Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

iamborg
Pro Member
Pro Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 23 Dec 2005
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor iamborg » 06 Feb 2010, 21:11

Hello,

Iedereen klaagt over de BBox VDSL model, maar heeft iemand eigenlijk al een alternatief geprobeerd?
Er zijn er immers wel beschikbaar, prijs vanaf 150€ (ok, niet gegeven om effe te proberen).

Wat is er zo specifiek aan de B'com VDSL implementatie dat een modem die je bvb. in Nederland zou kopen niet zou werken?

Greetz,

P.

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1555
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor qless » 07 Feb 2010, 13:49

Ik heb het vermoeden dat Belgacom een check doet op chipset en dat dus ander type/merk modem gewoon geen connectie krijgt of slechts een repair profiel (9 of 14 Mbps)

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1661
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 100 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Slecht ?

Berichtdoor MarkDM » 07 Feb 2010, 19:43

iamborg schreef:Iedereen klaagt over de BBox VDSL model


Wat is er eigenlijk zo slecht aan ? Graag een lijstje met gebreken, dan weten we het ook !
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3947
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Slecht ?

Berichtdoor silencer » 07 Feb 2010, 23:15

MarkDM schreef:
iamborg schreef:Iedereen klaagt over de BBox VDSL model


Wat is er eigenlijk zo slecht aan ? Graag een lijstje met gebreken, dan weten we het ook !


1.Groot & lomp
2.Firmware beperkt "onzichtbaar"
3.Wireless is minder
4.Voor veel zaken is reboot nodig
5. ...

ulixes
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 21 Sep 2002
Locatie: Limburg
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor ulixes » 08 Feb 2010, 00:06

Ik ben dan wel geen professionele gebruiker, maar ik ben eigenlijk vrij tevreden over de b-box 2.
Ik zit twee verdiepingen boven de modem en heb goeie wireless ontvangst met een simpele Linksys WMP54G, zelfs online gamen lukt erg goed.
Behuizing is niet prachtig maar imo evenmin afschuwelijk en bovendien praktisch om aan de muur te hangen.
En voor heel wat klanten zal die ZTC een zegen zijn: gewoon inschakelen en wachten.

reis
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 Mar 2005

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor reis » 05 Mar 2010, 22:43

bestaat er ook vdsl van linsys dat is mijn voorkeur


beperkte lan aansluiting als ik switch moet kopen koop ik liever router

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3199
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 240 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Slecht ?

Berichtdoor Trojan » 06 Mar 2010, 13:28

silencer schreef:
MarkDM schreef:
iamborg schreef:Iedereen klaagt over de BBox VDSL model


Wat is er eigenlijk zo slecht aan ? Graag een lijstje met gebreken, dan weten we het ook !


1.Groot & lomp
2.Firmware beperkt "onzichtbaar"
3.Wireless is minder
4.Voor veel zaken is reboot nodig
5. ...

1. groot gelijk
2. alles wat ik met mijn linksys wrt350n router kan kan ook met een bbox2
3. geen ervaring
4. voor de basiszaken is geen reboot nodig, voor de rest mss wel, maar dat is evengoed bij andere merken zoals mijn linksys wrt350n, dewelke een veelvoud gekost heeft ivm bbox2
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 992
Lid geworden op: 23 Apr 2008
Bedankt: 158 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor duizend » 06 Mar 2010, 14:04

Probeer dan maar eens rfc2684 bridged in te stellen (en werkend te krijgen) met de bbox ...

Ik heb hier al een klein dozijn modem/routers geinstalleerd en getest, de interface van de bbox werkt ongeloofelijk traag en lomp in vergelijking met al de rest.

