Bbox volledig vervangen door eigen modem

2lan
Pro Member
Pro Member
Berichten: 242
Lid geworden op: 17 Mei 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Bbox volledig vervangen door eigen modem

Berichtdoor 2lan » 3 dagen 9 uur 39 minuten geleden (14 Okt 2021, 17:08)

Hallo,

Is het nog mogelijk om de huidige bbox te vervangen door een vsdl2 modem alleen om die dan aan eigen firewall/router en daarna wifi/switch.
Vroeger had ik versatel daarna dommel met een simpele modem en telenet modem only die dan naar een 486 met linux en 3xutp die load balancing, firewall etc deed.
En zou nu terug naar zo een opstelling willen gaan.
2 modems, router/firewall met 2 wan (ubiquiti ??, TP-Link Omada) en daarna switch/wifi

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16153
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2901 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 787 keer
Contact:

Re: Bbox volledig vervangen door eigen modem

Berichtdoor philippe_d » 3 dagen 7 uur 10 minuten geleden (14 Okt 2021, 19:37)

Waarom zou je dan B-box willen vervangen?
Je kan die toch "bridgen" door op jouw dual-Wan firewall/router een eigen PPPoE sessie in te stellen op de WAN poort die met de B-box verbonden is?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.28, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

edwin.d
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 14 Sep 2012
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Bbox volledig vervangen door eigen modem

Berichtdoor edwin.d » 3 dagen 6 uur 7 minuten geleden (14 Okt 2021, 20:40)

Inderdaad.
Zo doe ik het ook. Werkt prima.
En handig als je een VPN gebruikt. Dan hoef je geen poorten open te zetten.

Mvg

2lan
Pro Member
Pro Member
Berichten: 242
Lid geworden op: 17 Mei 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Bbox volledig vervangen door eigen modem

Berichtdoor 2lan » 1 dag 15 uur 55 minuten geleden (16 Okt 2021, 10:52)

philippe_d schreef:Je kan die toch "bridgen" door op jouw dual-Wan firewall/router een eigen PPPoE sessie in te stellen op de WAN poort die met de B-box verbonden is?

Merci, ga dit proberen.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast