Vectoring zone 3

Blino
Plus Member
Plus Member
Berichten: 151
Lid geworden op: 26 Jul 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Blino » 04 Jan 2016, 23:49

Ik moet ondertussen toch zowat de enige persoon zijn waar nog zelfs nog geen kleine hint van vectoring op de lijn te zien is... :cry:

Afbeelding

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10065
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 720 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 05 Jan 2016, 06:35

Heel zeker niet.
Ik zit ook in zone3 (ik zit op 490m), en ik heb ook nog nergens een spoortje vectoring gezien.

Verdeel en heers...

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 296 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Muziekbos » 05 Jan 2016, 06:44

Blino schreef:Ik moet ondertussen toch zowat de enige persoon zijn waar nog zelfs nog geen kleine hint van vectoring op de lijn te zien is... :cry:


Maar volgens de Happy few is er niets aan de hand hoor.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3383
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Patje » 05 Jan 2016, 08:34

heist_175 schreef:Heel zeker niet.
Ik zit ook in zone3 (ik zit op 490m), en ik heb ook nog nergens een spoortje vectoring gezien.

490m is volgens mij nog altijd zone 2

Zone 1 = 0 -> 400m
Zone 2 = 400m -> 700m
Zone 3 = 700m ->

Enfin hier ook nog geen vector in de Rop :roll:
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. SSD 500 GB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 688
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 120 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Doktor Avalanche » 05 Jan 2016, 08:36

Hier ook een zone 2, maar rechtstreeks aangesloten op de LEX, dus voor mij komt er zelfs geen Vectoring. En blijkbaar zijn er zo veel, dus...
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10065
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 720 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 05 Jan 2016, 08:37

Die tabel ken ik, maar ik zit op 490m en zit nog steeds op een 30/4 profiel (wat eerder op zone 3 lijkt te wijzen).
Van vectoring is niets te zien.

Dus ja, happy few.
En ondertussen wordt mijn abonnement enkel maar duurder, om de investeringen voor de happy few te helpen bekostigen.

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Matthias » 05 Jan 2016, 08:40

Doktor Avalanche schreef:Hier ook een zone 2, maar rechtstreeks aangesloten op de LEX, dus voor mij komt er zelfs geen Vectoring. En blijkbaar zijn er zo veel, dus...

Idem ditto. Ik denk zelfs dat ik zone 1 ben, rechtstreeks op de LEX.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3383
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Patje » 05 Jan 2016, 08:40

Ik zit volgens de technieker op een 500m , in zone 2 en heb 50/6 met DLM, dus uw 490m zal foute info zijn (waar heb je die info vandaan ?)

zone 2 zonder vec
Afbeelding
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. SSD 500 GB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10065
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 720 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 05 Jan 2016, 09:33

Die info heb ik enerzijds vanuit de VDSL2 Tool en anderzijds van een technieker van Belgacom die een tijdje geleden mij op een andere lus heeft gezet, omdat de "primaire" lus plots problemen opleverde.

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2297
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 137 keer
Uitgedeelde bedankjes: 612 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor johcla » 05 Jan 2016, 10:30

De lijntest geeft bij mij nu ook 50/10, en mijn lijn is nog 30/6.
Ik heb een FB7390 achter een BBox3, dus ik vermoed dat ik gewoon geduld moet hebben?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15807
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2792 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 05 Jan 2016, 15:35

heist_175 schreef:Die tabel ken ik, maar ik zit op 490m en zit nog steeds op een 30/4 profiel (wat eerder op zone 3 lijkt te wijzen).
Van vectoring is niets te zien.

30/4 is inderdaad een typisch DLM profiel van zone 3 (zonder vectoring).
Je kan perfect in zone 3 zitten met een afstand van <700m, als jouw loop att. 800Hz < 0.7 dB :-(
Afstand is niet het enige criterium!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10065
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 720 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 05 Jan 2016, 19:11

loop att. 800Hz < 0.7 dB

Kan ik dat op één of andere manier ergens aflezen?

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor crapiecorn » 05 Jan 2016, 21:11

Ik denk dat ik dat ooit voor je nagekeken heb. Max verzwakking was iets boven de 0.7

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2297
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 137 keer
Uitgedeelde bedankjes: 612 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor johcla » 06 Jan 2016, 10:46

Ik weet niet of het met vectoring te maken heeft, maar vanmorgen zag ik dat de upload van mijn backup boven de 5 Mbps uitkwam.
Ik vermoed dus dat vectoring nu aktief is?
Maar het laatste uur zijn er opvallend veel reconnects:

81.244.156.xxx, Jan 6, 2016 9:33 am, OK
81.244.105.207, Jan 6, 2016 9:24 am, OK
81.244.143.11, Jan 6, 2016 9:19 am, OK
81.244.69.254, Jan 6, 2016 9:10 am, OK
81.244.126.102, Jan 6, 2016 9:03 am, OK
81.244.124.245, Jan 6, 2016 8:55 am, OK
81.244.113.169, Jan 6, 2016 8:46 am, OK
Laatst gewijzigd door johcla op 06 Jan 2016, 13:05, 1 keer totaal gewijzigd.

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor beont » 06 Jan 2016, 12:32

heist_175 schreef:
loop att. 800Hz < 0.7 dB

Kan ik dat op één of andere manier ergens aflezen?


Ik vroeg me juist hetzelfde af. Zal wellicht niet mogelijk zijn op een BBox3?

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2297
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 137 keer
Uitgedeelde bedankjes: 612 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor johcla » 07 Jan 2016, 09:39

johcla schreef:Ik weet niet of het met vectoring te maken heeft, maar vanmorgen zag ik dat de upload van mijn backup boven de 5 Mbps uitkwam.
Ik vermoed dus dat vectoring nu aktief is?
Maar het laatste uur zijn er opvallend veel reconnects:

81.244.156.xxx, Jan 6, 2016 9:33 am, OK
81.244.105.207, Jan 6, 2016 9:24 am, OK
81.244.143.11, Jan 6, 2016 9:19 am, OK
81.244.69.254, Jan 6, 2016 9:10 am, OK
81.244.126.102, Jan 6, 2016 9:03 am, OK
81.244.124.245, Jan 6, 2016 8:55 am, OK
81.244.113.169, Jan 6, 2016 8:46 am, OK


Een update: het had niets met vectoring te maken. Mijn NAS probeerde sneller te uploaden dan kon, waardoor mijn Fritzbox telkens crashte. Ik heb de upload van de backup nu gelimiteerd op 4 Mbps en sindsdien is het weer stabiel, en nog steeds een 30/6-verbinding.

kokop
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jan 2014

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor kokop » 08 Jan 2016, 11:55

Vectoring zone 3 was reeds actief en nu zie ik sinds vandaag ook verhoging van 30/5 naar 40/5.
Bijlagen
Fritz vectoring zone 3.png

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2916
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Bedankt: 260 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor petrol242 » 08 Jan 2016, 12:13

Blino schreef:Ik moet ondertussen toch zowat de enige persoon zijn waar nog zelfs nog geen kleine hint van vectoring op de lijn te zien is... :cry:


Wees getroost. Hier ook nog niks van vectoring te bespeuren, ondanks ik nog net in zone 1 zit.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor AndRo555 » 08 Jan 2016, 13:11

Hier ook nog niet. (quasi heel het dorp niet). Zone 1 ook.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15807
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2792 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 08 Jan 2016, 13:42

kokop schreef:Vectoring zone 3 was reeds actief en nu zie ik sinds vandaag ook verhoging van 30/5 naar 40/5:

Code: Selecteer alles

                                Receive Direction   Send direction
Attainable data rate   kbit/s   61792               8045
Current troughput      kbit/s   39998               4998
Impulse noise protection           32                 41

Het goede nieuws: uit jouw lijnwaarden is af te lezen dat upstream vectoring ook actief is zone 3.
Blijkbaar past Proximus nu dus vectoring upstream toe op alle vectoring lijnen :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Menace
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 08 Feb 2012
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Menace » 15 Jan 2016, 09:09

Hier mijn resultaten uit Waregem. Nog geen Vectoring dus.

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.11.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   25 061 kbps
Upstream current bit rate:     4 056 kbps

Downstream max bit rate:       32 424 kbps
Upstream max bit rate:         6 552 kbps

Downstream attenuation:        16,6 dB

Downstream noise margin:       10,8 dB
Upstream noise margin:         11,6 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 unknown
Vectoring:                     no
Proximus profile:              unknown
DLM:                           yes
Repair:                        no
Distance (estimated):          565 m


Volgens Patje zou ik in Zone 2 moeten zitten?
Zone 1 = 0 -> 400m
Zone 2 = 400m -> 700m
Zone 3 = 700m ->


Weet er iemand of er in Waregem eigenlijk al sprake van vectoring is?

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 688
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 120 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Doktor Avalanche » 15 Jan 2016, 09:14

Heeft er eigenlijk iemand een idee hoever ze nu staan met de uitrol van vectoring. Eerst was er volgens mij gezegd eind 2015, daarna eind Q1 2016. Dus zouden ze toch bijna rond moeten zijn, niet?
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15807
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2792 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 15 Jan 2016, 09:34

Menace schreef:Weet er iemand of er in Waregem eigenlijk al sprake van vectoring is?

Ja hoor :)

20 upload overview.JPG
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten