2 ADSL providers tegelijk. Mogelijk

pc2006
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 14 Jan 2006

2 ADSL providers tegelijk. Mogelijk

Berichtdoor pc2006 » 14 Dec 2006, 20:06

Als ik twee aparte internetaansluitingen wil nemen, dan heb ik de keuze tussen een ADSL-provider en Telenet. Voor mij is Telenet geen optie meer (ben daar klant geweest) omdat er veel niet mag. Ik denk aan 2 ADSL providers waarvoor ik dan 2 aparte pc's zal gebruiken. Is dit technisch mogelijk?

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor gr4vity » 14 Dec 2006, 20:27

Het is in theorie mogelijk (mits je 2 providers neemt die het zelfde netwerk gebruiken -- bijvoorbeeld dommel en belgacom -- ). Het is enkel de vraag of je niet beter 1 abonement neemt en dat deelt tussen de 2 computers. Dommel heeft toch wel pakketten die veel meer aanbieden dan een normale skynet adsl Go.

Greetz Wouter
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5220
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: 2 ADSL providers tegelijk. Mogelijk

Berichtdoor Ofloo » 14 Dec 2006, 20:58

pc2006 schreef:Als ik twee aparte internetaansluitingen wil nemen, dan heb ik de keuze tussen een ADSL-provider en Telenet. Voor mij is Telenet geen optie meer (ben daar klant geweest) omdat er veel niet mag. Ik denk aan 2 ADSL providers waarvoor ik dan 2 aparte pc's zal gebruiken. Is dit technisch mogelijk?


Ja maar ik denk dat je dan ook een 2de telefoonlijn moet nemen (in de zin van een 2de fysieke lijn), .. of raw copper.

Ik vraag me af, als je isdn gebruikt met 4 draden of het dan mogelijk is om 2 verschillende dsl providers te syncen..
Afbeelding

Goendi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1621
Lid geworden op: 30 Mei 2006
Twitter: goendi
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Goendi » 14 Dec 2006, 22:27

Elk huis krijgt twee koperparen binnen. Normaal gezien kun je dus ook twee koperparen aansluiten, hetzij via raw copper, hetzij via een discovery lijn bvb. In dat geval kun je zowiezo twee ADSL abbo's nemen en tegelijk gebruiken, mits aangepaste apparatuur.

Bergie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 21 Jul 2005

Berichtdoor Bergie » 15 Dec 2006, 01:55

Zoals ANARCHY92 reeds zei : waarom niet gewoon een abonnement nemen dat je toelaat meerdere PC's aan te sluiten ?
Bij Belgacom is dat wel schandalig duur, maar bij sommige andere providers zit dat in het standaard abonnement dat stukken goedkoper is dan Belgacom's ADSL Go.
Wat zouden zoal de voordelen zijn van twee aparte abonnementen, en wegen die voordelen op tegen de dubbele kostprijs ???

Goendi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1621
Lid geworden op: 30 Mei 2006
Twitter: goendi
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Goendi » 15 Dec 2006, 12:15

Hangt er natuurlijk van af wat je wil bereiken met twee abbo's. Overigens is er zelden een belemmering op het aantal PC's dat je kunt aansluiten, wel op het aantal pc's dat je leverancier ondersteund mocht je problemen hebben.

Zelf heb ik hier thuis twee abbo's. Ik routeer die op een server met load balancing naar een netwerk. Ik ondersteun mezelf, en heb er nog geen hinder van ondervonden. Als ik nu problemen heb op niveau van de lijn, zal ik steeds mijn tweede lijn kunnen gebruiken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit ook een goede oplossing is voor deze persoon, maar ik gaf enkel aan dat het perfect mogelijk is om twee abbo's tegelijk te gebruiken. Overigens valt dat relatief mee kwa kostprijs.

Terzijde, ik betaal desondanks een veelvoud van een ADSL Go abbo, en niet bij Belgacom. Ik gebruik namelijk een pro abbo aangezien ik mijn internet connectie nodig heb voor mij professionele activiteiten. Ik krijg hier volledige ondersteuning + sla voor in return, en heb de garantie dat ik ten allen tijde vlot geholpen ben. Ik vind dat geklaag over 'schandalig' duur nogal overbodig eigenlijk in deze post, ik vraag me zelfs af waar deze persoon Belgacom vernoemd heeft en wat het dan juist terzake doet om dat nog even extra te vermelden?

Gebruikersavatar
brooklyn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1252
Lid geworden op: 15 Jun 2004
Locatie: West-Vlaanderen aan de kust

Berichtdoor brooklyn » 15 Dec 2006, 14:48

Wij hebben hier ook wat ziten experimenteren en het is mogelijk om 2 verschillende ISPs op 1 aansluiting te zetten (door middel van acount uitwisseling), maar ja de vraag is willen de ISPs dat :)
Afbeelding
PC1: Intel Core 2 Duo E6600 - 2GB DDR2 SDRAM PC6400 - ASUS P5B Deluxe - GeForce 8800GTS 320MB DDR3 - Western Digital 35GB Raptor - 3.1TB HD space
PC2: AMD3600 - 1GB DDR - ASUS A8N Deluxe - ATI 3850 -
Dvico Tvix 6500A user

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1843
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Berichtdoor lithion » 15 Dec 2006, 15:00

Het is mogelijk twee verschillende isp's te gebruiken, maar dan moeten die beiden wel op hetzelfde DSL-netwerk zitten. Dit zal ofwel het Belgacom ADSL netwerk Turboline zijn, een Broba2 netwerk (bvb Scarlet Broba2 netwerk of Tele2 Broba2 netwerk, ...) of een BRUO netwerk (bvb Scarlet BRUO of Tele2 BRUO, ...).

Concreet wil dat zeggen dat je niet kan inloggen met je Belgacom login op een Scarlet aansluiting, maar wel met je EDPNET-login op je scarlet aansluiting. (EDPNET gebruikt Scarlet BROBA2 en Scarlet BRUO). Een dommel samen met een EDPNET verbinding zal ook niet werken.

Je kan echter niet bij twee isp's een aansluiting aanvragen op hetzelfde koperpaar. Vroeger lukte dat want toen had je nog een adsl abo en een isp abo. Uiteindelijke oplossing is dus een tweede lijn aan te vragen.

pc2006
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 14 Jan 2006

Berichtdoor pc2006 » 15 Dec 2006, 22:14

Mijn bedoeling is om twee losse lijnen te hebben, die elkaar op geen enkel moment kruisen. Het liefst Belgacom en een andere GROTE ADSL provider zoals Scarlet.

Scenario:

Mijn pc durft via Belgacom
Die van mijn vriendin op Scarlet
Niemand van ons is afhankelijk van een ander zijn aansluiting, zoals als de ene de connectie afsluit de ander er niets van merkt.

Hoopte dat iemand al zoiets in huis heeft, en het dus gewoon normaal te gebruiken is.

pc2006
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 14 Jan 2006

Berichtdoor pc2006 » 15 Dec 2006, 22:17

lithion schreef:
Uiteindelijke oplossing is dus een tweede lijn aan te vragen.


Dat is voor mij interessant. Weet er iemand hoe je zoiets moet aanpakken. Ik neem aan dat er fysiek iets moet gebeuren door een electricien?

Bergie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 21 Jul 2005

Berichtdoor Bergie » 15 Dec 2006, 22:33

Goendi schreef:Ik vind dat geklaag over 'schandalig' duur nogal overbodig eigenlijk in deze post, ik vraag me zelfs af waar deze persoon Belgacom vernoemd heeft en wat het dan juist terzake doet om dat nog even extra te vermelden?


Een tip : kijk eens goed in welke forumrubriek de topicstarter zijn vraag gepost heeft...

Joris84
Pro Member
Pro Member
Berichten: 281
Lid geworden op: 13 Mar 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Joris84 » 16 Dec 2006, 20:55

pc2006 schreef:
lithion schreef:
Uiteindelijke oplossing is dus een tweede lijn aan te vragen.


Dat is voor mij interessant. Weet er iemand hoe je zoiets moet aanpakken. Ik neem aan dat er fysiek iets moet gebeuren door een electricien?


Je moet allesinds een 2de telefoonlijn actief hebben. Als dit gebeurd is, kan je adsl er laten opzetten door nieuw abonnement aan te vragen op dit nieuwe nummer.

Het is aan te raden een andere telefoonkabel te gebruiken als degene die je nu al hebt voor de 1ste adsl verbinding. Deze moet dan tussen het 1ste aansluitpunt van belgacom en uw pc gelegd worden. Stopcontactje erop, modem verbinden en configureren en klaar is kees :) Als je dit zelf niet kan, kan je een elektricien aanspreken of een belgacom technieker laten komen.

Avenger
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 15 Aug 2006

Berichtdoor Avenger » 17 Dec 2006, 13:56

Normaal hebt ge 2 paar binnen zitten
pak gewoon een edpnet acount en dommel acount,
Het enige probleem dat zich kan voordoen is dat in paar op een retour zit waardoor de lijn kwaliteit al stuk slechter is .
En vergeet isdn ..isdn komt binnen op 1 paar en neemt al veel meer capaciteit in van een lijn je hebt dit alleen nodig als je 2 telefoonnummers op 1 lijn wilt en sommige digitale diesnten .. benksys ... ... isdn + dsl = kans op miserie x3

Goendi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1621
Lid geworden op: 30 Mei 2006
Twitter: goendi
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Goendi » 17 Dec 2006, 15:09

Wat Avenger hier komt te zetten klopt volledig. Nu enkel nog uitvissen of er effectief twee koperparen bij jou binnenkomen. Kun je best eens bij de inleiding op jou lokatie gaan zien of er nog beschikbare paren zijn of niet.

Even afwijken van het onderwerp:

Goendi schreef:

Ik vind dat geklaag over 'schandalig' duur nogal overbodig eigenlijk in deze post, ik vraag me zelfs af waar deze persoon Belgacom vernoemd heeft en wat het dan juist terzake doet om dat nog even extra te vermelden?


Een tip : kijk eens goed in welke forumrubriek de topicstarter zijn vraag gepost heeft...


We gaan daar eens even op ingaan. Misschien dat ge dan u mening leert geven als ze ook effectief terzake doet.

Als ik twee aparte internetaansluitingen wil nemen, dan heb ik de keuze tussen een ADSL-provider en Telenet. Voor mij is Telenet geen optie meer (ben daar klant geweest) omdat er veel niet mag. Ik denk aan 2 ADSL providers waarvoor ik dan 2 aparte pc's zal gebruiken. Is dit technisch mogelijk?


Hij geeft dus al zelf aan dat hij een ADSL-provider verkiest, en zegt niets over Belgacom. In welk forum hij post doet er bijgevolg weinig toe, aangezien hij duidelijk zoekt achter een ADSL provider, niet noodzakelijk Belgacom dus. Hij zoekt zelfs twee providers voor twee aparte PC's. Het enige wat hij wil weten is of dat technisch mogelijk is. Er staat niets over het abonnementstype noch over eventuele kosten. Lijkt me duidelijk niet?
Maar neen, u zei:

Zoals ANARCHY92 reeds zei : waarom niet gewoon een abonnement nemen dat je toelaat meerdere PC's aan te sluiten ?
Bij Belgacom is dat wel schandalig duur, maar bij sommige andere providers zit dat in het standaard abonnement dat stukken goedkoper is dan Belgacom's ADSL Go.
Wat zouden zoal de voordelen zijn van twee aparte abonnementen, en wegen die voordelen op tegen de dubbele kostprijs ???


Dat anderen goedkoper zijn laat geen twijfel. Common knowledge. Het woordje 'schandalig' is echter té. Ik zie echt niet waarom dat vermeld moet worden. Een suggestie: (of tip, mij om het even nu we elkaar toch tips geven)

Het is in theorie mogelijk (mits je 2 providers neemt die het zelfde netwerk gebruiken -- bijvoorbeeld dommel en belgacom -- ). Het is enkel de vraag of je niet beter 1 abonement neemt en dat deelt tussen de 2 computers. Dommel heeft toch wel pakketten die veel meer aanbieden dan een normale skynet adsl Go.


Dit komt uiteindelijk op hetzelfde neer, maar komt een stuk objectiever over. Het geeft aan dat er anderen bestaan die meer voordelen hebben. Het beperkt zich ook niet tot de prijs, maar vermeld heel algemeen dat je van een voordeliger aanbod kunt genieten. [/list]

Bergie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 21 Jul 2005

Berichtdoor Bergie » 20 Dec 2006, 21:04

Ja ja, 't is al goed...
Goendi is weeral vertrokken... :frown:

En binnenkort ben ik het weer die u aangevallen heeft, zeker, zoals vorige keer ???

Gebruikersavatar
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 Dec 2006

Berichtdoor Draco888 » 21 Dec 2006, 16:59

Snap het toch echt niet hoor, tenzij een/beide van jullie grote downloaders of uploaders zijn is het toch het beste gewoon een goed abo te nemen bij dommel of edpnet en dan dze te sharen via een (draadloze of niet) router.

Ieder kan dan nog zijn/haar eigen email account(s) hebben, en het is niet zo dat beide pc's moeten aanstaan om op I-net te geraken.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast