bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1468
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 113 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor fvhbrugge » 14 Feb 2011, 20:23

dirki112 schreef:Ik kreeg net te horen van de helpdesk van Belgacom dat er problemen zijn met de laatse firmware versie en dar klanten die nu Belgacom TV on PC aanvragen, de boodschap blijven houden van die 48u... Nog mensen in die situatie? Ik heb vorige vrijdag geactiveerd en kan nog steeds de software voor op de PC te installeren niet downloaden.
Heb manueel de upgrade naar de nieuwe firmware gedaan...
Ergens een link naar de software buiten E-services om?


Bij mij de update vandaag binnengekomen en ik had reeds woensdagavond de aanvraag gericht. Dus beetje geduld.
Let op: je moet ook de TV-decoder resetten eenmaal de router geüpdated werd.

Maar: nu gooit Antivirus roet in het eten ... de het "home media center" wordt aangezien als bedreiging waardoor het automatisch verwijderd werd. Goed bezig BGC, het gaat norton antivirus...

PS: toch geïnstalleerd door het bestand terug te halen uit quarantaine.

Volledig pad: e:\z_download\belgacom\home media center v1.0.11.6566_bgc.exe
____________________________
Aanwezig op computers vanaf:
14/02/2011 om 20:15:40
Laatst gebruikt:
14/02/2011 om 20:17:35
Opstartitem:
Nee
Gestart:
Nee
____________________________
____________________________
Weinig gebruikers
Minder dan 50 gebruikers in de Norton Community hebben dit bestand gebruikt.
____________________________
Gemiddeld
Dit bestand heeft een gemiddeld risico.
____________________________
Bedreigingsdetails
Bedreigingstype: Insight-netwerkbedreiging. Er zijn indicaties die erop wijzen dat dit bestand onbetrouwbaar en dus niet veilig is
____________________________
Oorsprong
Gedownload van URL niet beschikbaar

Bronbestand:
home media center v1.0.11.6566_bgc.exe
____________________________
Bestandsacties
Bestand: e:\z_download\belgacom\home media center v1.0.11.6566_bgc.exe
Verwijderd
____________________________
Vingerafdruk van bestand - SHA:
826229467b7eea87d51979924dd48fa596ae5cddd1a3e94ee1731084e92510e8
____________________________
Vingerafdruk van bestand - MD5:
bfedeac65c5608bf2187868bbb0856e5
____________________________

DoubleD
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 08 Mar 2009

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor DoubleD » 26 Feb 2011, 13:38

Ik zie net op de firmware website van bgc dat er weer een nieuwe firmware is !

Ga hem zo meteen even proberen...

jorisx
Premium Member
Premium Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 31 Okt 2010
Bedankt: 37 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor jorisx » 26 Feb 2011, 13:53

Ik zie hem er nog steeds opstaan, maar kan hem nu niet updaten: FAST3464_60A02E.img...> 22-Feb-2011 10:38 6.6M

DoubleD
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 08 Mar 2009

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor DoubleD » 26 Feb 2011, 13:55

Inderdaad, staat er nog wel steeds op, maar hier was hij eventjes van de lijst verdwenen :bang:

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor tomw » 26 Feb 2011, 14:52

Op het eerste zicht niet veel veranderingen:
- backup en restore van de configuratie is terug
- extra informatie over de firewall is terug weg op de statuspagina

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 26 Feb 2011, 15:01

Waarom zijn die updates er eigenlujk niet voor de sagem toestellen (identieke hardware) ?

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3212
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Trojan » 26 Feb 2011, 15:13

Omdat die sagem toestellen enkel nog voor olo's worden gebruikt en deze een aangepaste firmware nodig hebben, aka zonder belgacom logo.

Doch is het perfect mogelijk om de belgacom native firmware te installeren op uw olo sagem.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

FlashBlue
Erelid
Erelid
Berichten: 2000
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 304 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1045 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor FlashBlue » 26 Feb 2011, 15:30

Vraagje tussendoor, want dit is mij nog niet heel duidelijk.

-ik ben edpnet klant, en heb een sagem in gebruik
-ik heb een bbox2 in de kast liggen als reserve

stel dat mijn sagem het opgeeft en ik smijt de bbox2 in de plek, gaat die dan automatisch updaten, of gaat ie dat niet doen ?

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1377
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 126 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Abusimbal » 26 Feb 2011, 16:30

ogy schreef:en nu nog de 802.11n aanzetten... :roll:

Zal niet gaan. Er zit een 802.11g module in. De N heeft ook meer antennes nodig.
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

Gebruikersavatar
PumbaaH
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 879
Lid geworden op: 09 Jul 2009
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor PumbaaH » 26 Feb 2011, 18:16

sorry jongens

was effe in het verkeerde stukje van het forum
Laatst gewijzigd door PumbaaH op 26 Feb 2011, 21:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Mobile: Motorola Moto G 4G - KING Supersize
Internet: Sagem [email protected] + TP-Link TL-WR1043ND - Scarlet ONE
PC: in aankoop
Laptop 1: Toshiba L300-1DN AZ
Mediaplayer: MINIX NEO X5 mini

Pluis
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 25 Jun 2007
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Pluis » 26 Feb 2011, 18:57

Is het technische gezien mogelijk dat BC een soort changelog bestandje (.txt) schrijft, zodat de mensen weten welke veranderingen ze kunnen verwachten met nieuwere firmware versies, of is dat te moeilijk ?

inge25
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 Jan 2008
Bedankt: 34 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor inge25 » 26 Feb 2011, 22:52

Nadat de update met de runtime code version 60R109-60A040 is voltooid kan ik niet meer surfen :bang:

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 27 Feb 2011, 01:49

Trojan schreef:Omdat die sagem toestellen enkel nog voor olo's worden gebruikt en deze een aangepaste firmware nodig hebben, aka zonder belgacom logo.

Doch is het perfect mogelijk om de belgacom native firmware te installeren op uw olo sagem.


Ivm reflashen van bbox2 firmware (met belgacom logo) naar origineel (sagem):

6OS105-6OS005

Eerst .res flashen dan .secure !!! (anders werkt het niet goed!)

Mijn toestel van Dommel doet het in ieder geval niet meer (no sync), mac. adress block wordt niet gedaan bij BGC ?

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 27 Feb 2011, 01:53

FlashBlue schreef:Vraagje tussendoor, want dit is mij nog niet heel duidelijk.

-ik ben edpnet klant, en heb een sagem in gebruik
-ik heb een bbox2 in de kast liggen als reserve

stel dat mijn sagem het opgeeft en ik smijt de bbox2 in de plek, gaat die dan automatisch updaten, of gaat ie dat niet doen ?

Vermoed van wel, bij reset naar default settings (achteraan).

Maar kun je zelf een sagem toestel voorzien van bbox2 firmware en automatisch updates krijgen voor de bbox2 firmware (op de sagem) ?

zaiko2000
Member
Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 27 Okt 2010
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor zaiko2000 » 27 Feb 2011, 01:56

Ik kon na update ook niet meer surfen! Ik zag in mijn netwerk ineens een modem die ik niet had :sagem. Ik heb een bbox2!
Dus ik browse naar 192.168.1.1 en daar zie ik in status : vlan list : onder vlan10 was vanaf IP adress niets ingevuld , en onder vlan 20 wel

heb een release,renew gedaan een connect en toen werkte alles weer (en de sagem modem was verdwenen)

jeetje wat een soep !

en de belgacom test op tv probeer ik niet meer want ik heb dat al 4x geprobeerd en er gebeurt niets !
(en ik heb runtime code version :60R109-60A040)

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 27 Feb 2011, 02:05

FAST3464_6OC109.img...>

Waarvoor staat die C eigenlijk (bbox2 gebruikt de A versie), S is voor sagem(S105), maar waarvoor staat de C ?

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 28 Feb 2011, 00:23

Bij het flashen allerlaatste firmware v.d. mirror site is tr98 weer goed bezig (not), wss ios dit toch oudere firmware aangepast ivm bgc tv, dus best van afblijven.

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 28 Feb 2011, 00:33

inge25 schreef:Nadat de update met de runtime code version 60R109-60A040 is voltooid kan ik niet meer surfen :bang:

Is Runtime Code Version 6OS105-60A040 ook goed ? (waarvoor staat het 1e en 2e deel eigenlijk?), deze draait nu op mijn sagem !

Want de bugs van de laatste sagem firmware waren echt zo irritant (rebooten sagem voor pppoe sessie op te starten op andere router, tr98=>2.00 2.00.200 load).

silencer schreef:Het flashen van FAST3464_60A022.img.secure (VDSL version) & FAST3464_60R109.img.secure.res.bin (Runtime Code Version 60R109-60A022 ) zal wel geen kwaad kunnen zeker ?

Het flashen in de verkeerde volgorde zorgt dat uw modem bricked.

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 739
Lid geworden op: 07 Mei 2007
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor dean3009 » 28 Feb 2011, 00:41

Het eerste deel is de recovery firmware. Jij hebt nu de recovery firmware voor OLO's (6OS105) en de firmware van Belgacom zelf. Het is best dat je nu nog 60R109 installeert.

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 28 Feb 2011, 00:50

@dean3009: waarom ? Wat is er mis met de originele recovery firmware (is recenter volgens site) ? om zelf updates te ontvangen ?

Waarom bvb niet [ ]FAST3464_6OC109.img.secure.res.bin> 21-Oct-2010 16:14 6.5M ? (is recentere recovery toch)

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 739
Lid geworden op: 07 Mei 2007
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor dean3009 » 28 Feb 2011, 01:17

Ik weet ook niet de fijne details ervan, maar toch verscheidene keren gelezen om eerst 60A020/60A040 en dan 60R109 te installeren. Als het nu goed werkt, zou je het zo kunnen laten. Misschien beter wachten op iemand die er meer van kent.

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 28 Feb 2011, 21:48

anyone?

Regulus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 16 Mar 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Regulus » 02 Mar 2011, 12:18

Mijn nieuwe modem heeft nog steeds de ...022 variant .. ben ik nu "achterlijk"? :lol:

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1468
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 113 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor fvhbrugge » 08 Mar 2011, 21:31

Ter informatie wat ik op mijn netwerk zie, met BGC PCTV

- Computer (1e): IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
- Cameo Communications, INC. IP-adres: 192.168.1.5 (= D-link )
- Scientific Atlanta, Cisco SPVT Group IP-adres: 192.168.1.64 (decoder 1)
- Cisco, Service Provider Video Technology Group IP-adres: 192.168.1.65 (decoder 2)

De DLink gebruik ik voor een goede wireless verbinding met spelcomputer + 2e computer bekabeld via Dlink op de Sagem Router
(de wireless op de Sagem krijg ik niet meer actief)

Daarnaast heb ik nog een 2e netwerkaansluiting op de 1e computer met fixed IP-adres 192.168.0.112 die heeft via domme 2e switch verbinding met 2e PC die ook 2e netwerkaansluiting heeft: fixed IP 192.168.0.110

Dat allemaal lijkt nu goed te werken. En ik kan printen vanaf 2e computer naar printer aangesloten op 1e computer. Dankzij de 2e netwerkaansluiting.
Ik denk wel dat dit allemaal wat eenvoudiger zou kunnen. (zou het ook lukken zonder 2e netwerkaansluiting om te kunnen printen?)

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1002
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 175 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor koenraaddeconinck » 12 Mar 2011, 19:49

60A40 ook geïnstalleerd maar ik zie in de lijst ook runtime code 60R109-60A042


Hier al iemand ervaring mee? Kun je in geval van problemen tgerug naar A40?

Groeten,

Evergreen
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 14 Dec 2010
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Evergreen » 12 Mar 2011, 20:24

Ik heb de 042 manueel geflached. Ik zie geen verschil met de 040
Volgens mij is de 02C een verderzetting van de 022: bij beide is er mogelijkheid om config te saven of up te loaden. Bij beide kunnen de DTMF tonen bij voip er niet door (u weet wel: "druk 1 als u wilt verdergaan in het Nederlands...". Bij beide is de presentatie van de firewall in de statuspagina ook gelijk.
Ik ga ervan uit dat de 042 verderbouwt op de 040: geen mogelijkheid om config bestanden te saven of up te loden en bij beide komen de DTMF tonen er wél door. De presentatie van de firewall is anders dan bij de vorige twee, maar verschilt onderling niet.

De manuele upload verliep probleemloos, ik moest wel mijn VDSL passwoord opnieuw ingeven want hij maakte vanzelf geen internetconnectie.

Iemand anders al verschillen gevonden met de A040?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Tomsworld » 28 Mar 2011, 12:48

En voila belgacom heeft de rechten op de cpe server aangepast -> 403 forbidden nu.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

plaatjesdraaier
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 28 Mar 2011
Twitter: PD3J
Locatie: Achel
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Wat is jou Sagem VDSL modem firmware versie?

Berichtdoor plaatjesdraaier » 28 Mar 2011, 13:56

Onlangs mijn Sagem getracht te updaten met nieuwe firmware, echter de verkeerde genomen. (versie 60A040)
Omdat de modem niet automatisch rebootte, heb ik dit handmatig gedaan.
Gevolg : Sagem dood !
Waarschijnlijk was het proces nog niet afgerond.
Ben dus voorzichtig !
Voor EDPnet is de laatste versie 60A022
De firmware is te downloaden op : http://cpe.mirrors.skynet.be
Je moet alleen oppassen dat je de juiste neemt :oops:
Ben nu aan het wachten op een nieuwe modem/router die EDPnet zou afsturen.
Helaas gaat dat niet zo vlot.
Voor de rest ben ik content met EDPnet.
Is vele malen beter dan Dommel, waar ik nachtmerries aan heb overgehouden !

[Mod Edit] bericht verplaatst naar bestaande discussie

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3212
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Trojan » 28 Mar 2011, 14:23

Tomsworld schreef:En voila belgacom heeft de rechten op de cpe server aangepast -> 403 forbidden nu.

Dat was te verwachten. :(
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Tomsworld » 28 Mar 2011, 14:30

Ik snap het ook, er was een kans om de modem te bricken. Ergens kan ik het begrijpen, het verbaasde me wel dat oude versies bleven staan.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

joriz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 454
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 31 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor joriz » 28 Mar 2011, 17:42

Spijtig :( Niemand geen mirror?
Vandaag is mijn sagem geinstalleerd maar de firmware heeft nog geen WPA2 op het wireless gedeelte...
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/30Mbit / Fritzbox 7490


Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3212
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Trojan » 28 Mar 2011, 19:53

Das goed voor de oude versies, maar aan toekomstige updates kunnen we niet meer aan.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3951
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor silencer » 28 Mar 2011, 22:09

joriz schreef:Spijtig :( Niemand geen mirror?
Vandaag is mijn sagem geinstalleerd maar de firmware heeft nog geen WPA2 op het wireless gedeelte...

Ik heb alle firmwares tot datum van release A40 op pc staan.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Tomsworld » 29 Mar 2011, 08:15

Ik hoop eigenlijk wel dat de markt voor CPE's open gaat, ik zie dat het BIPT hard bezig is aan het voorstellen doen. Cisco heeft namelijk ook een leuke vdsl2 cpe.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15598
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor philippe_d » 29 Mar 2011, 11:01

Er zijn natuurlijk wel voor- en nadelen.

- Vrije keuze van eindmateriaal is altijd goed, vooral als je er méér wil uithalen dan wat de bbox2 levert (advanced users).
- Een eigen VDSL2 modem kopen zal natuurlijk niet goedkoop zijn (in vergelijking met de "gratis" bbox2/sagem geleverd door de ISP.
- Met een goede PPPoE router achter de bbox2 kan je wellicht alles doen wat je met een eigen VDSL2 modem/router zou willen (enig nadeel 2 toestellen).
- Er zijn heel wat technische challenges met een eigen VDSL2 router, waar een gewone gebruiker in de problemen zal komen, zoals het correct instelllen van de VLAN settings. Gezien deze instellingen in ieder land en voor iedere provider verschillend zijn, kan een commerciële VDSL2 router dus niet zomaar "out-of-the-box" werken, maar zijn er lokale aanpassingen nodig.
- Deze instellingen kunnen ook wijzigen, en dan ben je weer de klos. Voorbeeld: voor de FritzBox 7390 heeft het meer dan een jaar geduurd om een Firmware te krijgen, met de nodige Belgacom settings in een dropdown menu. Van zodra Belgacom iedereen overschakelt op "full routed" in plaats van "bridge" (DTV), dan kan je weer herbeginnen met je eigen VDSL2 modem in te stellen.

Ik denk dat Belgacom dit zo lang mogelijk gaat tegenhouden, en ik kan ze geen ongelijk geven. De vraag naar support zal niet te overzien zijn, als iedereen zijn eigen VDSL2 modem zou gaan gebruiken.

Volgens mij is de meest flexibele opstelling toch de bbox2 + eigen router. Dan combineer je alle voordelen:
    - je blijft support krijgen van Belgacom, gezien je hun hardware gebruikt als modem.
    - Belgacom TV and eventueel VoIP (i-Talk) blijven probleemloos werken (VLAN20 en 30).
    - en met je eigen router + PPPoE kan je het internet instellen naar eigen wens.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Tomsworld » 29 Mar 2011, 11:08

@Philippe natuurlijk ;-) als het niet zo duur was dan had ik al een fritzbox etc ook.

Maar een cisco lijkt me een leuke uitdaging alleen kost hij 700 euro.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 739
Lid geworden op: 07 Mei 2007
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor dean3009 » 30 Mar 2011, 19:47

De site met de firmwares (de index althans) mag dan wel niet meer toegankelijk zijn, je kunt nog steeds een beetje gokken. Als je weet dat er een nieuwe firmware uit is (op de modem weergegeven), kun je met de versie code een paar links uitproberen.

Je weet dat een link naar de firmware er zo uit ziet:

Code: Selecteer alles

http://cpe.mirrors.skynet.be/FAST3464_[versie].img.secure(.bin)


Neem bijvoorbeeld de nieuwe 60A042 firmware. Deze staat niet meer in de index die gecached is door Google.
Je vervangt dan gewoon [versie] door 60A042 en probeert uit.

Code: Selecteer alles

http://cpe.mirrors.skynet.be/FAST3464_60A042.img.secure.bin
werkt niet. Sommige zijn zonder de .bin extensie. Dan maar eens zonder proberen.

Code: Selecteer alles

http://cpe.mirrors.skynet.be/FAST3464_60A042.img.secure
werkt wel

Je moet natuurlijk wel de versie kennen hiervoor.

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4180
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Ken » 30 Mar 2011, 21:14

Wget ++

Internet = Telenet Business Fibernet 300/30 Mbps + Orange Surf Extra Card LTE backup
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Orange Go Plus Pro + Huawei P30 Pro
TV = FTA IPTV + Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3, referral code click here

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1611
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 170 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: bbox2: nieuwe runtime code version 60R109-60A040

Berichtdoor Petervanakelyen » 03 Apr 2011, 15:57

Die site was ontzettend handig om een handmatige firmware-upgrade te doen. Ik hoop dat Belgacom niet even locked-down wordt als Telenet met verplichte modem/routers waar je gewoon niets nuttig aan kan aanpassen. :? Iemand overigens een idee wat er veranderd is tussen 60A040 en 60A042? De 60A042 lijkt hier niet automatisch verdeeld te zijn (een snelle blik bij buren geeft ook nog steeds 60A040 aan, maar andere buren zitten zelfs nog op 60A022, dus dat zegt misschien niet zo veel).


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten