Fiber via Fritzbox

Gebruikersavatar
TheLaw
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 Okt 2020

Fiber via Fritzbox

Berichtdoor TheLaw » 2 weken 2 dagen 7 uur geleden (13 Okt 2020, 12:00)

Beste,

Ik heb onlangs fiber gekregen.

Buiten mijn Bbox heb ik een Fritzbox.

Kan ik deze rechtstreeks aansluiten door de config van Proximus+tv toe te passen?

Zo ja, heb ik nog bijkomende gegevens nodig?

Of ga ik hierdoor in de problemn komen?



De reden waarom ik dit vraag is dat ik graag alles over 1 netwerk wil laten gaan (ja ook mijn V7 decoder) maar ik weet niet of dit gaat lukken en wou hier éérst even mijn licht op laten schijnen.

Mijn fritzbox model is een 5730 (https://nl.avm.de/producten/fritzbox/fr ... omplett_nl)



Wat kunnen eventueel de gevolgen zijn van deze switch?



Bijkomend kan ik de telefoon ook werkende krijgen op de fritzbox?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15653
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Fiber via Fritzbox

Berichtdoor philippe_d » 1 week 5 dagen 20 uur geleden (16 Okt 2020, 23:59)

TheLaw schreef:Ik heb onlangs fiber gekregen.
Buiten mijn Bbox heb ik een Fritzbox.
Kan ik deze rechtstreeks aansluiten door de config van Proximus+tv toe te passen?

Je kan de B-box vervangen door de FritzBox.
Gewoon de configuratie "Proximus" gebruiken, en dan internet via een externe modem kiezen.
Nu nog jouw PPPoE login gegevens, en het zou moeten werken!

TheLaw schreef:De reden waarom ik dit vraag is dat ik graag alles over 1 netwerk wil laten gaan (ja ook mijn V7 decoder) maar ik weet niet of dit gaat lukken en wou hier éérst even mijn licht op laten schijnen.
Mijn fritzbox model is een 5730 (https://nl.avm.de/producten/fritzbox/fr ... omplett_nl)

Je bedoelt de 7530 :wink:
Of het werkt met de v7 decoder weet ik niet.
Weet iemand in feite hoe de v7 (Android TV) werkt?
    - OTT (via internet) ?
    - of routed via VLAN30?
Indien dit laatste, zal het niet werken op de FritzBox (alleen bridged via VLAN30)!
TheLaw schreef:Bijkomend kan ik de telefoon ook werkende krijgen op de fritzbox?

Welke telefoon bedoel je?
VoIP zal werken op je Fritz!Box
Proximus vaste lijn kan werken als je een VoIP lijn hebt, en je hebt de login gegevens (via My Proximus?).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
alloja
Plus Member
Plus Member
Berichten: 156
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Fiber via Fritzbox

Berichtdoor alloja » 1 week 5 dagen 12 uur geleden (17 Okt 2020, 07:12)

Dat zal niet werken met de V7... bbox3 only :-(
Proximus Flex (100/35, b-box 3v+, V7, V5, Apple TV 4K) • Voo DVB-C • Fransat • Vu+ Ultimo 4K (DVB-C FBC + DVB-S2X FBC) • Vu+ Duo² (Dual DVB-T2) • Sat: 39°E<>15°W

Gebruikersavatar
TheLaw
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 Okt 2020

Re: Fiber via Fritzbox

Berichtdoor TheLaw » 1 week 4 dagen 3 uur geleden (18 Okt 2020, 16:08)

Ik krijg m'n fritzbox niet werkende rechtsreeks op de fiber modem.
Als ik het proximus netwerk selecteer gaat hij altijd via dsl gaan :-(.
Misschien wachten op een update?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15653
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Fiber via Fritzbox

Berichtdoor philippe_d » 1 week 3 dagen 22 uur geleden (18 Okt 2020, 21:30)

Verbind een laptop met LAN2-3-4
Verbind de fibermodem met LAN1

Ik denk dat er nu 2 mogelijkheden zijn:

1) Bij Internet aanbieder: kiezen voor "Proximus"
    - geef je PPPoE login
    - vouw het venster "Verbindingsinstellingen wijzigen" uit
    - kies bij internetoegang "via een externe modem
    - geef je upload en download snelheid in
    - druk op "Toepassen"
Dit zou nu moeten werken (VLAN wordt automatisch gezet bij keuze van Internetprovider)
Zoniet: ga naar optie (2)

2) Bij Internet aanbieder: kiezen voor "andere"
    - geef het kind een naam: "Proximus fibermodem"
    - bij Aansluiting, kies de optie "Aansluiten op externe modem of router"
    - bij Bedrijfsmodus, kies de optie "Internetverbinding zelf tot stand brengen
    - geef je PPPoE login
    - geef je upload en download snelheid in
    - vouw het venster "Verbindingsinstellingen wijzigen" uit
    - kies bij VLAN-instellingen " VLAN voor de internettoegang gebruikeninternetoegang "
    - geef VLAN ID = 10 in
    - druk op "Toepassen"
Op die manier heb je de B-box niet nodig (tenzij voor de TV decoder)
Je kan met een switch zowel de B-box3 als de FritzBox naast mekaar op de fibermodem aansluiten...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Fallschirmjaeger
Premium Member
Premium Member
Berichten: 538
Lid geworden op: 07 Mei 2011
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Fiber via Fritzbox

Berichtdoor Fallschirmjaeger » 1 week 3 dagen 22 uur geleden (18 Okt 2020, 21:40)

@philippe

Je eerste oplossing werkt bij mij ook niet, 2de werkt dan weer wel.

Als je trouwens kiest voor het Proximus with Tv profiel, dan zal je v7 decoder wel de beeldstreams door krijgen, maar niets van de interactieve toepassingen (menu, opnames, google play store) zal werken. Dit profiel werkt trouwens ook probleemloos voor een internetverbinding te verkrijgen.
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15653
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Fiber via Fritzbox

Berichtdoor philippe_d » 1 week 3 dagen 22 uur geleden (18 Okt 2020, 21:55)

Fallschirmjaeger schreef:Als je trouwens kiest voor het Proximus with Tv profiel, dan zal je v7 decoder wel de beeldstreams door krijgen, maar niets van de interactieve toepassingen (menu, opnames, google play store) zal werken. Dit profiel werkt trouwens ook probleemloos voor een internetverbinding te verkrijgen.

Dat laatste is interessant om weten
Bij het profiel "Proximus with TV" worden de poorten gesplists:
    - LAN 1 en 2 = internet (PPPoE via VLAN10).
    - LAN 3 en 4 = TV (bridged naar VLAN 30).
Wat jij nu zegt is dat je dus wel de beeldstreams krijgt, als je decoder op de TV poort zet (dus briged mode)?
Krijgt hij dan 2 IP adressen (zoals een Telenet digicorder) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 1 gast