reis
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 Mar 2005

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor reis » 06 Mar 2010, 18:26

zou dat iedeal zijn of zal het toch niet werken op het belgacom lijn

WAG160N van linksys

hier is de link

http://www.linksysbycisco.com/ANZ/en/products/WAG160N

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor xenne » 06 Mar 2010, 19:41

de THOMSON TG787 Business VDSL2 zou werken

http://www.thomsonbroadbandpartner.com/ ... hp?id=6583
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

reis
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 Mar 2005

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor reis » 06 Mar 2010, 21:01

bedankt xenne heb ondertussen deze site gevonden het is in duits


een lijst met vdsl2+ routers

http://www.router-faq.de/index.php?id=hardware_dsl

psmammoth
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Locatie: Leuven

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor psmammoth » 08 Mar 2010, 17:57

xenne schreef:de THOMSON TG787 Business VDSL2 zou werken

http://www.thomsonbroadbandpartner.com/ ... hp?id=6583


Ja hoor die werkt, zie ook http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=44&t=25362 en http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=23&t=25342
Let wel op voor KPN experia box in Nederland, daar zitten ook TG787 tussen maar die zijn voorzien van gelockte KPN firmware. Generische firmware voor dit model heb ik nog nooit ergens gezien maar voor alles is er een oplossing :-)

cowboy_film_fan
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Locatie: Brecht
Bedankt: 1 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor cowboy_film_fan » 14 Sep 2010, 14:26

Mijn eerste gedachte was:joepie!! Nu kunnen we overschakelen zonder zo'n doos van pandora (=sagem) binnen te halen.
Maar die TG787 is er om te beginnen in heel wat uitvoeringen,waarvan enkele alleen ADSL2+ zijn.
Voorts zijn er geen generieke firmware-builds te vinden.
Thomson schijnt dat tegenwoordig solide te hebben dichtgetimmerd.
Als je er dus eentje te pakken hebt die werkt,dan is die afkomstig van een of andere ISP in een of ander land.
Je zal er dan de beperkingen moeten bijnenemen die daarmee gepaard gaan.

Da's nu wel jammer,want ik ben nu helemaal vertrouwd met die Thomson modems,en een
aantal truuken van de oude generatie zal ook nog wel op de nieuwe werken.
Thomson is trouwens overgegaan in handen van Technicolor ->eens zien wat dat oplevert.

TomK
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 28 Jul 2010

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor TomK » 15 Sep 2010, 14:00

reis schreef:WAG160N van linksys


Is een mooi ding en werkt best goed alleen .... dat is een ADSL(2+) modem en TS zoekt een alternatieve VDSL2 modem

rpr
Pro Member
Pro Member
Berichten: 405
Lid geworden op: 03 Jul 2008
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor rpr » 15 Sep 2010, 14:34

gewoon een router aansluiten op de bbox en deze een pppoe verbinding laten maken.
Werkt perfect. Wel best wireless van de bbox uitschakelen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15342
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2689 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor philippe_d » 15 Sep 2010, 14:52

rpr schreef:gewoon een router aansluiten op de bbox en deze een pppoe verbinding laten maken.
Werkt perfect. Wel best wireless van de bbox uitschakelen.

Ik ben het hiermee 100% eens:
1) je gebruikt de Bbox2 als VDSL2 modem, dat vermijdt alle mogelijke of toekomstige problemen met Belgacom.
2) je gebruikt je eigen vertrouwde router, die je volledig zelf kan managen.
Ook waarschijnlijk voor velen de goedkoopste oplossing: de Bbox2 "krijg" je, en je eigen router heb je al ...
Enig (maar dan ook enig) nadeel is misschien dat je dan 2 toestellen hebt (energieverbruik).

Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1645
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 93 keer
Uitgedeelde bedankjes: 258 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor fryelectro » 15 Sep 2010, 16:19

rpr schreef:gewoon een router aansluiten op de bbox en deze een pppoe verbinding laten maken.
Werkt perfect. Wel best wireless van de bbox uitschakelen.


en desnoods gewoon het wireless minipci kaartje er gewoon uithalen, scheelt ook weer een paar centjes aan energievebruik :p
Proximus Office&Go Maxi - 100/30 Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 281
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor sbghannibal » 25 Sep 2010, 17:40

je bent altijd beter af als je en eigen router gebruikt ivp en bbox2 want als je en netwerk gaat liggen maken op en bbox wordt er door belgacom nooit gegarandeerd dat netwerk printers enzo nog werken

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1342
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 65 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Iemand al 'alternatieve' VDSL modem geprobeerd

Berichtdoor Abusimbal » 25 Sep 2010, 19:56

De Fritzbox 7390 lijkt ook te werken
viewtopic.php?f=23&t=26071&p=343252#p343252
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten