe zo'n device het verschil in snelheid tss beide banden zou opvangen, tenzij met packet drop op de 5GHz?


En dan even de correctie nu :)
De wifi booster van pxm heeft 3 antennes aan boord :
Antenne 1 = 5.0ghz voor de pairing met de bbox3 dus ENKEL te verbinden via 5.0ghz band, en deze gebruikt 2 banden dus 80mhz ipv 40.
Antenne 2 = 5.0ghz uitzenden voor je apparaten op 5.0 te laten op koppelen (is standard actief bij de eerste pairing)
Antenne 3 = 2.4ghz uitzenden voor je apparaten op 2.4 te laten op koppelen (moet bijkomstig geactiveerd worden na de eerste pairing via WPS tenzij je een Bbox 3v+ hebt met de nieuwe ewifi firmware op gepushed zijnde de 235A versie, deze zal bij de eerste pairing onmiddellijk zowel 5.0 als 2.4 activeren op de booster bij het WPS clonen)

de 4 functies op de booster zijn :
AUTO : dan zal deze eigenlijk alle functies ondersteunen dus zowel station,AP en Repeater (alle antennes worden hier gebruik + mogelijkheid van LAN verbinding op de booster)
REPEATER : hierbij zal de booster enkel fungeren als repeater oftewel wifi versterker (alle antennes worden hier gebruikt)
STATION : hierbij zal de booster enkel wifi signaal ontvangen en omzetten naar de LAN poorten (hier worden enkel antenne 1 gebruikt en de LAN voor bekabelde apparaten op te verbinden zoals STB en PC)
AP : Access point, hier zal de booster enkel werken wanneer er een LAN kabel in de booster zit als 'voeding' die dus van de bbox3 komt en de booster zal op zijn beurt zowel een 2.4 als een 5.0 signaal uitzenden (hier worden enkel antennes 2 & 3 gebruikt, de LAN poort dient als voeding en eventueel switch op 2de poort)

Mvg
O.
Internet: 1x EDPNet Fiber XL 500/100 mbit met FritzBox 7490 --> firmware 07.12
Telephony: VoIP in : EDPnet & VoIP uit : MegaVoIP + GSM: Proximus Bizz Mobile Unlimited
TV: 1x Fiber Proximus 350/30 mbit met Bbox3v+ --> Decoder v7 (beta) & 79" UHD TV + AllSports
Storage: 1x Netgear ReadyNAS 314 @ 20TB & 1x Synology NAS 916+ @ 30TB --> Raid 5

Afbeelding

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 422
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 91 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor flupke19 » 11 Aug 2019, 20:20

compleet fout:

de WiFi Booster aka OWA0130 heeft ZES antennes aan boord, waarvan er 4 zijn voor de 4x4 5GHz die door de Quantenna RF QT2518 gestuurd worden en via de Microsemi FEM LX5586 aan twee on-board en twee off-board antennes hangen. de FEM is naast versterker ook een SPST-schakelaar, die een antenne tussen ontvangst of zenden schakelt
En 2 on-board antennes voor de 2x2 2,4GHz die aan de Broadcom BCM43217 hangen.

En ALLE antennes worden ALTIJD gebruikt!

ikebana
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 Nov 2019

Re: wifi booster : proximus of thirdparty

Berichtdoor ikebana » 03 Nov 2019, 17:15

SOLVED !
I did a 30-30-30 Hard Reset :x to make sure it got to factory settings !
After that I have managed to access the administration page with User + the Access Key written on the back.

https://www.lifewire.com/hard-reset-rul ... rs-3971318

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hello guys, sorry for writing in English..

I have a question about my Proximus Wi-Fi Booster OWA0130 which works perfectly fine on 2.4 or 5 GHz.

After pairing successfully with the B-box 3 via WPS button, I want to access the administration page of the Booster. I found the Booster's address at 192.168.1.2/login.php but when I try the credentials nothing works ! user, admin, Administrator, blank, etc. nothing works with the access key written on the back. I tried to bring it to factory settings with the reset button and the results are the same, the message is the same: Login Failed

A print screen of the administration page, very similar to that of the Wi-Fi Bridge I also have, which works/allows log in.
https://imgur.com/a/Ygyg4kQ

Any ideas?
Thank you!


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten