DNS BBOX-3

osirius
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 Jun 2021

DNS BBOX-3

Berichtdoor osirius » 1 week 3 dagen 20 minuten geleden (11 Jun 2021, 08:20)

Beste,

Ik heb net een nieuwe bbox-3 gekregen, als vervanger van de bbox-2
Bij de bbox-2 kon ik mijn dns aanpassen, dat deed ik voor pi-hole. Met de bbox-3 lukt me dat niet meer.

Is het op een bbox-3 ook mogelijk dit op een of andere manier aan te passen.
Op google gezocht, lijkt dicht getimmerd te zijn.

Hopelijk weet hier iemand raad? Anders moet ik het anders gaan doen pi-hole als dhcp, of dns in elke laptop/pc aan gaan passen.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16443
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 692 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 542 keer
Contact:

Re: DNS BBOX-3

Berichtdoor meon » 1 week 2 dagen 21 uur geleden (11 Jun 2021, 11:30)

osirius schreef:Anders moet ik het anders gaan doen pi-hole als dhcp, of dns in elke laptop/pc aan gaan passen.

Ik vrees dat je jezelf beantwoord hebt...
Ik heb net hetzelfde voor, maar om een andere reden (Windows domein), dus m'n domeincontroller doet nu DHCP...

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 11039
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 759 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 400 keer

Re: DNS BBOX-3

Berichtdoor heist_175 » 1 week 2 dagen 21 uur geleden (11 Jun 2021, 11:32)

Of gebruik een andere modem/router: bijeen Fritzbox kan je de DNS wél aanpassen.
Let wel dat je één van de ge-whiteliste exemplaren kiest.

Gebruikersavatar
Garpenlov
Premium Member
Premium Member
Berichten: 542
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: DNS BBOX-3

Berichtdoor Garpenlov » 1 week 2 dagen 20 uur geleden (11 Jun 2021, 12:00)

Ik weer niet of Proximus dit toelaat, maar is eigen router via mooie niet mogelijk?
ISP: Telenet 1000/40 (CV8560E -> Unifi UDM-B)
Mobiel: Orange Go Plus (OnePlus Nord)

edwin.d
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 Sep 2012
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DNS BBOX-3

Berichtdoor edwin.d » 1 week 2 dagen 11 uur geleden (11 Jun 2021, 21:08)

Ik zit bij Scarlet, maar zij gebruiken dezelfde box.

Box staat in bridge. Zet een router achter je box en laat die de PPPoE verbinding maken.

Mvg


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten