Binnenkomende kabel doormeten?

jonasdewilde
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Binnenkomende kabel doormeten?

Berichtdoor jonasdewilde » 28 Okt 2018, 21:05

Hoi,
Ik ben op zoek naar iemand met verstand van de hardware van Proximus en de bekabeling etcetera

Door verbouwing moeten wij tijdelijk verkassen naar een oud huis. Daar komt een telefoonkabel binnen van ongeveer 40 draadjes van toen er nog een bedrijfje in zat. Op 4 daarvan zitten reeds 2 modems (vermoed ik) aangesloten voor andere mensen in dit pand.

Ik heb er eventjes thuis de multimeter bij genomen en las het hier ook al, je moet ongeveer 50V hebben op de kabel. Ik heb dat dus uitgemeten, vond de 50V, sloot mijn 6punts contactdoosje aan van Proximus (heeft dat een polariteit?!) maar geen internet helaas.

Heeft iemand enig idee hoe ik van hieruit verder moet zonder dat ik weken moet wachten op een Belgacom technieker...

Thx

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3520
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: Binnenkomende kabel doormeten?

Berichtdoor mailracer » 28 Okt 2018, 21:16

zonder tussenkomst van een belgacom/proximus technieker zal het niet gaan. Men zal ook iets in de straatkast moeten fixen voor jouw. :lol:

denkleine
Plus Member
Plus Member
Berichten: 180
Lid geworden op: 26 Feb 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Binnenkomende kabel doormeten?

Berichtdoor denkleine » 28 Okt 2018, 21:26

Je gaat inderdaad moeten wachten tot technieker is langsgekomen. Het kan zijn dat de situatie op de baan klopt. Kan ook zijn dat er een andere poort gekoppeld moet worden.
En dsl poort moet worden geconfigureerd/geactiveerd voor je ook maar gaat kunnen surfen...

jonasdewilde
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Binnenkomende kabel doormeten?

Berichtdoor jonasdewilde » 28 Okt 2018, 21:37

Okay, f*** dus..
Thx

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 284
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Binnenkomende kabel doormeten?

Berichtdoor sbghannibal » 01 Nov 2018, 16:29

Hey jonas,

heb je al en afspraak datum van Proximus gekregen?


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten